Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

"∆ύο µήνες διορία και µετά πάµε για... αυτοδυναµία"


Ο κ. Αντ. Σαµαράς βλέπει τα γκάλοπ και πιέζει να στηθούν κάλπες


Το βράδυ της περασµένης Τρίτης ο κ. Αντ. Σαµαράς ήταν στο Ισραήλ όταν πληροφορήθηκε ότι στην Αθήνα εντείνονται οι δηµόσιες προτροπές να παραταθεί ο βίος της παρούσας κυβέρνησης. Αφησε για λίγο στην άκρη τις συζητήσεις για τα αποτελέσµατα των συνάντησεών του και αποφάσισε να απαντήσει µόλις επιστρέψει στην Ελλάδα.

Εξάλλου, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ άρχισαν, µε διαφορετική επιχειρηµατολογία, να ενισχύουν το σενάριο παράτασης του χρόνου ζωής του παρόντος Υπουργικού Συµβουλίου. Ο πρόεδρος της Ν∆ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει. Την περασµένη Πέµπτη στο συνέδριο του Ελληνοαµερικανικού Επιµελητηρίου τράβηξε την κόκκινη γραµµή.

Οι δημότες της Σιθωνίας αγκαλιάζουν το θέατρο

Νικήτη 18 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δημότες της Σιθωνίας αγκαλιάζουν το θέατρο

Με στόχο να έρθουν οι μικροί και μεγάλοι δημότες της Σιθωνίας σε επαφή με το θέατρο, η Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη του θεσμού «Θεατρικό Ημερολόγιο».

Ο πρώτος μήνας κατά τον οποίο ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα είναι ο «Θεατρικός Δεκέμβρης». Στις πρώτες παραστάσεις που δόθηκαν το Σαββατοκύριακο στον Άγιο Νικόλαο, στη Σάρτη και στη Συκιά, η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή! Σημαντική ήταν η στήριξη που προσέφεραν στη Δημοτική Επιχείρηση, τα Δημοτικά Σχολεία Αγ.Νικολάου, Σάρτης και Συκιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρτης.

Η κυβέρνηση σε εφεδρεία


Ο Λ. Παπαδήµος, σχεδόν έναν µήνα µετά την ορκωµοσία της κυβέρνησης, µοιάζει εγκλωβισµένος στο Μέγαρο Μαξίµου

Δήμητρα Κρουστάλλη

Την Πέµπτη, όταν τελείωσε το Υπουργικό Συµβούλιο, ο κ. Λ. Παπαδήµος κατευθύνθηκε ικανοποιηµένος από τη συνεδρίαση στο γραφείο του. Ηταν µια ήρεµη συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας προχώρησε ο προγραµµατισµός του κυβερνητικού έργου, αλλά επισηµάνθηκαν µεταξύ άλλων και αστοχίες του, όπως π.χ. στο θέµα της εφεδρείας. Λίγα λεπτά αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Καψής τον ενηµέρωνε για το κλίµα των συγκρούσεων µεταξύ των υπουργών το οποίο µεταδιδόταν από τα δελτία ειδήσεων. Ο Πρωθυπουργός δεν αντέδρασε, µολονότι οι συνεργάτες του αναρωτήθηκαν ποιοι έφτιαξαν αυτό το αρνητικό κλίµα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πετύχει η κυβέρνηση αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι που την υπονοµεύουν σε κάθε ευκαιρία.

Ιδού τα δισεκατομμύρια που εισέπραξαν οι ΜΚΟ

Παλαιότερη επίσκεψη του ΓΑΠ σε ΜΚΟ
Εκατομμύρια μοίραζε το υπουργείο Εξωτερικών στις ΜΚΟ το 2010 την ώρα που ο Παπανδρέου μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν λεφτά η χώρα ασφυκτιούσε από το Μνημόνιο και ο ελληνικός λαός πλήρωνε με αίμα την λιτότητα που επέβαλαν ο ίδιος και το ΔΝΤ (που το έφερε ο ίδιος).

Δείτε στη συνέχεια τις χρηματοδοτήσεις για το 2010. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΠΑΡΟΝ από το 2000  έως το 2010 κατασπαταλήθηκαν σε 431 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) 115.388.814 ευρώ (κάπου τέσσερα δις. δραχμές) δημοσίου χρήματος. Τα περισσότερα δόθηκαν το 2003, ήτοι 18.095.076 ευρώ!  Ο ΓΑΠ ήταν υπουργός Εξωτερικών από τον Φεβρουάριο του 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004 και ανέλαβε ξανά το 2009.

Ανω Πόλη: έξι προβλήματα, έξι λύσεις


ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΙΟΥΛΑ

Τα προβλήματα που οδήγησαν στην απώλεια του ιστορικού χαρακτήρα της Ανω Πόλης και σε όλες τις παθογένειες που αντί να την καθιστούν στολίδι της Θεσσαλονίκης την έχουν μετατρέψει σε προβληματικό παραδοσιακό οικισμό, κατέγραψαν σε εισήγησή τους οι αρχιτέκτονες του ΑΠΘ Πάνος Σταθακόπουλος και Πάνος Ασήμος, που παρουσιάστηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Ο κ. Σταθακόπουλος, μιλώντας στον «ΑτΚ», ανέδειξε παράλληλα και τις προσπάθειες - προτάσεις διάσωσης και ανάδειξης του παραδοσιακού οικισμού, καταδεικνύοντας και τους αρμόδιους φορείς για να γίνει η περιοχή αξιοθέατη.

Πέντε σημεία - κλειδιά, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σταθακόπουλος, είναι:

Ο Μαγκούφης, το ούζο και οι... Αγανακτισμένοι


Σε ταβέρνα της Καλαμπάκας, βρέθηκε για τσιπουράκι το Σάββατο το μεσημέρι ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης, αλλά γρήγορα απέκτησε και...παρέα.

Στο σημείο βρέθηκαν και «αγανακτισμένοι» που με πανό και συνθήματα, δεν άφησαν τον βουλευτή να απολαύσει την έξοδό του.

Περίπου 30  «αγανακτισμένοι» Καλαμπακιώτες, αποδοκίμασαν τον βουλευτή και όλους τους πολιτικούς για την  πολιτική  που  ασκούν.

Μυστήριο: Το κιλό ζυγίζει τελικά... λιγότερο

Ο κύλινδρος από λευκόχρυσο και ιρίδιο, που δημιουργήθηκε το 1889 και φυλάσσεται έξω από το Παρίσι.

Μυστήριο αποτελεί πώς το διεθνές μεταλλικό πρότυπο του κιλού, ζυγίζει πλέον... λιγότερο! Ως εκ τούτου, μία διεθνής ομάδα επιστημόνων ετοιμάζει ένα νέο, μη φυσικό ορισμό της μονάδας μέτρησης του κιλού. Ο κύλινδρος από λευκόχρυσο και ιρίδιο, που δημιουργήθηκε το 1889 και φυλάσσεται έξω από το Παρίσι, θα αποτελεί στο μέλλον... παρελθόν.

Σήμερα, το διεθνές πρότυπο του κιλού είναι ένας κύλινδρος από λευκόχρυσο (πλατίνα) και ιρίδιο, ύψους και διαμέτρου περίπου 3,9 εκ., που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο και στεγάζεται από το 1889 (όταν έγινε η πρώτη διεθνής συνδιάσκεψη για τον καθορισμό διεθνών μέτρων και σταθμών), σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, στο Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών (ΒΙΡΜ) στις Σέβρες, έξω από το Παρίσι.

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ζητά από την Τουρκία να επιστρέψει κατασχεθείσα εκκλησιαστική περιουσία


Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα που ζητά απ’ την Δημοκρατία της Τουρκίας να προστατέψει την Χριστιανική της κληρονομιά και να επιστρέψει εκκλησιαστική περιουσία που έχει κατασχεθεί.

Το ψήφισμα 306, που είχε υπερκομματική υποστήριξη, εκφράζει την άποψη της Αμερικανικής Βουλής ότι η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πρέπει σε όλες τις επίσημες επαφές της με την Τουρκική ηγεσία και άλλους τούρκους αξιωματούχους να τονίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει να δώσει τέλος σε κάθε είδους θρησκευτική διάκριση, να τερματίσει περιορισμούς στην εκπαίδευση, διορισμό και χειροτονία Χριστιανών κληρικών, να επιστρέψει όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες και περιουσία στους νόμιμους δικαιούχους τους και να σεβαστεί πλήρως το δικαίωμα των Χριστιανών να εκφράζουν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Φωνές από τον 19ο αιώνα: Οι ηχογραφήσεις του Γκράχαμ Μπελ

Νέες τεχνολογίες επέτρεψαν την ακρόαση ηχογραφήσεων από τα πειράματα του διάσημου εφευρέτη τη δεκαετία του 1880.

Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, ένας από τους πιο διάσημους εφευρέτες της ιστορίας, προέβλεψε πολλές από τις τεχνολογίες που θα αποτελούσαν αναπόσπαστα κομμάτια του μέλλοντος, όπως το τηλέφωνο- αλλά σίγουρα δεν θα περίμενε να ακουστεί η φωνή του εν έτει 2011 σε ένα εργαστήριο, με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους να ακούν.

«Να ζει κανείς ή να μη ζει…» η φωνή ενός άνδρα ακούγεται από ένα ηχείο στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Ο ομιλητής απαγγέλλει ένα κομμάτι από τον «Άμλετ», με έναν πράσινο κέρινο δίσκο να «ζωντανεύει» τα ηχεία του υπολογιστή.