Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Επέτειος του ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 θα εορτασθεί στη Ν. Ποτίδαια, η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Χερσονήσου Κασσάνδρας, κατά το 1821.

Η καθιέρωση του Εορτασμού έγινε με σκοπό να αποδοθεί η οφειλόμενη από το έθνος τιμή και ευγνωμοσύνη στους πολεμιστές, στους νεκρούς και τα θύματα του ιερού εκείνου αγώνα, κατά τον οποίο οι κάτοικοι της Κασσάνδρας και πολλοί πατριώτες από άλλες περιοχές αντιστάθηκαν με τόλμη και αυτοθυσία στο βάρβαρο κατακτητή, καταγράφοντας σελίδες δόξας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος καλεί όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής να τιμήσουν την επέτειο με την παρουσία τους.

Β.Παπαγεωργόπουλος: "Θα μπορούσαμε να είχαμε Πρωθυπουργό εκλεγμένο από τον λαό"


Μετά την συμφωνία για Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ο Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΣΕ ΑΛΛΕΣ 9 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!


«Μετά από 10 ολόκληρες ημέρες ταλαιπωρίας βρήκαμε επιτέλους Πρωθυπουργό «κοινής αποδοχής», αφού προηγουμένως παρακολουθήσαμε ένα απίστευτο θέατρο σκιών και με τον Λαό στην γωνία.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε άλλες 9 ημέρες θα μπορούσαμε να είχαμε Πρωθυπουργό εκλεγμένο από τον Λαό, αν απλά είχαμε εφαρμόσει το άρθρο 41 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι «μέσα σε τριάντα ημέρες» διεξάγονται εκλογές!...

Ο σωσίας του Βενιζέλου (Video)


Ο τίτλος του τραγουδιού "See you in Hell" - τα λέμε στην κόλαση...

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά (Video)

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,
κ. Αντώνη Σαμαρά

Επί δέκα μέρες, η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πρωθυπουργό, με το λαό βαθιά ανήσυχο, ενώ η κρίση στην Ευρώπη έπαιρνε πρωτοφανείς διαστάσεις.

Πήραμε, λοιπόν, πρωτοβουλία με τέσσερις στόχους:
-- Να μη γίνει δημοψήφισμα.
-- Να αλλάξει Πρωθυπουργός.
-- Να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση και θα προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση.
-- Να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο.

Προτεραιότητα οι κυρώσεις στο Ιράν

Η Μέρκελ χαρακτήρισε την έκθεση της IAEA πολύ ανησυχητική

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα του συντάκτη μιας εφημερίδας για τη θέση της σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιδρομές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, στη διάρκεια μιας συνέντευξής της η οποία δημοσιεύεται αύριο.

«Υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα εθνών σε διεθνές επίπεδο που λόγω πολύ θεμελιωδών ανησυχιών δεν αποκλείουν τη στρατιωτική επιλογή», είπε η Μέρκελ στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung. Αποσπάσματα της συνέντευξης διανεμήθηκαν σε άλλα γερμανικά ΜΜΕ σήμερα.

Ιδού η ζωγραφική της Ευρώπης 15.000 έτη πριν

Η πρώτη ζωγραφική ήταν κουκίδες σε πέτρες

Πέτρες με ζωγραφισμένες κουκίδες ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο

Πρόκειται για την παλαιότερη απόδειξη ανθρώπινης ζωγραφικής που βρέθηκε ποτέ στην Κεντρική Ευρώπη και δεν είναι τίποτε άλλο από ζωγραφισμένες πέτρες. Το γεγονός όμως ότι έχουν ηλικία 15.000 ετών τις καθιστά αυτομάτως την πρώτη και καλύτερη απόδειξη, ότι οι άνθρωποι είχαν ήδη ζωγραφική στην Ευρώπη από τα τέλη της Παλαιολιθικής εποχής.

Η ανακάλυψη έγινε στο σπήλαιο Χόλε Φελς της Νότιας Γερμανίας πλησίον της πόλης Ουλμ και αφορά τέσσερις πέτρες, οι οποίες ανακαλύφθηκαν το 2009, αλλά παρουσιάζονται για πρώτη φορά τώρα, σε έκθεση που άνοιξε χθες στο Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν.

