Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου του Θωμά Καπλάνη για τα βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με  μεγάλη  έκπληξη  πληροφορήθηκα  σήμερα  την  πρόθεση  της  νέας  δημοτικής  αρχής  Πολυγύρου  να  καταργήσει  στην  πράξη  τη  δημοτική  βιβλιοθήκη  Πολυγύρου  προκειμένου  να  εγκαταστήσει  στο  κτίριο  όπου  αυτή  στεγάζεται  εδώ  και  ένα  περίπου  χρόνο,  κάποιες  από  τις  υπηρεσίες  του  Δήμου.

Μάλιστα,  εργάτες  του  Δήμου,  κατ’ εντολή  των  αιρετών  προϊσταμένων  τους,  ξεκίνησαν  να  διαλύουν  τα  έπιπλα  και  να  στοιβάζουν  τα  βιβλία  (ορισμένα  από  αυτά  σπανιότατες  εκδόσεις)  σε  σακιά  με  προορισμό  τα  υγρά  και  ακατάλληλα  υπόγεια  του  παλιού  δικαστικού  μεγάρου.

Υπενθυμίζω  ότι  από  την Άνοιξη  του  2010  είχαν  μεταφερθεί  στην  ανακαινισμένη  και  ιδανική  για  αυτή  τη  χρήση  οικία  Τραγανού  όλα  τα  βιβλία  της  δημοτικής  βιβλιοθήκης,

Κοιτάσματα πετρελαίου ίσα με το 75% των αποθεμάτων της Σ.Αραβίας εντόπισαν οι ΗΠΑ στην ελληνική ΑΟΖ!


Αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει διαμορφωθεί μία συμμαχία που ένα μόλις χρόνο πριν, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο πολιτικού θρίλερ και μάλιστα ευφάνταστου σεναριογράφου και όχι πραγματικότητα.

Αλλά ο εντοπισμός των μεγαλύτερων ενεργειακών αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή αυτή το έκανε πραγματικότητα: Ένας πολύ ισχυρός πολιτικο-στρατιωτικός άξονας Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου με τις ευλογίες και την "ομπρέλα" ασφαλείας των ΗΠΑ. Τι συνέβη (πέρα από το γεγονός ότι η Τουρκία πλέον δείχνει να τραβάει τον "δικό της δρόμο", απέναντι από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα);

Τα αποτελέσματα δύο επίσημων μελετών του USGS που στηρίζονται σε μελέτη στοιχείων από 1000 γεωτρήσεις που έχουν διενεργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και από σεισμικές καταγραφές σε έκταση 30 χιλιάδων χιλιομέτρων είναι συγκλονιστικά σε ότι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα.

Ερωτήσεις του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου


κλικ για μεγέθυνση

Η Ακρόπολη με τα μάτια της τρόικας (και όχι με τα δικά μας)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

«Όχι, δεν θα χρειαστεί να πουλήσετε τα αρχαία μνημεία σας»: Δεν ήταν καθησυχαστική η απάντηση της τρόικας στην ερώτηση αν θα μας ζητήσουν να πουλήσουμε και την Ακρόπολη στο πλαίσιο της νέας κούρσας αποκρατικοποιήσεων. Ειρωνική ήταν.

Πιθανόν και να είχαν κατά νου τα στοιχεία επισκεψιμότητας των Μουσείων και των Αρχαιολογικών μας χώρων για τον Οκτώβριο του 2010, που μόλις είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Λίγο πιο προκλητικοί αν αποφάσιζαν να γίνουν, η απάντηση θα ήταν πιο ρεαλιστική: «Και που την έχετε την Ακρόπολη, τι την κάνετε; Δεν την αποκρατικοποιείτε μπας και δει μια άσπρη μέρα;». 

Ημέρα των ερωτευμένων!...


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά το Σαββατοκύριακο της διαμάχης τρόικα και Κυβέρνησης και τα πολεμικά ανακοινωθέντα «εκλογικού περιεχομένου» από τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης μας προέκυψε η 14η Φεβρουαρίου ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τους απανταχού της γης ερωτευμένους τυλίγοντας σε δίνη ευτυχίας τους νέους και αναδεύοντας θύμησες παλιές στους λιγότερο...νέους.

Ημέρα των ερωτευμένων!...

Ποιόν ή ποιά, όμως, να επιλέξουμε σα ταίρι, σαν σύντροφο, όσοι και όσες δεν διαθέτουμε ταίρι και πώς να ξαναβρούμε εκείνη την εντυπωσιακά συγκινητική απογείωση του έρωτα εκείνη την ανεπανάληπτα γλυκιά ζεστασιά του να ξέρει κανείς ότι και αγαπά και τον αγαπούν όταν συμβαίνει να είμαστε κιόλας δεσμευμένοι είτε με γάμο είτε με "ρητή συμφωνία;"

2000 πολίτες στην Αλβανία άλλαξαν με δικαστική απόφαση την εθνικότητα από Αλβανική σε Ελληνική ενώ εκκρεμούν πολύ περισσότερες


Οι Μειονότητες στην Αλβανία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας θορυβήθηκε από το μεγάλο αριθμό πολιτών της χώρας που ζητούν δικαστικά την αλλαγή της αλβανικής εθνικότητας. Η πλειοψηφία των αιτήσεων προέρχονται από την περιοχή της Βορείου Ηπείρου και συγκεκριμένα από το Αργυρόκαστρο, τους Αγίους Σαράντα, την Πρεμετή και την Κορυτσά όπου ζητούν να καταγραφούν με Ελληνική εθνικότητα. 

Λίγες είναι  οι αιτήσεις για άλλες εθνικότητες όπως είναι η Βουλγάρικη στην Γκολομπόρντα (κεντροανατολική Αλβανία), Μαυροβούνια βορειοανατολικά ενώ υπάρχουν και κάποιες αιτήσεις από τη μειοψηφία των Βλάχων της Αλβανίας που πιστεύουν σε Ρουμάνικη καταγωγή τους.

Το κράτος της Αλβανίας αναγνωρίζει επισήμως τρεις εθνικές μειονότητες, την Ελληνική, τη Σλαβομακεδονική και την Μαυροβούνια, σε περιορισμένες μειονοτικές ζώνες. Συγκεκριμένα οκτώ Ελληνικές επαρχίες στους νομούς Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, μία Μαυροβούνια επαρχία στη Σκόδρα και μία «Σλαβομακεδονική» στο Ντεβόλ. 

Χορός του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών


κλικ για μεγέθυνση