Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Μήνυμα βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου


Tην Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 ο κυρίαρχος ελληνικός λαός αποφάσισε.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπολίτες μου, που με εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους. Όσους με στήριξαν και στη δεύτερη κρίσιμη για τον τόπο εκλογική αυτή αναμέτρηση.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες.

Οι προεκλογικές μου δεσμεύσεις για την άξια εκπροσώπησή σας , είναι το συμβόλαιο τιμής που υπογράψαμε μαζί. Θα το τηρήσουμε κατά γράμμα.

Το όραμά μας είναι μια πιο δίκαιη κοινωνία. Με οικονομική ανάπτυξη που θα συνδυάζεται με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Ένα σύγχρονο κράτος ευαισθησίας και ανθρωπιάς, που στέκεται αρωγός σ’ όλους τους συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη του.

Μαζί θα προχωρήσουμε στο να ελέγχουμε την εξουσία και να καταθέτουμε υπεύθυνες προτάσεις με συγκεκριμένες προτεραιότητες: Την ποιότητα ζωής. Την παιδεία μας. Την υγεία. Την ασφάλεια των πολιτών. Προσηλωμένοι στους δημοκρατικούς μας θεσμούς θα δώσουμε την μάχη για ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, θα βαδίσουμε και αυτή τη κοινοβουλευτική περίοδο ενώνοντας τις δυνάμεις με όραμά μας την Ελλάδα που μας αξίζει. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και θα συνεχίσω να ανταποκρίνομαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις σας.

Κυριάκος Βελόπουλος

Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης


Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις θέσεις των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αντιπρόεδρος: Θόδωρος Πάγκαλος

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας: Λούκα Κατσέλη, Σταύρος Αρναουτάκης, Μάρκος Μπόλαρης (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)

Υπουργείο Οικονομικών: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Σαχινίδης

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Μπεγλίτης (αναπληρωτής)

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Γιάννης Ραγκούσης, Ντίνος Ρόβλιας, Θεοδώρα Τζάκρη (με έδρα τη Θεσσαλονίκη)

Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Πανάρετος

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κατερίνα Μπατζελή, Μιχάλης Καρχιμάκης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Σπύρος Βούγιας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Χάρης Καστανίδης, Απόστολος Κατσιφάρας

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Φώφη Γεννηματά

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Δημ. Ρέππας, Γιάννης Μαγκριώτης, Νίκος Σηφουνάκης

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος, Αγγελική Γκερέκου

Υπουργείο Εξωτερικών: Γιώργος Παπανδρέου, Δημ. Δρούτσας (αναπληρωτής), Σπύρος Κουβέλης

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής: Τίνα Μπιρμπίλη, Γιάννης Μανιάτης, Θάνος Μωραϊτης

Υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Χάρης Παμπούκης, υφυπουργός με αρμοδιότητα κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργος Πεταλωτής

Γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου: Σωτήρης Λύτρας

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Συγχωνεύσεις και συγκρότηση νέων υπουργείων

Υπεγράφησαν τα Προεδρικά Διατάγματα

Tο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ) μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης και οι αρμοδιότητές της υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Υπεγράφησαν τα τρία Προεδρικά Διατάγματα για τις συγχωνεύσεις υπουργείων. Συγκροτείται υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Μενουδάκου, έκρινε νόμιμα -με ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις- τρία σχέδια Προεδρικού Διατάγματος, που υπογράφονται από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, και με τα οποία συγχωνεύονται και συγκροτούνται υπουργεία.

Eιδικότερα, συγκροτείται υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα μεταφερθούν:

1. Από το υπουργείο Εσωτερικών η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

2. Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (το οποίο συγχωνεύεται με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών), η Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα

Ακόμα, τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται σε υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και συγχωνεύονται σε αυτό τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το απόγευμα το Συμβούλιο της Επικρατείας διευκρίνισε (όπως είναι ήδη γνωστό) πως θα υπάρξουν δύο οικονομικά υπουργεία. Το προαναφερθέν και το νέο υπουργείο Οικονομικών.

Kαταργείται το ΥΜΑΘ

Τέλος, το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ) μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης και οι αρμοδιότητές της υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο στις 11:00.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ευχαριστήριο Αργύρη Λαφαζάνη, Βουλευτή Χαλκιδικής


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολιτικό Γραφείο Πολυγύρου: 23710 21313-314 fax : 23710 21315
Πολιτικό Γραφείο Μουδανιών : 23730 65413
email : alafazanis@yahoo.gr
http://www.argirislafazanis.blogspot.com/

Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω τους Χαλκιδικιώτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν Βουλευτή της Χαλκιδικής.

Αλλά και όσους δεν με ψήφισαν, θέλω να τους καλέσω σε έναν ειλικρινή διάλογο και σε συνεργασία για την ανάδειξη των προοπτικών και την επίλυση των προβλημάτων του Νομού.

Δεσμεύομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις και από τη θέση αυτή για τα συμφέροντα της Χαλκιδικής, όπως το έκανα μέχρι τώρα, απ΄ όποια θέση ευθύνης με εμπιστεύτηκαν οι Χαλκιδικιώτες.

Θα είμαι δίπλα τους με καθαρή και δυνατή φωνή, συνεργάτης και συναγωνιστής κάθε φορέα του Νομού μας, βοηθώντας στην προώθηση και επίλυση όλων των θεμάτων του.

Μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην στασιμότητα, τον ευτελισμό των αξιών και την απραξία των τελευταίων χρόνων, και να πετύχουμε πολλά, δουλεύοντας όλοι μαζί στη νέα εποχή για την χώρα μας που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δήλωση του βουλευτή Γιάννη Δριβελέγκα


ΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συμπατριώσσες – τες

Η χώρα, μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλάζει σελίδα, η Χαλκιδική αλλάζει σελίδα.

Με πολύ μεγάλη συγκίνηση και τιμή, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη σας εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, στον Γ. Παπανδρέου και στο πρόσωπό μου.

Από σήμερα, ξεκινάμε μαζί μια μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια για να βάλουμε ξανά τη χώρα και τη Χαλκιδική μας σε πορεία προόδου και ανάπτυξης.

Στη νέα αυτή προσπάθεια, σας καλώ να δουλέψουμε όλοι μαζί, γιατί χρειάζεται πολύ, σοβαρή και σκληρή δουλειά.

Για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας θα είμαι, όπως μέχρι τώρα, δίπλα σας, σε κάθε πολίτη χωριστά αλλά και σε όλους τους φορείς του τόπου. Πάντα ειλικρινής μαζί σας, χωρίς ρεβανσισμούς και αλαζονείες.

Από σήμερα η ελπίδα ξαναγεννιέται.

Και πάλι, από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη σας εμπιστοσύνη.

Με εκτίμηση

Γιάννης Δριβελέγκας

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Ν. Χαλκιδικής

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολιτικό Γραφείο Πολυγύρου: 23710 21313-314 fax : 23710 21315

Πολιτικό Γραφείο Μουδανιών : 23730 65413
email : alafazanis@yahoo.gr

www.argirislafazanis.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον Ταξιάρχη επισκέφθηκε χθες το βράδυ για να ευχαριστήσει για την μεγάλη τιμή της εκλογής του ο Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης.

Σήμερα το απόγευμα στις 7:30μ.μ. θα επισκεφθεί τα Σήμαντρα και στις 9:00μ.μ. θα εμφανισθεί στην TV Χαλκιδική.

Κυβέρνηση τετραετίας ή εξαμήνου;


Γιατί όλοι είναι τόσο σίγουροι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κυβερνήσει για 4 χρόνια;

Προεκλογικά, ο Κώστας Καραμανλής είχε πει ότι θα στηρίξει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια.

Όμως μετά την παραίτηση Καραμανλή, η δήλωση του αυτή δεν δεσμεύει τον επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Δέσμευε προσωπικά τον ίδιο, ότι δηλαδή αν ο Καραμανλής ήταν Πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία θα στήριζε τον Κάρολο Παπούλια.

Ας μην είμαστε λοιπόν σίγουροι για τίποτα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τον Μάρτιο να οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μέχρι τότε θα έχουν γίνει και τα πρώτα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου και ίσως ο νέος αρχηγός να θελήσει και να μετρήσει τις δυνάμεις του, με μία νέα προσφυγή στις κάλπες.

Πρώτον θα εισπράξει ψήφους από τους δυσαρεστημένους που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και δεύτερον θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας που δεν πήγαν στις κάλπες να ψηφίσουν.

Τις εκλογές σίγουρα δεν τις θέλουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Το ΠΑΣΟΚ γιατί θα έχει φθορά, ο ΛΑ.Ο.Σ. γιατί απειλείται με συρρίκνωση των ποσοστών του.

