Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Με πέτρες και γιαούρτια επιτέθηκαν στη Ντόρα Μπακογιάννη


Φορώντας κουκούλες, νεαροί άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα στο εστιατόριο όπου έτρωγε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. - Γεμάτη η αίθουσα λόγω εκδήλωσης - Η ίδια παρέμεινε ατάραχη

"Έφοδο" σε κεντρικό εστιατόριο του Ηρακλείου έκανε ομάδα νεαρών, με στόχο την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκείνη την ώρα απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένεια φίλου της, γνωστού επιχειρηματία του Ηρακλείου.

Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες και "εφοδιασμένοι" με γιαούρτια, πέτρες και άλλα αντικείμενα έφθασαν, λίγο μετά τις 22.00, έξω από το εστιατόριο "Λούκουλος" στην οδό Κοραή, στο κέντρο της πόλης, και άρχισαν να πετούν ... τα αυτοσχέδια όπλα προς το μέρος της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ.

Ρέσλερ: Στοχευόμενες οι επιθέσεις κατά του ευρώ


Θα γελάσουμε πολύ από εδώ και πέρα...


Σε συνέντευξή του στο Spiegel


Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και ηγέτης του απαξιωμένου στην κοινή γνώμη της Γερμανίας, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κόμματος των Φιλελευθέρων Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» φαίνεται να…ξεχνά τις «Φιλελεύθερες» δοξασίες του και να υιοθετεί απόψεις με τις οποίες συμφωνεί η πλειοψηφία των Γερμανών ψηφοφόρων που έχουν γυρίσει την πλάτη στους Φιλελευθέρους, καθώς μόλις το 2% (!) αυτών συμφωνεί με τις απόψεις τους.

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας μπροστά στην πλήρη κατάρρευση του κόμματός του αποφασίζει ξαφνικά να τα βάλει με «κερδοσκόπους που χτυπούν το ευρώ», οι οποίοι πρέπει «να αναλάβουν το κόστος των επιλογών τους».

Νίκος Βεζυράκης - Το ευρώ

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με την ομιλία του Γ.Α.Π.στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με την ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που κάθε Ελληνικό σπίτι ζει στην αγωνία και την αβεβαιότητα, την ώρα που οι νεόπτωχοι της πολιτικής Παπανδρέου δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνήσεών του, ο ίδιος εμφανίζεται αμετανόητος, δηλώνοντας ότι ούτε καν λυπάται για τα ερείπια που αφήνει πίσω του.

Δυστυχώς, στην πολύωρη ομιλία του, δεν είπε ούτε μια φορά τη λέξη συγγνώμη. Αντίθετα, με απύθμενο θράσος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του, που οδήγησαν τη χώρα στην απαξίωση και τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Καταπατούν κτήματα με Ελαιόδεντρα στα Σήμαντρα,τα Κόβουν για να ζεσταθούν!


Η λεηλασία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα Σήμαντρα!
Παράνομη υλοτόμηση σε κτηματα με ελαιόδεντρα.


Τα καταπατούν και τα κόβουν!

Τρία κρούσματα σημειώθηκαν σε μια εβδομάδα. Από κτήμα στην περιοχή κάμπος με 30 ελαιόδεντρα ξερικά τα έκοψαν όλα! Από άλλο κτήμα στην περιοχή κουρί ποτιστικό έκοψαν 8 δέντρα και από ένα τρίτο κτήμα στο ξεροπήγαδο έκοψαν 4 δέντρα! Από έναν παραγωγό που έσπειρε πρόσφατα δέντρα του αφαίρεσαν 25 ελαιόδεντρα!

Τα κρούσματα σημειώνονται σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες πρωινές ώρες μετά τις 4:30π.μ.

Πηγή: Σήμαντρα

Πολύγυρος: πρωτεύουσα ιστορική, πόλη πολιτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει εκδήλωση με τίτλο «Πολύγυρος: πρωτεύουσα ιστορική, πόλη πολιτισμού», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα, στο θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφοπούλου 3) στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση ο συγγραφέας Γιώργος Ζωγραφάκης θα αναπτύξει τις βασικότερες στιγμές της ιστορίας του Πολυγύρου και της Χαλκιδικής από το 1821 έως το 1912 ενώ παράλληλα η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια του Πολυγύρου.

Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος


Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα της προφυλακίσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, μάλιστα ως προς τον χρόνο ανακοινώσεως και εκτελέσεώς της εν ημέραις μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης και ως προς την παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων.

Φωτογραφίες στο Μέγαρο Εϋνάρδου

Αίγυπτος και Ελλάδα μέσα από το φακό του Δημήτρη Παπαδήμου

Τοπία και άνθρωποι από την έρημο της Αιγύπτου, τον Νείλο, το Σινά, την Γκάνα, την Κύπρο αλλά και από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Και μαζί η περίοδος του πολέμου με σκηνές από τη Μέση Ανατολή, το Ρίμινι και τα Δεκεμβριανά.

Πρόκειται για φωτογραφίες του Δημήτρη Παπαδήμου, του «Ταξιδιώτη φωτογράφου», όπως είναι ο τίτλος της αναδρομικής του έκθεσης, που εγκαινιάζεται στις 24 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Εϋνάρδου από το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης. Με περισσότερες από 200 φωτογραφίες η έκθεση παρουσιάζει έναν καλλιτέχνη καταξιωμένο και γνωστό στην εποχή του, άγνωστο όμως σήμερα στο κοινό της ελληνικής φωτογραφίας.

