Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Μια "πέτρινη" Ferrari από την...Αλβανία


Τρία αδέλφια από τη Αλβανία κατασκεύασαν ένα «μοναδικό» αγωνιστικό αυτοκίνητο της F1 κατασκευασμένο από μάρμαρο και με πρότυπο ένα μονοθέσιο της Ferrari.

Η πέτρα στην οποία σκαλίστηκε το δημιούργημα τους, τα αδέλφια Γκίνι, ζύγιζε έξι τόνους. Το μονοθέσιο έχει κατασκευαστεί από κόκκινο μάρμαρο, οι καθρέπτες, η εξάτμιση και η αντλία βενζίνης από λευκό μάρμαρο, ενώ τα ελαστικά από πράσινο.

Το μαρμάρινο όχημα κοσμεί το κατάστημα με ανταλλακτικά-βενζινάδικο του ξαδέρφου των αδερφών Γκίνι.

Πηγή: Foreign Press

Τέμπη: Οι Ελβετοί έπιασαν δουλειά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

Στο σημείο στο οποίο σημειώθηκε η φονική πτώση βράχων στην κοιλάδα των Τεμπών, στις 17 Δεκεμβρίου, βρίσκονται από χτες οι Ελβετοί ειδικοί τεχνικοί της εταιρίας «Geobrugg».

Η ομάδα των Ελβετών μηχανικών, γεωλόγων και αλπινιστών, αφού ενημερώθηκε στο εργοτάξιο του Ομολίου από τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, ανέβηκε στο σημείο απ' όπου ξεκίνησαν οι κατολισθήσεις, όπου παρέμεινε μέχρι τη δύση του ήλιου.

Σύμφωνα με μηχανικούς, το κρίσιμο διάστημα των πρώτων εβδομάδων, λόγω της αποκόλλησης και άλλων επικίνδυνων βράχων, θα απαγορεύεται αυστηρά η προσέγγιση στο σημείο, ενώ στη συνέχεια, αφού καθαριστεί και αποκατασταθεί το οδόστρωμα, θα τοποθετηθούν και τα ειδικά πλέγματα.

Το Πάσχα ή το καλοκαίρι;

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υποβλήθηκε από τους Ελβετούς και την κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και εγκρίθηκε από το υπουργείο, θα χρειαστούν 16 εβδομάδες, δηλαδή σχεδόν 4 μήνες, με την προϋπόθεση να είναι καλές οι καιρικές συνθήκες. Ετσι, αν όλα πάνε καλά, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο Μάιο. Πάντως, ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, έχει δηλώσει ότι ο δρόμος μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το Πάσχα, δηλαδή σε διάστημα μικρότερο των 10 εβδομάδων.

Τι κάνουν οι Ελβετοί

Οι εργασίες που ξεκίνησαν χτες περιλαμβάνουν τα εξής στάδια:

- Καταγραφή και εκτίμηση της κατάστασης στο σημείο της πτώσης βράχων.

- Αποκόλληση (ξεσκάρωμα) και απομάκρυνση των επικίνδυνων βράχων, που μπορεί να προκαλέσουν κατολίσθηση.

- Στερέωση των βράχων σε κάποια σημεία, όπου δεν είναι δυνατή η απομάκρυνσή τους.

- Τοποθέτηση ειδικών βραχοπαγίδων, κάθετα στο δρόμο, όπου αυτό απαιτείται.

- Καθαρισμό και αποκατάσταση του οδοστρώματος, στο σημείο της κατολίσθησης της 17ης Δεκεμβρίου και σε όποια άλλα σημεία πέσουν βράχια.

- Ελεγχο όλων των επικίνδυνων σημείων της κοιλάδας των Τεμπών και παρεμβάσεις όπου απαιτούνται.

«Από την εμπειρία που έχω από προηγούμενες εργασίες, καταγράφουν όλα τα επικίνδυνα σημεία, ελέγχουν πού υπάρχουν αποκομμένα βράχια προς κατάπτωση και τα απομακρύνουν. Στη συνέχεια, ανάλογα με τον όγκο των βράχων στα επικίνδυνα σημεία, υπολογίζουν τη δύναμη που θα ασκηθεί σε περίπτωση πτώσης των βράχων και αναλόγως τι είδους πλέγμα βραχοπαγίδας πρέπει να τοποθετηθεί.

Οι συγκεκριμένες βραχοπαγίδες λειτουργούν σαν κουρτίνα με τους δακτυλίους του πλέγματος να συγκεντρώνονται στο σημείο της πτώσης ενός βράχου. Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν, όταν αυτό απαιτείται, είναι να υλώνουν το βράχο, δηλαδή να τον ''ράβουν'' πάνω στο υγιές πέτρωμα ώστε να μην κινδυνεύει να πέσει. Αυτό γίνεται με ειδική τεχνική και ''βίδες'' μήκους 5-10 μέτρων», σημείωσε ο δρ γεωλόγος, Βασίλειος Τσελεπίδης, ερευνητής του ΙΓΜΕ και της ΕΥΔΕ συντήρησης αυτοκινητοδρόμων.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Οι αγρότες της Χαλκιδικής στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης





Εξαμελής αντιπροσωπεία των αγροτών της Χαλκιδκής , του μπλόκου βρίσκονται στο κόμβο της Θέρμης, απέκλεισαν συμβολικά το πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πηγή: Seleo.gr

Σαμαράς για μπλόκα: "Ο κόμπος έφτασε στο χτένι"


Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και συστάσεις προς τους αγρότες έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι", είπε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε αγρότες στη Ρηγίλλης.

Πρόσθεσε οτι πέρυσι η ΝΔ στήριζε τους αγρότες όπως και φέτος τους στηρίζει αλλά ο αποκλεισμός δρόμων δεν είναι λύση.

Επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό καλώντας τον όπως είπε να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει διάλογο με τους απλούς αγρότες.

Πηγή: Sigma Live

Ομιλία του Αργύρη Λαφαζάνη στη βουλή για το Βατοπέδι


Το κανάλι του Αργύρη Λαφαζάνη στο youtube μπορείτε να το δείτε εδώ:
http://www.youtube.com/argirislafazanis

Ο Αργύρης Λαφαζάνης για τη Μοναστηριακή περιουσία


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πολύγυρος : 26-01-10
Προς : Μ.Μ.Ε.

Πολιτικό Γραφείο Πολυγύρου: 23710 21313-314
fax : 23710 21315
Πολιτικό Γραφείο Αθηνών : 210 3709256
email : alafazanis@yahoo.gr
www.argirislafazanis.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Η υπόθεση Βατοπεδίου μέρος του μεγάλου προβλήματος της Μοναστηριακής περιουσίας

Το γενικότερο ζήτημα της μοναστηριακής περιουσίας έθεσε στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα παρουσίασε τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνεχείς διεκδικήσεις των μονών σε βάρος εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και ιδιοκτησιών, καθώς και τα προβλήματα υπεροικοδόμησης που προκύπτουν μετά την πώληση μοναστηριακών εκτάσεων.

Ο Βουλευτής πρότεινε να ασχοληθεί η εξεταστική επιτροπή όχι μόνο με την διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπεδίου αλλά και με το μέγα ζήτημα των μοναστηριακών εκτάσεων και διεκδικήσεων.

Θεατρικές παραστάσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου παρουσιάζει για δεύτερη φορά το έργο του Δημήτρη Ψαθά ‘Ο Εαυτούλης μου’ σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Μαρέτα την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου στις 8.30 το βράδυ.

ΤΟ Δ.Σ

Συμφώνησαν άπαντες σε Εξεταστική για Βατοπέδι


Χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, καθώς όλα τα κόμματα είχαν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν, ενεκρίθη από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο ανταλλαγών περιουσίας μεταξύ μονής Βατοπεδίου και ελληνικού Δημοσίου.

Παρά τη θετική στάση όλων των κομμάτων, διαφορετικές ήταν οι εκτιμήσεις των κομμάτων, τόσο για την αναγκαιότητα σύστασής της, όσο και για τις προθέσεις των συμμετεχόντων.

Κατά το ΠΑΣΟΚ, στην Εξεταστική Επιτροπή που συστάθηκε επί ΝΔ και στο πόρισμα που εκείνη εξέδωσε, «ένοχος δεν υπήρξε τελικά και όλοι παραπλανήθηκαν», όπως ανέφερε η εισηγήτρια του κόμματος, Χρύσα Αράπογλου, κάνοντας λόγο για «μεθόδευση λήξης του σκανδάλου» από την τότε πλειοψηφία. «Ο στόχος της Εξεταστικής, είναι να ερευνήσει ουσιαστικά και σε βάθος όλες τις πτυχές του σκανδάλου» ανέφερε η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, σκιαγραφώντας την υπόθεση, ως «συντονισμένη επιχείρηση διοικητικής παρωδίας και πολιτικής τραγωδίας, που εξελίχθηκε σε μετακύλιση ευθυνών σε διοικητικούς παράγοντες».

Η υπόθεση, «δεν μπορεί να κλείσει χωρίς ενόχους και χωρίς τιμωρία. Πρέπει να αποκαταστήσουμε με τόλμη την αλήθεια. Δεν έχουμε άλλο δρόμο» ανέφερε η κ. Αράπογλου, αναφερόμενη στη συνέχεια, εκτενώς στην υπόθεση, προτάσσοντας, συν τοις άλλοις, να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος με συντονιστή την Μονή Βατοπεδίου.

«Δεν έλαμψε η αλήθεια, οι ευθύνες δεν προσωποποιήθηκαν. Είναι μια αποτυχία» εκτίμησε για την προηγούμενη Εξεταστική και ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

Ριζικά διαφορετικές υπήρξαν οι εκτιμήσεις του εισηγητή της ΝΔ και προέδρου της προηγούμενης Εξεταστικής Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος διευκρίνισε πως το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης νέας Εξεταστικής, για να μην θεωρηθεί πως αποφεύγει την διαφάνεια, ή πως έχει κάτι να κρύψει.

Πηγή: Foreign Press