Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη νέα μνημονιακή κυβέρνηση

«Η Ελλάδα δυστυχώς απέκτησε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

Την απαρτίζουν υπογράψαντες επιστολές και ψηφίσαντες Μνημόνια και επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις, εκχωρώντας την Εθνική Κυριαρχία της χώρας.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι των τραπεζών που υπηρετούν το σύστημα των τοκογλύφων διεθνών συναδέλφων τους, απομυζώντας ακόμα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Την πλαισιώνουν οι ένοχοι της απόλυτης δυστυχίας που απλώθηκε σε κάθε ελληνική οικογένεια και που αποφάσισαν (τους προειδοποιούμε, μάταια) να κρυφτούν πίσω από την ασυλία.

Η ηθοποιός Ελένη Λιάσκα, γνωστή από το "Καφέ της Χαράς", στηρίζει μέσω Facebook την Χρυσή Αυγή

Αίσθηση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της Ελένης Λιάσκα, ηθοποιού, η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, εμφανίζεται να παίρνει το μέρος της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας το πολιτικό σύστημα αλλά και την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου.

Η νεαρή ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στην σειρά, «Καφέ της Χαράς», έγραψε τα εξής:

«Συναγερμός. Η δημοκρατία κινδυνεύει. Οι βουλευτές μας. Οι άνθρωποι που έκαναν τόσο υπερήφανη την Ελλάδα υποφέρουν κάτω από την δεσποτική τυραννία του συστήματος της Χρυσής Αυγής. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε; Η Χρυσή Αυγή κυβερνούσε τόσα χρόνια και χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο.
Η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό «κανονική» κυβέρνηση.
Αλλά είναι και η αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα.

Γιατί συγκροτείται, για πρώτη φορά, κανονική κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση. Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια, μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, μόνο για «ειδικό σκοπό» και μόνο για περιορισμένο χρόνο.

Τώρα συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Επέτειος για το Μουσείο Ακρόπολης, νέες δράσεις, πέντε εκατ. επισκέπτες

Η φήμη του έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, το κύρος του επιβάλλεται διεθνώς

Μαρία Θερμού

Τρία χρόνια σήμερα για το Μουσείο Ακρόπολης με τους επισκέπτες του να αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια, τη φήμη του να έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και το κύρος του να επιβάλλεται διεθνώς.

Μία επέτειος που δικαιολογημένα γιορτάζεται με υπερηφάνεια σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, πόσο μάλλον που το μουσείο, ακόμη και αυτόν τον τελευταίο χρόνο λειτούργησε με τα δικά του έσοδα χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. «Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο πολιτισμός και τα μουσεία είναι περιττή πολυτέλεια σε δύσκολους καιρούς. Εμείς βιώσαμε άλλα πράγματα», έλεγε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής.

Σφοδρή επίθεση του Άνθιμου κατά του Gay Pride της Θεσσαλονίκης

Με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στρέφει τα «βέλη» του κατά της διοργάνωσης του πρώτου Gay Pride της Θεσσαλονίκης που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής και να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ο επικεφαλής της δεν κρύβουν την απαρέσκειά τους για την παρέλαση που πρόκειται να διεξαχθεί υπέρ των δικαιωμάτων της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, γι’ αυτό και προχώρησαν στην ανακοίνωση της αντίθεσής τους. Μάλιστα γίνεται λόγος ακόμη και για δυναμικές αντιδράσεις.

Ενδεικτικός της οργής είναι ο τόνος που χρησιμοποιείται. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες,

Αχ Αντώνη, τι σου ’μελε

γράφει η Λώρη Κέζα

Τι τη θέλει την πολιτική αυτός ο άνθρωπος, αφού βασανίζεται. Αν εξαιρέσουμε τη βραδιά που εγκαινίασε το μουσείο Ακροπόλεως, η σταδιοδρομία του στα κοινά τού έφερε πρωτίστως πίκρες. Βέβαια δεν έχει ζήσει ακόμη τίποτε γιατί τα δύσκολα αρχίζουν σήμερα, μόλις ορκίσει τους υπουργούς του. Ο πρωθυπουργός κ. Αντουάν Σαμαράς καλείται να σώσει τη χώρα ως μπροστάρης της ύφεσης. Στα σχέδιά του υπάρχουν πέντε προβληματάκια, που προκύπτουν από συνδυασμό των συμφωνηθέντων της διετίας με την εγχώρια νοοτροπία αιώνων.

Πρώτο προβληματάκι: το Μνημόνιο έχει κολλήσει (δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου δηλαδή) και υπάρχουν δυνάμεις που το τραβάνε προς τα πίσω. Θα αποδεχτούμε ότι κάποια σημεία, όσα αφορούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή τη διευκόλυνση των ξένων επενδυτών χρειάζονται ξένους ενδιαφερόμενους οι οποίοι δεν μπορούν να συρθούν από το μαλλί. Σε όσα αφορούν την οργάνωση του κράτους, όπως η ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης, η θωράκιση του τομέα της υγείας από τη σπατάλη, η αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Σαμαράς θα μιλάει στον τοίχο.

Συνέντευξη Σαμαρά στο Paris Match: Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας

Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, την πρώτη που παραχωρεί ο πρόεδρος της ΝΔ σε μέσο ενημέρωσης μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, δημοσιεύει σήμερα το γαλλικό περιοδικό "Paris Match".

Η σχετική δημοσίευση τιτλοφορείται "Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας" και ξεκινάει φιλοξενώντας τοποθέτηση του κ. Σαμαρά ότι η ψήφος των Ελλήνων την Κυριακή ήταν ιστορική, γιατί ο ελληνικός λαός παρά τα προβλήματα επέλεξε την Ευρώπη.

Ερωτώμενος για το τι αντάλλαγμα περιμένει από τους Ευρωπαίους, ο κ. Σαμαράς απαντά λέγοντας ότι "λέμε στους εταίρους μας ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα ολοκληρώσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του κράτους, θα ενισχύσουμε το φορολογικό μας σύστημα" και ότι "εις αντάλλαγμα χρειαζόμαστε τόνωση της οικονομίας άμεσα".

Ποινή φυλάκισης τριών ετών στην εκλογική αντιπρόσωπο της Ν.Δ. από τη Λαμία

Τρία χρόνια φυλάκιση και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επεβλήθη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας στην Β. Π., την 53χρονη εκλογικη αντιπρόσωπο της ΝΔ από τη Λαμία η οποία κατηγορείται για αλλαγή των ψηφοδελτίων την ώρα της διαλογής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ δεν έχει υποβληθεί καμία ένσταση από κάποιο άλλο κόμμα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η. Π. αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ οι μάρτυρες βασίστηκαν στις συζητήσεις που είχαν εκ των υστέρων και στις οποίες παρουσίασαν την 53χρονη να έχει ομολογήσει για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να βάζει ισάριθμα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε κενούς φακέλους.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος

Σε ηλικία 79 ετών εκοιμήθη στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στα Φλάμπουρα ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος.
Εδώ και μήνες τον ταλαιπωρούσε ένα πρόβλημα υγείας.


Η σορός του θα μεταφερθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό ναό της Πρέβεζας ενώ η  ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας θα είναι αργία για την πόλη της Πρέβεζας.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρέβεζας:
«Με βαθειά θλίψη αναγγέλουμε στους χριστιανούς αδελφούς μας την κοίμηση του Πνευματικού μας πατέρα Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης


Πρωθυπουργός:
Αντώνης Σαμαράς

1) Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης

Υφυπουργός: Βολουδάκης Μανούσος

2) Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης

3) Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Βασίλης Ράπανος

Αναπληρωτές υπουργοί: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός με αρμοδιότητα τις δαπάνες: Γιώργος Μαυραγάνης

Παυλόπουλος: Τιμή μου η φράση "έμεινα Παυλόπουλος"


Μπλα μπλα μπλα μπλα ... :)

"Η στάση μου ήταν μια συνειδητή στάση αποδοκιμασίας, τον άφησα για να φανεί ποιος είναι", ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος, σχετικά με την αντίδραση του κατά τη διάρκεια της επίθεσης Κασιδιάρη σε Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου.

 "Χάρηκα με τη φράση "έμεινα Παυλόπουλος" που βγήκε μετά τη στάση μου στο περιστατικό με τον Κασιδιάρη αλλά αυτή η στάση ήταν στάση αποδοκιμασίας, ήθελα να τον αφήσω να φανεί ποιος είναι" δήλωσε χαρακτηριστικά για το περιστατικό στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα μιλώντας σήμερα στον Real Fm.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι αντιμετώπισε μεν με χιούμορ τα διάφορα ανέκδοτα που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και είχαν να κάνουν με την παθητική του στάση, αλλά, όπως, επισήμανε αυτή η στάση ήταν καθαρά και μόνο, στάση αποδοκιμασίας και όχι αμηχανίας.

Γεώργιος Σουρής - Πάντα επίκαιρος :)





Αυτό είναι το νέο Υπουργικό συμβούλιο

Μετά τις 13.00 άρχισαν τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς. Ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος θα είναι ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού με υφυπουργό τον κ. Κ. Τζαβάρα,  ο κ. Ευ. Στυλιαννίδης θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Αν. Ρουπακιώτης αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κ. Μουσουρούλης με υφυπουργό τον κ. Ν. Βερνίκο στο υπουργείο Ναυτιλίας, η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Χρ. Σταϊκούρας αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο κ. Ν. Δένδιας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αθ. Τσαυτάρης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με υφυπουργό τον κ. Μ. Χαρακόπουλο,

ΚΕΣΥΠ Πολυγύρου: Ημερίδα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

κλικ για μεγέθυνση

κλικ για μεγέθυνση

ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών: Εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2012 - 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εγγραφές  για  το σχολικό έτος  2012-2013  έχουν ξεκινήσει  στο  ΕΠΑ.Λ Ν. Μουδανιών

από τις 14-06-2012 και θα ολοκληρωθούν στις 29-06-2012.

Παρακαλούνται οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών για την έγκαιρη εγγραφή τους.

Πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο τηλ. 2373021322  (κος  Ν. Κατσανός).

Ο Διευθυντής
Ξενοφών Δημητριάδης