Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Άγγελος Αγγελίδης - Ο ήλιος… πάλι θα ανατείλει την αυγή

αφιερωμένο
στους μαχητές των Πανελλαδικών

Αιγίνιο  29-08-2013
από την 2η Ποιητική Συλλογή
του  Αγγελου Αγγελίδη


αν προχωράς στο πλήθος το αγνώριμο
και το κεφάλι σου κρατάς σκυφτό
ίσως σε λάθος τεχνική να εκπαιδεύτηκες
κι οι δάσκαλοί σου ίσως ανώριμοι να ήτανε γι αυτό.

καλά κρατάς ρυθμό βαρύ τώρα και βήμα
καλά που σκέφτεσαι με τόση σωφροσύνη σεβαστή
καλά που συλλογάριασες όλα τα πεπραγμένα
μα η απόφαση δεν πρέπει να βιαστεί.

Καλλικράτεια: Πήγαν να κλέψουν τμήμα οροφής βάρους πέντε τόνων!

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 37 και 42 ετών, προχώρησε η αστυνομία

Ολοένα... βαρύτερους στόχους προς κλοπή, όπως σκεπές κτηρίων ή φορτηγά μεταφοράς τσιμέντου, θέτουν οι επιτήδειοι στη Βόρεια Ελλάδα, όπως προκύπτει από το αστυνομικό δελτίο.

Αναλυτικότερα, στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 37 και 42 ετών, οι οποίοι είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν ατσάλινο τμήμα οροφής από κατάστημα στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, μήκους 16 μέτρων και βάρους περίπου 5 τόνων, προχώρησαν χτες αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι δύο άντρες -που ετοιμάζονταν να τεμαχίσουν το ατσάλινο τμήμα οροφής, προκειμένου να το μεταφέρουν- θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας.

Η 9η Σεπτεμβρίου ημέρα κρίσης για τη Συρία

Οι αντιδράσεις μετά το χθεσινό διάγγελμα Ομπάμα

-Δαμασκός: Σε σύγχυση ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Ολάντ παραπλάνησε το λαό του-Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι για όλα -Γαλλία: Περιμένουμε την ψηφοφορία -Κάμερον: Κατανοώ την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ-Απειλές από το Ιράν ότι οι επιχειρήσεις θα επεκταθούν και εκτός των συνόρων της Συρίας

Τα βλέμματα όλα έχουν στραφεί στις ΗΠΑ και στην επικείμενη ψηφοφορία στο Κογκρέσο, με τη σχετική συζήτηση να ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύνοδο των G20 στη Ρωσία.

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης αναμένει την κίνηση της Αμερικής ως προς τη χρήση χημικών στη Συρία την 21η Αυγούστου που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους πολίτες, ανάμεσά στους οποίους ήταν και πολλά παιδιά, το καθεστώς Άσαντ δηλώνει «έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις».