Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μνήμη Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγγα

Ο τόπος της Θυσίας του Καπετάν Άγρα και του Αντώνη Μίγγα. Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καρυδιά και Άγρας, του Νομού Πέλλας.
Ο Τέλλος Άγρας γεννήθηκε στη Χώρα Μεσσηνίας το 1880. Με το βαθμό του υπολοχαγού μπήκε ως αντάρτης στο Βάλτο των Γιαννιτσών και πρωτοστάτησε στις συμπλοκές με τους κομιτατζήδες στο στρατηγικό αυτό σημείο, χωρίς να τον λυγίζουν οι τραυματισμοί και οι αρρώστειες του βάλτου. Στις 5 Ιουνίου 1907 ο Βούλγαρος Βοεβόδας Ζλατάν εκμεταλλεύτηκε το ήθος και την τιμιότητα του Άγρα και, αφού τον κάλεσε άοπλο να συμφιλιωθούνε, τον αιχμαλώτισε και τον κρέμασε κοντά στην Έδεσσα.

Πραγματικό του όνομα Σαραντέλος ή Σαράντος Αγαπηνός. Η καταγωγή του ήταν από τη Χώρα Μεσσηνιας, όμως, γεννήθηκε στο Ναύπλιο, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως Εφέτης. Κατάγεται από πατέρα και μητέρα που οι ρίζες της γενιάς τους χάνονται σε ένδοξες και αριστοκρατικές οικογένειες. Το 1901 αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και τοποθετήθηκε στη φρουρά της Αθήνας. Η επιθυμία του να προσφέρει ουσιαστικότερες υπηρεσίες στην πατρίδα τον ώθησε μετά από λίγους μήνες στην εθελούσια κατάταξή του στα στρατιωτικά σώματα που αγωνίζονταν στη Μακεδονία εναντίον των βουλγάρων κομιτατζήδων.

Ο πολιτιστικός πλούτος της χώρας σε ψηφιακή μορφή


Μέσα από τα διαδικτυακά προγράμματα του αρμόδιου υπουργείου

Μαρία Θερμού

Μία νέα εποχή αρχίζει για το υπουργείο Πολιτισμού με την υλοποίηση των ψηφιακών προγραμμάτων, που υπόσχονται να φέρουν κοντά σε κάθε ενδιαφερόμενο τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας. Παράλληλα θα παρέχουν διευκόλυνση στους πολίτες δίνοντας πληροφορίες για ζητήματα που τους απασχολούν σε σχέση με τις αρχαιότητες.

Ψηφιακές ξεναγήσεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, εικονικά μουσεία, παρακολούθηση ανασκαφών, τρισδιάστατες απεικονίσεις διαφόρων μνημείων, εκπαιδευτικά προγράμματα είναι μερικά από τα οφέλη της ψηφιακής σύγκλισης του ΥΠΠΟ για κάθε χρήστη του διαδικτύου.

Απαγωγή 15χρονου μαθητή στη Χαλκίδα την ώρα που πήγαινε στο σχολείο

γράφει ο Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Πρόκειται για τον γιο του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας - ζητήθηκαν ήδη λύτρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ

Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ μετά την απαγωγή 15χρονου μαθητή – την ώρα που πήγαινε σχολείο –, γιου του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας στη Χαλκίδα, από ομάδα ενόπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαγωγείς έχουν επικοινωνήσει ήδη με την οικογένεια του απαχθέντος μαθητή και έχουν ζητήσει λύτρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Παυλόπουλος: Όλα συνέβησαν σαν ...αστραπή!

Μπλα μπλα μπλα μπλα ...

Την εμπειρία του από τον ξυλοδαρμό της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρύσης Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, όπως και εξηγήσεις για τη δική του στάση έδωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν αντέδρασε ανέφερε ότι "όλα έγιναν σαν αστραπή" ενώ πρόσθεσε πως αν κανείς επιχειρούσε να αντιπαρατεθεί με αυτόν τον κύριο - "το κύριος είναι υπερβολικό" ανέφερε - θα μεταβαλλόταν το στούντιο σε πεδίο πάλης, πράγμα που θα αμαύρωνε ακόμη περισσότερο την εικόνα της χώρας.

"Θα ρίχναμε περισσότερο νερό στο μύλο του κ. Κασιδιάρη" είπε.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι

Ομιλία Μιχαλολιάκου στα Μέγαρα

Ο Μιχαλολιάκος «αποθεώνει» τον Γ. Παπαδόπουλο και θέλει να απελευθερώσει τη Μικρά Ασία!

Στην χθεσινή του ομιλία του στα Μέγαρα ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος «κατέπληξε» το πλήθος των οπαδών του κομματός του που έσπευσαν να τον καταχειροκροτήσουν εκστασιασμένοι από τις αναφορές του στην χούντα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλα στελέχη που κρατούσαν σημαίες της Χρυσής Αυγής και φορούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο του κόμματος υποσχέθηκε «ύδωρ» στο διψασμένο για χουντικές πρακτικές κοινό του και νοστάλγησε την εποχή του «σωτήρα»  Γεώργιου Παπαδόπουλο.

«Η χώρα δεν σώθηκε ποτέ από εκλογές, πρόκοψε επί Γεωργίου Παπαδόπουλου και 21ης Απριλίου, ας με πουν εθνικιστή ή όπως θέλουν» δήλωσε και καταχειροκροτήθηκε.

Προσχώρηση στη Ν.Δ. του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Λαπατίνα

Ο κ. Παναγιώτης Λαπατίνας, υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς (δεύτερος στη λίστα) με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Για την απόφασή του αυτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις εκλογές της 6ης Μάιου έδωσα την μάχη για μια Ελλάδα ισχυρή, για μια Ελλάδα εθνικά υπερήφανη, για ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας. Σήμερα σ’ ένα περιβάλλον που καθημερινά διαμορφώνεται αρνητικά για τη χώρα, αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω αυτή τη μάχη ακόμα πιο δυναμικά μέσα από μια διευρυμένη κεντροδεξιά παράταξη, ένα ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο, συντάσσοντας τις δυνάμεις μου με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Κατέβηκε η σελίδα του Ηλία Κασιδιάρη από το Facebook

 Ηλιάνα Γαβαλά

Την ώρα που η κοινή γνώμη καταδικάζει την αντίδραση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, οι υποστηρικτές του δίνουν ρεσιτάλ συγχαρητηρίων στη σελίδα του βουλευτή στο Facebook. Παραλήρημα συγχαρητηρίων με σχόλια όπως «καλά της έκανες» και «να αγιάσει το χέρι σου» αλλά και… παραγγελίες για μπουνιές σε διάφορα άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Πέμπτης, η σελίδα του Ηλία Κασιδιάρη κατέβηκε από το Facebook.

Την ίδια ώρα πάντως, χιλιάδες είναι οι χρήστες του Τwitter που σχολιάζουν στις προσωπικές τους σελίδες στη γνωστή ιστοσελίδα τα χαστούκια και τις γροθιές του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη την ώρα της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.

Συνέντευξη του Ευθύμη Καρανάσιου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ευθύμη ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ  5-6-12 (ΝΟΔΕ)

1.Πως νοιώσατε ως Βουλευτής σαράντα οκτώ ωρών;

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα τη στιγμή της ορκωμοσίας μου στην πιο βραχύβια Βουλή. Ένοιωσα χαρά από την εκλογή μου, είναι ανθρώπινο, μια εκλογή που ήρθε  μετά από χρόνια δράσης και προσφοράς στην κοινωνία της Χαλκιδικής αλλά και στη ΝΔ. Την επόμενη στιγμή  ένιωσα ότι δεν υπήρχε χώρος και χρόνος για προσωπικά συναισθήματα όταν ή Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Γνωρίζοντας  πόσο κρίσιμες και καθοριστικές είναι οι εκλογές που έρχονται όχι βέβαια για την επανεκλογή μου, αλλά για την ευκαιρία που πρέπει να δοθεί στην πατρίδα μας να βγει από την κρίση, ξεκίνησα τον αγώνα μέσα στην κοινωνία.

Γκρο πλαν της Αφροδίτης

Νέα εντυπωσιακή εικόνα του πλανήτη καθώς περνούσε μπροστά από τον Ηλιο

Θοδωρής Λαΐνας

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία από το πέρασμα της Αφροδίτης μπροστά από τον Ηλιο την Τετάρτη. Η Αφροδίτη εμφανίζεται σκοτεινή αλλά σε όλο της το μεγαλείο να περνάει μπροστά από το μητρικό μας άστρο. Την φωτογραφία κατέγραψε το διαστημικό παρατηρητήριο Hinode που μελετά το μαγνητικό πεδίο του Ηλιου. Το Hinode είναι μια κοινή αποστολή της NASA και της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Διαστήματος JAHA.

Οι σπάνιες ευθυγραμμίσεις ανάμεσα στη Γη, στην Αφροδίτη και στον Ήλιο επέτρεψαν στους αστρονόμους του 17ου και 18ου αιώνα

Τα άπταιστα Ελληνικά της Λιάνας Κανέλλη !!!

Νόμιζε ότι ήταν κλειστά τα μικρόφωνα.

Mε ζουρνάδες υποδέχθηκαν τον Σαμαρά στην Μελίκη Ημαθίας (Video)


Mε ζουρνάδες υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι οπαδοί της ΝΔ τον Α.Σαμαρά πριν λίγο στην Μελίκη Ημαθίας,τα όργανα έπαιζαν Μακεδονία ξακουστή.

Βίντεο

Ντροπή: Κινδυνεύουν από ασιτία 350 τρόφιμοι του ψυχιατρείου Λέρου!

Με δραματικά λόγια περιγράφει ο αναπληρωτής διοικητής του κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, την κατάσταση στο Θεραπευτήριο, τονίζοντας ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πλέον όχι μόνο την έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, αλλά και την έλλειψη φαγητού, με αποτέλεσμα να υποστιτίζονται οι περίπου 350 ψυχικά ασθενείς του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, o αναπληρωτής διοικητής του Θεραπευτηρίου Λέρου, Ιωάννης Αντιάρτης, περιγράφει μια δραματική εικόνα όπου οι 350 ασθενείς του υποσιτίζονται εδώ και μέρες λόγω της έλλειψης τροφίμων.

Την τραγική αυτή κατάσταση έχει περιγράψει η διοίκηση του Θεραπευτηρίου σε επείγον έγγραφο που έστειλε την Τετάρτη προς το υπουργείο Υγείας, στην οποία σημείωνε ότι αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες σίτισης των 350 ψυχικά ασθενών του.

Εκδήλωση για τον Καπετάν Χάψα από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο "Ο Αριστοτέλης"

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Έτος ιδρύσεως 1903
Μαντώς Μαυρογένους 23 – Τ.Κ. 542 49
Τηλ. 2310/323-839.  Φαξ 2310/326-108
Κινητά: 6946/470-157 και 6972/464-991

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, οι Δήμοι, Θέρμης, Πολυγύρου, Σιθωνίας και ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, με τις ευλογίες της Ι. Μονής της Αγ. Αναστασίας
οργανώνουν και εφέτος την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 εκδηλώσεις
με την ευκαιρία συμπλήρωσης 191 χρόνων από την πολύνεκρη και φονικότατη μάχη των Βασιλικών της 13ης Ιουνίου 1821, στην οποία οι Χαλκιδικιώτες επαναστάτες με αρχηγό τον καπετάν Χάψα, πολεμώντας με απαράμιλλη ανδρεία εναντίον πολυπληθέστερων τουρκικών δυνάμεων (30.000 πεζοί και  5.000 ιππείς) έπεσαν μέχρις ενός στο πεδίο της τιμής,  στη θέση που ονομάζεται μέχρι σήμερα Κομμένοι ή Συκιωτούδια. Στο χώρο της θυσίας ήδη έχει ανεγερθεί το 1997, με πρωτοβουλία και δαπάνη του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, μεγαλόπρεπο μνημείο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για το επεισόδιο στο πρωινό του ΑΝΤ1

Επί σειρά ετών οι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών λασπολογούσαν μαζί με τους εκπροσώπους των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Καμμία πρωτοτυπία, λοιπόν, στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το ατυχές περιστατικό στην εκπομπή του Παπαδάκη.

