Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Έφυγε" ο Νίκος Απέργης


Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο πριν λίγη ώρα.


Ο Νίκος Απέργης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947.

Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου.(αποφοίτησε το 1969) και ασχολήθηκε επαγγελματικά στο θέατρο, το ραδιόφωνο την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο κυρίως ως Ηθοποιός, αλλά και με πολλές ιδιότητες.(Συγγραφέας, Σκηνογράφος, Βοηθός σκηνοθέτη και Θεατρικός επιχειρηματίας)

Από το 1982 ασχολούνταν παράλληλα, με το Marketing και την Διαφήμιση.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία έζησε 24 θαυμάσια χρόνια και απέκτησε ένα γιο τον Αντώνη.

To σεληνιακό ρολόι των Μινωιτών!


Ένα μινωικό εύρημα του 15ου αιώνα π.Χ., που ήρθε στο φως το 1898 στο Παλαίκαστρο Σητείας και φυλάσσεται στο Μουσείο Ηρακλείου προκάλεσε το ενδιαφέρον του ερευνητή Μηνά Τσικριτζή και τον οδήγησε σε μια ενδιαφέρουσα θεωρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Πρόκειται για έναν «ακτινωτό κύκλο» που, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, φέρει τα σύμβολα της Σελήνης, του Ηλίου αλλά και παραστάσεις θεοτήτων που μέχρι σήμερα δεν είχαν αναλυθεί από άλλους ειδικούς ως προς τον τρόπο λειτουργίας.

Σύμφωνα με τη θεωρία που προτείνει ο κ. Τσικριτζής, ο «ακτινωτός κύκλος» παρείχε στους Μινωίτες προβλέψεις και καταγραφές των εκλείψεων Σελήνης - Ηλίου. Επίσης λειτουργούσε ως ηλιακό ρολόι αλλά και όργανο προσδιορισμού γεωγραφικού πλάτους.

Σιάτιστα: Μακεδονίτικη αρχοντιά


Στολισμένη με χρώματα κι αρώματα από το μακρινό παρελθόν που μοιάζουν να αναδύονται σιωπηλά μέσα από την πολυτάραχη ιστορία της, η μακεδονική πολιτεία παραδίδει τα κλειδιά της στους επισκέπτες που ολοένα και αυξάνονται.

Η Σιάτιστα θα σε υποδεχτεί με σεμνότητα και δεν θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά, όπως συμβαίνει με άλλους ορεινούς οικισμούς ή πόλεις. Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί... Η σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα της λογικής «όλα... τσιμέντο να γίνουν» έχει επικρατήσει καταφανώς κι εδώ. Με δυο λόγια, κάποιος που δεν ξέρει την ιστορία της σίγουρα θα την προσπεράσει.

Ωστόσο πίσω από τα κτήρια σύγχρονης πολεοδομικής αντίληψης, είναι ακόμα ορατό το αυθεντικό πρόσωπο μιας μακεδονικής πολιτείας που παλεύει άνισα με το χρόνο, εκπέμποντας ακόμα την μεστή γοητεία του παρελθόντος μ' έναν αξεπέραστο και διαχρονικό τρόπο.

Reuters: Η Ιταλία προσπαθεί να «απελευθερωθεί» από το ΔΝΤ


Να βγάλει την Ιταλία από την επιτήρηση θέλει ο Μάριο Μόντι


Ο Μόντι διαπραγματεύεται τερματισμό της επιτήρησης που κληρονόμησε από τον Μπερλουσκόνι

Η Ιταλία του Μάριο Μόντι επιδιώκει να απαλλαγεί από την επιτήρηση του ΔΝΤ που κρίθηκε επιβεβλημένη όταν κρατούσε τα ηνία της οικονομίας η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές με γνώση των σχετικών συζητήσεων.

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με εκπροσώπους του ΔΝΤ προκειμένου να τερματιστεί η διαδικασία «επαυξημένης επιτήρησης» που έχει επιβληθεί στη Ρώμη από τον περασμένο Νοέμβριο. Το επιχείρημα των Ιταλών είναι ότι η κατάσταση της οικονομίας έχει βελτιωθεί σημαντικά από τότε.

