Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κίνδυνος να «βυθιστούν» σπίτια στο Δερβένι Κορινθίας!


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η τοπική κοινότητα Δερβενίου Κορινθίας, καθώς άμεσος είναι ο κίνδυνος κατάρρευσης και βύθισης κατοικημένων κτιρίων.

Αιτία, ο υποβιβασμός της επιφάνειας του βυθού στον σημείο αυτό του Κορινθιακού κόλπου.

Την απόφαση έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από επιστολή - παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη προς τον Πούτιν


«Κύριε Πρόεδρε,

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πανάξια εκλογή σας στη θέση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σ’ αυτή την τραγική οικονομική συγκυρία για την Πατρίδα μας, προσβλέπουμε στην πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή της μεγάλης σας χώρας.

Δεν ξεχνούμε πως στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας η Ρωσία υπήρξε ισχυρός και σταθερός σύμμαχός μας. Σήμερα, καλούμαστε να δώσουμε μια νέα δυναμική στις διμερείς μας σχέσεις, σχέσεις που έχουν σφυρηλατηθεί εδώ και αιώνες πάνω σε στέρεα θεμέλια, όπως η κοινή μας Πίστη και η πλούσια πολιτισμική μας παράδοση.

Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στο Σαμαρά στην Καλαμάτα


Ομάδες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο φέρονται να προετοιμάζουν σκηνικό έντασης

Θερμή υποδοχή... «εντός έδρας» ετοιμάζονται να επιφυλάξουν, μέλη αριστερών οργανώσεων και αναρχοαυτόνομοι στον κ. Αντ. Σαμαρά, διαμαρτυρόμενοι για τη στήριξη που έδωσε η Ν.Δ. στο δεύτερο μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους, παράγοντες της Αστυνομίας και ενημερώθηκαν και στελέχη της Ν.Δ., υπάρχει προεργασία για να πυροδοτήσουν ένταση στην μεθαυριανή επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Καλαμάτα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μεταβαίνει στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας μαζί με τον υπουργό Υποδομών κ. Μ. Βορίδη, για να παραστούν στα εγκαίνια της νεότευκτης γέφυρας στην περιφερειακή όδο της Καλαμάτας.

Δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση
Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια:

Ο Σκοταδόψυχος - Τιμολέων Φανφάρας

Γεωργιάδης: Θα χυθεί αίμα αν γενικευθούν οι επιθέσεις στους πολιτικούς

Βλέμμα πλάνο ... με κορμί αεροπλάνο ...

«Όσοι επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις πολιτών προς τους πολιτικούς, πρέπει να ξέρουν πως θα χυθεί πολύ αίμα, αν αφήσουμε αυτό το φαινόμενο να γιγαντωθεί», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον «ΒΗΜΑ 99,5».

Αναφερόμενος στα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Οι χθεσινές εικόνες από τη Ρόδο είναι πιο σοκαριστικές από αυτές στη συναυλία του κ. Νταλάρα και δείχνουν ότι η κοινωνία μας πηγαίνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς να μεταβληθεί σε μια πραγματική ζούγκλα.

Θα πρέπει με κάθε τρόπο, όσοι στοιχειωδώς έχουν λογική ακόμα στην Ελλάδα και πιστεύουμε στη Δημοκρατία, να εμποδίσουμε τη γενίκευση αυτών των φαινομένων».

Πηγή: NewPost

Το νέο γεράκι τουρκικής διπλωματίας στην Θράκη


Ο ΚΕΡΙΜ ΟΥΡΑΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Από την "τουρκική νεολαία" αρχίζει η περιοδεία του Τούρκου πρέσβη


Με πρώτο σταθμό την καταργημένη «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής ξεκινά η πολυήμερη περιοδεία του νέου Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, η οποία δεν θα περιοριστεί μόνο στο νομό Ροδόπης, αλλά αναμένεται να επεκταθεί και σε γειτονικούς νομούς. Ο διπλωμάτης που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν περίπου ένα μήνα, αντικαθιστώντας τον Χασάν Γκογκούς, έρχεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας.

