Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ - Ημερίδα: ‘’Προoπτικές Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού’’


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σε συνεργασία με την Κεντρική Γραμματεία Τουρισμού της ΟΝΝΕΔ, διοργανώνει ημερίδα με θέμα ‘’Προoπτικές Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού’’. Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 μ. μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κλειστό Θέατρο) Ν. Μουδανιών. Είσοδος Ελεύθερη.

Ομιλητές:

Κ. Βελόπουλος: Δώσαμε 177 εκατομμύρια στους συνδικαλιστές χωρίς παραστατικά!


Δήλωση Κυριάκου Βελόπουλου:

¨Τώρα αποδεικνύεται γιατί απαξιώθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα. Γιατί δεν μπορεί ο ελεγκτής και ο ελεγχόμενος να είναι συγκοινωνούντα δοχεία με εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που προκαλεί κατάπληξη και αγανάκτηση είναι ότι δόθηκαν 177 εκατ. ευρώ χωρίς να τηρούνται παραστατικά και ούτε διπλογραφικό σύστημα, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Υπουργός. Το «μαζί τα φάγαμε» ισχύει εδώ για συνδικαλιστές και Υπουργούς, όχι για τον λαό».¨

Νεκροταφείο Μυκηναϊκής εποχής αποκαλύφθηκε κοντά στο Λεωνίδιο


Βγήκε στο φως λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην Πελοπόννησο


Ενα μυκηναϊκό νεκροταφείο του 14ου π.Χ. αιώνα, άγνωστο ως τώρα, ήρθε στο φως «μόνο του» ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις στην Πελοπόννησο, δέκα χιλιόμετρα βορειoδυτικά του Λεωνιδίου, στη θέση Σοχά (κοντά στο χωριό Βασκίνα).

Οταν οι αρχαιολόγοι ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έκαναν την ανασκαφή εντόπισαν πέντε τάφους κιβωτιόσχημους μέσα στους οποίους είχαν ταφεί περισσότεροι από ένας νεκροί.

Πήλινα αγγεία συμποσίου από αυτά που συνηθίζονται στις αρχαίες ταφές, λίθινα σφοντύλια και μία χάλκινη περόνη ήταν ανάμεσα στα κτερίσματα που συνόδευαν τους νεκρούς.

Οι μυστηριώδεις ζάντες της Ιορδανίας

Οι πέτρινοι «τροχοί» της Ιορδανίας από αέρος

Μαρία Θερμού

Πρόκειται για τη Μεσανατολική εκδοχή των «Γραμμών της Νάζκα»

Ξεκινούν από τη Συρία και κατευθύνονται προς τη Σαουδική Αραβία, μπορεί να φανούν από αέρος, όχι όμως και από το έδαφος ενώ είναι σχεδόν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για τη Μεσανατολική εκδοχή των «Γραμμών της Νάζκα» (σχέδια στο έδαφος που εκτείνονται σε έρημους στο νότιο Περού) που τώρα, χάρη σε νέο δορυφόρο χαρτογράφησης της περιοχής και ενός εναέριου προγράμματος φωτογράφησης της Ιορδανίας, ανακαλύπτονται περισσότερα από ποτέ. Γιατί ο αριθμός τους ανέρχεται σε χιλιάδες.

«Ζάντες» αποκαλούν οι αρχαιολόγοι αυτές τις πέτρινες κατασκευές, που έχουν μεγάλη ποικιλία σχεδίων, αλλά και ένα κοινό: έναν κύκλο στο κέντρο τους από τον οποίοι ξεκινούν ακτίνες.

O σούπερ κοριός έδωσε τον «Αγαπούλα» στην Αντιτρομοκρατική


Κατερίνα Φάκα

Το παρασκήνιο της σύλληψης

Ο σούπερ κοριός πρόδωσε για άλλη μια φορά τον Μάκη Ψωμιάδη. Μετά την καταγραφή των συνομιλιών για τα στημένα παιχνίδια οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κάτω από άκρα μυστικότητα, βρήκαν τα ίχνη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Καβάλας και τον συνέλαβαν σε σπίτι που νοίκιαζε στο Σούνιο.

Από την ώρα που εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Μάκη Ψωμιάδη ομάδα ανδρών της Αντιτρομοκρατικής προσπάθησαν να τον εντοπίσουν. Βρήκαν πιθανά νούμερα με τα οποία ο Μάκης Ψωμιάδης θα μπορούσε να επικοινωνεί, κυρίως συγγενών πρώτου βαθμού και άρχισαν να τα παρακολουθούν.

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο Μάκης Ψωμιάδης


Τον έπιασαν στο σπίτι του στο Σούνιο

«Είμαι πολιτικός κρατούμενος. Δεν έχω καμιά σχέση με τα στημένα. Είμαι θύμα πλεκτάνης, θύμα του συστήματος» ισχυρίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης  έξω από την ΓΑΔΑ ο Μάκης Ψωμιάδης.

Φορώντας χειροπέδες, αρκετά αδυνατισμένος, έχοντας αφήσει μούσι για να μην αναγνωρίζεται, φορώντας τζιν παντελόνι, ένα κοντομάνικο μπλε πουκάμισο και αθλητικά παπούτσια, ο κατηγορούμενος για τα στημένα ματς συνελήφθη σε μονοκατοικία που είχε νοικιάσει πριν από ένα μήνα, στη συμβολή των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων στην περιοχή του Σουνίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Μάκης Ψωμιάδης είχε εντοπιστεί εδώ και δέκα ημέρες στην περιοχή και παρακολουθείτο από την Ασφάλεια Αττικής και από κλιμάκιο στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το οποίο κατέγραφε τις τηλεφωνικές του συνομιλίες,

Έρευνες στο Καστελόριζο ξεκινά η Τουρκία


Αιφνιδιαστικά, η Τουρκία κλιμάκωσε τις προκλήσεις της στο Αιγαίο ανακοινώνοντας έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες ζώνες κυπριακής και ελληνικής κυριαρχίας. Η κλιμάκωση έγινε την ημέρα που το κυπριακό γεωτρύπανο «Ομηρος» έφθασε στο Οικόπεδο 12 στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)

Η έκδοση νωρίτερα χθες τουρκικής αγγελίας προς ναυτιλλομένους για τη διεξαγωγή ερευνών από το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, ήδη δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Αγκυρα να προχωρήσει σε διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών,

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις- Ηλεκτρονικός πόλεμος παντού στην Α.Μεσόγειο...


Δυστυχώς έχουμε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο από την περιοχή της Ρόδου μέχρι σχεδόν τις ακτές του Ισραήλ με επίκεντρο το σημείο εγκατάστασης της πλατφόρμας «Ηomer Ferrington» της Noble Energy στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του defencenet.gr από Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ.

Στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου - Μεγίστης, του σημείου που έχει "δέσει" η πλατφόρμα του γεωτρύπανου (με άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων με πολιτική ενδυμασία επάνω) και της Αττάλειας στην Τουρκία εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες η πρώτη αναμέτρηση των τριών χωρών με εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) και αντι-αντιμέτρων (ΕCCM).
Ταυτόχρονα παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση δυνάμεων κυρίας αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης και UAV σε πρώτη φάση πρακτικά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.