Απίστευτο! Ο Καρατζαφέρης ρώτησε για τον αρχιτοκογλύφο Καραμπέρη και του είπαν… τα καλύτερα


Εξηγήσεις από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να δώσει, σε σύντομη παρέμβαση του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης για την επιλογή από τον ΛΑΟΣ, ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, του κατηγορουμένου αρχιτοκογλύφου Μάρκου Καραμπέρη.

«Όταν έγινε η επιλογή των υποψηφίων και επειδή δεν ήταν μέλος του κόμματος μας, ζητήσαμε το ποινικό μητρώο του. Μας ήρθε λευκό. Αν η πολιτεία δεν είχε ψάξει τον κύριο αυτό και είχε λευκό ποινικό μητρώο μέχρι εκείνη την ώρα, δεν ευθυνόμαστε εμείς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Παράλληλα, στήριξε τον βουλευτή του κόμματός του Κυριάκο Βελόπουλο και επιτέθηκε σε όσους αφήνουν αιχμές εναντίον του, καταλογίζοντάς του προσωπική ευθύνη, επειδή την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος περιφερειάρχης στο νομό Ημαθίας.

Κερδύλλια Σερρών - Ολοκαύτωμα Κερδυλλίων - 17 Οκτωβρίου 1941 (Video)



Συγκέντρωση για την προστασία της λίμνης Κουμουνδούρου το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου (Video)


Συγκέντρωση και πορεία για την προστασία της λίμνης Κουμουνδούρου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγρότοπων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας, «Η κινητοποίηση για τη σωτηρία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της λίμνης από την ρύπανση των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου είναι αναγκαία.

Τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου είναι ο κύριος και διαχρονικός ρυπαντής της Λίμνης Κουμουνδούρου. Πλήθος δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών και ερευνών ενοχοποιούν το διυλιστήριο για την συνεχή εκροή πετρελαιοειδών προς την Λίμνη. Οι διαρροές των δεξαμενών εισχωρούν στα υπόγεια νερά τα οποία εκρέουν στην Λίμνη.

Ιωάννης Τσουκαλάς: Παρέμβαση της Επιτροπής Αναφορών για κακή διαχείριση των αποβλήτων


Βρυξέλλες, 3 Φεβρουαρίου 2012

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλευρό των Ευρωπαίων πολιτών: παρέμβαση της Επιτροπής Αναφορών για κακή διαχείριση των αποβλήτων στα κράτη μέλη

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρ. Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες η Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας για τη διαχείριση των αποβλήτων στα κράτη μέλη της ΕΕ, που συνετάχθη σε συνέχεια κατάθεσης μεγάλου αριθμού αναφορών Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τις ακατάλληλες εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων και τη μη ορθή εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας από τα κράτη μέλη.

Η Έκθεση επισημαίνει τρία βασικά προβλήματα: έλλειψη αξιόπιστης εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δημόσιας διαβούλευσης για τη διαδικασία αδειοδότησης χώρων υγειονομικής ταφής, εσφαλμένη λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων και ελλείψεις στα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων,

Αλλάζει όνομα και logo το ΠΑΣΟΚ

κλικ για μεγέθυνση

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Χάγης (Γερμανία κατά Ιταλίας, παρέμβαση Ελλάδας)


Εκδόθηκε σήμερα από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η απόφαση επί της προσφυγής που άσκησε η Γερμανία κατά της Ιταλίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου λόγω της εκδίκασης από τα ιταλικά δικαστήρια υποθέσεων που αφορούν αποζημιώσεις για αδικοπραξίες του Τρίτου Ράιχ. Η Ελλάδα είχε ασκήσει το ένδικο βοήθημα της παρέμβασης ενώπιον του Δικαστηρίου. (βλ. Δελτίο τύπου και πλήρες κείμενο απόφασης).

Το Δικαστήριο με την Απόφασή του - η οποία είναι τελική- έκρινε

1) με 12 ψήφους έναντι τριών ότι η Ιταλική Δημοκρατία παραβίασε την υποχρέωσή της για σεβασμό της ετεροδικίας που απολαμβάνει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, κατά το διεθνές δίκαιο, διότι δέχθηκε αστικές αξιώσεις που βασίζονται σε παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου τις οποίες διέπραξε το Γερμανικό Ράιχ μεταξύ των ετών 1943 και 1945,

Η Χάγη δικαιώνει τους Γερμανούς σφαγείς του Διστόμου!


(Ανανέωση 12.32) Η Χάγη, στην οποία κάποιοι "έξυπνοι" θέλουν να προσφύγουν για το Αιγαίο, μετά το "χαστούκι" που έριξε στη χώρα μας για το Σκοπιανό, τώρα δικαιώνει και τους Γερμανούς σφαγείς του Διστόμου και πολλών ιταλικών πόλεων και χωριών!

Δυστυχώς, απορριπτική υπήρξε για τις ελληνικές θέσεις περί αποζημιώσεων για τις ναζιστικές θηριωδίες στο Δίστομο η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η ανάγνωση της οποίας ολοκληρώθηκε στις 12.20 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το Δικαστήριο με ψήφους 12-3, 14-1, 14-1 και 14-1 τάχθηκε κατά των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων τα οποία, συντασσόμενα προς την απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου, είχαν αποφανθεί ότι η Γερμανία δεν δικαιούτο να επικαλείται ασυλία και θα έπρεπε έτσι να καταβάλει αποζημιώσεις της τάξης των 28 εκατ. ευρώ στους απογόνους κατοίκων του Διστόμου που έπεσαν θύματα της γερμανικής Κατοχής.

Λούκα Κατσέλη: «Θα είμαι υποψήφια για ένα σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ»


Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η βουλευτής και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

«Θα είμαι υποψήφια για ένα σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». Ως προϋπόθεση όμως έθεσε η υποψηφιότητά της να είναι συντεταγμένη με όσους έχουν την ίδια αντίληψη μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη πολλών στελεχών, είπε.

Η πρώην υπουργός ζήτησε να μην κλειστεί η συμφωνία με τους εταίρους πριν να γίνει σχετική συζήτηση στη Βουλή και επικαλέστηκε τη δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ανάδειξη των Σιδηροκαυσίων στα Στάγειρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται, από τη 10η  Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, οι εργασίες του έργου: «Αποκατάσταση-Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Μεσαιωνικών Σιδηροκαυσίων στα Στάγειρα Χαλκιδικής».

Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.086.459,00€.
Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του μικρού λουτρού στον αρχαιολογικό χώρο των Σιδηροκαυσίων και στην άμεση στερέωση των τοίχων του.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

Δημήτρης Τζηρίτης: Ο Μπουτάρης είναι ανιστόρητος και απολίτιστος (Video)

Anonymous: «Η Δικαιοσύνη έρχεται - Σκοτώσατε τη Δημοκρατία» (Video)

Με το στόμα ανοικτό έμειναν όσοι επιχείρησαν να μπουν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αντί για τη συνηθισμένη σελίδα, εμφανίστηκε ένα μαύρο φόντο, με μήνυμα των Anonymous. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την ψηφιακή επίθεση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία αναζητά τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιτιθέμενων.

«Η Δικαιοσύνη έρχεται» γράφουν στην αρχή. Και ακολουθεί ένα βίντεο, όπου γίνεται αναφορά στην κατάσταση στην Ελλάδα. στα μέτρα που επιβάλλουν το ΔΝΤ και η Ε.Ε., στη λιτότητα και τις μειώσεις μισθών.  

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Προς τον ανιστόρητο, γραφικό Μπουτάρη

Πολύγυρος - Χαλκιδική
Η προσφορά του Πολυγύρου μέσω του Μητροπολίτη Ειρηναίου, στην Θεσσαλονίκη της κατοχής, το έτος 1943.

Οι κάτοικοι του Πολυγύρου με επικεφαλή τον τότε Μητροπολίτη Ειρηναίο, απέστειλαν:

-Πάνω από 500 οκάδες σίτου στο βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης, Ο Άγιος Στυλιανός.

Δικογραφία ΕΛΣΤΑΤ: Ευθύνες σε μέλη της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου

Ρητή αναφορά για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του ελλείμματος του 2009 - Το διαβιβαστικό

Διαβιβάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή η δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, που αφορά την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε το διαβιβαστικό σε pdf

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος στο έγγραφό του, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντέλη, αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση αποτέλεσαν δημοσιεύματα με τις καταγγελίες του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με τις οποίες «το έλλειμμα του 2009 είχε τεχνηέντως διογκωθεί, για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Αίτημα 28 βουλευτών για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Π. Κουρουμπλή ανακινήθηκε το ζήτημα των Γερμανικών Επανορθώσεων

ΠαΣοΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι υπογράφουν το σχετικό αίτημα

Διακομματικό (πλην ΚΚΕ και ΛΑΟΣ) αίτημα υπέβαλλαν 28 βουλευτές προκειμένου να συζητηθεί στην Βουλή το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Π. Κουρουμπλή και συνυπογράφεται τόσο από βουλευτές του ΠαΣοΚ, όσο και της ΝΔ (μεταξύ των οποίων ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος κ. Μ. Χαρακόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κ. Μαρκόπουλος), καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Κ.Ο. κ. Αλ. Τσίπρα) και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, προτείνουν στους προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Διοίκησης να φέρουν προς συζήτηση το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές που επλήγησαν κατά την ναζιστική κατοχή και των αποζημιώσεων που αφορούν στα θύματα των θηριωδιών των γερμανών κατακτητών και στους ελληνικούς θησαυρούς.

Το πανέμορφο νησί των Καβείρων χιονισμένο

Οι φωτογραφίες είναι απο το facebook samothraki (ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ)

Ακούγοντας τον Γιώργο: Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε…


Έλληνας γκασταρμπάιτερ, έπειτα από χρόνια απουσίας, έρχεται στην πατρίδα χωρίς να ενημερώσει τους δικούς του για να τους κάνει έκπληξη. Από το «Ελ. Βενιζέλος» παίρνει ταξί για το πατρικό του σπίτι.

Μέσα στο θλιμμένο σκηνικό του απογεύματος της Πέμπτης, με ψιλόβροχο και υγρασία στην Αττική Οδό, ακούει στο ραδιόφωνο την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σημειώνει – με ευχαρίστηση- τις πολλαπλές αναφορές του Γιώργου στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του.

Χαμογελά ικανοποιημένος για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που ο κ. Παπανδρέου έθεσε σε δράση, βάζοντας τη χώρα σε τροχιά ρήξης με τις παθογένειες του παρελθόντος.

Στο δικαστήριο Καμμένος – Τσουκάτος για τη Siemens

Στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ των Πάνου Καμμένου και Θόδωρου Τσουκάτου, καθώς ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών που έχουν ανταλλάξει οι δύο άνδρες, μετά την εμπλοκή του ονόματος του Θ. Τσουκάτου στην υπόθεση της Siemens.

Αφορμή για την κόντρα των δύο ανδρών στάθηκαν δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος περί ύπαρξης ποσού 1 εκατομμυρίων μάρκων, επιπλέον αυτού που έχει παραδεχθεί ότι παρέλαβε ο κ. Τσουκάτος από τη Siemens, που φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό του λεγόμενου τότε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, στην Ελβετία.

Οι ισχυρισμοί Καμμένου αποτέλεσαν περιεχόμενο της αγωγής του κ. Τσουκάτου, για συκοφαντική δυσφήμιση, με αντικείμενο αποζημίωσης αρχικά 200 χιλιάδες ευρώ και κατά δήλωση του συνηγόρου του στο δικαστήριο 10 χιλιάδες ευρώ.