Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαμαράς έθεσε τις «κόκκινες» γραμμές στον Παπαδήμο και δεν κάνει πίσω!


Ρητές «κόκκινες γραμμές», οριοθετώντας το πλαίσιο και πεδίο διαπραγματεύσεων από πλευράς Παπαδήμου για λογαριασμό της χώρας, τέθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε κατά της περικοπής των επικουρικών συντάξεων και της κατάργησης 13ου και 14ου μισθού ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει εν λευκώ εξουσιοδότηση στον Λουκά Παπαδήμο για να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς προσδιόρισε με σαφήνεια το ρόλο και το σκοπό της κυβέρνησης, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι καταβάλλεται προσπάθεια από πλευράς διαφόρων υπουργών –προφανώς με την ανοχή Παπαδήμου- υπέρβασης του μεταβατικού ρόλου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Ποιος φοβάται τις εκλογές;


από το εξαιρετικό lomak,

Ο τίτλος αυτού του άρθρου αντικατοπτρίζει ένα από τα παράδοξα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελλάδα. Πράγματι, καθώς η χώρα μας ετοιμάζεται να λάβει μια σειρά από μέτρα απίστευτης σκληρότητας, τα οποία επιπλέον θα την εγκλωβίσουν επί πολλά χρόνια, η άρχουσα ελίτ του πολιτικού μας κόσμου, μαζί με τα άλλα οικονομικά κατεστημένα που κακοκυβερνούν τη χώρα μας εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία –ή και περισσότερο, σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές–, προσπαθούν καθημερινά να αναβάλουν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Το γεγονός ότι αυτές οι οδυνηρές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν, και θα ληφθούν, από βουλευτές και πολιτικά κόμματα που, στην πλειοψηφία τους ξεκάθαρα δεν αντιπροσωπεύουν τη βούληση του ελληνικού λαού διόλου δεν εμποδίζει αυτή την κατηγορία ανθρώπων, ειδικά από τον χώρο του Τύπου, να θεωρεί ότι είναι δικαίωμά της να διορίζει η ίδια την κυβέρνηση της χώρας.

Πολύγυρος, μια φωτογραφία σαν πίνακας ζωγραφικής

κλικ για μεγέθυνση

Ο Πολύγυρος όπως φαίνεται από την περιοχή του Βάβδου.

«Κολοκυθιά» με το ποσοστό των δήμων στα μισθώματα μεταλλείων

Μέσα σε μία ημέρα το ΥΠΕΚΑ φαίνεται να το μείωσε κατά 10%

Μάχη Τράτσα

Μάχη ποσοστών για τα μεταλλεία. Σε τροπολογία του ΥΠΕΚΑ περιλαμβάνεται ρύθμιση για τα έσοδα του Δημοσίου από την εκμίσθωση δικαιωμάτων μεταλλειοκτησίας και το ποσοστό που θα διατίθεται στους οικείους δήμους.

Ελα όμως που από ημέρα σε ημέρα το κείμενο της ρύθμισης που έφθανε στη Βουλή έκανε…ασανσέρ το ποσοστό που θα νέμονται οι δήμοι.

Το σκαμπανέβασμα ξεκίνησε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, όταν το ΥΠΕΚΑ κατέθεσε την τροπολογία-προσθήκη στο σχέδιο νόμου για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Οι «ράμπο» της Εφορίας ξεκλείδωσαν 18.310 offshore

29 εκατ. η φοροδιαφυγή από μία μόνο εταιρεία στη Χαλκιδική

Φλέβα χρυσού» χτυπούν το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ και οι τοπικές ΔΟΥ. Ξεδιαλύνοντας τα ίχνη του οικονομικού εγκλήματος περνούν από «κόσκινο» 18.310 offshore εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα. Τελευταίο εύρημα, από μία offshore της Χαλκιδικής, φοροδιαφυγή ύψους 29 εκατ. ευρώ.

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Πολυγύρου έχει στείλει 19 έγγραφα (εκθέσεις, φύλλα ελέγχου και πράξεις επιβολής προστίμων) στη ΔΟΥ Χαλκίδας, περιοχή όπου φέρεται να κατοικεί μόνιμα ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου... «αλλοδαπού νομικού προσώπου», για να κληθεί να πληρώσει τις οφειλές.

Μακεδονία, η χρυσοφόρα

Λίθινο χωνευτήρι για την επεξεργασία χρυσού από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, (2η χιλιετία π.Χ.)
ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Περισσότερες από έξι χιλιετίες καλύπτει η διαδρομή του χρυσού στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιοχή τόσο πλούσια σε κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων όσο καμιά άλλη στην υπόλοιπη Ελλάδα και ελάχιστες άλλες σε όλο τον κόσμο. Από τον Αλιάκμονα ώς τον Εβρο, ο χάρτης είναι διάστικτος με θέσεις εξόρυξης, απόληψης και εκμετάλλευσης χρυσού.

Η σύγχρονη έρευνα αναλαμβάνει να συνδέσει με το σήμερα πληροφορίες που άφησαν ο Στράβων, ο Ηρόδοτος, ο Θουκυδίδης και άλλοι συγγραφείς σχετικά με την εκμετάλλευση και τη σημασία του χρυσού κατά την αρχαιότητα, να καλύψει τα κενά τους και να εντοπίσει τους τύπους κοιτασμάτων χρυσού στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Αργύρης Λαφαζάνης: Η άλλη όψη του τοπικού πατριωτισμού

Δεν έχω καμία διάθεση να σχολιάσω μια ανοησία, ούτε να της δώσω αξία σαν να φοβάμαι μήπως γίνει πιστευτή. Ας μείνει σε άλλους ο ρόλος του υπερπατριώτη στα λόγια, αφού στα πολύ σοβαρά ζητήματα όπου θίγονται τα συμφέροντα της Χαλκιδικής, επικρατεί γενικά σιωπή και από αυτούς που μίλησαν για την ανοησία του Μπουτάρη και από αυτούς που δεν μίλησαν.

 Μπαίνω όμως στον πειρασμό να θυμίσω μερικές μόνο από τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις όπου θίγονται τα συμφέροντα του νομού όχι μόνο με λόγια, που ενώ τις ανέφερα δημόσια πολλές φορές, έμειναν ασχολίαστες από τους πάντες.

 1. Την περίοδο 2000-2006, όταν εφαρμόσθηκε από δύο διαδοχικές Νομαρχιακές Διοικήσεις το τέλος δεύτερης κατοικίας για να καλυφθεί ένα μέρος της ζημιάς που υφίστανται οι υποδομές του νομού από τους επισκέπτες, ακούγονταν από παράγοντες της Θεσσαλονίκης πολύ χειρότερες εκφράσεις

Θεσσαλονίκη: Στο φως οι θησαυροί της πόλης

Ενας πολύτιμος θησαυρός που έκρυβε στα έγκατά της η μακεδονική γη αποκαλύπτεται, χάρη στις μεθοδικές αρχαιολογικές ανασκαφές που εκτελούνται στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης. Χρυσά στεφάνια, εδώλια και χιλιάδες αντικείμενα καθημερινής χρήσης, μέχρι και ολόκληροι ναοί, απομεινάρια της λαμπρής, μακραίωνης ιστορίας της Θεσσαλονίκης, έρχονται στο φως. Οι ανασκαφές ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες «ψηφίδες» των πολιτισμών που άκμασαν στην πόλη.

Αυτό που αποκαλύπτουν οι αρχαιολόγοι είναι μία πόλη παλίμψηστο, δηλαδή μία πόλη με συνεχή ευρήματα και συνεχείς φάσεις κατοίκησης από τον 4ο αιώνα π.Χ., οπότε και ιδρύεται η Θεσσαλονίκη, μέχρι σήμερα!

"Μαφία" Θεσσαλονίκης: Ήταν κάποτε μια μεγάλη παρέα...

Πλήκα Μ.

Στιγμές ευτυχίας... Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του συνδυασμού του και κατηγορούμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη Μ. Καραμπέρη σε προεκλογικές στιγμές ευτυχίας. Ο αρχηγός Καρατζαφέρης δηλώνει πως ο Καραμπέρης δεν είναι ΛΑΟΣ αλλά συνεργαζόμενος Νεοδημοκράτης! Δηλαδή αρχηγέ μου τώρα καθαρίσαμε; Όλα εντάξει; Πέστο και στους ψηφοφόρους σου που δεν τσιμπάνε άλλο.

Οι αρχηγοί του τοκογλυφικού κυκλώματος της Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα 29 άτομα που φέρονται ως μέλη των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων οδηγήθηκαν στις φυλακές, περίπου άλλοι 20 που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση αφέθηκαν προς το παρόν ελεύθεροι, με εγγυήσεις που φθάνουν και τις 300.000 ευρώ,

Σήμερα η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα αθώα θύματα των Γερμανών κατακτητών στο Ελατοχώρι Πιερίας

Πηγή: Λευτεριά

Αφιερωμένο στους πολιτικούς μας και ιδιαίτερα στον Αντώνη Σαμαρά, που κάποτε είχε μια ευαισθησία σε αυτά τα θέματα και ξεχώριζε από τον σωρό...

Τράγκας: "Αϊ σιχτίρ και τα δάνεια τους και τα ευρώ τους" (Video)

Μανώλης Κεφαλογιάννης: "Συγκυβερνούμε Έχουμε και την δική μας συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου"


 Τώρα Κεφαλογιάννη μου, μαζί συγκυβερνάτε ...

Στις εκλογές όμως να δεις, τον φούμο που θα φάτε ...

«Συγκυβερνούμε. Έχουμε και την δική μας συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

Αναφερόμενος στην κρίση χρέους και στις δύσκολες διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι σοβαρό. Εάν η Ελλάδα κινηθεί με διαχειριστικές λογικές θα αποτύχουμε. Δεν πρέπει να μεταφέρουμε το πρόβλημα στο μέλλον, όπως κάναμε και άλλοτε στο παρελθόν. Χρειάζεται μια Συντακτική Βουλή για ν΄ αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα», επεσήμανε ο Μανώλης Κεφαλογιάνης.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε οτι «πρέπει να προσέξουμε με ποιούς όρους θα υπογράψουμε το PSI ώστε να μην υποθηκεύσουμε και τα παιδιά μας»,

Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από τον Καντερέ


Κατάντια για τη Νέα Δημοκρατία ...
Θα έχει πλάκα να διαγράψουν τον Καντερέ ...


Εκτός κομματικής γραμμής έθεσε εαυτόν ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Καντερές, στο ζήτημα των λογαριασμών στην Ελβετία, αφού αποτελεί τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος που είπε «ναι» στη Βουλή για την επιτροπή ελέγχου.

Ως γνωστόν, η Συγγρού διαφωνεί με τη διαδικασία έρευνας για τους επίμαχους λογαριασμούς, με τον γραμματέα της Κ.Ο., Κώστα Τασούλα να έχει διαμηνύσει ότι η ΝΔ έχει απορρίψει, δημόσια και από την πρώτη στιγμή, την πρόταση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη,  για αποστολή εξουσιοδοτήσεων των βουλευτών της Βουλής προς τις τράπεζες της Ελβετίας για το άνοιγμα τυχόν λογαριασμών τους στα πιστωτικά αυτά ιδρύματα.

Το αντισυμβατικό ανθολόγιο του Γιάννη Μπουτάρη


Σοβαρές Μπουτάρειες δηλώσεις βαριάς διανόησης και θολοκουλτούρας !


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σίγουρα δεν αποτελεί παράδειγμα συμβατικού πολιτικού που κρατάει μέσα του όσα δεν πρέπει να πρέπει να εκφράσει, αλλά το ακριβώς αντίθετο: Οι ειλικρινείς ατάκες του συνήθως προκαλούν θόρυβο και αντιδράσεις. Το newpost.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις δηλώσεις του δημάρχου που... τάραξαν τα νερά του Θερμαϊκού και όχι μονο.

«Προσπαθούν χρόνια τώρα να με μειώσουν. Όχι γιατί φοράω σκουλαρίκι, όχι ότι έχω γκόμενες, όχι ότι έχω τατουάζ... Αλήθεια, τι τους κόφτει; Έχω ό,τι θέλω. Αυτό είναι το θέμα ή το πώς θα διοικήσουμε τον δήμο; Όλοι αυτοί είναι άνεργοι ή, σωστά, άεργοι, που αν καθίσουμε να δουλέψουμε τους βάζω στο τσεπάκι μου» είπε σε υψηλούς τόνους τον Οκτώβριο του 2010 σε προεκλογική συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμά του, απαντώντας στους επικριτές του.

«Αν θέλει ο Άνθιμος να ασχοληθεί με την πολιτική να ξυρίσει τα γένια του, να βγάλει τα ράσα και να ιδρύσει κόμμα» δήλωσε το Νοέμβριο του 2010 σε τηλεοπτική συνέντευξή του,