Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Δελτίο Τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη για τον δρόμο Φώκαιας - Αθύτου


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Δ/νση: Διοικητήριο Πολύγυρος, 63100
Τηλέφωνο: 23713-51468
Fax: 2371 0 39430
e-mail: alafazanis@halkidiki.gov.gr

Προς : Μ.Μ.Ε.

Πολύγυρος : 20 - 04 - 10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το έργο του παρακαμπτήριου δρόμου Φώκαιας – Αθύτου παρέδωσε η Νομαρχία ακριβώς
στον χρόνο που δεσμεύονταν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ότι θα τον παραδώσει. Τότε η 20η Απριλίου ήταν πολύ αργά για την διοίκηση της Νομαρχίας και τους τοπικούς παράγοντες.

Ελπίζουμε ότι με τις πιέσεις και προειδοποιήσεις μας πράγματι ξηλώθηκε ολόκληρος ο
δρόμος που κατασκευάσθηκε μόλις πριν 8 μήνες και ότι το νέο έργο είναι τεχνικά άρτιο. Έτσι η ζημιά σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου θα είναι 800.000 ευρώ όσο κόστισε ο προηγούμενος δρόμος κατά δήλωση του αρμόδιου Αντινομάρχη και επιπλέον 500.000 ευρώ όσο κόστισε η αποξήλωσή του σύμφωνα με δήλωση του εργολάβου.

Σ΄ αυτό το δελτίο τύπου που δεν περιέχει ούτε υποψία ύβρεως, θα απαντήσει φυσικά η
Νομαρχία και πάλι με σωρεία ύβρεων όπως “επαίσχυντο και υβριστικό”, “ολισθηρός δρόμος της λάσπης”, “τελεί σε σύγχυση” και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης
Αργύρης Λαφαζάνης

Εβδομάδα αιμοδοσίας για την τράπεζα αίματος Πολυγύρου

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής , πραγματοποιεί αιμοδοσία για την ενίσχυση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2009 με την επωνυμία Τράπεζα Αίματος ΑΟΠ & Τ.Σ.Νέων Δήμου Πολυγύρου.

Σας πληροφορούμε ότι η 2η Εβδομάδα Εθελοντικης αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθει από Δευτέρα 17 Μαιου μέχρι και Παρασκευή 21 Μαιου 2010 και ωρες 9.00π.μ-13.00μ.μ. στο τμημα Αιμοδοσιας του Γενικου Νοσοκομειου Πολυγυρου.

Επειδή είναι πιθανο ότι κάποια στιγμή, ίσως αναπάντεχα και εμείς, θα χρειαστούμε αίμα, η τράπεζα αίματος έχει ώς σκοπό:

Να κάνει όλους μας ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ έτσι ώστε ο κάθε συνδημότης/σσα, Χαλκιδικιώτης/σσα, να έχει το αίμα, που ισως κάποια στιγμή θα χρειαστεί, χωρίς καθυστέρηση και αγωνία.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ.....ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ.

Εκδήλωση με δωρεάν διανομή φυτών



κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Πολυτεχνείου 50 63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Πληροφορίες: Γιώργος Διαμαντουλάκης
Τηλ.: 23710 21420
Fax: 23713 50783
e-mail: info@poligiros.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΤΩΝ

Ανοιχτή εκδήλωση για τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών φυτών και λαχανικών διοργανώνουν την Κυριακή 25 Απριλίου 2010, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο Δήμος της πρωτεύουσας και τα σχολεία της πόλης.

Οι μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου φύτεψαν ντοματιές, πιπεριές και μελιτζανιές με σπόρους από ντόπιες ποικιλίες, που προσέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση «ΠΕΛΙΤΙ», μια οργάνωση με έδρα το Μεσοχώρι Δράμας και σκοπό τη διάσωση και διάδοση των σπόρων των παραδοσιακών ποικιλιών της πατρίδας μας.

Τα φυτά αυτά, θα προσφερθούν την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 δωρεάν σε όσους κατοίκους της περιοχής πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Παράλληλα το κοινό θα ενημερωθεί για την αξία της διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών και θα απολαύσει παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό νέων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.

Το 2010 είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της Βιοποικιλότητας, δηλαδή της ποικιλίας των φυτών και ζώων του πλανήτη μας που απειλούνται από εξαφάνιση. Δεδομένης και της νέας απειλής της Γενετικής Μηχανικής με τις «μεταλλαγμένες» καλλιέργειες, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή όπου η επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας παραδοσιακών ποικιλιών – έναντι των υβριδίων – είναι επιβεβλημένη.


Περισσότερες πληροφορίες:

Κώστας Γκλιάος τηλ.: 6944 816380 - Έλσα Δομόσογλου τηλ.: 23710 24175

Σίσσυ Γιαννακάρου τηλ.: 23713 00541

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου