Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ευκολότερη η πρόσβαση στην Κασσάνδρα. Κόντρα Α. Λαφαζάνη - Α. Ζωγράφου για την παράκαμψη


Η επαρχιακή οδός Ν.Φώκαιας – Αθύτου που έκλεισε πριν τρεις μήνες λόγω κατολισθήσεων θα δοθεί για πέντε ημέρες στην κυκλοφορία. Όπως ανακοίνωσε η γ.γ. της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, “ο άξονας όπου εκτελείται η αποκατάσταση θα ανοίξει το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και τη Δευτέρα μετά το Πάσχα. Θα ανοίξει το ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θεσσαλονίκη (λωρίδα προς τη θάλασσα), μακριά από το βραχώδες που καθαρίστηκε πολύ καλά, για τη διευκόλυνση εκδρομέων κυρίως στην επιστροφή. Το έργο θα ολοκληρωθεί, όπως δεσμευτήκαμε, στα τέλη Μαΐου”.

Η περιφέρεια μετά από αρκετές καθυστερήσεις, εκτελεί έργα αποκατάστασης της κατολίσθησης σε μήκος εκατό μέτρων, με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια θα προχωρήσει εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου Φώκαια - Άθυτος.

Η μετάβαση από τη Θεσσαλονίκη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας θα εξακολουθήσει να γίνεται από τον παρακαμπτήριο δρόμο Ν.Φώκαιας – Αθύτου. Το έργο κατασκευάζει η νομαρχία Χαλκιδικής, έργο διαπλάτυνσης σε μήκος 4 χλμ. με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος ο δρόμος είναι έτοιμος να ασφαλτοστρωθεί, ωστόσο αυτό θα γίνει μετά τις γιορτές του Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των οδηγών τις μέρες της Μ.Εβδομάδας. Ο δρόμος ήδη δόθηκε στην κυκλοφορία και από τις δύο κατευθύνσεις προσωρινά.

Στο μεταξύ, η παρακαμπτήριος προκάλεσε νέα κόντρα μεταξύ μειοψηφίας και πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


Η παράταξη του Αργύρη Λαφαζάνη με δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Διαψεύστηκαν παταγωδώς οι δεσμεύσεις της διοίκησης της Νομαρχίας ότι ο παρακαμπτήριος δρόμος Φώκαιας – Αθύτου θα παραδίδονταν τελειωμένος στις 17 Μαρτίου. Ούτε το Πάσχα βέβαια θα είναι έτοιμος, ενώ οι δικαιολογίες για τον καιρό (που ήταν καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά) και τις δήθεν καθυστερήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν πείθουν κανέναν.

Το χειρότερο όμως είναι η κακή ποιότητα κατασκευής του δρόμου που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην καταστροφή του για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες.

Σε επίμονες ερωτήσεις μας στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο ο Νομάρχης αρνήθηκε να πει αν θα απoξηλωθούν τα ακατάλληλα υλικά με τα οποία κατασκευάσθηκε ο δρόμος τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα να καταστραφεί στο σύνολό του.

Προειδοποιούμε ότι οι Χαλκιδικιώτες δεν θα ανεχτούν την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για δεύτερη φορά στο ίδιο έργο και η παράταξή μας θα κάνει το καθήκον της επιζητώντας τον διοικητικό, οικονομικό και ποινικό καταλογισμό ευθυνών».


Η απάντηση από τη νομαρχία δόθηκε σε υψηλούς τόνους:

«Το συνεχιζόμενο προσωπικό και πολιτικό μένος που διακατέχει τον επικεφαλής της μειοψηφίας ενάντια στην Διοίκηση της Νομαρχίας, δεν του επιτρέπει να σεβαστεί ούτε την ιερότητα των ημερών του Πάσχα.

Με το επαίσχυντο και υβριστικό δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ προσπαθεί για μια ακόμη φορά να αμαυρώσει το έργο της Νομαρχίας, απειλώντας με κυρώσεις σε μελετητές, επιβλέποντες μηχανικούς, και κατασκευαστές, ακολουθώντας τον ίδιο ολισθηρό δρόμο της λάσπης και της ποινικοποίησης που ακολούθησε και για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τελεί σε σύγχυση υπό τo κράτος της πολιτικής ήττας που υπέστη στο θέμα του δρόμου Φώκαιας – Αθύτου, αλλά να είναι σίγουρος ότι ο λαός της Κασσάνδρας, ξέρει πολύ καλά ποιος στάθηκε στο πλευρό του και ποιοι κρύφτηκαν όταν η κατάσταση ήταν κρίσιμη και αδιέξοδη.

Η εγωιστική αυτοανακήρυξη του σε θεματοφύλακα της διαφύλαξης του δημοσίου χρήματος της διαφάνειας και της νομιμότητας, θα είχε νόημα αν το είχε κάνει πράξη κατά την διάρκεια της θητείας του στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων του δεν του δίνει το δικαίωμα να επαίρεται σήμερα. Καλύτερα να σιωπά.

Η σημερινή Διοίκηση της Νομαρχίας θα κριθεί για το έργο της στο τέλος της θητείας όπως κρίθηκε και η δική του.

Τον καλούμε για μια ακόμη φορά να εγκαταλείψει την καταστροφική αντιπολίτευση και να αντιληφθεί ότι κατέχει μια θέση για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών που τον ψήφισαν και όχι να ικανοποιεί τις προσωπικές του εμπάθειες.

Όσον αφορά τον δρόμο Φώκαιας – Αθύτου το έργο συνεχίζεται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και η όποια μικρή καθυστέρηση του οφείλεται σε καταστάσεις και γεγονότα που γνωρίζει και κατανοεί ο λαός της Κασσάνδρας.

Εάν πραγματικά ενδιέφερε η εξέλιξη του έργου και τον επικεφαλής της μειοψηφίας θα είχε ενημερωθεί δια της νομίμου οδού και δεν θα διέπραττε το ολίσθημα της στείρας κριτικής και αντιπαράθεσης ειδικά σε μια εποχή που η Χαλκιδική δοκιμάζεται από φυσικές καταστροφές και η Κυβέρνηση είναι απούσα».

Πηγή: Τα Νέα της Χαλκιδικής

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σχετικά με τη μη τοποθέτηση καλπών στο εξωτερικό


Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε σχετικά με τη μη τοποθέτηση καλπών στο εξωτερικό για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

« Με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνω ότι κάποιοι επιδιώκουν να αποκλείσουν τις Οννεδίτισσες και τους Οννεδίτες του εξωτερικού από τις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Θέλουν να τους αφαιρέσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συμμετέχουν στην εκλογή του επόμενου προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ξεκαθαρίζω ότι οι οργανώσεις μας στο εξωτερικό δεν είναι ξεχασμένοι συγγενείς, να τους θυμόμαστε μόνο όποτε μας βολεύει, για να τους κινητοποιούμε μόνο στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Είμαστε η παράταξη που είχε διαχρονικά σταθερή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Ο πρόεδρός μας, άλλωστε, τόνισε τη σημασία της ψήφου των αποδήμων και της εκπροσώπησης τους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πρότεινε ακόμη και την απόδοση αριθμού βουλευτικών εδρών σε απόδημους.

Δεν μπορεί, τώρα, κάποιοι να γυρνάνε την πλάτη στους Οννεδίτες και τις Οννεδίτισσες του εξωτερικού. Δεν καταλαβαίνω και δεν δέχομαι αυτή τη διάκριση.

Οι Οννεδίτισσες και οι Οννεδίτες του εξωτερικού ενδιαφέρονται για το μέλλον της οργάνωσης, της παράταξης και της χώρας μας, όσο και εμείς που ζούμε στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι επιδιώκουν να τους φιμώσουν και να τους βάλουν στο περιθώριο.

Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ότι θα είμαι δίπλα στις οργανώσεις του εξωτερικού και δεν πρόκειται να δεχθώ κανέναν αποκλεισμό, κανενός Οννεδίτη και καμιάς Οννεδίτισσας από τη διαδικασία. Θα διεκδικήσω μέχρι την τελευταία στιγμή οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν να ψηφίζουν σε αυτή τη διαδικασία.

Επαναλαμβάνω ότι όσοι επιδιώκουν θολές διαδικασίες, όσοι κρύβονται πίσω από ψέματα και λαϊκισμούς, όσοι επιδιώκουν να αλλοιώσουν την βούληση της Οννεδίτισσας και του Οννεδίτη με δολοπλοκίες και απειλές θα τους βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους »

Θεατρική Παράσταση "Δάφνες & Πικροδάφνες" στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Ευχές από τον βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα


Το αναστάσιμο φως, η Ανάσταση του Κυρίου,

εύχομαι να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων μας

με αγάπη, αισιοδοξία και δύναμη,

για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

που διέρχεται η χώρα μας


Καλή Ανάσταση – χρόνια πολλά


Γιάννης Δριβελέγκας
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Ν. Χαλκιδικής

O Αντώνης Σαμαράς στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων. Μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αθώοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν εδώ, ανάμεσά μας, καθημερινά, το δράμα της βίας. Είμαι εδώ για να συμπαρασταθώ στον κόσμο που βιώνει τη βία και στην Αστυνομία που το παλεύει. Έχουμε όλοι τις ευθύνες μας, αλλά φτάσαμε πια στο απροχώρητο, στο "ως εδώ και μη παρέκει". Το ποτήρι πια ξεχείλισε, δεν πάει άλλο. Όπως και στην Οικονομία, έτσι και στην ασφάλεια του πολίτη, έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις όποιες δικαιολογίες και να αναλάβει τις ευθύνες της».

Χρόνια Πολλά - Καλή Ανάσταση

κλικ στην ευχετήρια κάρτα μας για μεγέθυνση

Αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά και χωρίς μικροσκοπιμότητες


Πηγή: Το στίγμα

Εμείς λέμε ότι ένας και μόνο αρκεί. Όλη η Χαλκιδική ένας Δήμος. Ο Δήμος Πολυγύρου φυσικά. Έχει Ιστορία, έχει αδικηθεί πολύ ως τώρα, καιρός είναι να πάρει τα πάνω του. Αλλά και δύο Δήμοι καλοί είναι, με έδρα την Κασσάνδρεια φυσικά. Και τα Ζερβοχώρια οπωσδήποτε στον Πολύγυρο αν γίνουν τρεις οι Δήμοι τελικά.

Τα Ανήλια