Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ρινόκεροι και καμηλοπαρδάλεις ζούσαν στη Δράμα πριν εννέα εκατομμύρια χρόνια

Γεμάτη καμηλοπαρδάλεις ήταν η... σαβάνα της περιοχής όπου σήμερα βρίσκεται η Δράμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες ζούσαν στην πεδιάδα της Δράμας πριν από εννέα εκατ. χρόνια, όπως αποκαλύπτουν τα απολιθώματα που εντοπίστηκαν στην Πλατανιά του Δήμου Παρανεστίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Το ανασκαφικό έργο που πραγματοποιείται στην περιοχή έφερε στο φως πολύ σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα, από τα οποία προκύπτουν νέα στοιχεία για την ιστορία και τη γεωλογία της περιοχής.

Η ανασκαφική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη με επικεφαλής την καθηγήτρια Γεωλογίας - Βιολογίας και Δρ Παλαιοντολογίας Ευαγγελία Τσουκαλά διενεργεί ανασκαφικές έρευνες στην περιοχή τους τελευταίους επτά μήνες.

Επίθεση κατά του Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο

Αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

 Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός "είναι ανεπιθύμητος".

Ανοιχτό παράθυρο από τον Σόιμπλε για το κατοχικό δάνειο και νέα βοήθεια

Μια ευχάριστη έκπληξη έκρυβε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ρωτήθηκε από τους Ελληνες δημοσιογράφους ποιες είναι οι προθέσεις της Γερμανίας σε σχέση με το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, είχε χαρακτηριστικά: «Οι Γερμανοί αναγνωρίζουμε τη συνεχιζόμενη ευθύνη μας για την κρίση που προκάλεσαν οι ναζί στην Ευρώπη με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ακομη και αν οι σημερινοί Γερμανοί δεν έχουν μνήμη, καθώς έχουν γεννηθεί με μεταγενέστερους χρόνους, η ευθύνη εξακολουθεί να υπάρχει και πρέπει να δούμε πραγματικά τι έγινε στην Ελλάδα εκείνη την εποχή».

Τα “Ja” και τα “Νein” του Σόιμπλε στην Ελλάδα

Ο απολογισμός της επίσκεψης

Γιώργος Δημητρομανωλάκης

-Αυστηρές προϋποθέσεις για νέα βοήθεια στην Ελλάδα-Mε έδρα το Λουξεμβούργο και έλληνα διοικητή το αναπτυξιακό ταμείο-Μη ζητάτε κούρεμα, δεν είναι προς όφελός σας-Το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων έληξε με τη συμφωνία του Λονδίνου-Παράθυρο για το  κατοχικό δάνειο
Τελικά ο Σόιμπλε έφερε δώρα στους Έλληνες κατά την διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψης του στην Αθήνα ;

Η απάντηση είναι πως όχι. Παρά το γεγονός ότι είχαν δημιουργηθεί κάποιες προσδοκίες περί του αντιθέτου εν τούτοις η αλήθεια είναι ότι η επίσκεψη του γερμανού πανίσχυρου υπουργού της Μέρκελ δεν προσέφερε και παρά πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Η μόνιμη επωδός του ήταν «προσαρμογή , προσαρμογή προσαρμογή» και βλέπουμε.

«Αλαζόνας ο Σαμαράς», λένε τα μέσα στα Σκόπια

Έντονες αντιδράσεις

Πώς σχολιάζουν τα μέσα στα Σκόπια την απάντηση Σαμαρά σε  Γκρούεφσκι
Για «αλαζονεία και υπεροψία» κατηγορούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την απαντητική επιστολή που έστειλε στον Σκοπιανό ομόλογό του για τι θέμα της ονομασίας. Στην επιστολή ο κ. Σαμαράς απέρριψε την πρόταση του Νίκολα Γκρούεφσκι για σύσταση δυο ομάδων -με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς- για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Συγκεκριμένα, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι «η αρνητική απάντηση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει την αδιαφορία της ελληνικής πλευράς για το θέμα του ονόματος».

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ότι «στην απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού υπογραμμίζεται ότι δεν υφίσταται ανάγκη για πρόοδο και ώθηση στη διαδικασία για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,

Η απάντηση Σαμαρά σε Γκρούεφσκι

“Η Ελλάδα επιζητά τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας”

Απορρίπτει την πρόταση του Γκρούεφσκι για σύσταση δυο ομάδων με επικεφαλής τους δύο πρωθυπουργούς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας
Απάντηση στην επιστολή του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην επιστολή του προς τον Σκοπιανό ομόλογό του ο πρωθυπουργός απορρίπτει την πρόταση του κ. Γκρούεφσκι για σύσταση δυο ομάδων με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβανόταν σε δικιά του επιστολή από τις 27 Ιουνίου, στην οποία ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριζε πως η Ελλάδα στέκεται εμπόδιο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, κατηγορώντας την χώρα μας πως χρησιμοποιεί προς τούτο “η δύναμη του μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ η Μακεδονία έχει μαζί της την ισχύ του διεθνούς δικαίου”.