Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης

Τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης και υπέβαλε την παραίτηση του, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (αρ. 54, Ν.3852/10, πρόγραμμα Καλλικράτης).

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του δήμου Βόλβης, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ίδιο νόμο, από τη στιγμή που θα γίνει δεκτή η παραίτηση του από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, εντός 15 ημερών θα συγκληθεί η δημοτική ομάδα στην οποία ήταν επικεφαλής ο κ. Γαλαμάτης, και θα προχωρήσει σε αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου δημάρχου Βόλβης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαλαμάτης είχε ανακοινώσει από τις 13 Οκτωβρίου 2013, στην ειδική απολογιστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές και ότι επρόκειτο να παραιτηθεί, καθώς δεν μπορεί να πάρει δεσμευτικές αποφάσεις για το δήμο Βόλβης, χωρίς να δώσει στους πολίτες τη δυνατότητα να τον κρίνουν.

Δελτίο Τύπου Μάρκου Μπόλαρη - Ίλιγγος ... στον πάτο του βαρελιού!

Επιχειρήθηκε χθες επίθεση λασπολογίας και συκοφαντίας μέσω του ΒΗΜΑτοδότη που επικαλείται  διαρροές κύκλων... του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Χρησιμοποιήθηκε ο όρος « βαθύ λαρύγγι » για δήθεν  παροχή πληροφοριών προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων !

Άστοχη η στόχευση ! Αποδεικνύει απλώς τον πανικό των λασπολόγων !

Είναι γνωστό ότι το σύνολο της δικογραφίας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων από την άνοιξη του 2011 έχει αποσταλεί από την Εισαγγελία Αθηνών στη Βουλή,  σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Το ελληνικό Δημόσιο απέκτησε τις ιστορικές επιστολές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου περιέρχονται στο ελληνικό κράτος οι δυο ιστορικές επιστολές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οι οποίες επρόκειτο να δημοπρατηθούν την Τετάρτη από τον οίκο Πέτρου Βέργου.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τους κατόχους και δικαιούχους των δύο ντοκουμέντων της νεότερης Ιστορίας έγιναντο τελευταίο 24ωρο και η συμφωνία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Οι δυο επιστολές αποκτήθηκαν αντί του ποσού των 4.000 ευρώ η καθεμιά.

Η μια επιστολή γράφτηκε το 1822, απευθύνεται προς τον Δημητράκη Πλαπούτα και αποδεικνύει ότι η φράση «φωτιά και τσεκούρι», που έγινε γνωστή από άλλη επιστολή που έγραψε ο Κολοκοτρώνης το 1826,