Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Νέος Πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης



Ποια είναι τα αποτελέσματα των Κυπριακών εκλογών - Σαρωτική νίκη Αναστασιάδη


Ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη δίνουν οι ψηφοφόροι στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου, με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ να επικρατεί με πάνω από 57% έναντι του Σταύρου Μαλά, του υποψήφιου του ΑΚΕΛ. Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, που στηρίχθηκε από το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, είναι ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαμαρτυρία κατά της λειτουργίας του εργοστασίου εξόρυξης χρυσού, στη Μεγάλη Παναγία

Εκατοντάδες οι συγκεντρωμένοι, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή

«Χρυσές υποσχέσεις, μαύρο μέλλον» χαρακτήρισαν τη σχεδιαζόμενη επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, κάτοικοι και φορείς που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγίας.

Από νωρίς, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν επί ποδός διενεργώντας ελέγχους σε αυτοκίνητα και λεωφορεία που κατέφθαναν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου οι επιβάτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Κύπρος - Δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές από τις 07.00 το πρωί έως τις 18.00

Επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου διεξάγονται σήμερα στην Κύπρο, με τους 545.491 ψηφοφόρους να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους κ.κ. Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά, με ζητούμενο την αποτελεσματική διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην χώρα.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές από τις 07.00 το πρωί έως τις 18.00, με διάλλειμα μιας ώρας μεταξύ 12.00 και 13.00.

Συνολικά θα λειτουργήσουν 1.139 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 40 στο εξωτερικό.