Πριν αναφερθούμε σε αυτό, ανακοινώνουμε προς τον Ελληνικό Λαό ότι πριν τα ΜΜΕ μας αποκλείσουν, τους αποκλείουμε εμείς. Δεν τους χρειαζόμαστε. Έχουμε στο πλευρό μας μισό εκατομμύριο Έλληνες, οι οποίοι για εμάς έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα φερέφωνα ενός αμαρτωλού καθεστώτος, τα οποία είναι απόλυτα συνένοχα για την χρεωκοπία και το σημερινό κατάντημα του Λαού μας! Εμπάργκο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε όλα τα κανάλια και σε όλες τις εφημερίδες για να φανεί ξεκάθαρα ο αποκλεισμός μας, για να φανεί ξεκάθαρα το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν εις βάρος μας.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Πρώτη προκάλεσε η Κανέλλη

Να μελετήσουν καλύτερα το video καλεί τους πολίτες η Χρυσή Αυγή

Παναγιώτης Σαββίδης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προκλήθηκε πρώτος από την κυρία Λιάνα Κανέλλη που του πέταξε τα χαρτιά, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, ο κ. Μιχαλολιάκος κάλεσε όλους να μελετήσουν καλύτερα το επίμαχο βίντεο.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής εξέφρασε την απορία του για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας πως το θέμα έγινε Μεσανατολικό...

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΚΚΕ: Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό


«Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ.», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» «να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ».

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη

Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης  οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.  

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή.

To Γραφείο Τύπου

Π. Καμμένος: «Να μην προσπαθήσει κανείς να πιέσει τα στελέχη μας»

«Θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα εργαστούμε για τα παιδιά μας» τόνισε

Στη συνδιάσκεψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την οικονομία και την ασφάλεια μίλησε την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος. «Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουμε δέσμευση από το Μνημόνιο ούτε έχουμε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή μας έχοντας υποχρεωθεί στους τοκογλύφους» είπε χαρακτηριστικά, ασκώντας δριμύτατη κριτική κυρίως στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχετικά με την οικονομία αναφέρθηκε στην ανάγκη ενιαίου φορολογικού νόμου με κατάργηση όλων των προηγουμένων, ο όποιος θα έχει συνταγματική ισχύ για δέκα χρόνια.

Πολίτης πυροβόλησε και σκότωσε διαρρήκτη στην Παιανία

Κάτοικος Παιανίας, 25 ετών πυροβόλησε και σκότωσε αλλοδαπό, 43 ετών, ο οποίος με άλλους δύο συνεργούς – σύμφωνα με πληροφορίες - μετά τις 2 και μισή τα ξημερώματα είχε διαρρήξει του τουλάχιστον τρία σπίτια στην περοιοχή, ανάμεσα τους και το σπίτι του 25χρονου.

Σε ένα από τα σπίτια ,έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες και οι διαρρήκτες διέφυγαν.

Όμως λίγη ώρα αργότερα οι τρεις δράστες επέστρεψαν.

Οι κάτοικοι, που έκαναν περιπολίες στην περιοχή τους μαζί με την αστυνομία που είχε εντωμεταξύ φθάσει στη περιοχή,  εντόπισαν τους διαρρήκτες.

Ένταλμα σύλληψης για τον Ηλία Κασιδιάρη

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράϊκου διέταξε τη σύλληψή του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, μετά το γνωστό επεισόδιο εναντίον της κ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και της κ. Κανέλλη του ΚΚΕ στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ρινγκ η εκπομπή του Παπαδάκη σήμερα...

Κατάθεση για το σπάνιο οκτάδραχμο της Βισαλτίας

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Την άκρη του νήματος ώστε να αποκαλυφθούν οι αρχαιοκάπηλοι που πούλησαν σε οίκο της Ελβετίας σπάνιο οκτάδραχμο συνεχίζουν να αναζητούν οι δικαστικές αρχές. Μάλιστα ο εντοπισμός και η καταδίκη των εμπλεκομένων αποτελεί προϋπόθεση για τον επαναπατρισμό του νομίσματος.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διεξάγεται κλήθηκε και κατέθεσε στον ανακριτή Σερρών ο 66χρονος εκτελωνιστής, ο οποίος πρόσφατα συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως εγκέφαλος κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου. Ο εκτελωνιστής φέρεται να επιβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο νόμισμα «κυκλοφορούσε» σε κύκλους αρχαιοκαπήλων στην Ελλάδα πριν καταλήξει στον ελβετικό οίκο.