Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Πορεία κατοίκων της Χαλκιδικής στο κέντρο της Αθήνας

Κλειστή η Πανεπιστημίου

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική. Οι Επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής έχουν φέρει μαζί και... σουβενίρ από το απειλούμενο δάσος (κομμένους κορμούς, ξύλα κ.λπ.) και δεν σταματούν να φωνάζουν συνθήματα.

Τα πανό γράφουν «ναι στο νερό, όχι στο χρυσό», «εξόρυξη χρυσού με αίμα λαού», «να κλείσει το ορυχείο του θανάτου»

Η Πανεπιστημίου είναι εδώ και ώρα κλειστή στην κυκλοφορία, οι συγκεντρωμένοι -κάτοικοι και αλληλέγγυοι από την Αττική- έχουν κατέβει στο οδόστρωμα και σε λίγο θα ξεκινήσει η πορεία προς το Σύνταγμα.

FT: Άνησυχία για την πιθανή είσοδο των Ρώσων στην ελληνική αγορά αερίου

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στην ανάδειξη δύο ρωσικών εταιρειών, της Gazprom και της ιδιωτικής εταιρείας Sintez σε επικρατέστερους αγοραστές του ελληνικού κρατικού ομίλου φυσικού αερίου και τον προβληματισμό που αυτή η εξέλιξη προκαλεί σε ΕΕ και ΗΠΑ αναφέρεται ρεπορτάζ των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς από την Αθήνα.

Η πώληση της ΔΕΠΑ και της θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ χαρακτηρίζεται ως η «ναυαρχίδα» των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς θα φέρει στα ελληνικά ταμεία τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ρωσικό ενδιαφέρον φαίνεται ότι προκαλεί διλήμματα στην ελληνική πλευρά υπό τις προειδοποιήσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών που φοβούνται το άνοιγμα της αγοράς της χώρας σε ρωσικά συμφέροντα.

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό

Στουρνάρας: Προαπαιτούμενο για τη δόση

Αντεγκλήσεις Στουρνάρα - Λαφαζάνη

Υπερψηφίστηκε αργά την Παρασκευή το βράδυ, κατά πλειοψηφία, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Δεκτά  επίσης κατά πλειοψηφία έγιναν τα άρθρα 1,3,6 και 10, για τα οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 1 υπερψήφισαν 162 βουλευτές και καταψήφισαν 126. Το άρθρο 3 υπερψήφισαν 162, «όχι» ψήφισαν 124 και «παρών» δύο. Στο άρθρο 6 «ναι» ψήφισαν 163, «παρών» 4 και «όχι» 124. Στο άρθρο 10 «ναι» ψήφισαν 162 βουλευτές, «παρών» δύο και «όχι» 124.

Ανοίγουν λογαριασμοί 56 ακόμα πολιτικών

 Χιλιάδες ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, με τα ποσά να ζαλίζουν ακόμα και τους πολύπειρους ελεγκτές.

Για 6.000 άτομα έχει ζητηθεί ήδη άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς εμπλέκονται σε υποθέσεις που διερευνώνται εδώ και μήνες από το ΣΔΟΕ.

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, σε αυτόν τον κατάλογο περιλαμβάνονται 56 πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δηλαδή πρώην και νυν υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές. Ελέγχονται όμως και περίπου 600 τοπικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων νυν και πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αμεσες εργασίες για να σωθεί το Μετόχι της Αγίας Φιλοθέης

Ασχημη η κατάσταση του κηρυγμένου μνημείου

«Είναι Μετόχιον, περιτοιχισμένον. Τετραγωνικώς γειτνιάζεται εκ της ιδίας Μονής. Εντός του Μετοχίου καλογρέζας Εις Ναός με δώδεκα κελλία. Ποσά κατά στρέμματα 2. Τα τρία κελλία θολωτά, τα δε τέσσερα σκεπασμένα εις κακήν κατάστασιν».

Αυτά  αναφέρονται στην απογραφή του 1837 της Βασιλικής Διοικήσεως του Οθωνα για το Μετόχι της Αγίας Φιλοθέης στην Καλογρέζα,  όμως  τα πράγματα  έχουν αλλάξει πολύ  από  τότε. Κατ΄αρχάς  έχει  απομείνει μόνον  η μικρή  εκκλησία,  το καθολικό της  μονής δηλαδή, αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου καθώς  και  ένα μικρό  τμήμα του περιτοιχίσματος,  η αυλόθυρα και μερικά κελιά.