Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Στα άδυτα της Finos Film μέσα από μια ψηφιακή βιβλιοθήκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτογραφημένη με τον Φιλοποίμενα Φίνο.

Διαθέσιμη στο κοινό ιστορικής σημασίας ιστοσελίδα για τον ελληνικό κινηματογράφο

Διαθέσιμη στο διαδίκτυο είναι πλέον η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Finos Film, με λεπτομερή στοιχεία για τις 187 ταινίες της, 3000 σπάνιες φωτογραφίες, καθώς και πάνω από 200 βιογραφίες σπουδαίων συντελεστών, που συνέβαλαν καθοριστικά στον ελληνικό πολιτισμό (http://www.finosfilm.com)

Εκτός πολλών άλλων, ο «χάρτης» της ιστοσελίδας περιέχει πληροφορίες για την ιστορική διαδρομή της FF, συνεντεύξεις καλλιτεχνών, και πλήρη φιλμογραφία των ταινιών της FF για κάθε ηθοποιό που εμφανίστηκε σε παραγωγή της.

Τη Δευτέρα καταθέτει στον εισαγγελέα ο Τάκης Μπαλτάκος

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα η οποία έχει αναλάβει να ερευνήσει εαν έχει τελεστεί κάποιο ποινικό αδίκημα κατά το επίμαχο βίντεο.

Η εισαγγελέας ζήτησε ακόμη να προσκομιστούν τα πρακτικά της Βουλής,  το απόσπασμα που μιλάει ο κ. Κασιδιάρης για το θέμα αυτό καθώς και το επίμαχο dvd με την μαγνητοσκόπηση.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί διατάχθηκε η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες λήψης του βίντεο με την απίστευτη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη.

Ο Ταμήλος, ο Μπαλτάκος και ο Παναθηναϊκός

Με ιδιαιτερο τρόπο σχολίασε τις εξελιξεις γύρω από την υποθεση Μπατάκου, ο βουλευτής της ΝΔ, Ηλίας Ταμήλος.

«Σε δυο μέρες θα έχει ξεχαστεί το θέμα. Έρχεται και Σαββατοκύριακο, σιγά μην ασχολούμαστε με τον Μπαλτάκο. Δε θέλω να ασχοληθώ καθόλου μαζί του. Και τι ήταν τελικά αυτός ο Μπαλτάκος; Σιγά, δεν είχε κανέναν ρόλο... Σαν δικηγόρος μπορεί να ήταν καλός, αλλά ως εκεί. Στην κυβέρνηση δεν είχε κανέναν ρόλο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6, των Τρικάλων, σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

O κ. Ταμήλος συνέχισε λέγοντας:

Λαφαζάνης: Να φύγει η κυβέρνηση - Μιχελάκης: Ταυτίζεστε με την Χρυσή Αυγή (Video)



Σας προκαλούμε: φύγετε, αμέσως τώρα δήλωσε από το βήμα της Βουλής σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητώντας εθνικές εκλογές.

«Η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει τίποτα στη χώρα. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι εθνικές εκλογές, να μιλήσει ο λαός και να δώσει λύση», επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να φύγει από την κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παριστάνει την αθώα περιστερά, ότι δεν καταλαβαίνει. Είναι άκρως επικίνδυνη η παρουσία σας, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η μόνη προσφορά του ΠΑΣΟΚ είναι να αποχωρήσει τώρα από την κυβέρνηση.

Μπαλτάκος: Μίλαγα με τη ΧΑ για το καλό της ΝΔ και της χώρας!

Στις συναντήσεις που είχε με βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, λέγοντας ότι το έκανε «για το καλό της παράταξης και της χώρας».

 Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον RealFm ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι είχε συναντηθεί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ωστόσο μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου παραδέχτηκε ότι η συνάντηση με τον Κασιδιάρη που βγήκε στη δημοσιότητα ήταν μετά από την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί και μία-δύο που ακολούθησαν.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης»

κλικ για μεγέθυνση
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης».
Μπορείτε να το διαβάσετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://www.panchalkidikos.gr/v2/

Γιώργος Πιπερόπουλος: Πόσο «απέχετε» από το διαζύγιο;

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Η αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της τρόικα παίρνει δραματικές διαστάσεις αλλά και η αύξηση των διαζυγίων σημειώνει διαστάσεις κοινωνικής επιδημίας με απρόβλεπτες παρενέργειες σε καθένα από τους συζύγους και τα παιδιά που γέννησαν αλλά και στα συγγενικά πρόσωπα που τους περιβάλλουν.

Το διαζύγιο, σίγουρα, δεν το ζητά εκείνη επειδή ο σύντροφός της ξεχνά να της φέρει τριαντάφυλλα, ούτε και εκείνος όταν η σύζυγος  σταματά να τον υποδέχεται με ένα φιλί καθώς εξαντλημένος επιστρέφει από τη ζούγκλα της οικονομικής αντιπαλότητας και αβεβαιότητας. Στην Ελλάδα της τρόικα, μάλιστα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που γυρνούν από τη δουλειά στο σπίτι πολύ πιο αργά από τον «άνεργο» σύζυγό τους!..

Νέα επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κασσάνδρα

κλικ για μεγέθυνση

Ε.Γκουτζαμάνη: Ενεργήσαμε με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν και τον νόμο

Την ενόχληση της εξέφρασε μέσω δήλωσης της η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά την ανάμειξη του ονόματός της στη συνομιλία μεταξύ του Τάκη Μπαλτάκου και Ηλία Κασιδιάρη.

Αναλυτικά η Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέρει στη δήλωσή της:

«Για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο. Οσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».