Αυτούς που συμφέρει η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι σίγουρα η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει να χάσει κάτι, μόνο να κερδίσει έχει.

Υπάρχει ενδεχόμενο να μπούνε οι Οικολόγοι Πράσινοι στην βουλή και θα κόψουν βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ φυσικά, οπότε θα μειωθούνε και οι 160 έδρες που έχει τώρα το ΠΑΣΟΚ.

Τα... πάνω κάτω έφεραν οι κάλπες στη Χαλκιδική


Το σκηνικό του 1981 και του 1993 επαναλήφθηκε στο νομό Χαλκιδικής, ο οποίος, έπειτα από 16 χρόνια κυριαρχίας της ΝΔ, «ντύθηκε» ξανά στα... πράσινα. Η διαφορά των 8 ποσοστιαίων μονάδων που είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2007 εξανεμίστηκε το απόγευμα της Κυριακής. Το ΠΑΣΟΚ, με 32.306 ψήφους, συγκέντρωσε ποσοστό 40,95%, ξεπερνώντας περίπου κατά 400 ψήφους τη ΝΔ, η οποία έπεσε από το 46,37% στο 40,52% χάνοντας τη δεύτερη έδρα στο νομό.

Σημαντική επιτυχία σε επίπεδο νομού πέτυχε ο ΛΑΟΣ, καταφέρνοντας να βρεθεί στην τρίτη θέση με 4.332 ψήφους και ποσοστό 5,49%, έναντι 2.824 ψήφων και 3,42% το 2007.

Το ΚΚΕ έπεσε στο 4,96%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μικρή άνοδο φτάνοντας στο 4,08% και οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκέντρωσαν το 1,91% των ψήφων.

Η μάχη μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν αμφίρροπη και κρίθηκε στην καταμέτρηση των τελευταίων εκλογικών τμημάτων, καθώς μέχρι αργά στη Χαλκιδική τα δύο κόμματα διαδέχονταν το ένα το άλλο στην πρώτη θέση.

Με το αποτέλεσμα αυτό το ΠΑΣΟΚ εκλέγει δύο βουλευτές, τον εν ενεργεία Γιάννη Δριβελέγκα, αλλά και τον Αργύρη Λαφαζάνη, πρώην νομάρχη, ενώ από τη ΝΔ εκλέγεται μόνον ο Γιώργος Βαγιωνάς.

«Ηταν μια σημαντική νίκη σε πανελλαδικό, αλλά και τοπικό επίπεδο. Η επιτυχία αυτή ανοίγει προοπτικές για να δουλέψουμε και να πετύχουμε καλύτερες μέρες για τη Χαλκιδική και τη χώρα μας. Σε τοπικό επίπεδο, βασικές μας προτεραιότητες είναι η προώθηση των μεγάλων έργων υποδομής, όπως είναι τα φράγματα και τα οδικά δίκτυα, τα οποία παρακολουθώ από τη θητεία μου στη νομαρχία. Επίσης, στόχος μου είναι να πετύχουμε κάποια στιγμή ριζική επίλυση στο θέμα των μοναστηριακών περιουσιών στη Χαλκιδική, ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια χιλιάδες κατοίκους του νομού», τόνισε μιλώντας στον «Α» ο νέος βουλευτής του νομού, Αργύρης Λαφαζάνης.

Οι σταυροί των υποψηφίων

Με καταμετρημένο το σύνολο των 201 εκλογικών τμημάτων της Χαλκιδικής (εκτός των 3 τμημάτων ετεροδημοτών), από το ΠΑΣΟΚ πρώτος βουλευτής επανεκλέγεται ο Γιάννης Δριβελέγκας με 12.776 ψήφους (12.312 είχε πάρει το 2007) και δεύτερος -για πρώτη φορά στη Βουλή- ο πρώην νομάρχης Αργύρης Λαφαζάνης με 10.946 σταυρούς. Ακολουθούν η Αννα Κατσαρού (2.428), η Αναστασία Ευτάτογλου (1.635) και ο Νικόλαος Βασιλάκης (1.593).

Από τη ΝΔ εκλέγεται μόνον ο Γεώργιος Βαγιωνάς με 10.480 ψήφους (11.353 είχε συγκεντρώσει το 2007), ενώ εκτός Κοινοβουλίου βρέθηκαν ο Ευθύμιος Καρανάσιος (5.701) και οι πρώην βουλευτές Αθηναίος Φλωρίνης (5.510) και Βασίλειος Πάππας (5.084), καθώς και η Ιφιγένεια Κυριάκου (2.318).

