Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Εμβατήριο Παύλου Μελά

Μνήμη Παύλου Μελά

Ο Παύλος Μελάς  γεννήθηκε στη Μασσαλία το 1870.

Ήταν γιός του Μιχαήλ Μελά, μέλους της ομώνυμης μεγάλης και ιστορικής οικογένειας των Ιωαννίνων, και ο οποίος γεννήθηκε στη Σύρα το 1833, και πέθανε στην Αθήνα το 1897, αφού προηγουμένως υπηρέτησε την Πολιτεία, ως Βουλευτής Αττικής (εκλ. 1890) και Δήμαρχος Αθηναίων (εκλ. 1891).

Το 1886 ο Παύλος Μελάς έγινε δεκτός στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, απ' όπου αποφοίτησε τέσσερα χρόνια αργότερα με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Πυροβολικού.

Η γνωριμία του και ο γάμος του, το 1892, με τη Ναταλία Δραγούμη, κόρη του Μακεδόνα πολιτικού Στέφανου Δραγούμη - η οικογένεια Δραγούμη καταγόταν από το Βογατσικό Καστοριάς - και αδελφή του Ίωνα Δραγούμη, στάθηκε καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του Παύλου Μελά,

Παναγιώταρος: «Είσαι τσατσόπουλος και ομοφυλολάγνος» Τατσόπουλος: «Είσαι ηλίθιος νταβαντζής»

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Σε «ρινγκ» μετατράπηκε το πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής απόψε απόγευμα, όταν με οξεία πρόκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, «άναψαν τα αίματα» με τον γνωστό συγγραφέα και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Τατσόπουλο, να «σηκώνει το γάντι» απαντώντας σε ανάλογο τόνο και υφος.

Ο κ. Παναγιώταρος, στο πλαίσιο της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 7», αποκάλεσε τον συνάδελφό του στη Βουλή, «ομοφυλολάγνο» και «τσατσόπουλο», με τον συγγραφέα να μη χάνει ευκαιρία, ανταποδίδοντας και αποκαλώντας τον εθνικιστή βουλευτή «ηλίθιο», καλώντας τον μάλιστα να τα πει αυτά «στη συμμορία του» (σ.σ. τη Χρυσή Αυγή). Για την ακρίβεια, ο κ. Τατσόπουλος είπε ««αυτά στην συμμορία σου, τσατσόπουλο να πεις τον πατέρα σου ηλίθιε, ακούς νταβαντζή;».

Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου


Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου έχει έδρα την Αρναία Χαλκιδικής.

Κανένα από τα χωριά της επαρχίας δεν ξεπερνούν σε πληθυσμό τους 3.000 κατοίκους, εκτός από το Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Ο σημερινός τίτλος της Ιεράς Μητροπόλεως προήλθε από την ενσωμάτωσι περιοχών της καταργηθείσης Μητρόπολεως Αρδαμερίου στην αρχαία Μητρόπολη Ιερισσού, το 1934.

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 12 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης 2012 (11 Οκτωβρίου), οργανώθηκε, υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθ. Ιωάννη Α. Τσουκαλά, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δείπνο εργασίας με θέμα «Πρόληψη τύφλωσης: Οδικός χάρτης δράσης στην Ευρώπη. Πού βρίσκεται η Ευρώπη στην εφαρμογή της στρατηγικής του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία (WHO) σχετικά με την πρωτοβουλία "Vision 2020"».

Στη συζήτηση συμμετείχαν ευρωβουλευτές, ιατροί και ερευνητές οφθαλμολογίας, εκπρόσωποι ιατρικών οργανώσεων και ασθενών.