Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκος Καββαδίας: 82 γράμματα νοσταλγίας και σαρκασμού


Γράμματα μιας ζωής. Γράμματα από το στρατό. Γράμματα από το Αλβανικό Μέτωπο. Γράμματα από λιμάνια και θάλασσες: Κάρντιφ, Μασσαλία, Τζένοβα, Αλεξάνδρεια, Βηρυτός, Άντεν, Περσικός, Ινδικός, Κολόμπο, Κεϋλάνη, Χονγκ Κονγκ, Μελβούρνη. Γράμματα νοσταλγίας και γράμματα σαρκασμού.

«Όσο για το δικό μου Πάσχα… Ανήμερα φτάσαμε στην Αλεξάνδρεια. Πρώτη φορά που λυπόμουνα γιατί ταξιδεύω. Δε μας έλειπε τίποτε από το τραπέζι. Μονάχα το κέφι. Πάλι, για πρώτη φορά στη ζωή μου στεναχωρήθηκα με τις αισχρές ιστορίες που συνηθίζουνε οι ναυτικοί στο τραπέζι. Ήθελα να ΄μουνα στην Αθήνα να πάμε μαζί βόλτα στις εκκλησιές. Είχα ένα κέφι για κλάματα…».

Ξέσπασμα του Απόστολου Γκλέτσου: Είσαι καραγκιόζης και λαμόγιο! (Video)


Μεταξύ του Δημάρχου Στυλίδας και του Θανάση Χειμάρα (πρώην Νομάρχη Φθιώτιδας) υπήρξε διαφωνία και φραστικό επεισόδιο για μια μελέτη που αφορούσε στο λιμάνι της Στυλίδας.

Σύμφωνα με το LamiaReport, όταν ο Θανάσης Χειμάρας είπε στον Απόστολο Γκλέτσο ότι εδώ δεν είναι θέατρο, ο δήμαρχος βγήκε εκτός εαυτού.

Ο Θανάσης Χειμάρας αναγκάστηκε να φύγει από την αίθουσα μετά τα όσα άκουσε,
ενώ ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς διέκοψε τη συνεδρίαση αφού μάταια προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Απόστολο Γκλέτσο.

Γονείς εξαγριωμένοι με τις συνενώσεις έδειραν τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας


Γονείς από τη Λαγόραχη Πιερίας που αντιτίθενται στη συνένωση του σχολείου τους με αυτό του Μοσχοποτάμου έδειραν σήμερα το πρωί και έστειλαν τραυματισμένο στο νοσοκομείο τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Αστέριο Κρίτογλου, επειδή θεώρησαν ότι τους έδινε υποσχέσεις πως το θέμα θα λυθεί, πράγμα που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να "ξεχειλίσει το ποτήρι". 

Οι γονείς μπουκάρισαν σήμερα το πρωί εξαγριωμένοι στο γραφείο του διευθυντή στο κέντρο της Κατερίνης και τον ξυλοκόπησαν.

Δήμος Σιθωνίας: Εκτίμηση και καταγραφή ζημιών


Νικήτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτίμηση και καταγραφή ζημιών

Στην εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις από την πλημμύρα σε περιοχές του Δήμου Σιθωνίας στις 21/9/2011 θα προχωρήσει ειδικό κλιμάκιο.

Το κλιμάκιο θα καταγράψει το είδος των ζημιών και ειδικά για τις επιχειρήσεις θα προϋπολογισθεί και το ύψος της ζημιάς, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσής τους.

Ξανά στη φυλακή ο Μάκης Ψωμιάδης


Με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ήρε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου και του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη, υπέρ της πρώτης.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση των στημένων, ενώ ο ανακριτής είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του, δύο φορές ανά μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ανακαλύφθηκε ναυάγιο-χρυσάφι στον Ατλαντικό


Ένα ναυάγιο που περιέχει 200 ​​τόνους ασημιού αξίας περίπου 180 εκ. ευρώ βρέθηκε στον Ατλαντικό, ανοιχτά της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για το πιο πλούσιο ναυάγιο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.

Το φορτηγό πλοίο Gairsoppa που βυθίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο το 1941, ανακαλύφθηκε στο βάθος του Ωκεανού από την αμερικανική εξερευνητική εταιρεία Marine Odyssey.

Σύμφωνα με τους όρους συμβολαίου με την Βρετανία, η εταιρεία θα κρατήσει το 80% της αξίας του φορτίου.

Eξαφάνισαν τον Ηρακλή!


Ό,τι επιδίωκε εδώ και έναν χρόνο η ΕΠΟ, το πέτυχε σε λίγες ώρες μία επιτροπή διορισμένη από την κυβέρνηση. Την εξαφάνιση της ΠΑΕ Ηρακλής. Το αίτημα για χορήγηση μίας μικρής προθεσμίας για την κατάθεση των δικαιολογητικών απορρίφθηκε από την ΕΕΑ και ο Ηρακλής οδεύει προς την Δ’ εθνική.

Του Δημήτρη Βλάχου
vlachos@makthes.gr

Δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα. Η ΠΑΕ Ηρακλής διαλύεται. Στον πόλεμο εναντίον του ποδοσφαιρικού κατεστημένου, οι κυανόλευκοι δεν είχαν κανέναν απολύτως σύμμαχο. Ούτε την ΕΠΟ ούτε τη Σούπερ Λίγκα, ούτε την πολιτεία. Όλοι στάθηκαν απέναντι στην ομάδα που βρέθηκε στο στόχαστρο του κυκλώματος των στημένων αγώνων.

Την πληρώσαμε ακριβά και τώρα θα την ξαναπληρώσουμε


Καταρρέει η Εγνατία οδός από την Ασπροβάλτα μέχρι τον Προφήτη.

Παραδέχεται η Εγνατία Οδός Α.Ε. ότι χρειάζονται συμπληρωματικά έργα.


Της Φανής Σοβιτσλή
fsovitsli@makthes.gr

Με ολική κατάρρευση κινδυνεύει η Εγνατία οδός από την περιοχή της Ασπροβάλτας και το Μοναστήρι μέχρι τα όρια του χωριού Προφήτης σε περίπτωση που σημειωθεί νέα δυνατή νεροποντή. Ο δήμος Βόλβης, οι κάτοικοι του οποίου μετρούν ακόμη τις πληγές τους από τις πλημμύρες που έπληξαν προ ημερών την περιοχή, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το τμήμα αυτό της Εγνατίας δεν είναι πλέον ασφαλές, είναι άκρως ευάλωτο, και μια ακόμη ισχυρή βροχόπτωση μπορεί να προκαλέσει την πλήρη κατάρρευσή του.

«Επίθεση» με σπρέι στον Λέοντα


ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ


Εγραψαν υβριστικά οπαδικά και εθνικιστικά συνθήματα στο βάθρο του μνημείου του 4ου π.Χ. αιώνα, σήμα κατατεθέν της περιοχής

Στόχος βανδάλων έγινε ο λέων της Αμφίπολης. Aγνωστοι έγραψαν με σπρέι υβριστικά οπαδικά και εθνικιστικά συνθήματα στο βάθρο του επιβλητικού μνημείου του 4ου π.Χ. αιώνα, που δεσπόζει στη δυτική όχθη του Στρυμόνα, κοντά στον σύγχρονο οικισμό της Αμφίπολης στον νομό Σερρών.

Οι δράστες μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης μετά το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον φύλακα, και έβαλαν στο στόχαστρό τους τον λέοντα, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ανατολικής Μακεδονίας.

Κρίσιμο τεστ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το χαράτσι στα ακίνητα


Η πρώτη δοκιμασία για τα μέτρα


Ένας φόβος πλανιέται τις τελευταίες ώρες πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου: Ο φόβος των πιθανών διαφοροποιήσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη ψηφοφορία, που θα γίνει την Τρίτη στη Βουλή για το έκτακτο ειδικό τέλος, που θεσπίζεται επί των ακινήτων.

Ο συναγερμός στο κυβερνών κόμμα έχει χτυπήσει κόκκινο, οι διεργασίες είναι πυρετώδεις και οι συναντήσεις συνεχείς, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν καταψήφιση, έστω κι από έναν βουλευτή. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να έχει ούτε μία διαρροή, καθώς ήδη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι στους 154 βουλευτές και στο μεταξύ ετοιμάζονται νέα μέτρα, για την έγκριση των οποίων θα χρειαστούν θα γίνουν μεγάλες μάχες στη Βουλή.

Σκηνές εξαθλίωσης μπροστά στη Ροτόντα


Υποβάθμιση του μνημείου, διαμαρτύρονται οι περίοικοι, κωφεύουν οι Αρχές


Θεσσαλονίκη

Παράνομο εμπόριο από λαθρομετανάστες, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, ξυλοδαρμοί, απορρίμματα και σκηνές οι οποίες κανονικά δεν συμβαίνουν δημοσίως -όπως η ούρηση- στον περιβάλλοντα χώρο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται απλώς για προσβολή του μνημείου αλλά ολόκληρης της πόλης αυτά που συμβαίνουν καθημερινά εδώ και μήνες στον περίβολο της Ροτόντας και συγκεκριμένα στο σημείο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί μία νέα είσοδος για τα ΑΜΕΑ.

Ματαίως διαμαρτύρονται ωστόσο οι περίοικοι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος.

Ο ΑΟΠ κατέκτησε το Τουρνουά ”Θανάσης Κυριακίδης”


ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ 4Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ . Ο ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΓΙΑ 3Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΑΕΙ . ΜVP ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ " ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΣ " ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ .. Ο ΑΟΠ ΕΥΧΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ..