Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αρχαία λίμνη όπου ζούσαν έμβια όντα στον Αρη

Ο Άρης διέθετε τουλάχιστον μια μεγάλη λίμνη γλυκού νερού, η οποία είχε την κατάλληλη χημική σύνθεση για τη φιλοξενία μικροβιακής ζωής ανάλογης με αυτή στη Γη, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έφερε στο φως το ρόβερ "Curiosity" της NASA. Πρόκειται για τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις πως κάποτε ο «κόκκινος πλανήτης» είχε ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ανάπτυξη μικροοργανισμών - χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάποια απόδειξη ότι τέτοιες μορφές ζωής όντως υπήρχαν. Αρκετοί επιστήμονες αισιοδοξούν όμως ότι τελικά θα βρουν και αυτή την απόδειξη.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ερευνητές, που έκαναν έξι ξεχωριστές επιστημονικές ανακοινώσεις στο κορυφαίο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το ΒΒC, τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το «New Scientist», εκτιμούν ότι η εν λόγω λίμνη είχε σχηματισθεί πριν από περίπου 3,6 δισεκατομμύρια χρόνια.

Παναγιώταρος: Ντυθήκαμε Κου Κλουξ Κλαν για τις Απόκριες!

Οι εικόνες με τα μέλη της Χρυσής Αυγής να φορούν τις στολές της Κου Κλουξ Κλαν, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Ηλία Παναγιώταρο, αλλά πρόκειται για φωτογραφίες και βίντεο από… αποκριάτικο πάρτι!

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως η ημερομηνία του βίντεο παραπέμπει στις Απόκριες, τονίζοντας: «διαλέξαμε αυτές τις στολές όπως άλλοι ντύνονται κολομπίνες».

Η απελευθέρωση της Χειμάρρας, 22 Δεκεμβρίου 1940

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

Πλησίαζαν τα Χριστούγεννα του 1940 και ο Ελληνικός Στρατός στην παράλια ζώνη του μετώπου, στον ελληνοιταλικό πόλεμο, φαινόταν πως είχε καθηλωθεί στο μουσουλμανικό χωριό Μπόρσι, λίγα χιλιόμετρα πριν από την Χειμάρρα. Οι Ιταλοί είχαν οχυρώσει και είχαν καταστήσει σχεδόν απόρθητο το βουνό που είναι πάνω από το χωριό Κηπαρό. Ο ορεινός αυτός όγκος έστεκε σαν τείχος μπροστά στις ελληνικές δυνάμεις και εμπόδιζε την προέλασή τους.

Οι ελληνικές επιθέσεις είχαν αποβεί άκαρπες. Τα Ιταλικά πολυβόλα χάρη στην ευνοϊκή θέση που κατείχαν, θέριζαν τα πάντα μπροστά τους. Τότε παρουσίασαν στον διοικητή μια λεβέντισσα Κηπαριώτισσα που είχε έλθει κρυφά από το Κηπαρό και ζητούσε να τον δει. «Μπορώ να σας περάσω από ένα μονοπάτι πίσω από τις γραμμές των Ιταλών» του λέει. Ο διοικητής την κοίταξε στην αρχή με καχυποψία, μπορεί να είναι παγίδα, σκέφτηκε. Όμως κάτι μέσα του, του έλεγε πως μπορούσε να εμπιστευθεί την γυναίκα αυτή.

Έκαναν "γυαλιά καρφιά" τη ΔΕΗ Κομοτηνής γιατί τους έκοψαν το ρεύμα!


Στο τμήμα κατέληξε το πρωί της Δευτέρας ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Κομοτηνή, το οποίο μετέβη στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί για τη διακοπή σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύμα στην οικία τους.

Πρόκειται για έναν 65χρονο και την 62χρονη σύζυγό του οι οποίοι διαμένουν σε χωριό της Ροδόπης. Το ζευγάρι μετέβη στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ Κομοτηνής με τους υπαλλήλους να τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους είχε κοπεί το ρεύμα.

Ωστόσο ο 65χρονος χτύπησε απρόκλητα στο πρόσωπο την αρμόδια υπάλληλο εξυβρίζοντάς και απειλώντας την, ενώ στη συνέχεια προκάλεσε φθορές στην οθόνη του υπολογιστή της, ενώ η 62χρονη σύζυγός του απείλησε έναν υπάλληλο του καταστήματος.  

Λιανοκλάδι: Σώοι οι επιβάτες του τρένου που εκτροχιάστηκε

Τρόμαξαν οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας 53 που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη –Αθήνα όταν μεταξύ Ασωπού και Ελευθεροχωρίου η μηχανή του τρένου εκτροχιάστηκε.

Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχίας 53 Αθηνών - Θεσσαλονίκης που μετέφερε 150 επιβάτες, μεταξύ Ασωπού και Λιανοκλαδίου, όταν μπροστά της βρέθηκαν δύο αγελάδες με αποτέλεσμα η μηχανή και ένα βαγόνι να φύγουν από τις ράγες.

Στο σημείο σπεύδει τρένο για να παραλάβει τους επιβάτες, καθώς και οχήματα της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Ερντογάν: Όταν λέμε Θράκη εννοοούμε και Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή

Πρωτοφανής πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού

Χασαπόπουλος Νίκος

Σάλο προκαλούν για άλλη μία φορά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν που συμπεριέλαβε ούτε λίγο ούτε πολύ τη... Θεσσαλονίκη στην έννοια της Θράκης όπως την αντιλαμβάνεται η Τουρκία. Προκλητικός όσο ποτέ έναντι της χώρας μας ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις στην πόλη Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και λίγες ημέρες πριν από την (προγραμματισμένη) επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Ο κ. Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και με προκλητικό τρόπο πρόσθεσε πως όταν λέει για την Τουρκία, Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, το Kircaali και Deliorman της Βουλγαρίας ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και την Βοσνία.