Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Οι Τούρκοι αμφισβητούν ακόμα και την Κάλυμνο!

Σε ευθεία αμφισβήτηση της κυριότητας των ελληνικών νησιών Κάλυμνος, Καλόλιμνος, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Υμια προέβη η Τουρκία, εκδίδοντας αγγελία για έρευνες υδρογονανθράκων σε μια περιοχή που συμπεριλαμβάνει ή «αγγίζει» τις ακτές των νησιών. Από ελληνικής πλευράς γίνεται λόγος για πρόκληση άνευ προηγουμένου και αναμένεται διπλωματική απάντηση.
Ηδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δημοσιοποίηση της τουρκικής NAVTEX, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας συγκέντρωσε και έστειλε αμέσως στο υπουργείο Εξωτερικών όλα τα στοιχεία για τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.

Η ναυτική αγγελία με τον αριθμό 664/13 που εκδόθηκε από τον τουρκικό σταθμό Σμύρνης αναφέρει πως το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό σκάφος «Cubuklu» θα διεξάγει έρευνες κατά την περίοδο 21-25 Οκτωβρίου σε περιοχή που προσδιορίζεται από συγκεκριμένες συντεταγμένες.

Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης": Η πρώτη συνάντηση της νεολαίας της Χαλκιδικής

Η πρώτη συνάντηση της νεολαίας της Χαλκιδικής. Δευτέρα 21-10-2013

Πραγματοποιήθηκε όπως είχε προγραμματισθεί τη Δευτέρα 21 Οκτ. 2013 στις 8 το βράδυ η πρώτη συνάντηση νέων  της Χαλκιδικής στην Εστία του Παγχαλκιδικού Συλλόγου, προκειμένου να εξετασθεί η πρόταση της ίδρυσης στους κόλπους του Συλλόγου τμήματος νεολαίας που λείπει από την οντότητά του. . Στην πρόσκληση . Παρά τη δημοσιότητα,  ο αριθμός των νέων που προσήλθαν δεν ήταν ο αναμενόμενος. Όμως ήταν αρκετοί-ές για να δημιουργηθεί η μαγιά για την συγκρότηση του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ του ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ,

Τους νέους υποδέχθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. θέλοντας να δείξει την αγάπη του προς την τρυφερή αυτή ηλικία και συγχρόνως τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την ίδρυση του νέου τμήματος. Χαιρετισμό υποδοχής απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχ. Καρτσιώτης, ενώ την κύρια εισήγηση έκανε ο Γεν. Γραμματέας κ.Γιάννης Κοτσάνης ο οποίος τόνισε πόσο η απουσία των νέων από τις δράσεις του Παγχλακιδικού γίνεται αισθητή και αναφέρθηκε στο πλαίσιο των δράσεων και ενεργειών στις οποίες μπορούν αυτοί, με τη δημιουργία του νέου τμήματος, να δραστηριοποιηθούν.

Επίσκεψη του βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιου, στην Συκιά

Πολύγυρος  22 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των συνεχών περιοδειών του στη Χαλκιδική, ο Βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος επισκέφθηκε τη Συκιά την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013.

Επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ, όπου συναντήθηκε με μέλη με τα οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από τα επίμαχα θέματα που απασχολούν τους ηλικιωμένους στην καθημερινότητα τους.

Στη συνάντησή του με τον εφημέριο της ενορίας και την εκκλησιαστική επιτροπή, ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πνευματική και κοινωνική δράση της τοπικής εκκλησίας αλλά και για την πορεία των εργασιών που χρηματοδοτεί το υπουργείο Πολιτισμού για την ανακαίνιση και ανάδειξη του ιστορικού και επιβλητικού  ναού του Αγ. Αθανασίου.

Κατέγραψαν 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 διαφορετικά είδη στον Αμαζόνιο

Στο δάσος του Αμαζονίου, το μεγαλύτερο σε έκταση δάσος στον κόσμο, υπάρχουν 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 διαφορετικά είδη, σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε έπειτα από δέκα χρόνια έρευνας.

Όμως τα μισά από αυτά τα δέντρα ανήκουν σε 227 είδη, διευκρινίζουν οι συντάκτες της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό Science.

Περισσότεροι από εκατό ειδικοί από 88 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο συνέβαλαν στην κατάρτιση 1.170 καταλόγων, που καλύπτουν το σύνολο του δάσους του Αμαζονίου και δίνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις-κλειδιά για την βιοποικιλότητά του.

Υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, με την υπ’ αριθμ. 16/Γ/ΟΙΚ/5661/21-10-2013 απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2013, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τους δήμους Θεσσαλονίκης (πρώην Δήμος Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας), Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών (πρώην δήμοι Συκεών, Αγίου Παύλου,

Πείραμα του CERN βοηθά στην έρευνα για το κλίμα

Για το πείραμα χρησιμοποιήθηκε ένας ειδικά σχεδιασμένος καθαρός θάλαμος στον οποίο προσομοιώνονται πλήρως οι ατμοσφαιρικές συνθήκες.

 Τα πειράματα που σχεδιάζονται και εκτελούνται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) έχουν συχνά ευρύτερο επιστημονικό ή και κοινωνικό αντίκτυπο. Πληροφορίες που σχετίζονται με το πείραμα CLOUD, αναμένεται να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατασκευάσουν καλύτερα μοντέλα για το κλίμα στον πλανήτη μας.

Υπεύθυνοι του συγκεκριμένου πειράματος, δημοσίευσαν μία μελέτη στο περιοδικό Nature, στην οποία περιγράφουν μια αντίδραση με την οποία σχηματίζονται σωματίδια τα οποία αποτελούν τους «σπόρους» από τους οποίους γεννιούνται τα σύννεφα.

Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο Β. Παπαγεωργόπουλος

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρ
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προσέρχεται στο Δικαστικό Μέγαρο για την επανεξέταση σε δεύτερο βαθμό, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη.

 Σήμερα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που καταδικάστηκε πριν από οκτώ μήνες πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έφθασε το πρωί στο δικαστήριο από τις φυλακές Διαβατών και χειροκροτήθηκε από πλήθος που βρισκόταν στο σημείο προς συμπαράστασή του.