Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Έλεος! Οι Τούρκοι θεωρούν τον Πόντο τουρκικό από το 3000 π.Χ.

Το τουρκικό επιστημονικό κατεστημένο προκειμένου να υπηρετεί το πολιτικό αντίστοιχό του δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να φαίνεται φαιδρό και ασόβαρο.

Το νέο κρούσμα επιστημονικής φαιδρότητας το χρεώνεται ο καθηγητής Ντεμίρ Νεκατί, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αρχαία Οινόη του Εύξεινου Πόντου δεν ήταν ποτέ ελληνική! Σύμφωνα με τον Τούρκο «καθηγητή», υπάρχει μια τάση στην Τουρκία, όλα τα μη εξηγήσιμα στην γλώσσα τους τοπωνύμια να αποδίδονται σε ελληνικές ή αρμενικές ρίζες. «Αυτό είναι λάθος», λέει ο φωστήρας της επιστήμης, «αφού η Οινόη είναι μια πανάρχαια τουρκική πατρίδα, εδώ και 5.000 χρόνια»!!!

Τώρα πως οι Τούρκοι βρέθηκαν στον Εύξεινο Πόντο την 3η χιλιετία π.Χ. είναι ένα χωροχρονικό παράδοξο το οποίο οι Τούρκοι επιστήμονες θα μας εξηγήσουν κάποτε με κάποια θεωρία της "ασχετικότητας".

Κηδεύτηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία ο Ντενκτάς


Με την οικογένειά του να θρηνεί και στην παρουσία της τουρκικής ηγεσίας, αλλά και εκπροσώπων από διάφορες χώρες έγινε σήμερα στα κατεχόμενα η κηδεία και η ταφή του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 88 ετών.

Κλαίγοντας και αγκαλιάζοντας το φέρετρο, αποχαιρέτισε τον Ραούφ Ντενκτάς, η σύζυγός του Αϊντίν, έξω από το Σελιμίγιε τζαμί, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Πριν από αυτή, ο Σερντάρ Ντενκτάς αγκάλιασε επίσης για αρκετή ώρα το φέρετρο του πατέρα του. Οι δίδυμες κόρες Ντεγέρ και Εντέρ ήταν δίπλα στη μητέρα τους αποχαιρετώντας και αυτές τον πρώην Τ/κ ηγέτη. Παρόντα και τα 11 εγγόνια του εκλιπόντος.

Νίκη της Ελλάδας που αντιστέκεται: Τροπολογία για Α340-300, τέλος!

Mετά από την κατακραυγή που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του defencenet.gr, αποσύρθηκε πριν λίγο στην Βουλή η τροπολογία με την οποία θα γινόταν νόμος του κράτους η πώληση-χάρισμα/"ξέπλυμα" των 4 Airbus A340-300!

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία με την οποία θα νομιμοποιείτο ένα πρωτοφανές ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας στην τιμή-χάρισμα των 31 εκατ. ευρώ, αλλά και θα "ξεπλένονταν" - σαφώς και χωρίς να το γνωρίζει ο υπουργός Οικονομικών θέλουμε να πιστεύουμε - τα κλεμμένα λεφτά της Proton Bank.

Δεν θα μιλήσουμε για "δικαίωση" του defencenet.gr (το μόνο Μέσο Ενημέρωσης που και ανέδειξε το σκάνδαλο σε ότι αφορά την τιμή των αεροσκαφών, αλλά αποκάλυψε το ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο ότι τα λεφτά για την αγορά των Airbus της Apollo Aviation Group,

Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος της ΕT3

Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.

Μέλος της σπείρας και ένας διευθυντής του Σ.Δ.Ο.Ε.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, 47 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Παπαχατζής, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης, ένας εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη, ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος, ένας τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Χάρρυ Κλυνν: Κομανέτσο μου, εγώ στα είπα...


«Με έντονο προβληματισμό είδαν στον ΛΑ.Ο.Σ την σημερινή δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη υπολείπεται αρκετά των κομμάτων της Αριστεράς, αφού η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 13,5 %, το ΚΚΕ 12,5 και το ΣΥΡΙΖΑ το 12%, σε αντίθεση με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη που είναι μόλις στο 5,5%»

Γιωργάρα, εγώ στα είπα, αλλά δε μ’ άκουσες… Και που να μάθεις και την αλήθεια… Κομανέτσο μου, σε λυπηθήκανε στο Αλαφουζέικο και σου ρίξανε δυο ποντάκια παραπάνω. Εκεί στο 3,5 είσαι με την γκλάβα προς τα κάτω… Περίμενε τέλος της εβδομάδας την άλλη δημοσκόπηση και ετοίμασε από τώρα το σουγιαδάκι και την πλαστική σακούλα να πας για χόρτα…

