Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τον Έντι Ράμα κατηγορεί για την αιματοχυσία ο Μπερίσα (Video)



Ο Μπερίσα εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα και εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του Έντι Ράμα

Τη λύπη του για τα θύματα της αιματηρής αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα Τίρανα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ενώ εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» κατά του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα.

Ο κ. Μπερίσα κατηγόρησε τον Έντι Ράμα για τα επεισόδια, δηλώνοντας ότι «όλο αυτό ήταν μια χυδαία ηθική πράξη του Ράμα». Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο Ράμα χρησιμοποίησε εγκληματικά στοιχεία και λαθρέμπορους (200 με 300 άτομα) που προσπάθησαν να εφαρμόσουν το "σενάριο" της Τυνησίας. Ο κ. Μπερίσα είπε ότι «όλη η ευθύνη είναι του Έντι Ράμα».

Ο κ. Μπερίσα εξέφρασε τη λύπη του για τους τρεις νεκρούς αλλά ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση με όπλα που δεν ανήκουν στην αστυνομία ή στην εθνική φρουρά. 

Εκρηκτική η κατάσταση στα Τίρανα - 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.



Οι συγκρούσεις συνεχίζονται με την παρουσία και του στρατού

Όπως  προανήγγειλε η αντιπολίτευση, σήμερα η πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα, γέμισε από διαδηλωτές  από όλη τη χώρα στη μεγαλύτερη σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις των τελευταίων 20 χρόνων. Η  λεωφόρος “Beshmoret e Kombit” (Οι μάρτυρες του έθνους) αυτή τη στιγμή έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν το πρωθυπουργικό μέγαρο φωνάζοντας συνθήματα: «Σαλί, παράδωσε το μπλοκ» και «Σαλί φύγε». Το πρωθυπουργικό κτίριο περιφραγμένο από μια σειρά από αγκαθωτά συρματοπλέγματα και μια σειρά από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, αντιμετώπισε στην αρχή ψύχραιμα τους διαδηλωτές.

Θέατρο σκιών: Η Κυριακή του τεμπέλη

κλικ για μεγέθυνση

Ερωτήσεις του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου

κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση

Η "κυρά των Μαρασίων”


Κρατάει τη σημαία στα 107 της χρόνια

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Η "κυρά των Μαρασίων” μιλάει στη "Μ" για τους μετανάστες και την προσφορά της στα σύνορα.

(Στη φωτ. η υπεραιωνόβια "κυρά των Μαρασίων" δείχνει με περηφάνια το ασημένιο εθνόσημο που της απένειμε πρόσφατα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.)

“Ο πρόεδρος μ’ ευχαρίστησε που κρατάω τα σύνορα. Να, μου έδωσε και αυτό”. Έγινε 107 χρόνων και, όποτε πλέον τη βαστούν οι δυνάμεις της, εξακολουθεί να σηκώνει την ελληνική σημαία.

Αργύρης Λαφαζάνης: Επιτέλους τέλος κατοχής του Σπηλαίου Πετραλώνων

Αργύρης Λαφαζάνης, πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής.
κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου για τo σχέδιο Νόμου «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» (NATURA)


Το Δημαρχείο Πολυγύρου
κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση

Στα γρήγορα και …πιπεράτα -8 -


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δόθηκε, λοιπόν, χτες το βράδυ στη δημοσιότητα το θρυλικό πλέον πόρισμα, ή μάλλον πορίσματα, της Εξεταστικής Επιτροπής για τις «μίζες της Siemens…»

Και από  σήμερα το πρωί, γέμισαν τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα ραδιοφωνικά μπαλκόνια και μαζί τα πρωτοσέλιδα και τα σαλόνια του Τύπου με αντιπαραθέσεις και  κονταροχτυπήματα, με αντεγκλήσεις και «δήθεν» επιχειρήματα, με βαρύγδουπες μεγαλοστομίες και ενίοτε με άναρθρες ουσιαστικά κραυγές καθότι όταν μιλάνε μαζί 2,3,4 άτομα ανάθεμά μας ως ακροατές και τηλεθεατές εάν τελικά καταλαβαίνουμε όχι ποιος ή ποια είπε τι αλλά τι ακριβώς ειπώθηκε!

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής

Ν Ο Δ Ε 
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Πολύγυρος, 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο σήμα, το λογότυπο και το νέο portal της Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ο Πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς.

Το νέο σήμα και ο λογότυπος είναι σύγχρονα και διαχρονικά και διακρίνονται για την απλότητα, αλλά και τις αναφορές τους στην ιστορία μας και το μέλλον. Το παλιό ιστορικό σύμβολο περνάει στην ιστορία και θα μείνει για πάντα εκεί για να θυμίζει, τους μεγάλους αγώνες και την προσφορά της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. 

Παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, του νέου λογότυπου και του νέου portal της Ν.Δ


Πρώτα από όλα, μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση το γεγονός ότι είμαστε σήμερα εδώ, σε αυτήν τη νέα αίθουσα των νέων κτιρίων, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Νέας Δημοκρατίας μας.

Να πάνε όλα καλά.

Δεύτερον, είμαι συγκινημένος γιατί, όπως και εσείς, άκουσα και εγώ τη φωνή των νέων παιδιών, που πάρα πολλές φορές δείχνουν μία ωριμότητα, ο βαθμός της οποίας είναι πολύ πιο ψηλός από εκείνο που βαθμολογεί εμάς τους πολιτικούς, πολλές φορές, ο κόσμος.

Δεν ξέρω εάν θα μπορέσω να πετύχω όλα αυτά τα οποία ζητήσατε. Αυτό, όμως, το οποίον, Ελβίρα και Κωνσταντίνε, σας δίνω ως υπόσχεσή μου σήμερα, είναι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνω τα όνειρά σας πραγματικότητα.