Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: Ανακοίνωση με αφορμή την «Δημοσιοποίηση του Αριθμού των Εισακτέων για το Έτος 2011-2012»


Αθήνα, 11 Μαΐου 2011

Χθες, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Ακόμα και μετά από μια γρήγορη ανάγνωση μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τη μεθοδευμένη απόφαση του Υπουργείου να αναστείλει εμμέσως την λειτουργία 24 τμημάτων ΤΕΙ, αφού με την περικοπή εισακτέων στα συγκεκριμένα τμήματα, επί της ουσίας, τα οδηγεί σταδιακά σε αναγκαστικό λουκέτο.

Παρά τις Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς ότι το Μνημόνιο δεν αγγίζει την Παιδεία, εκ του αποτελέσματος και μετά από τόσες πρόχειρες αποφάσεις του Υπουργείου φαίνεται ότι η ασυνέπεια της κα. Διαμαντοπούλου είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.

Λαϊκισμός αντί αυτοκριτικής


Tου Αντωνη Καρπετοπουλου

Η Θεσσαλονίκη ταλαιπωρείται και θα ταλαιπωρείται για μέρες ακόμα από τις πορείες που κάνουν οι οπαδοί του Ηρακλή. Οι οπαδοί κλείνουν δρόμους για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας. Ο δεύτερος γιατί διάφοροι πολιτικοί και πολιτικάντηδες της Θεσσαλονίκης υπόσχονται στον κόσμο ότι μπορεί να αλλάξει η απόφαση της ΕΠΟ και να πάρει ο Ηρακλής άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Ο κόσμος κάνει φασαρίες γιατί πιστεύει ότι η ομάδα έχει ελπίδες: το εμπόριο ελπίδας είναι τζάμπα.

Αδικήθηκε ο Ηρακλής στην υπόθεση της αδειοδότησής του; Εξαρτάται πώς εννοεί κάποιος την αδικία. Ο Ηρακλής κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι η μόνη ομάδα που δεν ήταν απολύτως εντάξει: υπάρχει η υποψία ότι υπήρξαν ελλείψεις και σε φακέλους άλλων ομάδων. Ομως η διαφορά του Ηρακλή με τους άλλους είναι ότι αυτός κουβαλούσε μια κίτρινη κάρτα ήδη από πέρυσι. Πέρυσι ο Ηρακλής πήρε πιστοποιητικό με τη δέσμευση να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου εντός δύο μηνών. Πέρασαν δέκα μήνες και η διοίκηση του Ηρακλή δεν έκανε ούτε καν απόπειρα να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ και να βελτιώσει, λογιστικά έστω, κάπως τη θέση της. Γιατί δεν το έκανε; Αγνωστο. Ας εξηγήσει το γιατί, η διοίκηση στον κόσμο που διαμαρτύρεται.

Β. Παπαγεωργόπουλος: Οικονομικά πράσινος ο Δήμος Θεσσαλονίκης! Ευχαριστούμε τον κ. Ραγκούση ... μας δικαίωσε!