Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Reuters: Πιθανή η παραπομπή της Ελλάδας για τα... Greek Statistics του 2008


Η Κομισιόν σε Έκθεση της αμφισβήτησε για μια ακόμη φορά την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων της χώρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του ελλείμματος της χώρας το 2008, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ.Καραμανλή.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανότατα θα κινήσει κατά της Ελλάδας διαδικασίες παραβίασης του ευρωπαϊκού δικαίου, λόγω των αναξιόπιστων στοιχείων για το έλλειμα και το δημόσιο χρέος, δηλώνει αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters.

Η Κομισιόν είχε κινήσει σχετικές διαδικασίες για αναξιόπιστα στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα και το 2004, αλλά είχε κλείσει την υπόθεση το 2007.

Πιθανότατα θα κινηθούν για μια ακόμη φορά οι διαδικασίες παραπομπής της χώρας, καθώς η παροχή έγκαιρων και αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων είναι υποχρέωση με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο και η Ελλάδα δεν ευθυγραμμίστηκε με αυτή της την υποχρέωση", δήλωσε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Reuters.

Πηγή: Foreign Press

Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας; Στην Ελλάδα δεν… υπάρχει!


Του ΠΑΝΟΥ Γ. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Λέκτορα Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Πριν μερικά χρόνια, ρώτησα τον τότε Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας σε μια ημερίδα για την καινοτομία ποιο είναι το εθνικό μας σύστημα καινοτομίας στην πατρίδα μας. Η απάντηση που έλαβα με ξάφνιασε αλλά και με προκάλεσε: «δεν έχουμε, αλλά άμα θέλεις βρες ποιο είναι και στη συνέχεια να το γράψεις…»

Μετά από μερικά χρόνια έρευνας και την διαπίστωση ότι τίποτα δεν είχε γίνει και γραφτεί στο μεταξύ διάστημα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το Εθνικό μας Σύστημα Καινοτομίας είναι: «η παντελής απουσία ενός συστήματος!!!».

Η έννοια των ‘συστημάτων καινοτομίας’ αποτελεί μια νέα προσέγγιση στη μελέτη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, η οποία άρχισε να αναδύεται στη διεθνή βιβλιογραφία του μάνατζμεντ τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η ανάπτυξη εθνικών συστημάτων καινοτομίας αποτέλεσε και αποτελεί το στόχο των περισσοτέρων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών που προσπαθούν να ενδυναμώσουν τις βιομηχανικές και οικονομικές τους επιδόσεις. Η έννοια των συστημάτων καινοτομίας μεταφέρει την άποψη ότι οι καινοτομίες δεν αποτελούν μεμονωμένα, ξεχωριστά φαινόμενα μέσα σε μία εταιρεία, αλλά δημιουργούνται από την αλληλεπίδραση διαφόρων οντοτήτων, πρωταγωνιστών και δομών.

Για να κατανοήσουμε την ανταγωνιστικότητα αλλά και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα συγκεκριμένων επιχειρήσεων και επιχειρηματικών τομέων μιας χώρας, πρέπει να ερευνήσουμε το σύστημα καινοτομίας της. Ιδρύματα, αρχές, φορείς, πανεπιστήμια, διοικήσεις, ερευνητικά κέντρα δημόσια και ιδιωτικά τόσο σε τοπικό, περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο επηρεάζουν την μεταφορά γνώσης και πληροφοριών, έχουν επιπτώσεις στην απόδοση και στις καινοτομικές ικανότητες των επιχειρήσεων. Οι θεσμοί, η κοινωνική οργάνωση, το πολιτικό και νομικό σύστημα κάθε χώρας, η ιστορικές της καταβολές και η οικονομική της οργάνωση θα διαμορφώσουν τελικά το εθνικό σύστημα καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Από τα τέλη του 19ου αιώνα οι πολιτικές ανάπτυξης και οργάνωσης της οικονομίας της Ελλάδος (αναρωτιέμαι γιατί ξαφνιαζόμαστε όταν διαπιστώνουμε ότι η νοοτροπία παραμένει η ίδια και σήμερα) στηρίζονταν σε επενδύσεις με στόχο το γρήγορο κέρδος (εμπόριο και ελαφριά βιοτεχνία, εισαγωγές και εξαγωγές) χωρίς το κόστος και τον μακροχρόνιο σχεδιασμό που απαιτεί η βαριά βιομηχανία, ο τομέας του τουρισμού και ο αγροτικός τομέας, και κατ’ επέκταση η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας σε βάθος χρόνου.

Στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Δύσης οι χιλιάδες μικρές και μεσαίες βιοτεχνικές, βιομηχανικές και αγροτικές επιχειρήσεις αναδιοργανώθηκαν σε επιχειρηματικές συστάδες (business clusters) ώστε η κάθε μια να αποτελεί κομμάτι της αλυσίδας αξίας ενός επιχειρηματικού τομέα ή να συμπληρώνει τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι αναπτυγμένες οικονομίες αλλά και οι χώρες που εφάρμοζαν σωστές πολιτικές και στρατηγικές ανάπτυξης δημιούργησαν ισχυρές βιομηχανίες γύρω από την φαρμακοβιομηχανία, τα βαριά μέταλλα, τις τηλεπικοινωνιακές και πληροφοριακές τεχνολογίες, την αυτοκινητοβιομηχανία, την πολεμική βιομηχανία, τις ηλεκτρικές συσκευές.

Χώρες σαν την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε επιχειρηματικούς τομείς όπως ο τουρισμός, η κλωστοϋφαντουργία, η βιομηχανία επίπλων, ενώ χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία επένδυσαν μεταξύ άλλων στον αγροτικό τομέα, τις βίο-καλλιέργειες κ.α. Για να οργανώσουν τις οικονομίες τους, πανεπιστήμια, κράτος και επιχειρήσεις (μικρομεσαίες και πολυεθνικές), ερευνητικά εργαστήρια (δημόσια και ιδιωτικά), φορείς, συνδικάτα και επιμελητήρια εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με κοινό στόχο και σκοπό οι οικονομίες τους να είναι ανταγωνιστικές και καινοτόμες!!!

Η αποτυχία της Ελλάδος να δημιουργήσει ένα εθνικό σύστημα καινοτομίας παρόμοιο με αυτό των αναπτυγμένων οικονομιών είναι το αποτέλεσμα των ‘εσφαλμένων’ πολιτικών από σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε και πλέον δεκαετιών, του ασταθούς πολιτικού περιβάλλοντος, της έλλειψης κλίματος και κουλτούρας συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων και του κράτους, της μυωπικής ιδιοσυγκρασίας του έλληνα επιχειρηματία που αναζητά το γρήγορο κέρδος μέσω πολιτικών επαφών και ελάχιστης προσπάθειας, αλλά και γενικά της έλλειψης μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας από την αναγέννηση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα είναι σε μια συνεχής διαδικασία αλλαγών και αναπροσαρμογών που τελικά δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο από το να το αποδυναμώνουν και να το αποπροσανατολίζουν από τις σύγχρονες τάσεις της εποχής. Τα ελληνικά ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και τα ερευνητικά εργαστήρια που λειτουργούν μέσα σ’ αυτά δεν συνδέθηκαν ποτέ με τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω ‘πεπαλαιωμένων’ αντιλήψεων, νόμων και μιας περιρρέουσας ατμόσφαιρας που κατορθώνει να επιβάλλει την άποψη ότι (σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε ολόκληρο τον υπόλοιπο πλανήτη) δεν πρέπει να συνδεθεί η εκπαίδευση με την παραγωγή (αγορά)!

Ο δημόσιος τομέας της χώρας εξακολουθεί να γιγαντώνεται με δραματικούς για την πορεία της οικονομίας μας ρυθμούς, και με επίμονες προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων να επιδοτούν χρεοκοπημένες δημόσιες επιχειρήσεις και φορείς που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας. Τα μεγάλα έργα υποδομής έχουν καθυστερήσει ανεπίτρεπτα, την στιγμή που ακόμη και η πάλαι ποτέ ενωμένη Γιουγκοσλαβία, που μετά τον πρόσφατο πόλεμο, διαμελίστηκε και απαξιώθηκε οικονομικά, έχει σήμερα σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων για να την συνδέουν με την αναπτυγμένη Ευρώπη, ενώ εμείς ακόμη «σκάβουμε» στο πέταλο του Μαλιακού και στα «ΚΛΕΙΣΤΑ» πλέον Τέμπη.

Επιπρόσθετα, οι δείκτες για την διαφάνεια και την διαφθορά κατατάσσουν την χώρα μας σε περίοπτες θέσεις, αποτρέποντας ουσιαστικά σοβαρές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα οι αλλεπάλληλες απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και οι «στάσεις εργασίας» που παραλύουν ολόκληρο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δημιουργούν χάος και ανυπολόγιστες ζημίες εκατομμυρίων σε επιχειρήσεις και φυσικά αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο την οικονομική ζωή της χώρας μας και τις πιθανότητες για ξένες επενδύσεις. Τελικά, όπως παρατηρεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση τα 3 κοινοτικά πλαίσια στήριξης και αναδιάρθρωσης της Ελληνικής οικονομίας οδηγήθηκαν σε λάθος κατευθύνσεις.

Το εθνικό σύστημα καινοτομίας της χώρας μας είναι η απουσία συστήματος!

Στην τρέχουσα οικονομική κρίση γίνεται φανερό και στον πιο αδαή Έλληνα πολίτη ότι το σύστημα της Ελλάδος είναι, τελικά, η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ συστήματος!

Πολιτικές και οικονομικές εξαγγελίες για ψηφοθηρικούς λόγους, πυροσβεστικά μέτρα για να καλύψουμε κάποιες από τις μαύρες τρύπες, και τώρα ξαφνικά άκουσον, άκουσον και μια χώρα που θα ‘παίζει λαχείο’ με τις αποδείξεις για μερικά ευρώ… Οφείλουμε να αλλάξουμε, εμείς οι νέοι άνθρωποι, νοοτροπίες και συμπεριφορές που οδήγησαν την χώρα σε οικονομικό τέλμα. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε έστω και τώρα μέσα στην συγκυρία της παγκόσμιας ύφεσης την νοοτροπία αλλαγής του προβλήματος σε πρόκληση οικοδομώντας μια οικονομική στρατηγική με επί μέρους τακτικές κινήσεις που θα μας οδηγήσει στην ποθητή ευημερία και ανάπτυξη.

Για όσους ενδιαφερθούν ακαδημαϊκά τους πληροφορώ ότι εγώ στο μεταξύ έγραψα στα αγγλικά Piperopoulos, P. (2009) ‘Economics, business and society in Greece: towards a national innovation system’, International Journal of Economics and Business Research, Vol. 1, No. 3, pp.277–290.

Και στα ελληνικά το βιβλίο μου με τίτλο «Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία

και Business Clusters» σελ. 292, Αθήνα, 2008, εκδόσεις Α.ΣΤΑΜΟΥΛΗ.

Αρχαιολογικός Χώρος Τερπνής Α' μέρος


Σήμερα θα δούμε το πρώτο μέρος του βίντεο με τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής. Ένα χώρο για το οποίο θα κάναμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αναδειχθεί.

Χθες σε μια συνομιλία με τη δήμαρχο κ. Μήκα μάθαμε και τις τελευταίες ευχάριστες εξελίξεις που πραγματικά τις περιμέναμε καιρό. Διευθετήθηκε το θέμα της απαλλοτρίωσης και των τελευταίων ιδιοκτησιών δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, συμφώνησαν και οι τελευταίοι ιδιοκτήτες για την παραχώρηση των οικοπέδων τους και πλέον έκλεισε το θέμα αυτό. Αν και για να λέμε την αλήθεια δεν ήταν θέμα του Δήμου να το λύσει, αλλά της ΚΗ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών και του υπουργείου Πολιτισμού. Τέλος όμως καλό όλα καλά, αφού λύθηκε από το Δήμο μας με επιτυχία.

Ακόμη η Δήμαρχος μας είπε ότι ήδη ενημερώθηκε ο νέος υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος με έγγραφο για την κατάσταση και τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα. Άντε να δούμε τώρα, τι άλλο μπορεί να εμποδίζει το χώρο να γίνει το λιγότερο επισκέψιμος. Θα περιμένουμε........όχι βέβαια και επ' αόριστον!

Δέστε τώρα το Α΄μέρος ενός βίντεο που δείχνει τι έβγαλε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του 1993 με υπεύθυνη αρχαιολόγο την κ. Μαριάννα Καραμπέρη μόνο μέσα σε 4 μήνες που έγιναν οι ανασκαφές.

Πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής

Αρχαιολογικός Χώρος Τερπνής Β' μέρος


Αυτό είναι το δεύτερο και τελευταίο μέρος της παρουσίασης του αρχαιολογικού χώρου, έτσι για να έχουμε όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν μπόρεσαν να τον επισκεφτούν, μια πλήρη εικόνα. Μιλάμε για ένα τεράστιο χώρο του οποίου τα ευρήματα και μόνο ότι χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.χ έως και τον 2ο αι μ.χ είναι σημαντικά και έχουν να δώσουν πολλές πληροφορίες για τη ζωή, την απασχόληση, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες όλης της περιοχής.

Ο Πολιτιστικός θα συνεχίσει με όποια μέσα μπορεί να κρατά το θέμα στην επικαιρότητα, ώστε κάποια στιγμή να πειστεί πρώτα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών και μετά το υπουργείο Πολιτισμού να αναδείξουν αυτή την κληρονομιά, που μας κληροδότησαν τόσο απλόχερα οι πρόγονοί μας.

Η σκληρή πραγματικότητα και η πολιτική επικοινωνία!


Συμπληρώθηκαν οι πρώτες 100 ημέρες τις οποίες τόσους μήνες τώρα ευαγγελιζόταν ο κ. Παπανδρέου. Το πολυδιαφημισμένο «πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών» ( στο εσωτερικό μέτωπο και το οποίο είναι …ουρά του εξωτερικού μετώπου, το τονίζω! ),αποδείχθηκε πρόχειρο και άτολμο.

Στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας Μαξίμου και Ιπποκράτους «στήνουν» εκδήλωση για τις πρώτες 100 ημέρες . Άλλο όμως η πολιτική επικοινωνία και άλλο η σκληρή πραγματικότητα. Απλά η πρώτη έρχεται να υποκρύψει στα μάτια της κοινής γνώμης , μέρος ή και την ολότητα της δεύτερης.

Εγώ θα παρακάμψω την πρώτη και θα επικεντρωθώ στην ωμότητα της δεύτερης. Μέσα σε 100 μόλις ημέρες οι προεκλογικές δεσμεύσεις απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας δεν χρειάστηκε και πολύ για να γίνουν αόριστες φράσεις παρελθόντων μηνών.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι όταν προεκλογικά μιλούσαμε για έκθεση ιδεών την οποία το ΠαΣοΚ τη παρουσίαζε ως ….πολιτική πρόταση, είχαμε ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο!

Τα νομοσχέδια για τα οποία προεκλογικά είχε δεσμευτεί να ψηφιστούν μέσα στις 100 πρώτες ημέρες ήταν:

1. Η στήριξη του πραγματικού εισοδήματος.

2. Η προστασία του δανειολήπτη.

3. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η προώθηση των επενδύσεων.

4. Η άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας και

5. Η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων – η παροχή ρευστότητας στην οικονομία.

Μέχρι τώρα, ψηφίστηκαν μόνο τα νομοσχέδια για το Έκτακτο Κοινωνικό Επίδομα και για τις προσλήψεις, μόλις την τελευταία εβδομάδα πριν από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ενώ χαρακτηριστικό του πόσο ανέτοιμη εμφανίζεται η κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι η Βουλή παρέμεινε ….κλειστή για 2,5 εβδομάδες λόγω έλλειψης νομοσχεδίων!…..΄

Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά στον Ελληνικό λαό ήταν πολλές. Ο απολογισμός, ωστόσο, ακόμη και για τον πιο καλόπιστο Έλληνα, έχει μπροστά ….αρνητικό πρόσημο!

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα!!! Όλα τα υπόλοιπα άπτονται στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας …..

Πηγή: Politis-gr

Ριζοσπάστη το ανάγνωσμα: Χαλκιδική Αμερικανοί εκπαιδεύουν παραστρατιωτικές οργανώσεις

Από προηγούμενη άσκηση παραστρατιωτικών στην Τσεχία με τη συμμετοχή και Ελλήνων απόστρατων

«Ασκηση» απόστρατων των ειδικών δυνάμεων με την εποπτεία «συναδέλφων» τους από τις ΗΠΑ

Η εκπαίδευση και η λειτουργία στην Ελλάδα παραστρατιωτικών - παρακρατικών οργανώσεων με διεθνείς διασυνδέσεις, που παραπέμπουν στους ιδιωτικούς στρατούς που δρουν στα ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικά μέτωπα, αποκαλύπτεται με αφορμή «άσκηση» που πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το διάστημα 7 - 10 Γενάρη 2010.

Συγκεκριμένα, το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αλεξιπτωτιστών», σε συνεργασία με τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς), οργάνωσε σχολείο SWAT, με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών», όπου το ρόλο των εκπαιδευτών είχαν «εν ενεργεία εκπαιδευτές από αστυνομικές υπηρεσίες από τις ΗΠΑ».

Ο κύριος εκπαιδευτής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «έχει 20 χρόνων καριέρα και είναι Nationally Certified Police Force, όπως και απόφοιτος της FBI National Academy (Class 217)». Τα SWAΤ (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής) είναι αμερικανικές παραστρατιωτικές - παρααστυνομικές ομάδες, που λειτουργούν στις ΗΠΑ πλήρως ενσωματωμένες στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, με επίσημη αποστολή τη διάσωση ομήρων, την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», τη συμμετοχή σε υψηλού ρίσκου συλλήψεις και έρευνες, την αντιμετώπιση βαριά οπλισμένων εγκληματιών. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις που κρύβονται κάτω από τέτοιους όρους και «αποστολές».

Το συγκεκριμένο «σχολείο» που οργανώθηκε στη Χαλκιδική, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ιστοσελίδα, «απευθύνεται σε εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς, λιμενικούς και στρατιωτικούς, όπως επίσης και σε εφέδρους στην εφεδρεία των ενόπλων δυνάμεων». Το ότι η δραστηριότητα αυτή τελεί υπό την κάλυψη των ελληνικών κρατικών αρχών επιβεβαιώνεται και από τα όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι διοργανωτές: «Καθ' όλη τη διάρκεια του σχολείου θα υπάρχουν παρατηρητές από το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ σε επίπεδο αξιωματικών, όπως και από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ».

Επίσης αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια του σχολείου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν σε αντικείμενα ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν αυτές στις ΗΠΑ και να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους εκπαιδευτές και τους άλλους εκπαιδευόμενους». Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ο κύριος εκπαιδευτής του σχολείου έχει εφαρμόσει την εκπαίδευση αυτή σε δεκάδες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, στο ΙΡΑΚ, στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ και στη ΒΟΣΝΙΑ».

Καθαρός ο ρόλος τους

Χαρακτηριστικό του ρόλου και του χαρακτήρα αυτού του είδους των παρακρατικών ομάδων είναι ότι το πρόγραμμα της εκπαίδευσης που έγινε στον Πολύγυρο περιελάμβανε τα εξής αντικείμενα: «Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην χρήση όπλων και πιστολιών και κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (...) Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση - επιχειρήσεις σε αυτοκίνητα η λεωφορεία με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (...) Ομαδικές επιχειρήσεις. Μάχη - τακτική σε αστικό περιβάλλον, κτίρια - (CQB). Τακτική σκόπευση - χρήση οπλισμού και γρήγορες ενέργειες προσωπικού. Εφοδοι σε κτίρια και οχήματα».

Να σημειωθεί ότι στην εκπαίδευση πήραν μέρος 30 εθελοντές με τιμή συμμετοχής ανά άτομο 400 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η φιλοξενία και τα πυρομαχικά, καθώς βέβαια και ο εξοπλισμός που θα έπρεπε να έχουν οι εκπαιδευόμενοι (στολή πλήρους μάχης, άρβυλα, κάλυμμα κεφαλής - κράνος κλπ.).

Πηγή: Ριζοσπάστης

Καλά θα κάνει το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης να αποβάλλουν την ψυχολογία του ηττημένου στον ανταρτοπόλεμο.

Επίσης καλά θα κάνουν αυτοί που σήκωσαν τα όπλα κατά της Πατρίδας κάποτε να είναι προσεκτικοί στις ανακοινώσεις που βγάζουν.

Μη φοβάστε συντρόφια, δεν πρόκειται οι Έφεδροι του Νομού Χαλκιδικής να καταλάβουν το "σπίτι του λαού" στον Περισσό...

Επιτέλους «Ενεργοί» Πολίτες!


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΝΑ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όσες και όσους συμπατριώτες ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ στο ΧΑΡΑΤΣΙ των διοδίων Αιγινίου και ανάγκασαν την «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου, ΑΕ» να σταματήσει την είσπραξη διοδίων!

Τους παροτρύνω να συνεχίσουν τον αγώνα εφόσον χρειαστεί και στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων τώρα που κουβεντιάζουν να μας χρεώνουν ΞΑΝΑ στη Λεπτοκαρυά, ενώ παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα Τέμπη!!!

Ως νομοταγής πολίτης και πανεπιστημιακός δάσκαλος συνειδητά και προκαταβολικά ζητώ την ΣΥΓΝΩΜΗ και μαζί την κατανόηση του σεβαστού μας κ Εισαγγελέα Κατερίνης, καθώς:

Η προτροπή μου για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν επιθυμώ να θεωρηθεί ως κλήση σε κατάλυση της έννομης τάξης καθώς θα ήθελα - και μαζί μου ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ - να μάθω ΠΩΣ και ΠΟΥ κάποιοι που προφανώς ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ την εξουσία που εμείς τους δώσαμε πήραν την ΕΠΙΛΗΨΙΜΗ κοινωνικά ΑΠΟΦΑΣΗ να ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΝ το δικαίωμα είσπραξης ΔΙΟΔΙΩΝ σε δρόμο που ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ και έχει κατασκευαστεί με τα λεφτά του Ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Σε κάθε άλλη περίπτωση να σταματήσουμε να αυτοθαυμαζόμαστε σιγοτραγουδώντας ότι, τάχα μου, τάχα μου:

Ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει...

Και να τραγουδήσουμε με στεντόρεια φωνή:

ΣΦΑΞΤΕ μας ΑΓΑΔΕΣ μας (πολιτικοί και συνεργαζόμενοι εργολάβοι) για να...ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ!!!!

Ποιός θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο έγκλημα;

Μήπως ένας που δεν χωνεύει τα σκυλιά γιατί όταν ήταν μικρός τον δάγκωσαν;

Μήπως ένας φανατικός οικολόγος που με αυτόν τον τρόπο λέει όχι στο κυνήγι;

Μήπως ένας λαθροκυνηγός που δεν θέλει να κυνηγάνε άλλοι σ' αυτό το μέρος;

Μήπως επειδή η Διεύθυνση Δασών δεν κάνει πλέον κανέναν έλεγχο στον χώρο αρμοδιότητος της;

Μήπως επειδή η Θηροφυλακή δεν ελέγχει πλέον το εσωτερικό των αυτοκινήτων που διέρχονται τα βουνά;


Όπως και να έχει, αυτό που έγινε την Κυριακή 10/1/2010 στην θέση Ράχη (ή Τριεθνές) στα Πιέρια Όρη του Ν. Πιερίας ήταν ένα ειδεχθές έγκλημα πρώτης κατηγορίας.

Έριξε φόλα και ένα όμορφο σκυλί γεμάτο ζωή ξεψύχησε μέσα στα χέρια και στα δάκρυα του ηλικιωμένου κυνηγού...

Στην ίδια ακριβώς τοποθεσία πέθαναν (από φόλα) πολλά σκυλιά...

Ίσως η Αστυνομία εάν ήθελε θα μπορούσε να κάνει κάτι...

Θεόδωρος Καρακούρης