Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πλάκωσαν και οι Σκοπιανοί για την Χαλκιδική!


Μετά τους Τούρκους, που θέλουν να αγοράσουν νησιά


Μετά τους Τούρκους που θέλουν να αγοράσουν ελληνικές νησίδες σε Ιόνιο και Αιγαίο, το ενδιαφέρον τους για την Χαλκιδική εκδήλωσαν οι … Σκοπιανοί.

Με προκλητικό τίτλο : «Οι «Μακεδόνες» θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής» σημερινό  πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας «Ντβένικ» αναφέρεται στην πρόθεση κατοίκων της χώρας να αγοράσουν ακίνητα στο δημοφιλές θέρετρο της βόρειας Ελλάδας, όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της πρόσφατης αλλαγής του νόμου που έθετε εμπόδια σε αγορά γης από πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.

Αριστοτέλεια 2011 Πολιτισμός στα βήματα ενός σπουδαίου φιλοσόφου


Στον τόπο όπου έζησε, διαμόρφωσε τη θεωρία του και δίδαξε ο αρχαίος έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης, μια πολιτιστική διοργάνωση που φέρει το όνομά του θα κρατήσει στη διάρκεια του καλοκαιριού συντροφιά σε επισκέπτες αλλά και ντόπιους.

Της Κυριακής Τσολάκη

Ο λόγος για τα Αριστοτέλεια 2011, που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά φέτος στον ομώνυμο δήμο Χαλκιδικής και περιλαμβάνουν μια πλειάδα εκδηλώσεων που έχουν σχέση με τη μουσική, το θέατρο και τα εικαστικά. Το πρόγραμμα, που έχει ήδη ξεκινήσει από τις 14 Ιουνίου με επίκεντρο και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου), θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου και θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις κωμοπόλεις του δήμου.

Ένα φίδι τρόμος και φόβος σε μονοκατοικία στην Αρίσβη


ΗΤΑΝ 1.60 ΕΚΑΤ. ΜΗΚΟΣ

Σφύριζε κι τυλίχθηκε σε λούτρινο αρκουδάκι που το έσφιγγε, ενώ παρέλυσαν από
το φόβο τους 15χρονος και η μητέρα του.


Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

«Πετάξαμε όλα τα έπιπλα από το δωμάτιο, φέραμε ειδικό μηχάνημα απομάκρυνσης ποντικιών, φιδιών από την Τουρκία», λέει ο Μαχμούτ Ογλού Μαχμούτ μιλώντας στο «Χ» για το περιστατικό που τους έχει αναστατώσει.

Πέρασαν δώδεκα μέρες και οι άνθρωποι ακόμη δεν έχουν συνέλθει από την παρουσία ενός απρόσκλητου επισκέπτη στο σπίτι τους στην Αρίσβη Ροδόπης.

Μποτιλιάρισμα on line στη Χαλκιδική


On line δεδομένα για τον κυκλοφοριακό φόρτο των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες της Χαλκιδικής αναλύουν από το περασμένο Σαββατοκύριακο οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού, προκειμένου να καταφέρουν να προσαρμόζουν σε πραγματικό χρόνο τα αστυνομικά μέτρα κατά την είσοδο και έξοδο των οχημάτων.

Του Κώστα Καντούρη

Το ευφυές σύστημα παρακολούθησης κυκλοφορίας εφαρμόζεται πιλοτικά από φέτος το καλοκαίρι και ήδη είχε αποτελέσματα. «Το σύστημα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για μας.

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την υπογραφή σύμβασης για τα φωτοβολταϊκά


Πολύγυρος, 6 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υπογράφηκε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιουλίου στην αίθουσα συσκέψεων του ΔΣ, η συμφωνία(ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας) μεταξύ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και της εταιρίας του κ. Νέτσικα Ναούμ(Wattal) για τα σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καινοτόμων τεχνολογιών.

Η συγκεκριμένη εταιρία ανέλαβε μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής,

Εγκώμια από ΗΠΑ για Α. Σαμαρά - ¨Οταν η WSJ ανακαλύπτει ... τη Ν.Δ.!


Κυβερνητική αλλαγή βλέπουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα το επόμενο εξάμηνο και ο συνήθης "προφήτης" των κυβερνητικών αλλαγών ανά τον κόσμο, η εφημερίδα Wall Street Journal πλέκει το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά στον οποίο "αναγνωρίζει ότι έχει απόλυτο δίκαιο η οικονομική του πολιτική"! Τα λόγια και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί η αμερικανική εφημερίδα για τον Αντώνη Σαμαρά είναι θερμά μέχρι ... "παρεξηγήσεως":

«Ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αντώνης Σαμαράς, είπε την τίμια αλήθεια για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική στρατηγική της αύξησης φόρων, προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της: ''Είναι μια αποτυχία'', είπε και ''σε τρεις μήνες θα ζητάμε περισσότερα χρήματα''», αναφέρει στο άρθρο της, αναφερόμενη στη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, η εφημερίδα.