Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Μικρές διακοπές με κολύμπι και κανό - Με ψευδώνυμο στην Καρδαμύλη ο πρωθυπουργός


Το ζεύγος... Αναγνώστου και την παρέα του περίμεναν να δουν την Παρασκευή το απόγευμα στο μικρό ξενοδοχείο στα Ριτσά της Καρδαμύλης και τελικά αντίκρισαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα και την προσωπική τους ασφάλεια.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε την Καρδαμύλη για ολιγοήμερες διακοπές, όπου την Παρασκευή το απόγευμα έκανε βόλτα στη μανιάτικη κωμόπολη, ενώ το βράδυ συνέφαγε με τη σύζυγό του και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο στην ταβέρνα “Ελιές” μπροστά από το ξενοδοχείο που διαμένει.

Απογυμνώνουν τη Βόρεια Ελλάδα


Των Φ. Δεργιαδέ, Φ. Κουτσαμπάρη, Κ. Καντούρη, Β. Πλάκα Φ. Σοβιτσλή, Λ. Τσιρέκα

Τα τελευταία χρόνια η πλέον τετριμμένη εξαγγελία όλων των κυβερνήσεων είναι η περιφερειοποίηση της διοίκησης, η αποκέντρωση των εξουσιών, η περιφερειακή ανάπτυξη και η αποδυνάμωση του υδροκέφαλου κράτους και του τέρατος της γραφειοκρατίας.

Σήμερα υπό το καθεστώς της οικονομικής κρίσης ακολουθείται ακριβώς η αντίστροφη πορεία. Η κρίση ευνοεί τη συγκέντρωση των εξουσιών…

Πέρα όμως τη διαδικασία συγχώνευσης υπηρεσιών και οργανισμών, που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση στην προσπάθεια συμμαζέματος του αδηφάγου κράτους,

Θεσσαλονίκη: Στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου η γαλλική Figaro


Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 115 ολόκληρες σελίδες θα αφιερώσει το γαλλικό περιοδικό «Figaro Hors-serie» στην παρουσίαση της ιστορικής και γεωγραφικής διαδρομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την αρχαία Μακεδονία, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το περιοδικό, ένθετο στη γαλλική εφημερίδα «Figaro», θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου, κατά την ημέρα των εγκαινίων της μεγάλης έκθεσης για τον Έλληνα στρατηλάτη και την αρχαία Μακεδονία, στο Μουσείο του Λούβρου.

Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Μισέλ ντε Ζαγκέρ (Michel de Jaeghere) και η δημοσιογράφος/φωτορεπόρτερ Ιζαμπέλ Σμίτζ (Isabelle Schmnitz) βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα,

Ο Ερντογάν γράφει ιστορία για τις περιουσίες των Ελλήνων


Επιστρέφονται χιλιάδες ακίνητα σε ελληνικά ιδρύματα


«Ιστορική απόφαση για τις μειονότητες» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας «Sabah» που με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα, αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε μέσα από προεδρικό διάταγμα να επιστρέψει και να καταγράψει στο κτηματολόγιο τα ακίνητα όλων των μειονοτικών ιδρυμάτων, τα οποία τα είχαν δηλώσει το 1936. Ένα διάταγμα που ανοίγει τον δρόμο ώστε να περάσουν σε ελληνικά χέρια χιλιάδες ακίνητα και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις για όσα έχουν κατασχεθεί από το τουρκικό κράτος.

Κοινώς, αυτή η απόφαση, αν εφαρμοστεί, σημαίνει πως στα ελληνικά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη θα επιστραφούν χιλιάδες ακίνητα και τα νεκροταφεία, τα οποία είχαν κατασχεθεί.

ΝΔ: διαζύγιο-εξπρές με τη συναίνεση


Η ηγεσία της ΝΔ προετοιμάζει σφοδρή επίθεση εν όψει ΔΕΘ και παγώνει τους «γαλάζιους» που αναθάρρησαν μετά το «ναι» στην Παιδεία


Για σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εν όψει και της ΔΕΘ προετοιμάζεται η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας ότι η προ ημερών στήριξη του νομοσχεδίου για την Παιδεία ήταν μόνο μια μικρή παρένθεση συναίνεσης στην τακτική του «σκληρού ροκ».

Η πολιτική στήριξη που έδωσε η ΝΔ εντάσσεται στις κινήσεις τακτικής του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος αναζητούσε εδώ και καιρό ένα πεδίο συναίνεσης για να «απενοχοποιηθεί» η σκληρή γραμμή του κόμματος. Ο ίδιος φρόντισε να στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου με χθεσινή του συνέντευξη:

Πανελλήνια συγκίνηση από τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου


Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών


«Έφυγε» τα ξημερώματα της Κυριακής από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος. Υπήρξε ο «μεγάλος αιρετικός» του χώρου της παραδοσιακής αριστεράς, υπέρμαχος των ευρύτερων συγκλίσεων και συναινέσεων, ευρωπαϊστής και μαχητής υπέρ των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ρηξικέλευθο πνεύμα, καινοτόμος, πρωτοποριακός και ευαίσθητος, σημάδεψε με τις πολιτικές παρεμβάσεις του την πολιτική ζωή του τόπου, ενώ υπήρξε πρωτεργάτης της ιστορικής συνεύρεσης του ’89 μεταξύ (ενιαίου) Συνασπισμού και ΝΔ για την συγκρότηση της (συγ)κυβέρνησης Τζαννετάκη.

Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Οκτώβριο του 1924, ήταν γόνος του πολιτικού Μιχαήλ Κύρκου εκ των συνιδρυτών της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς, ΕΔΑ (1951) εκ μέρους του Δημοκρατικού Ριζοσπαστικού Κόμματος.

Χαλκιδική: Συνελήφθη Ρώσος καταζητούμενος για παράνομη διακίνηση χιλιάδων καλάσνικοφ


Τη Δευτέρα οδηγείται στον Εισαγγελέα


Στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταχθεί τη Δευτέρα 48χρονος Ρώσος, που συνελήφθη το Σάββατο στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, ο οποίος καταζητούνταν διεθνώς από τις αρχές του Περού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με αντικείμενο την παράνομη διακίνηση όπλων προς την Κολομβία.

Ο 48χρονος και η σύζυγός του είχαν φτάσει στη Χαλκιδική στις 16 Αυγούστου για τις διακοπές τους, γεγονός που έπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.