Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Πρώτη Πρωτοχρονιά στον πλανήτη Ποσειδώνα από την ανακάλυψή του το 1846

O Ποσειδώνας βρίσκεται 30 φορές πιο μακριά από τον Ήλιο σε σχέση με τη Γη. Εδώ, σε εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble.

Ένα έτος, μια αιωνιότητα


Ουάσινγκτον: Ένας από τους πιο μυστηριώδεις γείτονες της Γης, ο γαλάζιος Ποσειδώνας, ολοκληρώνει την επόμενη εβδομάδα την πρώτη του περιφορά γύρω από τον Ήλιο από τότε που ανακαλύφθηκε το 1846.

Σε αυτό τον μακρινό, αέριο κόσμο, ένα έτος διαρκεί 164,79 γήινα χρόνια.

Σε μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση λίγο πριν από την εξωγήινη πρωτοχρονιά, οι αστρονόμοι κατάφεραν για πρώτη φορά να υπολογίσουν και το πόσο διαρκεί η ημέρα του πλανήτη: 15 ώρες, 57 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα.

Δελτίο Τύπου για τον ΧΑΔΑ Ιερισσού


Στην λαϊκή συνέλευση της Ιερισσού Χαλκιδικής στις 08/06/2011 που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία παρουσία περισσοτέρων των  700 κατοίκων της πόλης αποφασίσθηκε
«. Ο Χ.Α.Δ.Α. πρώην Δήμου Σταγίρων – Ακάνθου δίπλα στην Ιερισσό είναι ένα καρκίνωμα το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί, παλαιότερη απόφαση των κατοίκων, ήταν ότι δεν θα επιτραπεί η λειτουργία του, γι αυτό το λόγο  για μεγάλο χρονικό διάστημα  τα σκουπίδια μεταφερόταν σε οργανωμένο Χ.Υ.Τ.Α. εκτός του πρώην Δήμου Σταγίρων – Ακάνθου. Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο όμως τα σκουπίδια ξαναρίχνονται ανεξέλεγκτα στον σκουπιδότοπο.