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ οι υποψήφιοι έλαβαν: Νικόλαος Παρθενιώτης 1.040, Δήμητρα Χαραλαμπίδου 579, Ειρήνη Τζίμου 578, Ιωάννης Τσακίρογλου 432 και Νικόλαος Τριπλής 228.

Από το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ πρώτη με διαφορά αναδείχτηκε η Ευαγγελία Αβέρη με 1.146 σταυρούς και ακολούθησαν ο Αλέξανδρος Ιωάννου (740), ο Δρόσος Ζαφείρης (645), ο Αθανάσιος Μαρίνος (322) και η Πραξιθέα Γιαβουρόγλου (201).

Στο ΣΥΡΙΖΑ η Κυριακή Μάλαμα πήρε 949 σταυρούς και ακολούθησαν η Αικατερίνη Ιγγλέζη με 399, ο Γεώργιος Γεράκης με 367, ο Ιωάννης Γλαράκης με 310 και ο Αριστομένης Δήμου με 227.

Τέλος, στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων, οι υποψήφιοι έλαβαν: Παναγιώτης Γρηγοριάδης 322, Νικήτας Χούχουτας 248, Θεολόγος Καραδήμος 181 και Αναστάσιος Μπογρής 117.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο κ. Γ. Παπανδρέου


Η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο κ. Γ. Παπανδρέου - Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου

Ορκίστηκε σήμερα το πρωί ο νέος πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα και θα ορκιστεί την Τετάρτη. Μετά το πέρας της τελετής, ο νέος πρωθυπουργός είχε διάλογο ολίγων λεπτών τόσο με τον Κ.Παπούλια, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος μεταξύ τους. Ο Κ.Καραμανλής συνεχάρη τον Γ.Παπανδρέου και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Γ.Παπανδρέου ρώτησε τον Κ.Καραμανλή για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του Αλίκης, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο τέως πρωθυπουργός απάντησε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ο Γ.Παπανδρέου ευχήθηκε να ξεπεραστεί το πρόβλημα υγείας.

Πηγή: Το Βήμα

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για το χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας


Κατά παγία αρχή της η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ αποφεύγει να σχολιάζει παρουσίες και εν γένει συμπεριφορές διαιτητών, όσο κι αν αυτές στρέφονται εις βάρος της.

Ομως, παρεκκλίνουμε της αταλάντευτης αρχής μας, μετά τη σημερινή (05/10)… σεμιναριακά ‘ακριβοδίκαιη’ παρουσία του κ. Παμπορίδη, ο οποίος τόσο αποτελεσματικά δικαίωσε ανάγκες, επιθυμίες και προσδοκίες και, δεν μας μένει, παρά να τον… ‘συγχαρούμε’ και να του ευχηθούμε την καταξίωση και σε… Ευρωπαϊκό επίπεδο…

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

Ψωμιάδης, υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας



Η μαλακία πέφτει σαν το χαλάζι και κανέναν δεν τον νοιάζει!

Υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και ο Ψωμιάδης


Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο νομάρχης σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ τόνισε ότι προχωράει σε αυτή την κίνηση για να εκπροσωπηθεί και η Μακεδονία.

«Πρέπει να ακουστεί η φωνή του λαού που φιμώθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σήμερα ο Κώστας Καραμανλής θα αποστείλει επιστολή στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και στη συνέχεια θα εκδηλωθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

«Λύτρωση» από Ιβιτς στο 87'


Οι δύο τελευταίες αλλαγές του Φερνάντο Σάντος έκλεψαν την παράσταση στο τελικό 1-0 με το οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ηρακλή στο ντέρμπι της Τούμπας. Και αν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ Ιλια Ιβιτς έχει δώσει προ καιρού τα διαπιστευτήριά του, η παρουσία του Κοντρέρας ως σέντερ φορ ανάγκης (μπήκε ως αλλαγή του Παπάζογλου πέντε λεπτά πριν το φινάλε) είχε τελικά καθοριστική σημασία.

Ο Χιλιανός κατά συνθήκη φορ έχασε μία μοναδική ευκαιρία ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αλλά ... εξιλεώθηκε με την ασίστ που έδωσε στον σκόρερ στη φάση που οδήγησε στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ηταν το 87’ και ο Ιβιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Κοντρέρας με «ένα-δύο». Ο Κοντρέρας έστρωσε την μπάλα στον Ιβιτς έξω από την περιοχή του Ηρακλή και ο τελευταίος με συρτό σουτ νίκησε τον Κοβαλέφσκι και λύτρωσε την Τούμπα.

Μετά από ένα συντηρητικό πρώτο ημίχρονο, με λίγες φάσεις και πολλή ένταση, ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε κατά κράτος στην επανάληψη. Στο 64’ ο Παπάζογλου έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν μετά τη σέντρα του Λίνο βρέθηκε μόνος του προ κενής εστίας αλλά «κατάφερε» να στείλει την μπάλα άουτ. Μάλιστα ο μοναδικός επιθετικός που είχε απομείνει στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα και ζήτησε αλλαγή από τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος λόγω ανάγκης επιστράτευσε σε αυτή τη θέση τον Κοντρέρας!

Στο 72’ ο Βιερίνια έκανε πολύ καλή ατομική προσπάθεια αλλά το σουτ από πλάγια θέση κατέληξε άουτ ενώ στο 86’ ο Γκαρσία βρήκε με κεφαλιά τον Κοντρέρας ξεχασμένο στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, αλλά η προβολή του τελευτάιους πέρασε λίγο άουτ.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από το δυστύχημα στα Τέμπη. Εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών καθώς και οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων της ομάδας.

Κίτρινες: Τσιρίλο, Μαλεζάς, Κονσεϊσάο, Γκαρσία - Λέκι, Ιακόμπ, Γιαννούλης

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Κονσεϊσάο (66’ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Παπάζογλου (85’ Κοντρέρας), Φωτάκης (74’ Ιβιτς), Βιεϊρίνια.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Λέκι (76’ Παπαζαχαρίας), Παπαστεργιανός, Ντιέ, Τούμα (62’ Κονέ), Μάρτος, Ντίκα (69’ Ντάλα Μπόνα), Γιαννούλης, Ιακόμπ, Επστάιν.

Πηγή: Εθνοσπόρ

16η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας

Η πανελλαδική γιορτή οικολογίας και χειροτεχνίας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια στην Θεσσαλονίκη από μια χούφτα ανθρώπους, που την εποχή εκείνη θεωρούνταν λίγο γραφικοί, γιατί ονειρευόταν μια ζωή με περισσότερο σεβασμό στην φύση και τον άνθρωπο.

Σήμερα η οικολογία είναι πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια, πριν 16 χρόνια όμως το να μιλάς για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη θεωρούνταν κινδυνολογία και αντιμετωπιζόταν με χλευασμό. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις γιορτές είναι άνθρωποι που ακολούθουν έναν λίγο ή πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που προτείνουν οι κοινωνικές νόρμες.

Αντί να τρέχουν πίσω από το καρότο του χρήματος επέλεξαν αυτό το καρότο να το φυτεύουν με τα χεράκια τους και να το γεύονται με χιλίους δυο τρόπους στο καθημερινό τους τραπέζι.

Την εμπειρία αυτήν και την χαρά του να φτιάχνεις πράγματα με τα χεριά σου, να ζεις πιο κοντά στην φύση, να παράγεις με φυσικό τρόπο και να διαθέτεις τα προϊόντα σου απευθείας στον καταναλωτή δημιουργώντας μαζί του σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας θέλησαν να τα μοιραστούν μέσα από τις πανελλαδικές γιορτές και με άλλους ανθρώπους.

Οι σχεσεις που δημιουργουνται με αυτον τον τροπο γίνονται εξαιρετικά γόνιμες μέσα από την ανταλλαγή προβληματισμών γύρω από θέματα όπως ο κίνδυνος της εξαφάνισης των ντόπιων ποικιλιών και αυτοχθόνων ζωών, η πατεντοποίηση των σπόρων από τις εταιρίες, η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η αναδάσωση με φυσικό τρόπο, οι επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην διατροφή μας και στο περιβάλλον, και αλλά πολλά,

Αυτός είναι ένας από τους κύριους λογούς που αυτές οι γιορτές συνεχίζονται τόσα χρόνια και ο κόσμος τις αγκαλιάζει με συνεχώς περισσότερο ενδιαφέρον και αγάπη.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους, η άλογη χρήση των πρώτων υλών του πλανήτη, η τεραστία αύξηση της ανασφάλειας και του άγχους που βιώνουμε όλο και περισσότερο, βάζουν το θέμα της επανεξέτασης του μοντέλου ζωής μας και κάνουν την φετινή γιορτή πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η γιορτή οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ελλάδας.
Eφέτος είχε προγραμματισθεί να γίνει στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στις 2-3 και 4 του Οκτώβρη. Λόγω όμως της αιφνιδιαστικής αναγγελίας των εκλογών η ημερομηνία μετατοπίζεται στις 8 - 11 του Οκτώβρη.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πέμπτη 8/10/09

