Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Video από την πρωτεύουσα της Β. Κορέας, Πιονγιάνγκ


Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στα Αγγλικά εδώ

Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές -Οι σταυροί και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από τις 7 π.μ. ως τις 7 μ.μ. θα είναι ανοιχτές οι κάλπες την Κυριακή, για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και τις ευρωεκλογές. Συνολικά 9.890.854 εγγεγραμμένοι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με τον Α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ 9.884.846 είναι οι καταγεγραμμένοι πολίτες για τις Ευρωεκλογές, αν και αποτελεί ένα πάγιο ζήτημα ο έλεγχος των καταλόγων για τους αποβιώσαντες.

Η ψηφοφορία γίνεται για τους 446 συνδυασμούς των αυτοδιοικητικών εκλογών (211 δήμοι και 12 περιφέρειες) και για τους 40 συνδυασμούς των ευρωεκλογών (1.251 υποψήφιοι). Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (ypes.gr) στην ένδειξη «Μάθε που ψηφίζεις» και στον αριθμό 213 136 1500 μπορούν, όσοι δεν προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία την περασμένη Κυριακή, να μάθουν με ακρίβεια που ψηφίζουν.

Σεισμός στη Λήμνο - Ταρακουνήθηκε όλο το Βόρειο Αιγαίο


Μετασεισμός 4,5R στον Άθω

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου η σεισμική δόνηση 6.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ βόρεια της Λήμνου, έγινε αισθητή και στα τουρκικά παράλια, δίχως όμως αναφορές ζημιών.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο σεισμός έγινε στις 12:25 με προκαταρκτικό μέγεθος 6,5 βαθμούς ρίχτερ. Έγινε στο Βόρειο Αιγαίο στο ρήγμα της Ανατολίας. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Σαμοθράκη και τη Λήμνο», όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ μικρές ζημιές».

Όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας, «τα κτίρια στα δυο αυτά νησιά είναι πολύ καλά και το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα».