Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Δαγκωτό Αντώνη


Όλοι στις κάλπες την Κυριακή να ψηφίσουμε.

Ομιλία του υπ. Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά


Τη δέσμευση για τη δημιουργία της «πολύ μεγάλης κεντροδεξιάς» ανέλαβε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

«Οι ιδέες της Κεντροδεξιάς δεν διώχνουν τον κόσμο, πείθουν την κοινωνία. Η Δημοκρατική Επανάσταση που κάνουμε σήμερα και η Ανατροπή που με τη δική σας βοήθεια πραγματοποιούμε, έχουν δημιουργήσει ένα κίνημα λαϊκό, ένα κίνημα Απελευθέρωσης που μας ξεπερνά κι εμάς τους ίδιους. Δεν κυνηγάμε ομάδες οριακών ψηφοφόρων. Ανοιγόμαστε παντού! Δεν φτιάχνουμε απλώς τη μεγάλη Κεντροδεξιά. Φτιάχνουμε την Πολύ μεγάλη Κεντροδεξιά», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ζήτησε την ψήφο στις εκλογές της Κυριακής για να βάλει στο περιθώριο το φόβο των μηχανισμών και επισήμανε ότι η ενότητα είναι πιο ισχυρή από ποτέ στη Ν.Δ. κι αυτό γιατί την εγγυάται η ίδια η βάση. «Θα κερδίσουμε πρώτα την ψυχή του ελληνικού λαού, ύστερα την ψήφο του κι ύστερα μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε.

Αναφέρθηκε στο θέμα της πρόωρης προσφυγής σε εκλογές και σημείωσε: «Ανάμεσα στους «καπεταναίους της ήττας» που καιρό πριν τις εκλογές υποστήριζαν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, για λόγους που όλοι γνωρίζουν, δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς! Γιατί εγώ και τότε και τώρα θεωρούσα ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν η ψυχή της παράταξής μας. Γνώριζα τι θα συμβεί γι’ αυτό και δημόσια του ζήτησα να μην κάνει εκλογές. Δεν είναι κακό να κάνει κανείς μιαν εσφαλμένη εκτίμηση. Κακό είναι να προσπαθείς να το κρύψεις εκ των υστέρων. Και να ζητάς από πάνω «και τα ρέστα».

Ως προς το Σκοπιανό υπογράμμισε: «Από παλιά διαφώνησα και με τη «διπλή ονομασία». Γι’ αυτό και σήμερα νιώθω δικαιωμένος. Δεν ήμουν εγώ που υποστήριζα ότι η υπόθεση των Σκοπίων θα «απομόνωνε» την Ελλάδα. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου οδηγεί βήμα-βήμα την Ελλάδα σε απευθείας διαπραγμάτευση με τα Σκόπια. Αυτή τη φορά συναντιέται με το πρόσχημα της τριμερούς για το περιβάλλον. Τον προειδοποιώ ότι ο δρόμος αυτός είναι ολισθηρός και επικίνδυνος.

Τον προειδοποιώ επίσης, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Και με την ευκαιρία αναρωτηθείτε: Αν αύριο οι ανησυχίες μας επαληθευθούν, ποιός θέλετε να είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ; Ποιός πιστεύετε ότι μπορεί να αποτρέψει αλλαγή γραμμής και αποδοχή ενός ταπεινωτικού συμβιβασμού πέρα και πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» του Βουκουρεστίου;

Αναρωτηθείτε, σκεφτείτε, κι αποφασίστε. Να θυμάστε, όμως: Η ψήφος σας είναι κρίσιμη. Από την πρώτη Κυριακή».

Ως προς το Κυπριακό είπε «δεν ήμουν εγώ που έσπευσα να υιοθετήσω το Σχέδιο Ανάν, όταν ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος το αρνιόταν, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το απέρριπτε, όταν ο Κυπριακός Ελληνισμός ετοιμαζόταν να το καταψηφίσει πανηγυρικά. Δεν συνέπιπτα εγώ τότε με τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Άλλοι συνέπιπταν. Εγώ τότε ήμουν αντίθετος με το Σχέδιο Ανάν, όπως και ο Κώστας Καραμανλής».

«Δεν είναι κακό να πέφτει κανείς έξω. Έστω και τόσο έξω. Δεν είναι φοβερό να κάνει κανείς λάθος. Έστω και τέτοιο λάθος. Το ανυπόφορο είναι να ζητάει «και τα ρέστα» από πάνω και να υποθέτει ότι δεν τα θυμόμαστε όλα αυτά», είπε ο κ. Σαμαράς..

Απάντησε, επίσης, στα περί «συστήματος ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε: «Η αλήθεια λέει ότι το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» θέλει διακαώς να εκλεγεί αυτός που έχει τη μικρότερη διείσδυση στην κοινωνία. Και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ήδη ποιος έχει τη μεγαλύτερη διείσδυση στην κοινωνία. Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει να βγουν όσοι οδήγησαν τη Ν.Δ. στην πρόσφατη ήττα. Εγώ δεν ήμουν ανάμεσα σε αυτούς.

Ούτε υποστηρίζουν εμένα σήμερα, όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Αλλού έδωσαν τη στήριξή τους. Και αλλού βρίσκονται όλοι τους! Ας μη μιλάνε λοιπόν, κάποιοι, για «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Διότι όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο. Ως εδώ, λοιπόν, οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών. Να ξέρουν, ότι τέτοιες φτηνές επινοήσεις δεν περνούν στον κόσμο. Αντίθετα τον προσβάλλουν και τον θυμώνουν. Ας το καταλάβουν». Την ομιλία του παρακολούθησαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος πρόεδρος Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανεβάζει τους τόνους ο Α. Σαμαράς λίγο πριν το «φίνις»


Επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη για τα εθνικά ζητήματα

Δεν είμαι εγώ αυτός που οδήγησα τη Ν.Δ. στην ήττα λέει ο Μεσσήνιος πολιτικός

Σφοδρή κριτική στην Ντόρα Μπακογιάννη για τις θέσεις στο Μακεδονικό και το Κυπριακό (σχέδιο Ανάν) άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι “δεν είναι κακό να κάνεις μια εσφαλμένη εκτίμηση, κακό είναι να προσπαθείς να το κρύψεις εκ των υστέρων και να ζητάς από πάνω και τα ρέστα”.

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε τις δικές του θέσεις στα θέματα αυτά, λέγοντας ότι σήμερα νιώθει διπλά δικαιωμένος, ενώ με αφορμή τις συζητήσεις που αρχίζει ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι “ο δρόμος αυτός είναι ολισθηρός και επικίνδυνος”, προειδοποιώντας τον ότι “η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πίσω”.

Απευθυνόμενος προς το πυκνό ακροατήριο των οπαδών της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τους κάλεσε να αναρωτηθούν “ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να αποτρέψει αλλαγή γραμμής και αποδοχή ενός ταπεινωτικού συμβιβασμού πέρα και πίσω από τις κόκκινες γραμμές του Βουκουρεστίου”.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι “το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει να βγουν όσοι οδήγησαν την ΝΔ στην πρόσφατη ήττα”, συμπληρώνοντας ότι “εγώ δεν ήμουν ένας από αυτούς”, καθώς και ότι “ούτε υπερασπίζουν εμένα σήμερα, όσοι πλήγωσαν την παράταξη. Αλλού έδωσαν τη στήριξή τους. Και αλλού βρίσκονται όλοι τους”.

Σύμφωνα με το διεκδικητή της ηγεσίας της ΝΔ “το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ όποιος διαφωνεί μαζί του ειδικά στα εθνικά θέματα και στα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας στην οικονομία, επιθυμούν να έχουν απέναντί τους κάποιον που να συμφωνεί μαζί τους και εγώ δεν είμαι αυτός”.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τοποθετήσεις της κυρίας Μπακογιάννη αλλά και υποστηριχτών της ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει για πρόεδρο της ΝΔ τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε “ως εδώ οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών”.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ο Αντώνης στο Βελλίδειο




Πηγή video: taxalia

Μια και έξω, αρχηγός ο Αντώνης την Κυριακή


Η Θεσσαλονίκη μίλησε.


Ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά το Βελλίδειο στην Θεσσαλονίκη,

έδωσε καθαρά την εντολή.

Ο Αντώνης Πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή.

Όλοι στις κάλπες, να μη λείψει κανένας.

Σαν πας στην Καλαμάτα

Οι Μακεδόνες Υποδέχονται αυτόν που έσωσε την Μακεδονία


Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Αντώνη να θυμάσαι ότι εμείς οι υποστηρικτές σου δεν δεχόμαστε σύνθετη ονομασία σαν τον Μητσοτάκη και την οικογένεια του.

Απαιτούμε από εσένα να κρατήσεις ψηλά τα λάβαρα της Μακεδονίας και τώρα, όπως και το 1993.

Η κόκκινη γραμμή που ζητάνε είναι Εθνική ταπείνωση.

Έχει αλλάξει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό την Προεδρία του Κ. Καραμανλή; Έχει γίνει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει η αρχική απόφαση;

Αν τυχόν συμφωνήσουν σε απαράδεκτη σύνθετη ονομασία, να γίνει δημοψήφισμα, για να απαντήσει ο Ελληνικός λαός με ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ.

Αντώνη θυμήσου μια ζωή μαζί σου

Κυνηγετική βαρβαρότητα στη Ροδόπη


Άγνωστος σκότωσε αρκουδάκι μόλις δύο χρόνων και έκοψε και πήρε τα δύο μπροστινά του πόδια για ... τρόπαιο. Η αποκρουστική αυτή πράξη έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Λειβαδίτη Ξάνθης, νοτιοδυτικά της Δυτικής Ροδόπης, όπου βρέθηκε νεκρό αρσενικό αρκουδάκι, με τραύματα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.

Το ζώο ήταν ακρωτηριασμένο στα δύο μπροστινά του πόδια, γεγονός που, σύμφωνα με τον "Αρκτούρο", αποδεικνύει ότι σκοτώθηκε από πρόθεση και τα δύο του πόδια αποτέλεσαν το τρόπαιο.

Σημειώνεται ότι η ευρύτερη ορεινή περιοχή της Ροδόπης αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο βιότοπο αρκούδας στη χώρα μας με ελάχιστο πληθυσμό περίπου 20-30 ζώα. Η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης.

Ο πληθυσμός της αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 250 ζώα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του "Αρκτούρου", η δασική υπηρεσία και η θεσμοθετημένη θηροφυλακή της πρέπει άμεσα να ενισχυθούν αφού το λαθραίο κυνήγι αποτελεί μία από τις κύριες απειλές των σπάνιων ειδών της ελληνικής πανίδας.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Παγώνει έργο 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη


Σε προσωρινό «πάγωμα» οδηγείται η διαδικασία κατασκευής της εξωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, που έχει αρχικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και μήκος 37 χλμ..

Αυτό προέκυψε ύστερα από συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Μαγκριώτη με φορείς και κατοίκους των περιοχών, από τις οποίες θα διέλθει η εξωτερική περιφερειακή.

Ο υφυπουργός επισήμανε πως θα πραγματοποιηθεί ένα δίμηνο διαβουλεύσεων με τους τοπικούς φορείς για το ζήτημα της χάραξης της οδού. Μάλιστα υπογράμμισε πως υφίστανται έξι εναλλακτικές δυνατότητες για τη χάραξη της εξωτερικής περιφερειακής, τις οποίες θα θέσει υπόψη των κατοίκων η Εγνατία Οδός ΑΕ, που έχει αναλάβει το μελετητικό κομμάτι του έργου.

Πάντως σε κάθε περίπτωση εάν δεν υπάρξει αίσια κατάληξη μέχρι τέλος Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου του 2010 επί της διαδρομής της οδού, τότε υφίσταται κίνδυνος το έργο να μην προκηρυχθεί εντός του επόμενου έτους, και να μην αποσπάσει καθόλου κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Πηγή: Ημερησία

Μαγκριώτη ήρθαν τα μαντάτα σου. Προχθές άλλα είχες υποσχεθεί στον Πολύγυρο...

Κανονίστε να μην φτιάξετε τον τριτοκοσμικό δρόμο και θα σας πάρει και θα σας σηκώσει, αρκετή υπομονή κάναμε. Την μία μας δούλευε ο αλησμόνητος Σουφλιάς, μας δουλεύει και ο Μαγκριώτης τώρα.

Δεν ντρέπεστε λίγο; Είναι δρόμος αυτός που συνδέει την Θεσσαλονίκη με τον Πολύγυρο; Χρήματα για έργα δεν δίνετε σε ένα Νομό που φέρνει τόσα έσοδα στο κράτος.

Όχι απλά θα ξεχάσουμε τον καρόδρομο, εδώ πάνε να καταργήσουν ολόκληρη την Περιφερειακή. Και δεν μας λέτε ρε λεβέντες, τόσος όγκος αυτοκινήτων θα περνάει μέσα από την Θεσσαλονίκη;

Συνεχίστε αυτές τις εξυπνάδες και σύντομα θα κάνετε παρέα στον Σουφλιά...

«Οι ανάγκες του τόπου επιβάλλουν την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά»


Π. Παναγιωτόπουλος από την Κομοτηνή

Υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά τοποθετήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος προχθές από την Κομοτηνή στο πλαίσιο μιας περιοδείας που πραγματοποίησε στη Θράκη. Μετέφερε τη χαρά του από την παρουσία του στην περιοχή λίγο πριν μιλήσει σε στελέχη και φίλους της ΝΔ το βράδυ της Δευτέρας και αφότου είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Ανάμεσα στα στελέχη που βρέθηκαν στην ομιλία ήταν ο πρώην νομάρχης Διονύσης Καραχάλιος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ναλμπάντης, ο δήμαρχος Ν. Σιδηροχωρίου Κώστας Βαρβάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης.

Το πρόγραμμα του κ. Παναγιωτόπουλου ξεκίνησε από τον Βόρειο Έβρο το απόγευμα της Κυριακής, ακολούθησε συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με στελέχη της ΝΔ και η επίσκεψη στην Κομοτηνή έκλεισε με ανοιχτή ομιλία του. Είναι μια πόλη με την οποία τον συνδέουν συναισθηματικοί δεσμοί, όπως είπε, καθώς ο γιος του ολοκλήρωσε μόλις τις σπουδές του στη Νομική.

Είπε πως από την Θράκη θα μεταφέρει στην Αθήνα «μήνυμα αισιοδοξίας για την προοπτική ανασυγκρότησης, πολιτικής και ιδεολογικής αναγέννησης της ΝΔ. Η όλη παράταξή μας έρχεται από το βάθος της ιστορίας της Ελλάδας και θα πάει πολύ μακριά».

Είπε ότι λαμβάνει επίσης μήνυμα πολιτικής υπεροχής και νίκης του Α. Σαμαρά λέγοντας πως δεν σκοπεύει να μειώσει «ούτε τη φίλη Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε το φίλο Πάνο Ψωμιάδη, αλλά αυτό λέει η Θράκη κι εκεί συναντώμεθα με όσα λέμε κι εμείς κάτω στην υπόλοιπη Ελλάδα, ότι τα αιτήματα των καιρών, η δυσκολία των καιρών, τα προβλήματα της εποχής που διανύουμε, οι ανάγκες της παράταξης, οι ανάγκες του τόπου, επιβάλουν την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά. Είναι ο υποψήφιος εκείνος αρχηγός της ΝΔ ο οποίος μπορεί να πετύχει ταχύτατα την επανασυσπείρωση των εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών της ΝΔ (πάνω από 900 χιλιάδες) που είδαμε να εγκαταλείπουν στις τελευταίες εκλογές το κόμμα μας χωρίς όμως να μετακινούνται στο ΠΑΣΟΚ».

Δεσμεύτηκε πως ο Αντώνης Σαμαράς σε ταχύτατο χρόνο, αφού πετύχει την επανασεισπύρωση, με την επιστροφή όσων απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ θα έχει μια ανοιχτή αγκαλιά «στα πλαίσια της αμφίπλευρης διεύρυνσης για να φέρουμε συμπολίτες μας που ψήφισαν κόμματα που είναι δεξιότερα της ΝΔ αλλά και κόμματα που είναι αριστερότερα της ΝΔ».

•Πολιτικό ρεύμα

Ανέφερε πως «το πολιτικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ήδη προκαλεί ένα κοινωνικό ρεύμα μέσα στις τάξεις του ελληνικού λαού με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Είναι το ρεύμα των πολλών ανωνύμων αγωνιστών και οπαδών της παράταξης. Αυτό το ρεύμα το κοινωνικό, το ισχυρό, το πλειοψηφικό, έχει πάρει στους ώμους του τον Αντώνη Σαμαρά και θα τον αναδείξει πρώτα ο Θεός και μετά ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές αρχηγό της ΝΔ, υποψήφιο πρωθυπουργό. Μόλις η ΝΔ ανασυγκροτηθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση θα τοποθετήσουμε με τον Σαμαρά αρχηγό σε ορατό χρόνο την προοπτική επιστροφής της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας».

Σε ερώτηση για τα STAGE, είπε πως έχουν ξεκινήσει την μάχη. «Την περασμένη Παρασκευή, οι βουλευτές της ΝΔ με εμένα ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο «στριμώξαμε» στον τοίχο την κυβέρνηση και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Τού είπα «μη βάζεις την υπογραφή σου σ’ αυτήν την πολιτική αθλιότητα του κομματικού ρεβανσισμού και των κομματικών διώξεων σε βάρος δεκάδων χιλιάδων παιδιών που εργάστηκαν και εργάζονται μόνιμα στα προγράμματα STAGE, που έχει αποδεχθεί η Ε.Ε. και η ελληνική πολιτεία». Για τα παιδιά αυτά πρέπει να λειτουργήσει ό,τι προβλέπει ο νόμος, όπως η μοριοδότηση. Δεν μπορεί αυτά τα παιδιά να πετιούνται στον Καιάδα επειδή δεν προέρχονται από τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ. Είναι παιδιά του ελληνικού λαού, οτιδήποτε κι αν ψηφίζουν» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

•Πρώτα η πολιτική οικογένεια

Για το αν σε περίπτωση που ο Α. Σαμαράς εκλεγεί αρχηγός του κόμματος, κάνει κίνηση προς το ΛΑΟΣ επανέλαβε πως θα προχωρήσει σε αμφίπλευρη διεύρυνση, «αφού πρώτα πετύχει να επανασυσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ. Πρώτα να φέρουμε πίσω τα μέλη της δικής μας πολιτικής οικογένειας που έφυγαν και στη συνέχεια, αμφίπλευρη διεύρυνση. Όλοι χωράμε στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη με τα λαϊκά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως την ίδρυσε ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς της Ευρώπης του 20ου αιώνα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Σε ερώτηση για το αν η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί ή όχι να επανασυσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ ο κ. Παναγιωτόπουλος θέλησε αρχικά να σημειώσει πως εκείνη από την πλευρά της έχει «τη δική της πολιτική διαδρομή και τη δική της προσφορά στην παράταξη και στον τόπο», αλλά «η πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα που έχει τη μεγαλύτερη δυναμική και μπορεί ν’ ασκήσει με περισσότερη δημοκρατική πειθώ, με επιχειρήματα ιδεολογικά και πολιτικά για να ξαναγίνει η ΝΔ μεγάλη, για να ξαναγίνει το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που θα επιστρέψει στην εξουσία, αυτή η πρόταση είναι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, γι’ αυτό και την στηρίζω».

Για την ιστορία του Α. Σαμαρά και τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε «δεν θα κάνουμε πολιτική τον 21ο αιώνα με όρους της δεκαετίας του ’90 ή και της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Κάποιοι επετέθησαν στον Σαμαρά για τα γεγονότα του ’93, κάποιοι άλλοι επετέθησαν στον Κώστα Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη για τα γεγονότα του ’65 ή του ’63. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που υποδέχτηκε και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη όταν το ’77 – ’78 ήρθαν στη ΝΔ από το κόμμα των Φιλελευθέρων».

Θέλησε να περάσει το μήνυμα πως «όλοι έχουν τη δική τους προσφορά στον τόπο και στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και ο κόσμος μπορεί ν’ αξιολογήσει με βάση τα δεδομένα και τα ζητούμενα του 21ου αιώνα. Πάμε να φτιάξουμε τη ΝΔ, να την αναδείξουμε ως ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό, λαϊκό, κοινωνικό κόμμα του 21ου αιώνα. Δε θα δουλέψουμε με προσλαμβάνουσες παραστάσεις της δεκαετίας του ’90 ή με προσλαμβάνουσες του ’60 και ’70» επεσήμανε.

Μαρία Αμπατζή

Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης

Συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Δριβελέγκα την Παρασκευή στα ΜΜΕ


Ν. Μουδανιά 25/11/2009

Πρόσκληση

Προς τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιάννης Δριβελέγκας, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της Χαλκιδικής, για τις πρωτοβουλίες του και τις επαφές του με αρμόδιους υπουργούς, καλεί τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την Παρασκευή 27/11/2009 και ώρα 11.00 σε συνέντευξη τύπου.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτικό του Γραφείο στα Ν. Μουδανιά ( Εμπορικό Κέντρο ).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Από το πολιτικό γραφείο
Γιάννη Δριβελέγκα