Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος: Μίλαγα με τη ΧΑ για το καλό της ΝΔ και της χώρας!

Στις συναντήσεις που είχε με βουλευτές της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, λέγοντας ότι το έκανε «για το καλό της παράταξης και της χώρας».

 Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον RealFm ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι είχε συναντηθεί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ωστόσο μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου παραδέχτηκε ότι η συνάντηση με τον Κασιδιάρη που βγήκε στη δημοσιότητα ήταν μετά από την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί και μία-δύο που ακολούθησαν.
Οταν ερωτήθηκε αν έχει πει χειρότερα απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Ο,τι έχω και να έχω πει εξυπηρετούσε ένα σκοπό».

Ερωτηθείς αν έχει συναντηθεί και με άλλους Χρυσαυγίτες, απάντησε καταφατικά, ενώ για το ύφος που χρησιμοποίησε στη στιχομυθία με Κασιδιάρη είπε ότι αλλάζει ύφος ανάλογα με το ποιον μιλάει. Παραδέχτηκε ότι έχει μιλήσει και με τον κ. Μιχαλολιάκο.



Αναφερόμενος στο περιστατικό με Κασιδιάρη είπε: «Με βρήκε στο διάδρομο, μου είπε ότι έχουν προσωπικό παράπονο, δεχόμουν πολλούς ανθρώπους. Επειδή και στο παρελθόν μιλούσα μαζί του, τον δέχτηκα. Το ότι ήταν κατηγορούμενος δεν σημαίνει ότι είναι και καταδικασμένος. Οταν κατάλαβα στη συνέχεια τι έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι οι συναντήσεις μηδενίστηκαν. Τον είδα γιατί ήθελα να δω και πού το πάνε» υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και αυτό το έκανε «με πλειάδα ενεργειών».

 Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει καμία σκευωρία, καμία συνωμοσία. Τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού τα ανέφερα επειδή τα διάβασα στον Τύπο, δεν είχα ρωτήσει τον πρωθυπουργό. Ολα όσα είπα στον Κασιδιάρη, τα είδα γραμμένα, είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο. Τι να φοβηθώ από τη μαγνητοφώνηση; Είχε μόνο σκοπιμότητα, έπρεπε να γνωρίζω, να καταλάβω».

«Κανένας ψηφοφόρος της Χ.Α δεν είναι ναζί. Μίλαγα με Χρυσαυγίτες για το καλό της παράταξης και της χώρας. Ότι έλεγα εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μπαλτάκος.

Για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι «ο Σαμαράς και εγώ είμαστε δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας μας» και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη ευθύνης καθώς και ότι ο ίδιος φρόντισε ιδιαίτερα «τους δύο πυλώνες που στηρίζουν την Ελλάδα, δηλαδή, την Ορθοδοξία και τους ένστολους».

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: