Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Γιώργος Πιπερόπουλος: Σεξουαλική «απελευθέρωση» & ελληνική νεολαία

Σεξουαλική «απελευθέρωση»  & ελληνική νεολαία

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ολάκερη η ψυχοκοινωνική προβληματική της θεματολογίας του σεξ αποτελεί μια συναρπαστική περίπτωση από όποια οπτική γωνία και αν καταπιαστεί κανείς να την εξετάσει.

Είναι, όμως, αλήθεια ότι τις τελευταίες 3 – 4 δεκαετίες το θέμα του σεξ ήρθε στην επιφάνεια της συλλογικής συνείδησης των Ελλήνων με τόση ένταση και με τέτοια ταχύτητα ώστε να επισκιάσει για τη σημερινή νεολαία το γεγονός ότι μόλις «χθες» το θέμα ήταν ένα ισχυρό ταμπού, αντικείμενο μόνο για πολύ προσωπικές συζητήσεις και εκμυστηρεύσεις που οι περισσότεροι το αγγίζαμε αραιά και που σε συλλογικό επίπεδο μέσα από την αντισηπτικά ουδέτερη μέθοδο των «σόκιν ανεκδότων» δηλαδή του «ρισκέ χιούμορ».

Αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτριών της ΧΑ από το Μιχαλολιάκο

Η διαδικασία των απολογιών «παγώνει» έως ότου να ληφθούν αποφάσεις για την αίτηση Μιχαλολιάκου. Η αίτηση κατατέθηκε λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη απολογία της συζύγου του ηγέτης της ΧΑ, Ελένης Ζαρούλια, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αίτηση εξαίρεσης κατά των δύο εφετών ανακριτριών που έχουν αναλάβει την έρευνα για την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε την Τρίτη ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη απολογία της συζύγου του, Ελένης Ζαρούλια, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η κ. Ζαρούλια τελικά έλαβε νέα προθεσμία για τις 25 Ιουνίου.

Ευθύμης Καρανάσιος: Ταλαιπωρία για τους τουρίστες στο σταθμό των Ευζώνων

Πολύγυρος 17 Ιουνίου 2014

Ταλαιπωρία για τους τουρίστες στο σταθμό των Ευζώνων.

Την «περιπέτεια» της εισόδου τουριστών στην Ελλάδα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, από το μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, φέρνει στο προσκήνιο ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος και ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Με ένα βίντεο, με σχετικές φωτογραφίες και με το σχόλιο ¨είσοδος χώρας …λυπάμαι¨, που ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Face book, ο βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος, επιχειρεί να καταδείξει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι πολύωρες καθυστερήσεις και οι ουρές χιλιομέτρων που σχηματίζονται από ΙΧ και λεωφορεία τα οποία κατευθύνονται στην Ελλάδα.

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης Νέα Γενιά Νέα Πορεία και του επικεφαλής, Δημήτρη Τσούφη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση των όσων αναγράφονται στο Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και αφορούν την κριτική του για την εν γένει συμπεριφορά του κου Δημητρίου Τσούφη οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι λεκτικοί χαρακτηρισμοί που  χρησιμοποιεί  ο κος Δήμαρχος χαρακτηρίζουν τον ίδιο και προφανώς αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι συγχέει είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, την πολιτική κριτική και τα όριά της με την ύβρη και τα παρεπόμενά της.

Δεν προτιθέμεθα ούτε να ακολουθήσουμε ούτε να παρακολουθήσουμε τον κο Δήμαρχο στην «κατηφόρα» του που τον παρέσυραν ή η «κεκτημένη ταχύτητα» ή τα «σπασμένα φρένα»,