Πηγή: Στο μυαλό του Χάρρυ Κλυνν

Φυλακές: Στο «παρά πέντε» αποσοβήθηκε ενδοκυβερνητική σύγκρουση

Ο κ. Παπαιωάννου επέλεξε την οδό του διαλόγου για τη ρύθμιση περί αποσυμφόρησης των φυλακών η οποία συναντά τις αντιδράσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ

Οι αντιδράσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ «ανέβαλλαν» την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Η προαναγγελθείσα ενδοκυβερνητική σύγκρουση εξ αφορμής της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου για την αποσυμφόρηση των φυλακών αποφεύχθηκε τελικώς διά της αναβολής της ψήφισής της. Μάλιστα εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που είχαν ζητήσει την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης με την απειλή της καταψήφισής της, συναντήθηκαν το βράδυ της δευτέρας με τον υπουργό ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να επανακατατεθεί η τροπολογία βελτιωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Ν. Δένδιας από την ΝΔ, όσο και ο κ. Αθ. Πλεύρης από τον ΛΑΟΣ είχαν προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τον κ. Παπαϊωάννου ότι αν επέμενε στην ρύθμιση ως είχε τότε «θα έφερνε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου σε εξαιρετικά δύσκολη θέση».

Πήραν το όπλο αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής!

Έπειτα από επίθεση κουκουλοφόρων στο Σύνταγμα...

Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, είναι ο άνδρας που δέχθηκε επίθεση, το μεσημέρι της Τρίτης, στην πλατεία Συντάγματος, από ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων. Μάλιστα, οι δράστες της επίθεσης κατάφερνα να του αποσπάσουν και το υπηρεσιακό του όπλο.

Το περιστατικό συνέβη στις 13:45, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προς τη Βουλή. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας, που φορούσε πολιτικά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι φώναζαν ότι είναι αστυνομικός.

Τεχνική βοήθεια για όλα. Και για τον ΕΛΟΤ από τα... Σκόπια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το τελευταίο επεισόδιο, με την σπουδή της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί και τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πειστηρίων ανικανότητας.

Πλέον, αναζητείται «τεχνική βοήθεια» ακόμη και εκεί που δεν χρειάζεται.

Διερωτάται πια κανείς σε τι χρειάζονται οι πολιτικοί υπεύθυνοι (λέμε τώρα) διαφόρων τομέων, όταν κάνουν πώς και πώς να τους ξεφορτωθούν (τους τομείς)  ή χρειάζονται δίπλα τους αλλοδαπούς για να φέρουν σε πέρας όλα τα εγχειρήματα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τομέας όπου να μην λαμβάνουν «τεχνική βοήθεια».

Α.Ο.Πολυγύρου - Γαλάτιστα : Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κάποτε μιλούσαμε για νεόπλουτους, σήμερα μιλάμε για νεοάστεγους

Οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά υπολογίζεται πως είναι γύρω στις 20.000.
Ακούμε καθημερινά για τους αστέγους στην τηλεόραση και με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνουν να μας το περνάνε λες και είναι απλοί αριθμοί και πως είναι κάτι το οποίο δεν θα μας αγγίξει πότε εμάς. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική.....

Σήμερα οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά(υπολογίζεται πως είναι γύρω στις 20.000 ενώ πολύ περισσότεροι αυτοί που σύντομα κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο) και όσο βαθαίνει καθημερινά η κρίση τόσο περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στους δρόμους και πολλές φορές και ολόκληρες οικογένειες.

Άνθρωποι οι οποίοι είχανε την δουλειά τους,το σπίτι τους ενώ αρκετές φορές είχανε και ένα αρκετά μεγάλο εισόδημα,όμως έχασαν την δουλειά τους και έτσι σταδιακά φτάσανε στο σημείο να μην μπορούν να κρατήσουν ούτε το σπίτι τους.

Η ελληνική ναυσιπλοΐα σε… μικρογραφία

Η αρχαϊκή πεντηκόντορος είναι ένα από τα πρώτα αρχαιοελληνικά πλοία που αναφέρονται στον τρωϊκό πόλεμο της «Ιλιάδας» του Ομήρου

Γιάννης Ζουμπουλάκης

Εντυπωσιάζει η έκθεση με πλοία - μινιατούρες του Ευ. Γρυπιώτη στο Μουσείο «Ναυσικά Σταμούλη» της Μελβούρνης

Στις μέρες μας ένα ταξίδι στα κύματα της Ιστορίας με γαλέρες και ιστιοφόρα από τον 15ο π.Χ. αιώνα ως το 19ο αι. μ. Χ. δεν συνηθίζεται εύκολα και σίγουρα δεν είναι εφικτό να γίνει με πλοία κανονικού μεγέθους_ εκτός και αν αναλάβει την κατασκευή τους το Χόλιγουντ σε ταινίες όπως το «Master and Commander» του Πίτερ Γουίρ.

Μπορεί όμως να γίνει ένα ταξίδι με αντίγραφα - μινιατούρες πλοίων που ανά τους αιώνες υπήρξαν σταθμοί στην εξέλιξη της ναυσιπλοίας.