Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Του «λόγου» το αληθές…


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ή μήπως άρμοζε περισσότερο ο τίτλος «έτσι επιβεβαιώθηκε το ρηθέν υπό του Προφήτου…»

Ανακοινώνοντας χτες από το ακριτικό Καστελόριζο την αναμενόμενη «και το πεπρωμένο φυγείν…αδύνατον!» προσφυγή μας στο ΔΝΤ ο Πρωθυπουργός μας παραδέχτηκε έστω εμμέσως ότι « εξαιτίας του οικονομικού χάους δυστυχώς... χάνουμε και ένα μέρος της Εθνικής μας Κυριαρχίας» …

Το βράδυ της Παρασκευής, ειλικρινά, κοιμήθηκα ικανοποιημένος καθώς επιτέλους επιβεβαιώθηκαν ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ δύο σημαντικά πράγματα που έμεναν μετέωρα, (από απόψε και μετά δεν ξέρω πώς θα κοιμάμαι με τόση στενοχώρια για ΟΛΑ όσα θα πάθουμε από τις είτε «εκ προθέσεως» ή και «είτε εξ αμελείας» οικονομικά εγκληματικές ενέργειες ΟΛΩΝ των Κυβερνήσεων των τελευταίων 36 ετών που μας έριξαν στα σαγόνια του ΔΝΤ) και εξηγώ πιο συγκεκριμένα:

Θυμάστε την πρεμούρα και τα «σoύρτα – φέρτα» για την εκλογή ή την μη-εκλογή για 2η θητεία του σημερινού Προέδρου κ Παπούλια;

Θυμάστε εκείνο που είχε εκστομίσει η Πρόεδρος της Βουλής (στην πρώτη Κυβέρνηση Καραμανλή) κ Αννα -Ψαρούδα Μπενάκη η οποία ανακοινώνοντας στον κ Παπούλια ότι είχε εκλεγεί στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας είπε περίπου ότι "...στη διάρκεια της θητείας σας θα μειωθεί η Εθνική μας κυριαρχία..."

Βέβαια η δεύτερη Κυβέρνηση Καραμανλή έπεσε «άδοξα» αύτανδρη, ο κ Παπούλιας επανεκλέχτηκε πανηγυρικά στη θέση του Προέδρου για Δεύτερη θητεία και στη διάρκεια αυτής της θητείας του – όπως παραδέχτηκε ο κ Παπανδρέου χτες από το νησί του Αιγαίου εξαιτίας των Οικονομικών μας – «μειώθηκε κάπως η Εθνική μας κυριαρχία…»

Τελικά απεδείχθη «προφήτης» η αξιοπρεπέστατη Πανεπιστημιακή συνάδελφος και πολιτικός κ Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη ή, όπως τα κατάφεραν οι διαδοχικές Κυβερνήσεις Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ για την Πατρίδα μας Ελλάδα επιβεβαιώθηκε ότι «…το πεπρωμένο φυγείν…αδύνατον;»

Φωτογραφίες από την εκδήλωση των φιλο-Απριλιανών στην Πιερία

κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Στο πλατανόδασος της Κατερίνης νοσταλγοί της 21ης Απριλίου, γιόρτασαν την επέτειο της στρατιωτικής επέμβασης του 1967 με χορούς και πυροβολισμούς στον αέρα.

Πηγή: Λευτεριά

Χάσαμε επεισόδια, το ανακαλύψαμε τώρα και το παρουσιάζουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών μας.

Κατά τη γνώμη μας είναι απαράδεκτο αυτό το απερίγραπτο θέαμα στο Πλατανόδασος της Κατερίνης. Αυτό το γλέντι είναι προκλητικό και δεν θα έπρεπε να γίνει.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως υπάρχουν άνθρωποι νοσταλγοί ενός καθεστώτος που στερούσε από τους πολίτες του στοιχειώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ξεφάντωσαν οι φιλο-Απριλιανοί στην Κατερίνη


Το βίντεο είναι απο το blog της Κατερίνης: ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Αδικούν τον Πολύγυρο με τον Καλλικράτη


Κόβουν και ράβουν τον Καλλικράτη στα μέτρα τους διάφορα πολιτικά υποκείμενα. Τους προειδοποιούμε ρε άχρηστοι πολιτικάντηδες όλες οι πρωτεύουσες Νομών παίρνουν το μεγαλύτερο τμήμα του Νομού. Καθίστε καλά λοιπόν και μην αδικείτε άλλο τον Πολύγυρο γιατί στις εκλογές θα ψάχνεστε. Ολόκληρη η Σιθωνία και τα Ζερβοχώρια να συμπεριληφθούν στον Δήμο Πολυγύρου.

