Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα Τέμπη

Ο έλεγχος των συνεργείων στα πρανή της κοιλάδας θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο.

 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην κοιλάδα των Τεμπών λίγο πριν τις επτά το απόγευμα μετά τον καθιερωμένο έλεγχο που πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίο», προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων από την περιοχή.

Πιερία: Προβληματισμός από κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων

Προβληματισμό στους κτηνοτρόφους της περιοχής της Πιερίας ενόψει του Πάσχα προκαλεί το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων που εκδηλώθηκε στον νομό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λιτοχώρου Πιερίας.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή και ήδη έχουν θανατωθεί και τα πενήντα ζώα της εκτροφής. Παράλληλα, έχουν οριοθετηθεί δύο ζώνες επιτήρησης, η πρώτη σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την εκτροφή και η δεύτερη στα δέκα χιλιόμετρα.

"Μέσα σε αυτές τις δύο ζώνες, συνεργεία κτηνιάτρων και βοηθών κτηνιάτρων πραγματοποιούν καθημερινές επισκέψεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα" επισημαίνει ο κτηνίατρος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Γιάννης Μέρκος.

Βίντεο με τον καυγά υιού Μπαλτάκου με βουλευτές της Χρυσής Αυγής!


Το Βίντεο καταγράφει τις στιγμές που ο υιός Μπαλτάκος σε έξαλλη κατάσταση χτυπώντας τις πόρτες των γραφείων της Χ.Α. επιτέθηκε σε χρυσαυγίτες βουλευτές και υπαλλήλους.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ο υιός του κ. Μπαλτάκου όρμησε στα γραφεία βρίζοντας τους παρισταμένους χρυσαυγίτες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, φέρεται να χαστούκισε το γηραιότερο μέλος της Κ.Ο. της Χ.Α. κ. Μ. Αρβανίτη, ενώ χτύπησε με μπουνιές και τον έτερο βουλευτή της οργάνωσης κ. Ν. Κούζηλο.

Επίσης, επιτέθηκε και κατά του κ. Αρτ. Ματθαιόπουλου με κλωτσιές αλλά και κατά ενός υπαλλήλου.

«Γυαλιά καρφιά» τα έκανε ο γιος του Μπαλτάκου στην Βουλή

Άγριο επεισόδιο με χειροδικίες και ύβρεις διαδραματίστηκαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στον 1ο όροφο της Βουλής έξω από το γραφείο του κ. Π. Μπαλτάκου μεταξύ του υιού του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, ο οποίος υπηρετεί στα ΟΥΚ και με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο υιός Μπαλτάκος σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε σε χρυσαυγίτες χτυπώντας με κλωτσιές τις πόρτες των γραφείων της ΧΑ. Μπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έριξε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δύο χαστούκια στον βουλευτή κ. Αρβανίτη, μπουνιές στον βουλευτή κ. Κούζηλο και χειροδίκησε κατά του βουλευτή κ. Ματθαιόπουλου ρίχνοντας του κλωτσιές. Ταυτόχρονα επιτέθηκε εναντίων όλων με ακατονόμαστες ύβρεις.

Το περιστατικό έντασης έληξε μετά από την ψύχραιμη παρέμβαση της ασφάλειας της Βουλής, αλλά και του ίδιου του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Η δήλωση παραίτησης του Π. Μπαλτάκου

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:

Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Ένοχος ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες
Το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου αναγνώρισε το δικαστήριο στον Άκη Τσοχατζόπουλο κρίνοντας τον ένοχο για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό με αποτέλεσμα τη μείωση της πρωτόδικης ποινής των 8 ετών.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματική ποινή 210.000 ευρώ.

Να ερευνηθεί η γνησιότητα του βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου- Κασιδιάρη ζητούν τα κόμματα

Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ότι έχει στα χέρια του οποτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που φέρεται να είχε με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, από το οποίο προκύπτει ότι είναι πολιτική η δίωξη του κόμματός του, ζήτησαν όλα τα κόμματα.

