Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Η Χρυσή Αυγή, το ΛΑΟΣ και η υποψηφιότητά μου


Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου συναντήθηκα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Καλλιρρόης, με σκοπό να του επιδώσω την πρόσκληση για τα βαφτίσια του γιού μου. Στην διάρκεια της συναντήσεώς μας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μου είπε επί λέξει: "Δημήτρη κατέβα στην Πάτρα, για να μου φέρεις την έδρα στην Αχαΐα, που χρειάζομαι έναν δεξιό υποψήφιο". Μια πρόταση η οποία με ξάφνιασε και σίγουρα με τίμησε. Γι' αυτό και την αποδέχτηκα, καθώς πιστεύω ότι οι Έλληνες πατριώτες οφείλουν να είναι παρόντες στον πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Ευθύς αμέσως φώναξε τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Α-1 Ζήση Τζιτζώκο και τον σύμβουλό του στο κόμμα, Γιάννη Ζαφειρόπουλο, και τους ανακοίνωσε την υποψηφιότητά μου, συνενοούμενοι αμέσως μετά για κάποια πρακτικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας την επόμενη ημέρα στις εφημερίδες "Αλφα 1" και "Ελεύθερο Κόσμο". Κάτι το οποίο έγινε, την επομένη Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, όταν οι δύο εφημερίδες παρουσίασαν την υποψηφιότητά μου.

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου πήγα στην Πάτρα, όπου συναντήθηκα με τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του ΛΑΟΣ, πολιτευτές και φίλους του κόμματος. Εξέτασα επίσης πρακτικά ζητήματα όπως την ανεύρεση και στελέχωση του πολιτικού γραφείου. Από την επόμενη κιόλας ημέρα, οι εφημερίδες της Αχαΐας, εξέδωσαν το σχετικό Δελτίο Τύπου, σχολιάζοντας με πολύ θετικό τρόπο την συγκεκριμένη επιλογή του ΛΑΟΣ.

Την ερχόμενη Πέμπτη 9 του μηνός η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" σε ένα μονόστηλο, είχε μία ανακοίνωση της αντιναζιστικής πρωτοβουλίας, η οποία αναφερόταν στην υποψηφιοτητά μου και στο κόμμα του ΛΑΟΣ, με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς που μας έχει συνηθίσει η συγκεκριμένη σταλινική γκρούπα.

Την Παρασκευή, η συγκεκριμένη ανακοίνωση και ανάλογα σχόλια, ανατυπώθηκαν τόσο στο διαδίκτυο (tvxs, τρωκτικο κλπ), ενώ ρωτήθηκε σχετικά ο υποψήφιος Βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική εκπομπή του σταθμού Σκάι. Σε αυτήν, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε με θέρμη την υποψηφιοτητά μου, γεγονός για το οποίο τον ευχαρίστησα και προσωπικώς και δημοσίως.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, συναντήθηκα με τον Μάκη Βορίδη, για να μου ανακοινώσει ότι έχει συγκληθεί το Εκτελεστικό Γραφείο του ΛΑΟΣ, για να εξετάσει το ζήτημα της υποψηφιοτητάς μου, καθώς ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως μου ειπώθηκε είχε δεχθεί τηλεφώνημα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής, το οποίο τον απείλησε ότι σε περίπτωση καθόδου μου στις εκλογές, η συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση, θα έδινε στην δημοσιότητα, φωτογραφικό και άλλου είδους υλικό από την δραστηριότητά μου, από την περίοδο που ήμουν μέλος σε αυτήν.

Αμέσως μετά, απέστειλα στην Γραμματέα του Προέδρου, μία επιστολή, στην οποία εξέθετα στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ την άποψή μου για τα συγκεκριμένα συμβάντα, και άφηνα στην κρίση του το ζήτημα της υποψηφιότητάς μου.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο ήμουν στην Πάτρα. Το Εκτελεστικό Γραφείο συνεδρίασε στις 6 το απόγευμα, και μετά την λήξη της συνεδρίασης, μου τηλεφώνησε ο υποψήφιος βουλευτής Αθηνών και ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, ανακοινώνοντας μου το τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε σε αυτό.

Κατ' αρχάς μου μετέφερε την εκτίμηση, την οποία εξέφρασαν όλα τα μέλη αυτού και ειδικότερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Στην συνεδρίαση ο Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι έχει στην κατοχή του φάκελο με φωτογραφίες μου, ο οποίος του είχε αποσταλεί από την Χρυσή Αυγή, και ότι ο ίδιος φάκελλος έχει ήδη σταλεί στα ΜΜΕ και στην Νέα Δημοκρατία. Κατόπιν αυτού, θεωρεί ότι το ζήτημα θα τύχει εκμετάλλευσης από το συγκεκριμένο κόμμα και τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της εκστρατείας περί "άκρων" που ήδη έχει ξεκινήσει η ΝΔ κατά του ΛΑΟΣ. Γι' αυτό πρότεινε την απόρριψη της υποψηφιότητας μου.

Το συμβούλιο, ψήφισε για την συγκεκριμένη πρόταση και την ενέκρινε παμψηφί, με την αποχή από την ψηφοφορία των Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη. Υπέρ της πρότασης του Προέδρου του ΛΑΟΣ ψήφισε ο ίδιος και τα μέλη του συμβουλίου Κατερίνα Κοκκίνου, Βάσω Τσαμπιέρη, Απόστολος Μπαμίχας, Γεώργιος Γεωργίου, Τρύφων Μπουγάς, Κώστας Καρδαράς και Μάκης Βορίδης.

Όλα αυτά μου τα ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης το βράδυ του Σαββάτου, εκφράζοντας μου την προσωπική του συμπάθεια και την λύπη του για την συγκεκριμένη εξέλιξη των γεγονότων.

Ευχαριστώ πολύ τους εκατοντάδες συναγωνιστές, τόσο αυτούς που βοήθησαν στην Αχαΐα, όσο και αυτούς που από σήμερα το πρωί επικοινωνούν μαζί μου.

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Πηγή: elkosmos.gr

Ψινάκης: Καθαρίστριες της Βέρμαχτ...


Συνεργάτης μου που κατασκόπευε διάφορους ισχυρούς σε γνωστό εστιατόριο, στις αρχές της εβδομάδας, άκουσε τον κ. Σταμάτη Κραουνάκη να προβλέπει με βεβαιότητα ότι ο κ. Ηλ. Ψινάκης αποκλείεται να δεχθεί να είναι υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ. «Αν και θα ήθελα να δω το θέαμα ενός Ψινάκη να σηκώνεται στη Βουλή και να λέει “σκάσε μωρή”» πρόσθεσε με νόημα ο συνθέτης.

Η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε καθώς ο κ. Ψινάκης δεν θα είναι υποψήφιος. Κάποιοι λένε πάντως ότι το ναυάγιο της θαυμάσιας ιδέας για την υποψηφιότητα Ψινάκη οφείλεται σε υπαναχώρηση του κ. Γ. Καρατζαφέρη και όχι σε δισταγμούς του υποψηφίου.

Ορισμένοι γνωστοί και λαλίστατοι σαραντάρηδες βουλευτές του ΛΑΟΣ εξέφρασαν έντονες αντιδράσεις για το ενδεχόμενο να έχουν δίπλα τους στη Βουλή τον κ. Ψινάκη. Σίγουρα φοβήθηκαν μήπως η φράση που φανταζόταν ο κ. Κραουνάκης να εκτοξεύει δημοσίως ο κ. Ψινάκης απευθυνόταν μια μέρα σε αυτούς.

Πάντως σε συνομιλία με συνεργάτη μου, ο κ. Ψινάκης αποκάλεσε τους εν λόγω βουλευτές «καθαρίστριες της Βέρμαχτ» και υπογράμμισε ότι αδιαφορεί πλήρως για όσα λένε γι΄ αυτόν. Αποκάλυψε επίσης ότι δέχθηκε πρόταση από ένα άλλο κόμμα μετά τον ΛΑΟΣ. Μήπως από τους «Κυνηγούς»;

Πηγή: Το Βήμα

Καθαρίστριες της Βέρμαχτ εννοούσε τους βουλευτές Μάκη Βορίδη, Κυριάκο Βελόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Αϊβαλιώτη, Θάνο Πλεύρη και Ηλία Πολατίδη που αντιδρούσαν στην υποψηφιότητα του.

Μανώλης Αγγελόπουλος - Μες της Πεντέλης τα βουνά

Ο Γιάννης Δριβελέγκας την Δευτέρα στην Μεταμόρφωση, στο Βατοπέδι και στην Ορμύλια


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας,
την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί
στις 19.00 το απόγευμα την Μεταμόρφωση,
στις 19.30 το Βατοπέδι
και θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 20.00 στην Ορμύλια.

Οι δισδιάστατες αγελάδες!


Μια νύχτα του χειμώνα του 1979, όχι πολύ αργά, γύρω στις εννέα το βράδυ στις στροφές του δρόμου μετά το χωριό Άγιος Νικόλαος Χαλκιδικής, την ώρα που οδηγούσε αμέριμνη, είδε εμπρός της στα μέσα της σχετικά στενής ασφάλτου, τέσσερις αγελάδες, χρώματος μπεζ ανοιχτού να μορφάζουν, γυρίζοντας γύρω το κεφάλι με το στόμα ανοιχτό και τα μάτια τους να αστράφτουνε στους προβολείς του αυτοκινήτου.

Δίπλα τους στεκόταν ένας γέρος βοσκός ο οποίος τη χαιρέτησε με το χέρι του. Φορούσε ένα ανοιχτόχρωμο καπέλο, ψάθινο, κάτι το περίεργο διότι ήταν χειμώνας. Το διάμεσο φοβήθηκε μήπως πατήσει τα ζώα, ενώ δίπλα της ήταν και ένας γκρεμός. Ώσπου να καταλάβει όμως αν τα ζώα θα παραμέριζαν ή όχι πέρασε από μέσα τους, ενώ αυτά εξακολουθούσαν να μορφάζουν κοιτάζοντάς την! Ήταν κάτι τρομερό αλλά κατάφερε και συγκρατήθηκε. Μετά από λίγο έχοντας καταλάβει μέσα σε δέκατα δευτερολέπτου ότι δεν ήταν πραγματικές αγελάδες αλλά πρόσγειες σταμάτησε και γυρίζοντας το αυτοκίνητο, πράγμα επικίνδυνο για την κυκλοφορία, έριξε τους προβολείς επάνω τους.

Τότε την έπιασε ένα σύγκρυο διότι διαπίστωσε ότι αυτές ήταν μόνο δισδιάστατες σαν φωτογραφίες ή αφίσες αγελάδων, δεν είχαν δηλαδή όγκο σώματος από πίσω τους. Και επειδή συνάντησε τα ζώα και άλλες νύχτες στο ίδιο σημείο, απέφευγε στο τέλος τη διαδρομή αυτή. Τελικά δε, συζητήσεως γενόμενης, άκουσε τυχαία από κατοίκους ενός άλλου διπλανού χωριού, ότι στο σημείο εκείνο πριν αρκετά χρόνια έβοσκε εκεί τα γελάδια του (για την ακρίβεια είχε εκεί το γελαδαριό του) κάποιος γέρος, ο οποίος είχε πεθάνει πριν 10 χρόνια. Ίσως δε να πέθανε καλοκαίρι γι’ αυτό και φορούσε το ψάθινι καλοκαιρινό καπέλο, κάτι σαν βρόμικο ψαθάκι.

Πηγή: Περιοδικό Strange No 21, σελ. 33 Άρθρο του Μαρίνου Χαραλάμπους με τίτλο Βρικόλακες στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: Paranormap.net

Βανδαλισμοί στο νεκροταφείο Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη


Ρεπορτάζ - φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Εκατό παρά μία ταφόπλακες κατέστρεψαν στο νεκροταφείο του Βαλουκλή βάνδαλοι στις αρχές του Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στην μνήμη τα τραγικά γεγονότα των Σεπτεμβριανών του 1955.

Το ατυχές αυτό γεγονός διαπιστώθηκε το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου από τους αρμοδίους φύλακες της παρακείμενης ιστορικής Πατριαρχικής Μονής της Ζωοδόχου Πηγής του Βαλουκλή.

Οι άγνωστοι που διέπραξαν το ανοσιούργημα εισήλθαν από ένα τοίχο του νεκροταφείου δίπλα σε δρόμο. Μετά το συμβάν αυτό η Εφοροεπιτροπή των Νοσοκομείων Βαλουκλή έχει προχωρήσει στην πραγματοποίηση έργων ανέγερσης υψηλότερου και ανθεκτικότερου τοίχου για να αποτρέψει την πρόσβαση στο νεκροταφείο των κακοπροαίρετων αυτών στοιχείων.

Στους τάφους αυτούς στην πλειοψηφία τους είναι θαμμένοι ομογενείς, οι οποίοι πέρασαν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους στο Γηροκομείο του Βαλουκλή. Οι άγνωστοι ισοπέδωσαν τις πλάκες των τάφων, οι οποίες φέρουν πάνω τον σταυρό, τα ονόματα των αποθανόντων και χρονολογία. Οι Αρχές έχουν επιληφθεί της υπόθεσης.

Το γεγονός αυτό, που δεν έχει γίνει ακόμη ευρύτερα γνωστό, συγκαταλέγεται μέσα στα άλλα ποικίλα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια και δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

Οι ζημιές θα αποκατασταθούν αφού ολοκληρωθούν τα έργα ανέγερσης του εξωτερικού τοίχου, προκειμένου να αποτραπεί μια πιθανή νέα "εισβολή" βανδάλων.


Πηγή: Ιδιωτική Οδός

Αλίκη Βουγιουκλάκη - Νανούρισμα

Ο Αντώνης Βουγιουκλάκης στο ΛΑ.Ο.Σ.


Συνάντηση με τον πρώην πολιτευτή της ΝΔ, διακεκριμένο αρχιτέκτονα κ. Αντώνη Βουγιουκλάκη, είχε σήμερα στα γραφεία του κόμματος ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Με το πέρας της συνάντησης ανακοινώθηκε η προσχώρηση του κ. Βουγιουκλάκη στο ΛΑ.Ο.Σ. Ακολούθησαν οι δηλώσεις:

Γ. Καρατζαφέρης: «Με εξαιρετική χαρά, καλοδεχόμαστε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό τον κ. Αντώνη Βουγιουκλάκη, ο οποίος υπήρξε εις το παρελθόν συνυποψήφιός μου, στη Β΄ Αθηνών, ένας υπέροχος επιστήμων και ένας αχθοφόρος πολύ μεγάλου ονόματος που έχει αγκαλιάσει, αγαπήσει, για περισσότερο από μισό αιώνα, ο ελληνικός λαό: Το όνομα της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ο Αντώνης Βουγιουκλάκης είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει πολλά σε αυτή την κοινή προσπάθεια».

Α. Βουγιουκλάκης: «Με μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση δέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, του παλιού και αγαπητού φίλου, Γιώργου Καρατζαφέρη Ενστερνίζομαι όλα αυτά που ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός προβάλλει, έχει προγραμματίσει και υποστηρίζει. Αυτές οι τρεις έννοιες που είχαμε μέσα στην καρδιά μας, όταν ασχοληθήκαμε για πρώτη φορά με την πολιτική, Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, βλέπω ότι εδώ βρίσκουν στέγη. Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις. Όσοι με ξέρουν από κοντά γνωρίζουν ότι όταν θέλω κάτι να επιτύχω, το επιτυγχάνω».

Στο site της Νέας Δημοκρατίας τον έχουν ακόμα σαν Νεοδημοκράτη.

Απεγκλωβίστε τον Βουγιουκλάκη λέμε... προσχώρησε σε άλλο κόμμα πριν ώρες... ξυπνήστε

Καραμανλήδες εναντίον Καραμανλή

Όσοι γνωρίζουν καλά τους «κληρονόμους» του ιδρυτή της Ν.Δ. έχουν να πουν μια ιστορία για τις σχέσεις οργής των δύο εξαδέλφων αλλά και του θείου Αχιλλέα

Κώστας και Μιχάλης δεν έλεγαν ποτέ τίποτε περισσότερο από τα τυπικά


«Τους συγγενείς δεν τους διαλέγεις, τους κληρονομείς», λέει ο κόσμος και στην περίπτωση του Κώστα Καραμανλή, του Μιχάλη Λιάπη και του Αχιλλέα Καραμανλή η ρήση βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Εάν ήταν να επιλέξουν οι ίδιοι, ποτέ δεν θα διάλεγε ο ένας τον άλλον για φίλο ή συγγενή.

Πριν από πολλά χρόνια, ο Μιχάλης Λιάπης ως νέος και πολλά υποσχόμενος πολιτικός σε μια χαλαρή λάιφ στάιλ συνέντευξη είχε πει για τον αρχηγό εξάδελφό του: «Εμείς τα οικογενειακά μας θέματα τα έχουμε λύσει». Όσοι γνωρίζουν καλά τους «κληρονόμους» του πατριάρχη της παράταξης γελούσαν τότε πικρόχολα καθώς οι περισσότεροι είχαν να πουν μια ιστορία για τις σχέσεις οργής των δύο εξαδέλφων αλλά και του θείου Αχιλλέα.

Άλλο ο θείος όμως, και άλλο ο εξάδελφος. Ενώ τον θείο Αχιλλέα αναγκάστηκε να τον στηρίξει δημόσια, με τον Μιχάλη Λιάπη ο Κώστας Καραμανλής δεν κράτησε αυτή τη φορά τους τύπους. Ο τρόπος που αντέδρασε όταν ρωτήθηκε για τον εξάδελφο, θεωρήθηκε από ορισμένους απαξιωτικός: «Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του». Έτσι, πια, έμαθαν όλοι αυτό που ήξεραν οι λίγοι. Ότι τα δυο ξαδέλφια δεν έπαιξαν ποτέ μαζί μπάλα όταν ήταν παιδιά και δεν έκαναν ποτέ παρέα όταν έγιναν μεγάλοι.

Διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Κώστας και ο Μιχάλης, όσο και αν γυρίσουν πίσω στον χρόνο, δεν θυμούνται ούτε στα παιδικά τους χρόνια ούτε στην εφηβεία να ήταν φίλοι. Δεν έπαιζαν ποτέ μαζί, δεν πήγαιναν μαζί σε πάρτι, δεν είχαν κοινές παρέες και δεν έκαναν ποτέ μαζί διακοπές. Συναντιόνταν μόνο στις οικογενειακές συγκεντρώσεις κάποιες Κυριακές και αντήλλασσαν μερικές γενικές κουβέντες. Ποτέ δεν είχαν να πουν τίποτε περισσότερο από τα τυπικά, αφού όπως λένε όσοι τους ξέρουν καλά «δεν είναι από την ίδια πάστα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι κλειστός άνθρωπος και οι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν «λαϊκό» τύπο. Έναν τίτλο που απέκτησε πριν βρεθεί στα υψηλά αξιώματα. Του άρεσαν τα λαϊκά στέκια, τα ουζερί, τα ρεμπέτικα και οι παρέες με κέφι για ξενύχτι. Αντίθετα, ο Μιχάλης Λιάπης είναι περισσότερο κοσμοπολίτης, είχε άλλες μουσικές και αισθητικές προτιμήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε μεγάλη αδυναμία στον Μιχάλη, τον γιο της μοναδικής του αδελφής. Σε αυτό συμφωνούν όλοι στην οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις εκείνος τελείωσε τις σπουδές του σε Αθήνα και Παρίσι εργάστηκε δίπλα στον μεγάλο πολιτικό.

Ο Κώστας Καραμανλής, από την άλλη πλευρά, είχε το όνομα του θείου. Και αυτό ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Μιχάλη Λιάπη. Είναι προφανές ότι το όνομα δεν ήταν αρκετό για να γίνει αρχηγός. Ο Κώστας Καραμανλής νωρίς έδειξε το ταλέντο του στην πολιτική και η πορεία άρχισε να προδιαγράφεται από την περίοδο της ηγεσίας Έβερτ. Τότε άρχισε ουσιαστικά και ο κρυφός πόλεμος μεταξύ των δύο εξαδέλφων που κατέληξε παραμονές των εκλογών του 2009 σε δημόσια ρήξη.

Θεωρούσε πάντα τις Σέρρες βιλαέτι του


O θείος Αχιλλέας επειδή δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη έχει γλιτώσει την παγίδα να πει πράγματα για τον αρχηγό ανιψιό του τα οποία δεν πιστεύει. Έτσι, με την επιμονή, το πείσμα και τη σιωπή κατάφερε στη δύση της πολιτικής του καριέρας να κερδίσει μια δύσκολη μάχη. Έσυρε τον αρχηγό ανιψιό του στο να στηρίξει δημοσίως την υποψηφιότητά του στις Σέρρες κόντρα στη βούληση υπουργών, στελεχών και βουλευτών.

Ο Αχιλλέας Καραμανλής θεωρούσε πάντα τις Σέρρες βιλαέτι του. Στα καφέ τής κεντρικής Πλατείας Ελευθερίας της πόλης το ανέκδοτο είναι εδώ και δεκαετίες το ίδιο. Πόσα γράμματα έχει το σερραϊκό αλφάβητο; Η σωστή απάντηση είναι «15». Δηλαδή, το αλφάβητο αρχίζει από το Κόπως και το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ και αργότερα της Ν.Δ. Το κόλπο ήταν γνωστό σε όλους, Ο Αχιλλέας έκοβε την υποψηφιότητα όσων στελεχών του κόμματος προηγούνταν αλφαβητικά, ώστε να παραμένει ο ίδιος στην κορυφή του ψηφοδελτίου- τιμή που επιφυλάσσεται μόνο στους αρχηγούς των κομμάτων.

Η ιστορία με το «σερραϊκό αλφάβητο» ανάγεται στη δεκαετία του ΄60, όταν άρχισε να πολιτεύεται ο Αχιλλέας Καραμανλής. Επαναλήφθηκε και στις προηγούμενες εκλογές. Ο θείος του Πρωθυπουργού άνοιγε το ψηφοδέλτιο και ακολουθούσε ο πρώην νομάρχης Αν. Καρυπίδης. Μοναδική εξαίρεση μέσα σε 4 δεκαετίες στάθηκε στην πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο το προβεβλημένο στέλεχος της Ένωσης Κέντρου Άγγελος Αγγελούσης, που είχε μετεγγραφεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος που επιχειρούσε ο ιδρυτής της παράταξης. Και αυτή τη φορά ο ανιψιός υποχώρησε στις απαιτήσεις του θείου. Όσοι ξέρουν καλά τον Πρωθυπουργό λένε ότι για μια ακόμη φορά έβαλε τον καθωσπρεπισμό που υπαγορεύει σεβασμό προς τον θείο υπεράνω του πολιτικού του συμφέροντος.

Πηγή: Τα Νέα

Τι έχετε κάνει; Τι έχετε προτείνει; Πείτε μου τι;


Ε, δεν αντέχω η γυναίκα θα σκάσω....
Μια και εκτός από γυναίκα είμαι και γραμματεάς της ΔΗΜ.ΤΟ Πύδνας ...αναρωτιέμαι ως τι...να σχολιάσω.
Θα σχολιάσω σα Βασιλική...γιατί σα γραμματεάς θα μου δοθεί η ευκαιρία εν καιρώ να σχολιάσω....τις γελοιότητες των ΔΗΜ.ΤΟ !!!!

Εν καιρώ......

Σήμερα άνοιξαν τα σχολεία και η κόρη μου που παει στη γ΄δημοτικού Πύδνας θα κάνει φέτος τα μαθήματα της δ΄δημοτικού !
Γιατί ;
Διότι γ΄και δ΄Δημοτικού είναι σε μια τάξη και γίνεται κοινή διδασκαλία ....

Ερωτώ τώρα τους αγαπημένους υποψήφιους ( ο Θεός να τους κάνει υποψήφιους και τους μεν και τους δε ) 8 χρονών παιδί είναι έτοιμο να προσπεράσει το επίπεδο της γ΄τάξης και να κάνει μαθήματα της δ΄τάξης ! Σωστά ;

Τότε αυτός που έκανα διαχωρισμό των τάξεων σε έξη στο Δημοτικό καλός ...μαλάκας ήταν !
Ε, μα συγνώμη δηλ.
Ας μου απαντησουν σχολικοί ψυχολόγοι τι ζητάμε απο αυτά τα παιδιά...

Ας μου απαντήσει η κυρία υποψήφια της πασαρέλας, ο κύριος του στίβου , ο κύριος επιχειρηματίας , και όλοι οι άλλοι ...εγώ σα μητέρα πρέπει να σας ρίξω μια μούντζα όλους ;
Τι έχετε κάνει ; τι έχετε προτείνει ; Πείτε μου τι;

Κοιτάξτε με στα μάτια να μου το πείτε ....αντρίκια όπως αντρίκια ζητάτε από μένα να κρατήσω το λόγο μου και να σας ψηφίσω !

Πηγή: Πιέριοι

Οι πολυεθνικές αγοράζουν πολιτικούς ή οι πολιτικοί πουλιούνται στις πολυεθνικές;


Ακούσαμε πριν από λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει ότι "δεν μπορεί οι πολυεθνικές (υπονοώντας την siemens) να αγοράζουν Έλληνες πολίτες πολιτικούς".

Μα καλά, αυτό σε εντυπωσίασε Γιώργο μας;

Αυτό είναι το ζητούμενο; Γιατί μία πολυεθνική αγοράζει πολιτικούς όπως είπες;

Δεν αναρωτιέσαι το απλούστερο, γιατί οι πολιτικοί πουλιούνται;

Αυτό είναι πιο λογική σκέψη. Σταμάτα να σκέφτεσαι πολύπλοκα γιατί τα κάνεις θάλασσα...

Ο Ταξίαρχος Θεοχάρης σε δράση...

Ο Αστυνόμος Θεοχάρης υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία


Δεν μπορούν να κατεβάσουν αξιοπρεπή ψηφοδέλτια στη Νέα Δημοκρατία.

Για την Α' και Β' Αθηνών, θα παρουσιάσουν μισό ψηφοδέλτιο και το υπόλοιπο μισό θα έρχεται με δόσεις...

Μετά την Αλίκη Αρβανιτίδη, την Έλενα Κουντουρά, την Μαρίνα Τσιντικίδου, κατεβάζουν και τον Γιώργο Βασιλείου, που έγινε γνωστός από το σήριαλ του Φώσκολου "Καλημέρα Ζωή" σαν "Αστυνόμος Θεοχάρης".

Έχει μείνει αξέχαστη η ατάκα του "Θα τα ξεράσεις όλα σκουλήκι".

Είναι τόσο άθλιος αυτός ο πολιτικάντης που παλιότερα δήλωσε "Έφυγα φτωχότερος από την πολιτική. Η βουλευτική αποζημίωση δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια αποζημίωση πείνας. Οι βουλευτές είναι παιδιά των φαναριών".

Κώστας Καραμανλής στην Καθημερινή: «Τι σκοπεύω να αλλάξω»

Σε πρόσωπα, στη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης και στο Μαξίμου


Ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα, στη δομή και στη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και στον τρόπο που παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στον διευθυντή της «Κ» Αλέξη Παπαχελά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει ότι στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου απαιτείται εκτεταμένη ανανέωση με τη χρησιμοποίηση προσώπων καταξιωμένων στην κοινωνία και χωρίς κομματική ταυτότητα, καθώς και ότι χρειάζεται ένας υπουργός «με αποκλειστική αρμοδιότητα τη συνέχεια και συνέπεια του κυβερνητικού έργου». Κάνει επίσης γνωστό ότι το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης θα αυτονομηθεί, θα δημιουργηθούν υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών και θα επανενωθούν τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο πρωθυπουργός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατέληξε στη «δύσκολη απόφαση» της προσφυγής στις κάλπες και, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία, αναφέρει ότι απαιτούνται άμεσα δύσκολες επιλογές και μέτρα. Αποκλείει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας και υποστηρίζει ότι «οι εκλογές πάντα δίνουν λύση». Τάσσεται παράλληλα υπέρ της υιοθέτησης ενός εκλογικού συστήματος που θα προσιδιάζει στο γερμανικό μοντέλο, ενώ τονίζει ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας της Νέας Δημοκρατίας θα παραμείνει στην ηγεσία της «στον βαθμό που με θέλουν και αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο».

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην υστεροφημία του και στην έκβαση της μάχης κατά της διαπλοκής.

Διαβάστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης εδώ και το δεύτερο μέρος εδώ

Πηγή: Καθημερινή

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Χαλκιδική


Γεράκης Γιώργος Μουδανιά

Γλαράκης Γιάννης Τρίγλια

Δήμου Άρης Πολύγυρος

Ιγγλέζη Κατερίνα Ιερισσός

Μάλαμα Κυριακή Συκιά

Ο πωλών τοις μετρητοίς και ο πωλών επί πιστώσει

Ο Πακιστανός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ της Β' Αθηνών διχάζει τους Έλληνες πολίτες

Καλή επιτυχία Αργύρη


Όλη η ομάδα του ta-anilia.blogspot.com εύχεται καλή επιτυχία στον Πολυγυρινό υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη, που αρχίζει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία.

Έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Αργύρη Λαφαζάνη!



Από το Βάβδο κάνει την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ο υποψήφιος βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί, σήμερα, Κυριακή 13/9/2009

-Το Βάβδο στις 6:30 μ.μ.

-Το Γαλαρινό στις 7:00 μ.μ.

και θα μιλήσει στη Γαλάτιστα στις 8:00 μ.μ.

Τη Δευτέρα 14/9/2009 το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

-Επίσκεψη στο Γεροπλάτανο στις 6:30 μ.μ.

-Επίσκεψη στην Κρήμνη στις 7:00 μ.μ.

-Ομιλία στη Μαραθούσα στις 7:30 μ.μ.

-Επίσκεψη στα Ριζά στις 8:30 μ.μ.

-Ομιλία στην Παλαιόχωρα στις 9:00 μ.μ.

ΛΑ.Ο.Σ.: Χαμός και πανικός… οι φετινές εθνικές εκλογές στα Χανιά


Και εσωκομματικά και εξωκομματικά τραντάγματα βιώνουν τα κόμματα λίγο πριν μπουν στο ρινγκ της μεγάλης αναμέτρησης την Κυριακή 4ης Οκτωβρίου του 2009. Εδώ στα Χανιά γίνεται ο πανικός.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπαθεί και πανηγυρίζει από τώρα για την κατάκτηση των 3ων από τις 4 έδρες που αναλογούν στον Νομό.

Η Ν.Δ. προσπαθεί να ανατρέψει την απώλεια της 2ης της έδρας χρησιμοποιώντας υποψηφίους της τοπικής αυτοδιοίκησης μπας και η διαρροή προς το ΛΑ.Ο.Σ. μειωθεί όσο το δυνατόν.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. όμως παίζεται να πάρει την μια εκ των 4ων εδρών κι ας προσπαθούν τα Χανιώτικα Μ.Μ.Ε. να το θάπτουν όσο μπορούν. Σύμφωνα με την δική μου εκτίμηση (κι αν είμαι μέσα στο Χανιώτικο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ., διότι εάν δεν είμαι ο ΛΑ.Ο.Σ. αυτομάτως χάνει κοντά στους 2000 σταυρούς)) οι έδρες θα έχουν ως εξής: ΠΑ.ΣΟ.Κ. = 2, Ν.Δ. = 1, ΛΑ.Ο.Σ. = 1, ενώ το Κ.Κ.Ε. θα ναυαγήσει μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού κατακτώντας την 4η θεσούλα μόνο (για να δούμε κ. Παπαρήγα τότε ποιο κόμμα θα λέγεται μικρό;).

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα Χανιώτικα δεδομένα παίζει με πολύ γερό αλλά και κλασικό ψηφοδέλτιο έχοντας ως δυνατά τους χαρτιά τον Σκουλάκη, Δαμνιανάκη και Βαλιράκη.

Η Ν.Δ. θα μπει στην μάχη με τον Μαρκογιαννάκη, Βολουδάκη, Νικηφοράκη και τον συμπαθητικό Αντινομάρχη Γίπαρη Κων/νο (που έχει ως στόχο την παρεμπόδιση της διαρροής ψήφων προς το ΛΑ.Ο.Σ.). Αντιλαμβάνεσθε ότι ή ένας ή το πολύ δυο θα πιάσουν την βουλευτική καρέκλα και ή ένας ή δυο θα την χάσουν.

Το Κ.Κ.Ε. και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραμένουν τα δυο –ως συνήθως- αδιάφορα και στάσιμα κόμματα του Νομού, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. αντιμετωπίζει εσωκομματικές συγκρούσεις. Η αιτία των συγκρούσεων εγώ ο ίδιος, ναι εγώ, ο Αντωνακάκης Σωκράτης. Γιατί;

Διότι είμαι ο κινητήριος μοχλός του ΛΑ.Ο.Σ. στην Κρήτη και κυρίως στα Χανιά.

Διότι είμαι αυτός που ανέβασε το ΛΑ.Ο.Σ. στα Χανιά και αυτός που του κατέβασε την τρομακτική για τους πολίτες ταμπέλα του φασισμού με τους τρόπους μου, την κοινωνικότητά μου και την υπομονή μου.

Διότι εγώ δεν φοβήθηκα να βαρέσω το χέρι μου στο τραπέζι των πάνελ στα τοπικά κανάλια και να πω τα πράγματα με το όνομά τους.

Διότι είμαι ο πρώτος που έβγαλα το ΛΑ.Ο.Σ. στις πλατείες και ο πρώτος που έδωσε ζωντάνια στο κόμμα μας.

Διότι μέσω εμένα το αγάπησε ο κόσμος στα Χανιά.

Διότι μέσω εμένα κυμάτισαν οι γαλανόλευκες σημαίες στις πλατείες όλης της Κρήτης.

Τώρα οι συνυποψήφιοι άρχισαν να έχουν πρόβλημα όμως μαζί μου. Επειδή λοιπόν υπάρχει η πιθανότητα το ΛΑ.Ο.Σ. να βγάλει έδρα στα Χανιά τι σκέφτηκαν τα γνωστά τσόκαρα και στριγκάτα νούμερα; Είπαν, να διώξουμε την δύναμη του ΛΑ.Ο.Σ. Χανίων που λέγεται Σωκράτης και τους ψήφους του να τους πάρουμε αναγκαστικά εμείς και έτσι να εκλεγούμε με τους δικούς του κόπους. Κάποιοι από τα Χανιά λοιπόν με θέλουν (το επιβάλλουν στα κεντρικά γραφεία… γίνεται χαμός με το θέμα) στο Ηράκλειο.

Έλα μου όμως που τα τσόκαρα Ηρακλείου με φοβούνται κι εκεί, διότι ας μην ξεχνάμε ότι είμαι από το Ηράκλειο και ότι έχω σόι τουλάχιστον 2500 άτομα τα οποία με ένα κλικ γίνονται ψηφοφόροι μου στο ΛΑ.Ο.Σ.. Το αποτέλεσμα είναι τα τσόκαρα να τσακώνοντε σήμερα μεταξύ τους διότι κανείς τους δεν με θέλει στο ψηφοδέλτιο ως συνυποψήφιο. Με θεωρούν και είμαι ισχυρό χαρτί του ΛΑ.Ο.Σ. Κρήτης και αυτοί όλοι τους που ονειρεύονται τις καρέκλες χάνουν με μένα το όνειρό τους... το όνειρο του βουλευτή… τσάμπα μάγκες.

Μάλιστα κάποιο τσόκαρο εδώ στα Χανιά, ναι αυτός ο Εβραίος, δήλωσε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, πως αν δεν με διώξουν από το ψηφοδέλτιο, θα φύγει εκείνος. Και του απαντώ του Σιωνιστή: «Ε! φύγε και πήγαινε στη στοούλα σου να κλάψεις και άσε μας ήσυχους να δουλέψουμε να δούμε τον Καρατζαφέρη Πρωθυπουργό… άντε… αλέ…». Φανταστείτε το συγκεκριμένο τσόκαρο πόσο δημοκράτης είναι. Αν μπορούσε να αλλάξει τους Συνταγματικούς νόμους θα το έκανε για τα προσωπικά του συμφέροντα. Θα του υπενθυμίσουμε λοιπόν, πως δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι όσοι πιστεύουν στο κόμμα. Ο Πρόεδρος Γ. Καρατζαφέρης κάνει κουμάντο.

Επιπλέον αυτό το ανόητο τσοκαράκι τι έκανε; Έβαλε στο ψηφοδέλτιο ανθρώπους αδύναμους σε ψήφους έτσι ώστε αυτός στο τέλος να πάρει τους δικούς μου με σκοπό να εκλεγεί βουλευτής… και μετά φυσικά ξύπνησε. Εδώ δεν ξέρει να μιλήσει και να γράψει, δεν ξέρει να συντάξει ένα πολιτικό κείμενο και ονειρεύεται να γίνει βουλευτής. Ποιος; Ο Μασόνος. Για να βουλιάξει η Ελλάδα πιο μέσα στα σκατά. Για να μπει Εβραίος στην Βουλή κάτω από την ομπρέλα του ΛΑ.Ο.Σ. και να γίνουμε ρόμπα. Για να αποκτήσει η Βουλή έναν εθνοπροδότη παραπάνω.

Όχι, όχι… αυτό δεν θα περάσει. Θα μείνει στο ψηφοδέλτιο μαζί μου και θα νοιώσει πόσο λίγος θα είναι μπροστά μου όταν μέσα σε μια ώρα από την καταμέτρηση των ψήφων θα έχουμε χιλιομετρική διαφορά. Τελευταίος θα βγει. Έτσι κι αλλιώς κανείς φίλος του ΛΑ.Ο.Σ. δεν τον γουστάρει. Με λίγα λόγια έχει εξευτελιστεί. Ξέρετε, η πολιτική μπορεί να σε ανεβάσει, αλλά μπορεί και να σε καταστρέψει. Στην προκειμένη περίπτωση ο καταστραμμένος τσοκαράτος κατάστρεψε αυτή την φορά και τα συντρίμμια του. Είναι ένα μηδέν. Περίγελος. Θα φύγει νύχτα από τα Χανιά… θα με θυμηθείτε. Σήμερα στην Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Χανίων, προεκλογικά το τσόκαρο σχεδόν κάθεται μόνο του στο γραφείο. Το γραφείο δεν έχει προσέλευση.

Βεβαίως, ευτυχώς που έχω το Ιατρείο μου - πολιτικό μου γραφείο. Εκεί μπερδεύω πια αυτή την περίοδο τον ασθενή με τον ψηφοφόρο. Οι ασθενείς τελικά θα ψηφίσουν ΛΑ.Ο.Σ. και οι ψηφοφόροι μου κάνουν αφιλοκερδώς το τσέκ άπ τους. Όλοι βολεμένοι, ευχαριστημένοι και έτοιμοι για την κάλπη. Γι’ αυτό σας λέω… ΠΑΜΕ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ…. Άντε να με δω και αυτή την φορά υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ. και θα το φτάσω το ποσοστό μας στο 11%. Ανυπομονώ να μπω στην μάχη. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο μου και στο επιτελείο του. Σίγουρα θα πράξουν το σωστό και το καλό για την παράταξη που τόσο αγαπούμε και πιστεύουμε όλοι μας μέσα από την καρδιά μας.

Ο Θεός είναι Μεγάλος…

SOCRATES E. ANTONACACIS

Πηγή: Μολών Λαβέ, Ixnos

Νέο ήθος στην πολιτική...

Πάρτε ένα δείγμα από την λεβεντογέννα Κρήτη...

Τώρα ξέρεις ... Καρατζαφέρης ...

Πουτάνα θάλασσα που σε γαμάν τα ψάρια...