Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδιο με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στο Μέγαρο Μουσικής (Video)

Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου και μελών ομάδας καλλιτεχνών.

Τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνών «Κίνηση Μαβίλη» άρχισαν να γελούν επιδεικτικά όταν άρχισε την ομιλία του ο υπουργός στο συνέδριο «Χρηματοδοτώντας τη Δημιουργικότητα».

Η φασαρία εντάθηκε κατά την αναφορά της λέξης «ανταγωνιστικότητα», με αποτέλεσμα ο κ. Παναγιωτόπουλος να αντιδράσει από το μικρόφωνο.

«Οφείλετε, οφείλετε, οφείλετε.... Καθίστε κάτω κυρία μου. Να έχετε το θάρρος να έρθετε εδώ να μιλήσετε.

Μήνυμα Σαμαρά στα Σκόπια

Μήνυμα στην ΠΓΔΜ ότι η ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ απαιτεί έμπρακτο σεβασμό των δημοκρατικών αξιών τις οποίες αντιπροσωπεύει η ευρωατλαντική κοινότητα έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από συνάντησή του με τον γ.γ. της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Η Συμμαχία αντιπροσωπεύει μία κοινότητα δημοκρατικών αξιών τις οποίες θα πρέπει έμπρακτα να σέβεται κάθε χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα υποστηρίζει διαχρονικά την ευρωατλαντική ενσωμάτωση των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, αλλά είναι σαφές ότι «κάθε υποψηφιότητα θα αξιολογείται από θεσμοθετημένους μηχανισμούς» βάσει των επιδόσεών της στα κριτήρια που θέτει η Συμμαχία.

Πλάτων, ο κυνηγός πλανητών

Το PLATΟ αναμένεται να εντοπίσει χιλιάδες νέους πλανήτες υποψήφιους να φιλοξενούν κάποια μορφή ζωής,  ενώ μελετώντας άλλα ηλιακά συστήματα θα δώσει χρήσιμες απαντήσεις σχετικά με την ιστορία και την αρχιτεκτονική του δικού μας Ηλιακού Συστήματος.

 Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) επέλεξε το διαστημικό τηλεσκόπιο PLATO (Planetary Transits and Oscillations of stars), ανάμεσα σε άλλες υποψήφιες αποστολές για το μακροχρόνιο επιστημονικό της πρόγραμμα Cosmic Vision.

H αποστολή αναμένεται να τεθεί σε τροχιά το 2024 με πρωταρχικό σκοπό την αναζήτηση πλανητών που να μοιάζουν με τη Γη. 

Δελτίο Τύπου του Δήμου Πολυγύρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το θέμα των δασικών χαρτών, που ταλανίζει τους αγρότες της περιοχής Βραστάμων θα αποτελέσει το αντικείμενο της κοινής σύσκεψης φορέων, που συγκαλεί ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιείται μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών, καλούνται να συμμετάσχουν οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Διεύθυνσης Δασών, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου, του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών του νομού.

Η βαθύτερη σπηλιά στον κόσμο!

Το σπήλαιο της  Krubera Σπήλαιο (ή σπήλαιο Voronya) είναι το βαθύτερο γνωστό σπήλαιο στη Γη, το οποίο βρίσκεται στην οροσειρά Arabika Massif του δυτικού Καυκάσου, κοντά στην πόλη Gagra της Αμπχαζίας.

Το βάθος του φτάνει τα 2.191 μέτρα και πολλές αποστολές προσπάθησαν να… καταδυθούν στα έγκατα της Γης προκειμένου να εξερευνήσουν την απόκοσμη ομορφιά του.

Το 2001 ήταν η πρώτη φορά που μια ουκρανική αποστολή σπηλαιολόγων κατέβηκε μέχρι τα 1.710 μέτρα βάθος, τραβώντας  τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς (Video)



Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής Σάκης Μπουλάς.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια έδινε τη δική του μάχη με την επάρατη νόσο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο καθώς η κατάστασή του είχε παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση. Για τον λόγο αυτό διέκοψε και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν: Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, «ο Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».