Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σκληρή δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για τη προφυλάκιση Εφραίμ

Καυστική και σκληρή η δήλωση που μας έστειλαν ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλάδας κος Ιβάν Σαββίδης από την Ρωσία, αλλά και ομογενών μας για τη προφυλάκιση Εφραίμ. Σε σημείο της δήλωσης εκφράζουν την ανησυχία τους ακόμα και για τη ζωή του Ηγούμενου. Διαβάστε πιο κάτω τι δήλωσαν...

Η πολυάριθμη ελληνική Ομογένεια στο εξωτερικό εκφράζει τη βαθιά ανησυχία και αμηχανίας της σχετικά με τη σύλληψη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο οποίος το φθινόπωρο που πέρασε συνόδευσε στη Ρωσία το μέγιστο ιερό λείψανο του χριστιανικού κόσμου - την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου.

Στην ευρεία κοινή γνώμη παραμένει ασαφές ποια είναι η ουσία της κατηγορίας εναντίον του γέροντα από τις δικαστικές Αρχές της Ελλάδας και γιατί αυτή απαγγέλλεται αποκλειστικά σε έναν ιερωμένο,

Κίνηση ΠΑΣΟΚ (Τι είναι αυτή;)


Λάβαμε το παρακάτω κείμενο στο e-mail και το δημοσιεύουμε:


(Κίνηση ΠΑΣΟΚ)

Σαν να μην έφθαναν τα χάλια του ΠΑΣΟΚ και το μπέρδεμα της ηγεσίας του, στο νομό μας συμβαίνουν πρωτοφανή αλλά και τραγελαφικά πολεμικά γεγονότα μεταξύ των στελεχών του.

Η δυάδα που παριστάνει την τοπική ηγεσία, αφού διέλυσε όλες τις οργανώσεις και τη Ν.Ε., αφού επί 3.5 χρόνια που κατέχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής δεν πήρε ούτε μία πολιτική πρωτοβουλία, ούτε διατύπωσε καμία θέση για τα τοπικά ζητήματα, απροκάλυπτα πλέον, κυνηγάει λυσσαλέα όποιους δεν υποτάσσονται στον αυταρχισμό της. Λειτουργώντας το λιγότερο ως καταδότες και συκοφάντες , τα μέλη της δυάδας προσπαθούν να κρατήσουν την κομματική σφραγίδα και να επιβάλλουν τις επιλογές τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αδιαφορώντας για την διάλυση της παράταξης που προκαλούν.

"Γατούλα" η Ν.Δ. απέναντι στην Τουρκία - Δηλώσεις Δ.Αβραμόπουλου


Τελικά οι λεονταρισμοί της Νέας Δημοκρατίας κατά της Τουρκίας, όταν ήταν αντιπολίτευση εξελίχθηκαν σε ... νιαουρίσματα γατούλας στα πόδια του Σουλτάνου, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου σήμερα μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Egemen Bagis ("ιδιωτική εθιμοτυπική συνάντησή" την χαρακτηρίζει το υπουργείο και το ερώτημα είναι αν η εθιμοτυπία επιτρέπει τέτοιες συναντήσεις και σε τέτοιο επίπεδο).

Την ώρα που η Τουρκία αγόρασε νέους ακτόδρομους γεφύρωσης και διάβασης των αρμάτων της και μεταφέρει στον Έβρο νέες γέφυρες ζεύξης υδάτινων κωλυμάτων, λίγες ημέρες μετά την πτήση 300 μέτρα πάνω από το Καστελόριζο των τουρκικών μαχητικών και βέβαια με καθημερινές τις παραβιάσεις των εναέριων και υδάτινων συνόρων μας από τα τουρκικά πλοία και μαχητικά, ο Έλληνας υπουργος Εθνικής Άμυνας, δίνει ένα ρεσιτάλ κατευνασμού που θα έκανε το Νέβιλ Τσάμπερλεν να κοκκινήσει από ντροπή!

Αλλοίωση έργου του da Vinci από... υπερβολική καθαριότητα


Ιστορικοί Τέχνης του Μουσείου του Λούβρου κατηγορούνται για «υπερσυντήρηση» αριστουργήματος του Leonardo da Vinci, που οδήγησε σε αλλοίωση της όψης του, κάνοντάς τη πιο φωτεινή…

Δύο από τους γνωστότερους Γάλλους ειδικούς συντηρητές έργων Τέχνης υπέβαλαν την παραίτησή τους από τη συμβουλευτική επιτροπή του Μουσείου του Λούβρου, που έχει ως αρμοδιότητα τη συντήρηση του έργου του Leonardo da Vinci «Η Παρθένος και ο μικρός Ιησούς με την Αγία Άννα». Αιτία, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης του έργου, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται αλλοίωσε την πρωτόλεια καλλιτεχνική όψη του.

Οι παραιτήσεις της Ségolène Bergeon Langle και του Jean-Pierre Cuzin -βετεράνων ειδικών στη συντήρηση και στη ζωγραφική αντίστοιχα- θα αποτελέσουν σίγουρα, πηγή μεγάλης δυσφήμησης για το Λούβρο,

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Γούμενος για χρέη προς το Δημόσιο


Τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η οφειλή αφορά την ανώνυμη εταιρία Παρατηρητής, της οποίας ο 51χρονος Γ. Γούμενος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος.

Η εταιρία έχει έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται στον τομέα των Εκδόσεων.

Η σύλληψη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε χθες το βράδυ στο Ωραιόκαστρο
της Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση του Α.Σ. Παλαιοκάστρου σχετικά με το έθιμο των Φωταρών


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Αθλητικό Σύλλογο Παλαιοκάστρου, ανακοινώνεται πως η αναβίωση του εθίμου των Φωταρών, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε όλες σχεδόν τις καιρικές συνθήκες πλην της βροχής.

Από ότι δείχνουν μέχρι στιγμής όλα τα μετεωρολογικά δελτία την ημέρα εκείνη προβλέπεται βροχή για την περιοχή μας. Σε αυτή και μόνο την περίπτωση η αναβίωση του εθίμου  θα ματαιωθεί.

Από το Δ.Σ.

Πόσο αξίζει η Αφροδίτη της Μήλου, κύριοι διαπραγματευτές του...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πέρασε στα ψιλά, αν και ήταν η σημαντικότερη ίσως είδηση των ημερών – και πάντως σημαντικότερη από την καταστροφολογία και την κινδυνολογία περί εξόδου από το ευρώ και οπωσδήποτε σοβαρότερη από τα νυχτέρια στα Πολιτικά Συμβούλια του ΠΑΣΟΚ.

Όπως πληροφορηθήκαμε επισήμως, το Μουσείο του Λούβρου εδραίωσε τη θέση του ως το υπ’ αριθμόν 1 μουσείο του κόσμου, σημειώνοντας κατά το 2011 ρεκόρ επισκεψιμότητας, με 8,8 εκ επισκέπτες.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι εδώ και τρία χρόνια, ο αριθμός των επισκεπτών στο Λούβρο έχει σταθεροποιηθεί στους 8,5 εκ επισκέπτες ετησίως.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, στο Δημαρχείο Πολυγύρου ως εξής:

Στις 6.00 μ.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Πολυγύρου για το έτος 2012

2) Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Πολυγύρου για το έτος 2012

Στις 7.00 μ.μ. με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ηρθανε τα Φώτα με τα έθιμά τους

Συμβολίζουν τον «καθαρισμό» της γης από τα κακά πνεύματα και την αναγέννηση

Αν τα Χριστούγεννα τα χαρακτηρίζει το αίσθημα της προσμονής για την έλευση του Θεανθρώπου και την Πρωτοχρονιά η ελπίδα για τα δώρα του νέου χρόνου, τα Φώτα ξυπνούν αισθήματα χαράς και ιερού ξεφαντώματος. Φώτα είναι στο κάτω κάτω...

«Η γιορτή των Φώτων εντάσσεται στις γιορτές του 13ημέρου. Αφορά ουσιαστικά την περίοδο που γιορτάζουμε από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Φώτα. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Φώτων διασταυρώνονται ειδωλολατρικά και χριστιανικά έθιμα», εξηγεί ο καθηγητής λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης.

Θεοφάνεια με τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους!


Βελτίωση από Κυριακή

Με τσουχτερό κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμους θα γίνει φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων. Οι τολμηροί κολυμβητές θα πρέπει να φανούν ιδιαίτερα θαρραλέοι καθώς σε αρκετές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν, ενώ από το απόγευμα θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές της χώρας. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο ενώ μικρή βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή ( Θεοφάνεια) ο καιρός θα σημειώσει επιδείνωση με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.

Γκιουλέκας: «Εξελίσσεται σε φιάσκο η υπόθεση 2012»


Ο Γκιουλέκας είναι επικεφαλής της Αντιπολίτευσης;; Εμείς νομίζαμε ότι είναι ο Παπαγεωργόπουλος...
Γιατί μόνο αυτός ασχολείται με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Γκιουλέκας είναι πολύ διακριτικός...σχεδόν αόρατος...


Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας», έως τώρα ο εορτασμός βρίσκεται «στον αέρα»

Σκληρή κριτική στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Γκιουλέκας αναφορικά με το θέμα των εκδηλώσεων για τα  εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Ο κ. Γκιουλέκας χαρακτηρίζει ανιστόρητους και αδρανείς αυτούς που είναι υπεύθυνοι να οργανώσουν τις εκδηλώσεις. «Λυπούμαστε, όμως, πραγματικά που σήμερα κάποιοι άλλοι, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η διοίκηση του Δήμου, όχι μόνο σιωπούν εκκωφαντικά αλλά ούτε καν αναγνωρίζουν αυτό καθαυτό το γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης μας,