Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το Ηρώδειο στα πιο θεαματικά θέατρα του κόσμου

Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού είναι αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών.

Στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας «Τέλεγκραφ»

 Σε ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Τέλεγκραφ», το οποίο ταξιδεύει τους αναγνώστες στα πιο θεαματικά θέατρα του κόσμου, στην πρώτη επιλογή συναντάμε το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το οποίο εκ παραδρομής αναφέρεται ως θέατρο του Διονύσου.

Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού είναι αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών. Χτίστηκε με δαπάνες του Ηρώδη του Αττικού κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., προς τιμήν της συζύγου του Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης, η οποία πέθανε το 160 μ.Χ..

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Η καλλιτέχνις είναι εδώ

Ο perfomer δημιουργός της Δημοσθένης Δαββέτας αποκαλύπτεται στην Μάρα Μπέκα και στο metrogreece.gr!

Από την Μάρα Μπέκα

Με αφορμή την σημερινή παρουσίαση που θα γίνει στις 19.30 στο Polis Art Cafe της νέας δουλειάς του ποιητή, συγγραφέα, περφόρμερ, σύμβουλο του πρωθυπουργού σε πολιτιστικά θέματα, Δημοσθένη Δαββέτα, "Μαρίνα Αμπράμοβιτς: H καλλιτέχνης είναι εδώ" το metrogreece.gr υποβάλλει μερικές ερωτήσεις στην καλλιτεχνική του φύση....

Δήμος Πολυγύρου: Αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής στα ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής στα ΤΕΣΤ ΠΑΠ
Επόμενη εξέταση: Βράσταμα, 18-3-2014

Αυξημένος κατά 20% περίπου σε σύγκριση με πέρυσι είναι ο αριθμός των γυναικών, που υποβλήθηκαν σήμερα σε δωρεάν ΤΕΣΤ-ΠΑΠ στον Ταξιάρχη στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

Γυναίκες από κάθε ηλικιακή ομάδα προσήλθαν στο Αγροτικό Ιατρείο του Ταξιάρχη και εξετάστηκαν δωρεάν αναγνωρίζοντας την σπουδαία σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ομιλία με θέμα “Άγχος – Φοβίες” από το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία με θέμα “Άγχος – Φοβίες”
από το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου

Ο Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου διοργανώνει την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 ομιλία με θέμα “Άγχος - Φοβίες”. Εισηγητής θα είναι ο κ.  Αριστοτέλης Καραμπατζιάς, σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή ως προς τη συμμετοχή και θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ομιλίες, μία κάθε μήνα, με θέματα, για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

3η Γιορτή του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε.
www.soaave.gr, soave@soaave.gr

Με τον καιρό να μην κάνει το χατίρι στον Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. αλλά με τον κόσμο να επιμένει, διοργανώθηκε την Κυριακή 09 Μαρτίου η  3ης  Γιορτή του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην πίστα Kart House στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η τοπική κοινωνία «αγκάλιασε» για άλλη μια φορά αυτήν την εκδήλωση του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Βόρειας Ελλάδας, μια εκδήλωση η οποία ανταποκρινόμενη στα δεδομένα της εποχής τα είχε όλα. Εκατοντάδες ήταν οι θεατές που απόλαυσαν θέαμα, κέρδισαν δώρα, παρακολούθησαν το πιο γρήγορο σέρβις σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, συν-οδήγησαν με τους κορυφαίους του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος και τους χειροκρότησαν όταν η ΟΜΑΕ πραγματοποίησε την απονομή των κυπέλλων στους διακριθέντες του 2013.