Κυβέρνηση Παπαδήμου με έξι στελέχη της ΝΔ, 4 του ΛΑΟΣ και 39 από το όλον ΠΑΣΟΚ

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργός Εσωτερικών: Τάσος Γιαννίτσης
Υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: : Παρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Τζωρτζάκης Παντελής

Συμπεράσματα από την Ημερίδα: "Η Μετα-Κεμαλική Εξωτερική Πολιτική της Τουρκίας"

Χρήσιμα συμπεράσματα αναδείχθηκαν από την ημερίδα του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: “Η Μετα-Κεμαλική Εξωτερική Πολιτική της Τουρκίας”.

Στο επίκεντρο της ημερίδας βρέθηκε η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας υπό το νέο-οθωμανικό δόγμα, κυρίως έτσι όπως αυτή εκφράζεται από την ηγεσία του AKP και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι πανεπιστημιακοί: Παναγιώτης Ήφαιστος, Ιωάννης Μάζης, Ηλίας Κουσκουβέλης, Σπύρος Λίτσας και Νίκος Ραπτόπουλος και ο αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

Τη «Χάρτα της Ισότητας των Φύλων» υπέγραψε ο Δήμος Σιθωνίας


Νικήτη 11 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη «Χάρτα της Ισότητας των Φύλων» υπέγραψε ο Δήμος Σιθωνίας

Την “Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των δύο φίλων στις τοπικές κοινωνίες” υπέγραψε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, στο πλαίσιο του συνέδριου «Η Πόλη της Ισότητας» και σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα. Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των δύο φίλων υπέγραψαν συνολικά 126 Δήμοι και από το Νομό Χαλκιδικής ο Δήμος Σιθωνίας και ο Δήμος Πολυγύρου, αναλαμβάνοντας δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές των Δήμων τους.

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Πολύγυρος 11-11-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Σύλλογο Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, στις 5.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

Δηλώσεις υποψηφιότητας θα γίνονται δεκτές από την Γραμματέα του Συλλόγου

Το σόι του Παπαδήμου στη Δεσφίνα, μιλάει για αυτόν (Video)

Όσο σοβαροφανή κι αν τον παρουσιάζουν, τα τσαρούχια του δεν μπορεί να τα κρύψει.

Mηχανισμός των Αντικυθήρων: Ο υπερ - υπολογιστής του αρχαίου κόσμου


Ο "αρχαιότερος υπολογιστής" όπως έχει ονομαστεί ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, κατέγραφε και την κίνηση των ουρανίων σωμάτων σύμφωνα με νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων. Φαίνεται λοιπό ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για την ελλειπτική τροχιά της γης γύρω από τον ήλιο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Το μυστηριώδες αρχαίο όργανο υπολογισμού της θέσης των ουράνιων σωμάτων, το οποίο χρονολογείται στον πρώτο π. Χ. αιώνα και όπως είναι γνωστό είχε ανασυρθεί από ναυάγιο που εντοπίσθηκε στα ανοιχτά των Αντικυθήρων το 1900 - 1901, έχει αποτελέσει συχνά αντικείμενο έρευνας, η τελευταία από τις οποίες έρχεται τώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μας πληροφορεί ότι o μηχανισμός ήταν ειδικά κατασκευασμένος ώστε να είναι σε θέση να υπερπηδήσει την ανακρίβεια, που θα δημιουργούσε στους υπολογισμούς μια μικρή διαφορά στο χρόνο.

Λουκάς Παπαδήμος

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Μου δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου ερμητικά κλειστού, που έμαθε να ποτίζει τη ζωή του από το ίδιο ποτάμι. Του ειδικού. Θα κυβερνήσει λίγες εβδομάδες, ως ελληνόφωνος ειδικός, όπως θα λέγαμε «Θραξ ιππέας». Δηλαδή πάντοτε θα αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που τον στήριξαν στον αλλόγλωσσο, παράξενο χώρο, για τον οποίον κάθε Ελληνας έχει αισθήματα φόβου, απώθησης και (όποτε μπορεί) εύκολης απόρριψης. Πάντα, εννοώ, θα θεωρεί ικανότερο σώμα ιππέων, το άριστο θεσσαλικό, ακόμη κι αν έμαθε να καλπάζει με το δικό του ίππο στα ορεινά της Δρουσιπάρας. Δε θα υποτιμήσει ποτέ τη γνώση των Ταγών.

Αντε, λίγες προφητείες, ώσπου να προκύψει το ολιγομελές υπουργικό σχήμα, με το οποίο άπαντες αισθανόμαστε την κρυφή ηδονή ενός φιλικού χτυπήματος στον ώμο.