Τα κόμματα χωρίς να υιοθετούν τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη, τόνισαν την ανάγκη να εξεταστεί αν πράγματι είναι γνήσιο το υλικό, ο δε πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα.

Πολιτικός σεισμός: Βίντεο με διαλόγους Κασιδιάρη-Μπαλτάκου «καίει» τη κυβέρνηση

Διαλόγους – σοκ που υποστηρίζει ότι είχε με τον γ.γ. της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, παρουσίασε στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 Όπως υποστηρίζει στα έγγραφα που παρουσίασε, ο γ.γ. της κυβέρνησης του περιέγραψε αναλυτικά τις αντιδράσεις του Αντώνη Σαμαρά όταν έμαθε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος. Επίσης, φέρεται να του εξηγεί αναλυτικά ότι υπήρξαν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από τους υπουργούς Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια, με εντολή Σαμαρά, καθώς και ότι δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον του βουλευτή της ΧΑ.

Αναφέρει ακόμη ότι οι διάλογοι με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο είναι μαγνητοσκοπημένοι και έχουν κατατεθεί στη δικογραφία «κατά της κυβέρνησης Σαμαρά στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο».

Ισχυρός σεισμός 8,2 βαθμών Ρίχτερ και τσουνάμι στη Χιλή

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπασελέτ κήρυξε το βόρειο τμήμα της χώρας--τις περιοχές Αρίκα και Ταραπακάν, κοντά στα σύνορα με το Περού-- σε κατάσταση φυσικής καταστροφής ύστερα από τον ισχυρό σεισμό των 8,2 βαθμών - Τουλάχιστον 5 οι νεκροί

Παράλληλα, η Ονδούρα εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η προειδοποίηση αφορά τον Κόλπο του Φονσέκα, στα νοτιοδυτικά της χώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου θεωρείται ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος.

Νωρίτερα, το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για την Χαβάη, ενώ σε ισχύ βρίσκεται ακόμη η προειδοποίηση για τη Χιλή και το Περού.

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από τη Νέα Δημοκρατία

«Κόκκινο» από το Μαξίμου για τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος

Ραβανός Αρης

Την παραίτησή του από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλλε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κ. Π. Ψωμιάδης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος.

Ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε να είναι υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά το Μέγαρο Μαξίμου άναψε..."κόκκινο".

Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Κ. Μπούρας του ανέφερε, σε επικοινωνία που είχαν, ότι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κασσάνδρα

Πολύγυρος 1 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
 Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κασσάνδρα

Με επίσκεψη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας την Τετάρτη 2 Απριλίου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των περιοδειών του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης»,  Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα συνοδεύεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, Περιφερειακούς Συμβούλους  και μέλη της «Αλληλεγγύης».

Ερευνα: Κοινή προέλευση του νερού της Γης και της Σελήνης

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι υπογραφές  που ανακάλυψαν στα σεληνιακά πετρώματα είναι πανομοιότυπες με άλλες που έχουν ανακαλυφθεί και σε μετεωρίτες στη Γη, κάτι που μπορεί να σημαίνει πως το νερό στη Σελήνη μπορεί να μεταφέρθηκε με μετεωρίτες.

 Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που εστιάζει σε ίχνη παρουσίας νερού σε σεληνιακά πετρώματα, το νερό στον πλανήτη μας και στο φυσικό του δορυφόρο ίσως να έχουν την ίδια προέλευση. Εάν επαληθευτεί η διαπίστωση των επιστημόνων, θα αποτελέσει ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ της θεωρίας για το σχηματισμό της Σελήνης από υλικό που ανήκε στην αρχέγονη Γη και αποσπάστηκε εξαιτίας κάποιας γιγαντιαίας σύγκρουσης στα πρώιμα χρόνια του Ηλιακού Συστήματος.

Η εκτεταμένη πρόσβαση των επιστημόνων σε σεληνιακά πετρώματα οφείλεται στις διαστημικές αποστολές στη Σελήνη (επανδρωμένες και μη),