Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Βατικανό: Νέος Πάπας ο καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο με το όνομα Φραγκίσκος Α΄

O νέος Πάπας, Φραγκίσκος Α΄

 Με καταγωγή από το Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής - Ανήκει στο Τάγμα των Ιησουιτών

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης από την Καπέλα Σιστίνα βγήκε άσπρος καπνός γεγονός που σημαίνει ότι οι καρδινάλιοι αποφάσισαν τον νέο Πάπα. Οι χιλιάδες πιστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Καπέλα Σιστίνα, με το που είδαν τον άσπρο καπνό ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Το Κονκλάβιο κατέληξε στο ένα από τα 115 μέλη του που θα ανέβει στην Καθέδρα του Ποντίφικα και θα γίνει ο νέος πνευματικός ηγέτης σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ'.

Γελοιογραφία για τον λευκό καπνό ...


- Είστε πράγματι Καθολικός;
- Όχι, εγώ θα κάνω τον καπνό!!!

Λευκός καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα

Εξελέγη νέος Πάπας...

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει πολωνικές ρίζες


«Άνγκελα Μέρκελ: Η Καγκελάριος και ο κόσμος της» είναι ο τίτλος μιας νέας βιογραφίας, που κυκλοφορεί αύριο στην Γερμανία και υπογράφει ο Στέφαν Κορνέλιους, δημοσιογράφος της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung και η οποία είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

Σύμφωνα με αυτήν, η Μέρκελ είναι πολωνικής καταγωγής κατά το ένα τέταρτο. Ο πατέρας της γερμανίδας καγκελαρίου ονομαζόταν Χορστ Κάζμιρτσακ και γεννήθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας, σύμφωνα με το βιβλίο του κ. Κορνέλιους, αποσπάσματα του οποίου προδημοσιεύει σήμερα η SZ.

Το πατρικό επίθετο «Κάσνερ» της Μέρκελ, αποτελεί —υποστηρίζει ο συγγραφέας— «γερμανοποίηση» του οικογενειακού ονόματος από τον παππού της, ο οποίος είχε μετακομίσει στο Βερολίνο.

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από οπλοβομβίδα


Ένας πυροτεχνουργός του Στρατού έχασε τη ζωή του και δύο άλλοι τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης, λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε οπλοβομβίδα στην περιοχή των Λαβάρων Έβρου.

Ο πυροτεχνουργός τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης πυρομαχικών στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» της περιοχής Λαβάρων Έβρου.

Ο πυροτεχνουργός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Κατέρρευσε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο ο Γιώργος Παπαστάμκος - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση


Κατέρρευσε πριν από λίγη ώρα στο βήμα του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπαστάμκος.

Ο κ. Παπαστάμκος την ώρα που προήδρευε της συνεδρίασης η οποία μεταδιδόταν ζωντανά, φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Δεν μπορώ ακόμη να σας ανακοινώσω την οριστική διάγνωση, όμως η κατάστασή του είναι σοβαρή», δήλωσε στους ευρωβουλευτές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Βατικανό: Μαύρος καπνός και από τη δεύτερη ψηφοφορία

Αναμένοντας τον νέο Πάπα

Μαύρος ήταν και ο δεύτερος καπνός που βγήκε στις 12: 38 (ώρα Ελλάδος) από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, όπου συνεδριάζει το Κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα.

Χιλιάδες πιστών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχαν συγκεντρωθεί υπό βροχή στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου περιμένοντας τον ....καπνό.

Οι 115 καρδινάλιοι θα ψηφίσουν εντός της ημέρας άλλες δύο φορές και 1,2 δισ. Καθολικοί αναμένουν να ακούσουν το πολυαναμενόμενο «Habemus Papam».

Οδηγίες για την κακοκαιρία που έρχεται

Μέτρα αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από αύριο Πέμπτη εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Την ίδια ώρα συνιστά στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου - 9ο Αντάμωμα Χορευτικών Ομάδων Μακεδονίας

κλικ για μεγέθυνση

Περιφέρεια: Δρομολογεί την επιστροφή του τέλους β΄ κατοικίας για τη Χαλκιδική

Την επιστροφή των χρημάτων σε όλους όσοι κατέβαλλαν την εισφορά β΄ κατοικίας στη Χαλκιδική αναμένεται να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου.

Αυτό θα είναι και το επόμενο βήμα στην υπόθεση του έκτακτου τέλους που επιβλήθηκε με αποφάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου Χαλκιδικής το 1999 και το 2000 σε όσους διατηρούν εξοχική κατοικία στην περιοχή.

Μετά από χρόνια διαδικασιών, το 2007 η εισφορά καταργήθηκε ενώ το 2010 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμο το τέλος.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Πρόσκληση για ημερίδα ΕΣΠΑ στη Σιθωνία

κλικ για μεγέθυνση

Ο Ιταλός Άντζελο Σκόλα εκλέγεται Πάπας από το... Κονκλάβιο των bookmakers

Ο Άντζελο Σκόλα δίνει τον όρκο στην Καπέλα Σιστίνα πριν την έναρξη του Κονκλαβίου (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ρώμη, Ιταλία

Ο 72χρονος αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου Άντζελο Σκόλα «εκλέγεται» προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το «Κονκλάβιο» των διεθνών πρακτορείων στοιχημάτων, που του «δίνουν» πρακτικά ομόφωνα τον παπικό θρόνο με απόδοση που κυμαίνεται από 3 έως 3,75.

Στη δεύτερη θέση ο καρδινάλιος της Γκάνα Πίτερ Τέρκσον με απόδοση μεταξύ 4 και 5,50.

Πηγή: news.in.gr