Βέβαια από τις πρώτες μέρες κιόλας ανάληψης των καθηκόντων του είχαν φροντίσει τον ενημερώσουν για τα τεκταινόμενα στη Θράκη και φυσικά να του υποβάλλουν τα σέβη τους οι δύο ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραχήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών στη Χαλκιδική


Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε σπείρα η οποία ενέχεται σε ένοπλες απόπειρες ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα στη Χαλκιδική.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν χθες και σήμερα, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών αστυνομικών επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αθήνα, επτά ομογενείς, ηλικίας 21 έως 46 ετών, και ένας 47χρονος ημεδαπός (σωφρονιστικός υπάλληλος).

Επίσης, διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός επιπλέον μέλους της σπείρας, ενώ στην οργάνωση συμμετείχε και ένας 32χρονος ομογενής, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.

Δήμος Πολυγύρου: Ανοιχτή για το κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου


ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (οικία Τραγανού) ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό, καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι ως δανειστική για βιβλία παιδικά, διηγήματα και μυθιστορήματα, ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και ως αναγνωστήριο για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά βιβλία, τις εγκυκλοπαίδειες και το υπόλοιπο αρχειακό υλικό.

Μετά από εργασία μηνών, βιβλιοθηκονόμος, ταξινόμησε και αρχειοθέτησε ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων όπως προβλέπεται από τον κώδικα της βιβλιοθηκονομίας (σφράγιση, καταχώρηση στο βιβλίο βιβλιοθήκης, βιβλιοθηκονομική ταξινόμηση, δημιουργία καρτέλας βιβλίου και καρτέλας δανειζόμενου) με σκοπό τη λειτουργία της ως δανειστική βιβλιοθήκη.

Λαγκαδάς: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η Μυγδονία Γη»


Ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η Μυγδονία Γη», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 2:00 μ.μ., στην αίθουσα ΦΙΛΙΠΠΟΣ των Λουτρών Λαγκαδά.

Ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας και Βόλβης έχει σκοπό την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της φυσιογνωμίας της περιοχής αρμοδιότητάς του. Η έκθεση αφορά τις κατηγορίες φύση - μνημεία - άνθρωπος και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα διάφορα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, τις δύο λίμνες (Κορώνεια και Βόλβη), τα ποτάμια, και το πλήθος γεωφυσικών αξιοθέατων, μέσα από την οπτική γωνία διαφορετικών φωτογράφων.

Αγωγή κατά της γερμανικής Bild από Αλ.Τσίπρα

Από εξώφυλλο της Bild με τίτλο «Stop! στα δισεκατομμύρια για τους Έλληνες» -φωτ.αρχείου

Για «συκοφαντίες» και δηλητηρίαση «των σχέσεων μεταξύ των δυο λαών»

Παναγιώτα Μπίτσικα

Αγωγή στη γερμανική εφημερίδα Bild για στοχευμένη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με «συκοφαντικό δόλο» καταθέτει σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας.

Αφορά δημοσίευμα της Bild (16.2.2012) το οποίο , σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Τσίπρα, εκτόξευσε «συκοφαντίες και ψεύδη» κατά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, φτάνοντας να την κατηγορεί για υπόθαλψη βίαιων ενεργειών και να τη συνδέει με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Κύριε πρωθυπουργέ, μας λείπει ένας υπουργός!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ως γνωστόν, το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση είναι αναφαίρετο… ανθρώπινο δικαίωμα!

Αν μάλιστα τα πράγματα δεν ήσαν τόσο σοβαρά και τόσο οδυνηρά, θα μπορούσαμε να κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια μέχρι να ντραπούν – με πρώτο τον κ. Παπαδήμο – και να σηκωθούν να φύγουν με σκυφτό το κεφάλι.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ – απλώς εμείς στο τέλος θα τους κάναμε τη χάρη να σκάσουμε (στην κυριολεξία) από τα γέλια.

Eνοπλοι λήστεψαν περίπτερο κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας

Εξω από τα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού, μπροστά σε δεκάδες αστυνομικούς

Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Τρεις ένοπλοι λήστεψαν ανενόχλητοι το περίπτερο, ακριβώς έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, μπροστά στα μάτια δεκάδων αστυνομικών που έχουν αναλάβει την φρούρηση της έδρας του κόμματος!

Η ληστεία διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά, οι δράστες έσπασαν τζάμια του περιπτέρου, φώναζαν κατά του υπαλλήλου που βρισκόταν σ' αυτό, όμως οι φρουροί του κτιρίου της Νέας Δημοκρατίας και οι περιπολούντες αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αντελήφθησαν το παραμικρό και δεν αντέδρασαν.

Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής - 8 Μάρτη ημέρα της γυναίκας


Πολύγυρος 08-03-12

8 ΜΑΡΤΗ –ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες ,εργαζόμενες, άνεργες ,μετανάστριες που ακόμα σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σε΄ ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξαφανισθεί η αρχή ισότητας των φύλλων και των ίσων ευκαιριών.

Φέτος ,8 Μάρτη 2012 ,στο μέσο της δίνης που βρίσκεται η χώρα μας στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αγώνα και διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση.

Οι επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον κόσμο της εργασίας αναδεικνύουν με το πιο σκληρό τρόπο τις τεράστιες αποκλίσεις

Δήμος Πολυγύρου: Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων έτους 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Πολυγύρου πρόκειται να συμμετάσχει ως φορέας υλοποίησης στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2012 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους της χώρας. Δικαιούχοι ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της ΕΕ που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Άπορα άτομα θεωρούνται όσοι έχουν ετήσιο οικονομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000€, προσαυξημένο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευμένο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα.

Η προσαύξηση των 40% ισχύει και σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας και σε περίπτωση που ο δικαιούχος πάσχει από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα οπότε το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 50%.

Α.Ο.Π. Α' Ανδρών - Β' φάση (3η αγωνιστική) - επόμενος αντίπαλος η Ορμύλια


A’ Ανδρών- Β’ Φάση (3η Αγωνιστική )

Τρίγλια 61
Πολύγυρος 69

Διαιτητές: Αργυρού-Μάνιος

Δεκάλεπτα: 11-17,33-32,50-53,61-69

Τρίγλια (Καραφεύγας)

Τσιαουσίδης 18(1), Χαρταβέλλας , Σερεμέτης 5(1), Γεώργογλου Ε.2, Δεληχρήστος , Ατματζίδης , Αγγελίδης 19(2), Γεώργογλου Γ. 5,Μπαμπαλιάρης , Καραφεύγας 10, Χατζηγιοβανάκης 2

Από το βιβλίο: «Το Κοτσιανάδικο και το Ιστορικό του. Δύο ιδρύματα ακόμη σε εκκρεμότητα»


ΤΣΑΜΟΥΡΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.

Το ΚΟΤΣΙΑΝΑΔΙΚΟ και το Ιστορικό του.
Δύο Ιδρύματα ακόμη σε εκκρεμότητα


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η ιστορία του ΚΟΤΣΙΑΝΑΙΙΚΟΥ είναι ασφαλώς διδακτική και θα πρέπει να τη ξέρουν όλοι όσοι θα σκεφθούν ν΄ αφήσουν κάτι, ένα χρήσιμο έργο στο τόπο μας.

Το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Η εξιστόρηση των γεγονότων γίνεται σε συνδυασμό με επίσημα έγγραφα ή άλλα κείμενα, ευρύτερα γνωστά, που επισυνάπτονται στη δίτομη αυτή εργασία.