Κάτι βλακείες ονόματα που ακούγονται του τύπου Δήμος Κεντρικής Χαλκιδικής να το ξεχάσουν και ο Ραγκούσης και ο Γ.Α.Π. και ο Δριβελέγκας μαζί. Ο Ιστορικός Δήμος Πολυγύρου έχει και όνομα, έχει και Ιστορία.

Δήμος Πολυγύρου, δεν αλλάζουμε το όνομα μας. Όσοι φαντάζονται ότι θα κουβαλήσουν τα σκουπίδια της Ιερισσού και τα δηλητήρια από τα χημικά του Στρατωνίου μέσα στον Πολύγυρο, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Πρώτα πρώτα θα αρχίσουμε να πελεκάμε το ΠΑΣΟΚ. Πλην του Αργύρη Λαφαζάνη, που είναι παιδί του Πολυγύρου και τον αγαπάμε όλοι μας. Από εκεί και μετά, όποιον πάρει η μπάλα.

Αυτοί δεν θα ευχαριστηθούν ακόμα και αν κατεδαφιζόταν ο Πολύγυρος, δεν θα χόρταιναν ούτε και τότε.

Τα Νέα Μουδανιά είναι απλά μια πόλη που τυχαία χτίστηκε στην Χαλκιδική. Δεν μπορούνε να πάνε καμία πρωτεύουσα ΠΟΤΕ εκεί. Αυτά τα χαριτωμένα που διαδίδουν δεξιά και αριστερά ότι πρέπει να γίνουν πρωτεύουσα γιατί είναι μεγαλύτερη πόλη από τον Πολύγυρο, δεν πείθουν ούτε παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου. Και τα Γιαννιτσά έχουν περισσότερο πληθυσμό από την Έδεσσα και θέλανε και αυτοί να πάρουν την πρωτεύουσα από την Έδεσσα. Όσο θα γίνουν τα Γιαννιτσά πρωτεύουσα, άλλο τόσο θα γίνουν και τα Μουντανιά.

Το νου σας κύριοι της Αυτοδιοίκησης, όποιος δεν διεκδικήσει τα αυτονόητα για τον Πολύγυρο, θα τον μαυρίσουμε στις κάλπες. Είτε είναι της Νέας Δημοκρατίας, είτε είναι του ΠΑΣΟΚ.

Εμείς πέρα από τον Δημήτρη Ζαγγίλα και τον Αργύρη Λαφαζάνη, δεν ακούσαμε κανέναν άλλο να ζητάει το αυτονόητο. Για την περίπτωση της Αρναίας, έχουμε ήδη τοποθετηθεί. Έδρα του Δήμου να μείνει η Αρναία στη Βόρειο-ανατολική Χαλκιδική, αλλά χωρίς τα Ζερβοχώρια, τα οποία δικαιωματικά ανήκουν στον Πολύγυρο.

Ήδη ο Δήμος Πολυγύρου εξυπηρετεί τα Ζερβοχώρια μεταφέροντας τα απορρίμματα από αυτά τα χωριά στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου. Χωρίς την ένταξη των Ζερβών στον Δήμο της Πρωτεύουσας, αυτά τα χωριά θα μαραζώσουν και θα συρρικνωθούν. Γιατί ο Πολύγυρος δεν κοιτάει μόνο την πάρτη του, αλλά κοιτάει και όλα τα χωριά γύρω του γιατί έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της βοήθειας και της αλληλεγγύης. Σε αυτό είμαστε πρωτοπόροι. Είμαστε η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που φροντίζει και τα Δημοτικά Διαμερίσματα και δεν τα έχει παρατήσει στην τύχη τους.

Επίσης οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους Θωμά Καπλάνη και Ευθύμη Καρανάσιο, την άκαμπτη στάση τους απέναντι στις πιέσεις κάποιων για να κουβαλήσουν τα σκουπίδια της Βόρειας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Ενώ κάποιοι άλλοι θέλανε να συζητήσουν πότε θα μας διαθέσει η Ιερισσός τα σκουπίδια της. Καλά ρε παλικάρια (λέμε τώρα), έχετε δει σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας να κουβαλάνε στις πρωτεύουσες των Νομών τα απορρίμματα τους οι γύρω Δήμοι; Απορώ δηλαδή με την υπομονή μας ακόμα...

Καταλάβετε το καλά πολιτικάντηδες, ότι δεν μπορείτε να αγγίξετε τον Πολύγυρο, ούτε να του κάνετε κακό. Ο Πολύγυρος θα πάρει αυτά που του ανήκουν είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Και αν θυμώσετε για αυτά που γράφουμε, ξύδάκι.

Τα Ανήλια