Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος στις προσλήψεις συγγενικών προσώπων

Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στην βουλή, υλοποιείται η απόφαση του πρωθυπουργού για θέσπιση περιορισμών αναφορικά με τον τρόπο στελέχωσης των οργανικών μονάδων των κρατικών λειτουργών (μελών της Κυβέρνησης και υφυπουργών) και θεσμοθετείται η απαγόρευση πρόσληψης συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών (μελών της Κυβέρνησης και υφυπουργών) που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους, ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες στα πολιτικά τους γραφεία.

Παράλληλα εφαρμόζεται η απόφαση της κυβέρνησης για μείωση των λειτουργικών δαπανών του κράτους, της γραφειοκρατίας και του διοικητικού βάρους, καθώς και της ανάγκης εξάλειψης παράλληλων διοικητικών δομών που ασκούν ίδιες ή ταυτόσημες αρμοδιότητες με αυτές της κεντρικής εξουσίας.

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει των διαδηλώσεων στη ΔΕΘ

ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

 Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ανοίγει την αυλαία της σήμερα η 77η ΔΕΘ με 3.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός εν όψει των κινητοποιήσεων που διοργανώνουν εργαζόμενοι και συνδικάτα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αναμένεται να βρεθούν και πάλι, όπως την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, απέναντι στους συναδέλφους τους που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο.

Η αστυνομική παρουσία στην συμπρωτεύουσα είναι ωστόσο μειωμένη σε συγκριτικά με άλλες χρονιές καθώς φέτος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα έχει ολιγοήμερη παρουσία στη ΔΕΘ.

Σαμαράς: Στα όρια οι αντοχές των Ελλήνων


«Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όρια τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο. Και αυτό σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας το ταχύτερο δυνατό» είπε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι συζήτησε με τον Χ.Β.Ρομπάι τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας. «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τον ενημέρωσα για τις μεγάλες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες που κάνουμε για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας και να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Νέα αποχώρηση στελέχους της ΔΗΜΑΡ

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων Θεόδωρος Σπαθής, διαφωνώντας με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση και με την πολιτική γραμμή που ακολούθησε έκτοτε το κόμμα του. Την παραίτησή του την υπέβαλλε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, την Πέμπτη (6.9.2012).

 Ο κ. Σπαθής, φοροτεχνικός το επάγγελμα, είναι παλιό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς -υπήρξε πρώτος γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Τρικάλων και γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού στην περιοχή - και πρώην βουλευτής (επί Ενιαίου Συνασπισμού το ΄89).

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο «Βήμα» «δεν συμφωνώ με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση και με την πολιτική που ακολουθεί.