21.00 - Μουσική βραδιά με τον Αλέξανδρο Χατζή και τους ΝΑΜΑΣΤΕ

Παρασκευή 9/10/09

09.00-11.00 Επίσκεψη Δημοτικών σχολείων Νομού Χαλκιδικής
11.00-13.00 Επίσκεψη Γυμνασίων και Λυκείων Νομού Χαλκιδικής
17.00-18.00 Πλέξιμο καλαθιών από την μοναχή Σοφία
18.00-19.00 Παρασκευή φυσικών σκευασμάτων για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών των φυτών (Θεοδόσης Παπαθεοδοσίου, Γεωπόνος)
19.00-20.00 Εργαστήριο για την παρασκευή κηραλοιφών (Χατζηπαναγιώτου Μένη)
20.00-21.00 Ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ Γ. Δαουτόπουλου με θέμα “Τοπική παραγωγή για τοπική κατανάλωση”
22.00- Μουσική βραδιά με τους Ιχνηλάτες της παράδοσης

Σάββατο 10/10/09

11.00-12.00 Εργαστήρι παρασκευής φυσικού σαπουνιού (Μαρία Σκαρλή )
12.00-13.00 Εργαστήρι Ξύλου (Τάσος Βασιλειάδης)
13.00-14.00 Οικολογικές κατασκευές κτιρίων-βιοκλιματικοί σχεδιασμοί εφαρμογή καθαρών τεχνολογιών (Έλλη Γεωργιάδου)
18.00-19.00 Κατασκευή αχυρόκουκλας (Βάσου Πετρίνα)
19.00-19.30 Παιδικό χορευτικό
19.30-20.00 Παράσταση-Παρουσίαση για παιδιά “ Πως να σώσουμε τον πλανήτη με τα ελαττώματα μας” (Κώστας Χαραλάς Συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και νέους)
20.00-21.00 Οικολογικές επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην Χαλκιδική
(Τόλης Παπαγεωργίου Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών δραστηριοτήτων)
22.00- Μουσική βραδιά*

Κυριακή 11/10/09

11.00-12.00 Ανακύκλωση αποβλήτων ελαιοτριβείων για δημιουργία κόμποστ
(Βλυσίδης Απόστολος καθηγητής Μετσόβιου Πολυτεχνείου)
12.00-13.00 Εργαστήρι Αργαλειού (Στράτος Μυλωνάς)
13.00-14.00 Εργαστήρι κατασκευής γυάλινων κοσμημάτων (Άννα Βοζικάκη)
17.30-19.00 Εργαστήρι πηλοπλαστικής με τροχό (ομαδικό εργαστήριο)
19.00-19.30 Παιδικό χορευτικό
19.30-20.30 Πως να επαναχρησιμοποιήσουμε πράγματα που θεωρούμε “σκουπίδια” (ομαδικό εργαστήριο)
20.30-21.00 Υδροβιότοποι (Σταύρος Καλπάκης)
22.00- Μουσική Βραδιά με τους αδελφούς Τσικούρη

* Όσοι από τους επισκέπτες παίζετε κάποιο όργανο η τραγουδάτε είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στις μουσικές μας βραδιές.

Στην διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί οικολογικό κυλικείο τα έσοδα του οποίου θα καλύψουν τα έξοδα της γιορτής.

Φιλοδοξούμε αυτή να είναι μια γιορτή που δεν θα οργανωθεί από την επιτροπή που την ανέλαβε μόνο, αλλά με την βοήθεια όλων των συμμετεχόντων παλιών και νέων.

Ελπίζουμε αυτή η ιστοσελίδα να γίνει ένας τόπος ανοιχτού διαλόγου με προτάσεις και ιδέες που θα έχουν σχέση όχι μόνο με την διοργάνωση της γιορτής αλλά και με προβλήματα που απασχολούν καλλιεργητές, χειροτέχνες, καταναλωτές και όλη τη κοινωνία γιατί πιστεύουμε ότι η λύση των προβλημάτων εξαρτάται από όλους μας και από τον καθένα χωριστά.