Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Απολίθωμα εντόμου ηλικίας 145 εκατ. ετών


Γερμανοί επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Στουτγάρδης ανακάλυψαν απολιθώματα εντόμων της Κάτω Κρητιδικής Περιόδου στη Νότια Αμερική ηλικίας 145,5 εκατομμυρίων ετών!

Οι ερευνητές Arnold H. Staniczek και Günter Bechly ονόμασαν τα απολιθώματα που εντόπισαν coxoplectoptera και τα αποτελέσματα των μελετών τους δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Insect Systematics & Evolution», που προσπαθούν να μελετήσουν περαιτέρω την εξέλιξη των εντόμων.

Τα απολιθώματα που βρέθηκαν ανήκουν σε ένα είδος που έχει εξαφανιστεί, με χαρακτηριστικό λεπτό σώμα, πολύ κοντά πίσω φτερά και μεγάλη κοιλιά. Ζουν το πολύ τρεις ημέρες και είναι μία από τις αγαπημένες τροφές των ζώων που κατοικούν σε ποτάμια γλυκού νερού.
 
Πηγή: Greek-radar.gr

Ο Γιώργος βουτάει στο Σούνιο


Οι ελάχιστοι κολυμβητές της παραλίας του Αγίου Πέτρου στο Σούνιο είχαν χθες το μεσημέρι έναν υψηλό επισκέπτη.

Λίγο μετά τη 1.30 μ.μ. ένα κοινό Ι.Χ. στάθμευσε πάνω από την παραλία. Ακολούθησαν και δύο μοτοσικλέτες. Ενας ψηλός γυμνασμένος άνδρας, φορώντας μόνο το μαγιό του, κατέβηκε γρήγορα τα σκαλάκια και βούτηξε στο νερό. Ενας - δυο που βρίσκονταν στην παραλία κατάλαβαν ότι ήταν ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός με γρήγορες απλωτές κινήθηκε προς τα ανοιχτά. Κολύμπησε για μόλις δέκα λεπτά. Βγήκε εξίσου βιαστικά, ανέβηκε δυο δυο τα σκαλιά, μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε. Λίγο πιο πάνω τον περίμενε το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο. Οπως ήταν, με το μαγιό και μια πετσέτα, μπήκε μέσα και η μικρή πομπή πήρε τον δρόμο προς Αθήνα.

Έτσι μου είπαν να σας τα πω

 
Τραγούδι απο την ταινία "ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ" σε στίχους και μουσική Νίκου Καλογερόπουλου. Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Επέστρεψε θησαυρό


Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ 22 ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΒΔΗΡΑ

Αυτοί είναι πραγματικοί φιλέλληνες. Αμερικανός συλλέκτης, εύπορος φυσικά, αγόρασε το 2000 από δημοπρασία στη Νέα Υόρκη έναν αρχαϊκό θησαυρό νομισμάτων που προερχόταν από τα αρχαία Αβδηρα.

Ο θησαυρός του 54χρονου Τζόναθαν Κέιγκαν αποτελούνταν από 22 αργυρά νομίσματα, τα οποία παρέδωσε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, αφού προηγουμένως τα μελέτησε ο ίδιος και δημοσίευσε τα συμπεράσματά του σε έναν τόμο αφιερωμένο στο έργο του κορυφαίου Αμερικανού νομισματολόγου John Η. Kroll.

Πράσινο φως από το ΚΑΣ για τη Μικρή Δοξιπάρα Έβρου


Στο ποσό των 500.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου για την ανάδειξη του ταφικού τύμβου της μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης που βρίσκεται στον νομό Έβρου και θα ενταχθεί στο ΕΣΠ.

Μάλιστα, το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι εργασίες δόθηκε με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την προμελέτη για την καλύτερη προστασία και ανάδειξη των εντυπωσιακών ευρημάτων του τύμβου.

Η επιστημονική επιτροπή που κατάρτισε την προμελέτη πρότεινε ότι για την καλύτερη προστασία και ανάδειξη των ευρημάτων του τύμβου είναι ενδεδειγμένη η κατασκευή κλειστού χώρου, μαζί με τα βοηθητικά υποστηρικτικά στη λειτουργία του κτίσματα,

Στήνουν μπλόκα σε όλη τη χώρα οι ταξιτζήδες


Σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια και...


Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, που συνεχίζουν και την Πέμπτη την απεργία διαρκείας κατά της απόφασης Ραγκούση για απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Τα Τέμπη έκλεισαν και πάλι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οδηγοί ταξί από τη Θεσσαλία, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Πάνω από 150 ταξί παρατάχθηκαν στην κοιλάδα. Η κυκλοφορία από το ύψος της Γυρτώνης διεξαγόταν από παρακαμπτήριους.

Τιμή στον Γιώργο Κατσάνη


21 Ιουλίου 1974. Μόλις ένα 24ωρο μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο Ελληνισμός ζει δύσκολες στιγμές. Από την εθνική τραγωδία δεν έμεινε αλώβητος και ο αθλητισμός. Η οικογένεια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης θρηνεί ένα δικό της παιδί, τον παλιό σπρίντερ, Γιώργο Κατσάνη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στον Άγιο Ιλαρίωνα, ως διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον ηρωισμό που επέδειξε ο παλιός αθλητής του, ο Ηρακλής χάρισε το όνομά του στο κλειστό γυμναστήριο το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα του βόλεϊ, στις εγκαταστάσεις των Χορτάτζηδων. Το γνωστό μας, πλέον, "Κατσάνειο" οφείλει την ονομασία της σ' αυτόν τον ήρωα του ελληνικού έθνους, ο οποίος δεν δίστασε να δώσει τη ζωή του για τα ιδανικά της πατρίδας, σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια.

Το συγκλονιστικό video από την φονική έκρηξη στο Μαρί


Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν

Οι τελευταίες κινήσεις των πυροσβεστών πριν τη μοιραία έκρηξη

Το Σίγμα αποκαλύπτει απόψε σειρά από βίντεο ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν καρέ - καρέ τις δεκάδες τεραστίων διαστάσεις αναφλέξεις πυρομαχικών, που προηγήθηκαν της ανείπωτης τραγωδίας στο Μαρί.

Στα βίντεο φαίνεται και το μοιραίο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να πλησιάζει το σημείο της τραγωδίας.

Στο βίντεο μπορείτε να ακούσετε τις συνομιλίες.

Με κλεμμένα φιλοξενούμενοι της βίλας Υπατία


Τέσσερις Μαροκινοί οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν στην κατάληψη στην Νομική και είχαν φιλοξενηθεί στην Υπατία, συνελήφθησαν χθες στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” κατηγορούμενοι για “αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος”.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 26,27,29 και 36 χρόνων, ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στην Τυνησία έχοντας στις αποσκευές τους τα εξής κλεμμένα αντικείμενα:

    τέσσερις (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
    εννέα (9) κινητά τηλέφωνα
    τέσσερις (4) φορτιστές κινητών τηλεφώνων
    έξι (6) μπαταρίες κινητών τηλεφώνων
    έναν (1) πλοηγό GPS