Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δεν πήγε καλά η επίσκεψη Σαμαρά - Βορίδη στην Καλαμάτα


Σαν πας στη Καλαμάτα ...
Ούτε στον χειρότερό του εφιάλτη δεν περίμενε να δει αυτό που είδε το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς, μέσα στο σπίτι του στην Καλαμάτα. Τριακόσια και μόνο κομματικά στελέχη... από τα οποία τα μισά είχαν πάει από την Αθήνα, (βλ. κομματικά στελέχη και αμειβόμενοι υπάλληλοι της Συγγρού),… έσπευσαν για να τον χειροκροτήσουν στα εγκαίνια γέφυρας στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες, περισσότερο ασχολήθηκαν με τον Βορίδη οι χειροκροτητές παρά με τον Α. Σαμαρά.

Τελειώνοντας με τις κορδέλες, Σαμαράς και κουστωδία είπαν να πάνε στο δημαρχείο και μάλιστα πεζή.

Ομιλία Μιχάλη Καρχιμάκη στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ


ΟΜΙΛΙΑ
ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
σπάνια βιώνουμε μια τόσο βαθιά εθνική κρίση, μια τόσο ρευστή ευρωπαϊκή συγκυρία, μια κορυφαία στιγμή στην διαδρομή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Και σίγουρα, το ότι ζούμε σήμερα αυτές τις οριακές στιγμές, πρέπει ν’ αποτελέσει ένα ισχυρό ράπισμα αφύπνισης για όλους.

Στα 2,5 χρόνια που προηγήθηκαν, στο Κίνημά μας και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κληθήκαμε να σηκώσουμε βάρη που δεν μας αναλογούσαν. Γιατί αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε τα 5,5 ζοφερά χρόνια μιας καταστροφικής πολιτικής της Δεξιάς, επιλέγοντας συνειδητά να είμαστε μια Κυβέρνηση για τις ανάγκες του τόπου και όχι μια Κυβέρνηση για τις ανάγκες του εαυτού της.

Ληστεία με πυροβολισμούς σε σπίτι ηλικιωμένου στα Πετράλωνα Χαλκιδικής


Ούτε που μπορούσε να διανοηθεί ένας ηλικιωμένος στη Χαλκιδική ότι ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού του θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τον… εφιάλτη! Οι απανωτοί κρότοι δυο πυροβολισμών του «πάγωσαν» το αίμα και δεν τόλμησε να κουνηθεί!

Ο άτυχος 88χρονος πίστεψε ότι αυτός που χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του στα Πετράλωνα Χαλκιδικής ήταν κάποιος γνωστός του και έκανε το λάθος να ανοίξει χωρίς να ρωτήσει ποιος είναι. Τότε, βρέθηκε μπροστά σε έναν άγνωστο άνδρα οπλισμένο με μια κυνηγετική καραμπίνα, που δεν δίστασε να ανοίξει πυρ!

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος


Ηταν 68 ετών και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας – Την Τρίτη η κηδεία

Πέθανε σήμερα το πρωί (Σάββατο 10 Μαρτίου) ο ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος σε ηλικία 68 ετών. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου των Χανίων όπου είχε μεταφερθεί από το Κέντρο Αποκατάστασης Ολύμπειον της Κρήτης.

Ενα λίπωμα στη σπονδυλική στήλη τον οδήγησε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην τηλεοπτική σειρά του Mega «Η ζωή της άλλης» όπου έπαιζε. Επασχε από καρκίνο.

Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο Νίκος Δαδινόπουλος είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 1944 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1966.

Ανακοινώνει την ίδρυση του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" αύριο ο Πάνος Καμμένος, στο Δίστομο


Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, στις 11:00πμ στο ΔΙΣΤΟΜΟ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:30 πμ Κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Διστόμου
11:00 πμ Παρουσίαση κόμματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου Δήμου «Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας»
12:00 πμ Επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού

Η πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων


«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο - οι Θησαυροί - ο Μηχανισμός» τιτλοφορείται η νέα περιοδική έκθεση που θα ανοίξει τις πύλες της στις 5 Απριλίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και θα διαρκέσει έναν χρόνο.

Η έκθεση, που πήρε και τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ΚΑΣ , έχει δημιουργήσει αίσθηση πριν ακόμα ξεκινήσει, καθώς τα αντικείμενα του ναυαγίου δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά στο σύνολό τους, ενώ κάποια από τα εκθέματα θα βγουν πρώτη φορά από τις αποθήκες για το κοινό. Τα περισσότερα αντικείμενα που θα παρουσιαστούν εκτίθενται ήδη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - όπως ο περίφημος χάλκινος «Έφηβος των Αντικυθήρων», τα εκπληκτικής ομορφιάς γυάλινα σκεύη ή τα μαρμάρινα γλυπτά, που ανασύρθηκαν από το βυθό κατά τις έρευνες του 1900-1901.

Δελτίο Τύπου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής - ITN Berlin


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολύγυρος, 9 Μαρτίου 2012

Η Χαλκιδική στην ΙΤΒ Βερολίνου - Εκτιμούνται οι προσπάθειες αναστροφής του κλίματος...

Σημαντικό βαρόμετρο της τουριστικής αγοράς είναι και φέτος η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITB που διεξάγεται στο Βερολίνο από τις 7 μέχρι τις 11 Μαρτίου. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετέχει στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. με διπλό stand, προβάλλοντας τον προορισμό στη νούμερο 1 αγορά του.

Ακολουθώντας το πάγωμα των κρατήσεων, οι πρώτες αντιδράσεις που εισέπραξε η Ελληνική αποστολή ήταν εξίσου παγωμένες.

Δηλητηριασμένα ζώα στον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών


Δύο ελληνικοί ποιμενικοί και μια αλεπού έπεσαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης του Δρυμού εντόπισαν στις 29 στη χαράδρα του Αγίου Αθανασίου Καρυών ένα δηλητηριασμένο ελληνικό ποιμενικό έπειτα από καταγγελία κτηνοτρόφου της περιοχής. Οι περιπολίες των φυλάκων συνεχίστηκαν, και στις 6 Μαρτίου εντοπίζεται στην ίδια περιοχή ένας δεύτερος δηλητηριασμένος ποιμενικός και κομμάτια δηλητηριασμένου λίπους. Την επόμενη μέρα τον κατάλογο των δηλητηριασμένων ζώων προστίθεται και μια αλεπού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων και η θανάτωση ζώων, απαγορεύονται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993 και αποτελούν μια πολύ επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Ο συνταξιούχος που γιαούρτωσε τον Βενιζέλο (φωτογραφίες)


Ένας άγνωστος που είχε μπει, άγνωστο πως, στην αίθουσα που συνεδριάζει το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έριξε γιαούρτι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κύριος Βενιζέλος παρακολουθούσε την ομιλία του Πάρι Κουκουλόπουλου όταν ένας ηλικιωμένος που βρισκόταν στην αίθουσα όπου διεξάγονται οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης επιχείρησε να του επιτεθεί εκτοξεύοντας εναντίον του γιαούρτι! Αμέσως οι παριστάμενοι έσπευσαν να σύρουν εκτός αίθουσας τον ηλικιωμένο και ο κύριος Βενιζέλος αποχώρησε προσωρινά, λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Πρώτα γιαούρτωμα και μετά μπουγέλο από συνταξιούχο στον Βενιζέλο στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ!


Δυσάρεστη έκπληξη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Πριν από λίγα λεπτά, οργισμένος συνταξιούχος, ο οποίος δηλώνει ΠΑΣΟΚ εκσφενδόνισε γιαούρτι και μετά ένα μπουκάλι με νερό προς τον υποψήφιο πρόεδρο, λίγο πριν ο Ε. Βενιζέλος ανέβει στο βήμα για την ομιλία του.

Ο συνταξιούχος τόνισε ότι έχει απελπιστεί από τις διαρκείς περικοπές στη σύνταξή του, του έχει ανέβει το σάκχαρο και για αυτό προέβη στην εν λόγω ενέργεια.

«Λουκέτο» στα δημόσιο ΚΤΕΟ επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών


«Δεν υπάρχει κανένας λόγος το κράτος να παρέχει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου» είπε ο κ. Βορίδης (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι Περιφέρειες θα αποφασίσουν για την τύχη των εργαζομένων

Αχιλλέας Χεκίμογλου

Το κλείσιμο των κρατικών ΚΤΕΟ μελετά πλέον ο υπουργός Υποδομών κ. Μ. Βορίδης, καθώς θεωρεί ότι το δημόσιο δεν έχει κανέναν λόγο να παρέχει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου και να απασχολεί συνεργεία.

Οπως δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Εβρου του ΠαΣοΚ κυρίας Ολγας Ρενταρή - Τέντε, «δεν υπάρχει κανείς λόγος το κράτος να παρέχει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου διατηρώντας συνεργεία».

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεμελίωση της Γέφυρας Περιφερειακού Καλαμάτος - Νέδοντας


Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
(Θεμελίωση της Γέφυρας Περιφερειακού Καλαμάτος -Νέδοντας)

“Πρώτα να μιλήσει η καρδιά. Πρέπει να ξέρετε ότι η συγκίνηση είναι μεγάλη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Όλοι σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Ξέρετε το πόσο αγαπάω τη Μεσσηνία. Αυτό που δεν ξέρετε και δε θα μάθετε ποτέ είναι το πόσο μου λείπει η Μεσσηνία.

Θέλω να σας πω ότι το έργο που σήμερα εγκαινιάζεται, είναι ένα έργο που αποτελεί ένεση αισιοδοξίας, τόνωση στο ηθικό όλων των Ελλήνων, που μπορούν να δουν έργα που πραγματώνονται βάσει συγκεκριμένων στόχων, όπως ο στόχος του Περιμετρικού.