Το Υπουργίο Πεδίας δεν είναι πια εδο. Ελλάς 2012

Άννα Διαμαντοπούλου ... Υπουργός αόρατων βιβλίων και δια βίου αμάθειας ...
Να πάει να το διορθώσει η ίδια.
Εντάξει, πιθανότατα το έγραψε κάποιος δυστυχής φύλακας, σαν αυτούς που έπαιζαν στις ελληνικές ταινίες του 60 (διέπρεψε στον ρόλο ο Λαυρέντης Διανέλος). Δεν βρέθηκε κάποιος να το διορθώσει;  Εικόνα από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας στη Μητροπόλεως. Ιανουάριος 2012.

Πηγή: The Insider

Ερωτευμένη με το ελληνικό γιαούρτι η Νέα Υόρκη

.Γρηγόρης Καυκιάς

Μπορεί στο εσωτερικό της χώρας να μην έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση τα ελληνικά προϊόντα και να εισάγουμε μέχρι και βασικά είδη διατροφής που αφθονούν στην Ελλάδα όπως το ελαιόλαδο (!), στο εξωτερικό ωστόσο φαίνεται πως κάποια από αυτά είναι περιζήτητα. Ο λόγος εδώ γίνεται για το ελληνικό γιαούρτι το οποίο σύμφωνα με έρευνες «σαρώνει» την αγορά της Νέας Υόρκης καθώς θεωρείται από πολλούς πολύ πιο υγιεινό και θρεπτικό από τα υπόλοιπα του είδους.

«Έχει απολαυστική υφή αλλά το απολαμβάνει κανείς και χωρίς ενοχές», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπρόουν, ανώτερος αναλυτής της εταιρείας Mintel International Group, η οποία ειδικεύεται σε έρευνες καταναλωτή.

Στη Νέα Υόρκη δύο από τις κορυφαίες μάρκες ελληνικού γιαουρτιού η Chobani και η ΦΑΓΕ έχουν εγκαταστήσει τα εργοστάσιά τους και επεκτείνονται διαρκώς.

Τελικά θα μας πει κάποιος; Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες η στους… φιλέλληνες;


Γράφει ο Αντώνης Ανδρικάκης

Απάντησέ μου με απλά λόγια σαν  να είμαι μικρό παιδί. Έχω μια πελώρια λαχτάρα να καταλάβω :

· Αφού ο Παπανδρέου έσωσε την Ελλάδα γιατί θέλουν άλλον αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ;

· Ποιος ψήφισε το Λουκά Παπαδήμο για τον κυβερνήσει;


· Ποια η διαφορά της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τους μισθούς από το «αποφασίζομεν και διατάζομεν»;

· Εδώ και είκοσι μήνες ποια εβδομάδα δεν είναι η κρισιμότερη για την Ελλάδα από –την μεταπολίτευση-τον πόλεμο-την επανάσταση του 21;

Πράσινο φως για ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Το «πράσινο φως» για τη συνέχιση κατασκευής ΧΥΤΑ στις θέσεις «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού και «Βραγόνι» Κερατέας άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος στη συνεδρίαση, ο αντιπρόεδρος Κ. Μενουδάκος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) με τις υπ' αριθμ. 4357 και 4358/2011 αποφάσεις τους απέρριψαν τις αιτήσεις των Δήμων Γραμματικού και Κερατέας Λαυρεωτικής.

Οι δύο δήμοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του 2009, με τις οποίες παρατάθηκε έως 30 Οκτωβρίου 2013 η χρονική διάρκεια ισχύος των υπουργικών αποφάσεων που ενέκριναν τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων» στη θέση «Βραγόνι» της Κερατέας και στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού.

Έως την Δευτέρα η παράδοση των πινακίδων


Άλλη μια επιτυχία του (π)ανίσχυρου ΠΑΣΟΚ...
Όταν θα γίνεις πρωθυπουργός, Αντώνη Σαμαρά, δεν θα βρεις σάλιο στα ταμεία...
Και για να μη ξεχνιόμαστε ... Παπαδήμος για πάντα!


Θα λείψουν 240.000 ΙΧ από τους δρόμους και... μισό δισ. από τα κρατικά ταμεία


Ατελείωτες οι ουρές στις Εφορίες

Σχεδόν 250.000 οχήματα λιγότερα θα κινηθούν φέτος στους ελληνικούς δρόμους. Όχι επειδή οι ιδιοκτήτες τους κάνουν χρήση της απόσυρσης, αλλά  λόγω της οικονομικής ανέχειας και της αύξησης των τελών κυκλοφορίας, που ώθησε κατά χιλιάδες τους φορολογουμένους να παραδώσουν πινακίδες και να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους.

Εντύπωση προκαλεί πάντως η επισήμανση στελεχών του υπουργείου Οικονομικών πως μεγάλος είναι και ο αριθμός εκείνων που δηλώνουν πως έχασαν την άδεια κυκλοφορίας,

Χιόνια με τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο και την Κυριακή με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τη Δευτέρα ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί ισχυρός παγετός

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα ανατολικά τοπικά στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα.