Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ελλάδα – Ρωσία: Ένα βήμα πιο κοντά στο ξεπάγωμα των σχέσεων

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (Δ) ανταλλάσει χειραψία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (Α) κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, στις Βρυξέλλες.

 Λίγες ώρες μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού στην αναγκαιότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων με την χαρακτηριστική φράση «να στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις» ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έκαναν μια πρώτη προσπάθεια να λιώσουν οι πάγοι των ελληνορωσικών σχέσεων μετά το ναυάγιο στη υπόθεση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και τη δήλωση Πούτιν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα «εχθρική για τις επενδύσεις».

Στη συνάντηση των δύο ανδρών στις Βρυξέλλες, και μάλιστα μπροστά στις κάμερες, ο κ. Σαμαράς έθεσε το πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που προμηθεύεται η χώρα μας από τη Ρωσία με βασικό στόχο την ανάπτυξη της χώρας.

Φραστικό επεισόδιο κατά την διάρκεια της επίσκεψης Χρυσοχοΐδη στην Αιτωλοακαρνανία (Video)


Μπορεί η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Αιτωλ/νία να έβγαλε πολλές και σημαντικές ειδήσεις, ωστόσο δεν έλλειψαν και τα ευτράπελα...

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των εγκαινίων στην σήραγγα του Προφήτη Ηλία, μερίδα πολιτών συγκεντρώθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στον υπουργό για το γεγονός ότι δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις της γής που απαλλοτριώθηκε για να διέλθει η Ιονία Οδός.

Ορισμένοι μάλιστα αντέδρασαν έντονα ζητώντας να πάρουν άμεσα απαντήσεις από τον υπουργό ο οποίος εμφανώς ενοχλημένος, ζήτησε να αλλάξουν την ένταση και το ύφος με τον οποίο του απεύθυναν το λόγο.

Ισόβια συν 25 χρόνια στον Πακιστανό που χτύπησε τη 16χρονη Μυρτώ

«Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά! Περιμέναμε περισσότερα πράγματα από την θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου» φώναξε μετά την είσοδο του δράστη στην αίθουσα η τραγική μητέρα.

Ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο Πακιστανό που τον Ιούνιο του 2012 στην Πάρο κακοποίησε άγρια τη 16χρονη πλέον Μυρτώ.

Η δίκη στη Σύρο διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με τη μητέρα της Μυρτούς να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο δράστης της αποτρόπαιης πράξης δεν χτύπησε απλώς το κορίτσι και δεν ήθελε απλώς να τη ληστέψει, αλλά τη βίασε και ήθελε και να τη σκοτώσει.

Μητροπολίτης Γόρτυνος: Το ράσο μου πετά τριφασικό ρεύμα

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος για τους άπιστους πολιτικούς

Σε μια ασυνήθιστα επιθετική ομιλία προέβη ο μητροπολίτης Γόρτυνος, Ιερεμίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εκφράστηκε με πολύ σκληρά λόγια για άπιστους πολιτικούς και κυρίως των βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

Ο μητροπολίτης Ιερεμίας, μιλώντας σε εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα, χαρακτήρισε παλιάνθρωπο τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο και τόνισε ότι ξεφτίλισε την ορθοδοξία και το άγιο δισκοπότηρο, ενώ ζήτησε από τους Ελληνες ορθόδοξους να κάνουν πρώτα τον σταυρό τους πριν ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη.

Ουκρανία: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση

Μετά τον πρωθυπουργό Νικόλα Αζάροφ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έκανε την Τρίτη δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλα Αζάροφ και του συνόλου της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από την ουκρανική προεδρία. Εξάλλου, το Σύνταγμα προβλέπει ότι την παραίτηση του πρωθυπουργού ακολουθεί υποχρεωτικά η παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να συνεχίσουν το έργο τους μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αζάροφ αποχωρεί εν όψει της απειλής για την οικονομία της χώρας του που προκαλούν οι δύο μήνες των αναταραχών.

Αρχαία ελληνικά αστεία… Επειδή οι φιλόσοφοι είχαν και χιούμορ!

Ποιος είπε πως η αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γραμματεία είναι αγέλαστη και βλοσυρή. Η Αγγελική Τ. που ζει και εργάζεται μακριά από τη χώρα, διάλεξε μερικά ανέκδοτα των αρχαίων Ελλήνων και μας τα στείλε. Ιδού…

Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~
Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:

Το ύστατο χαίρε από Τα Ανήλια στον Χριστόδουλο, τον Αρχιεπίσκοπο "Κεραυνό" (φωτο)

28 Ιανουαρίου 2008

Πλήθος κόσμου περιμένει να δει τον Χριστόδουλο για τελευταία φορά.

Το τελευταίο μήνυμα του Χριστόδουλου (video)


Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το θρυλικό «κόκκινο σπίτι» στη Θεσσαλονίκη

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Μεγάρου Λόγγου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το περίφημο «κόκκινο σπίτι», ένα από τα πιο γνωστά κτίρια της πόλης, που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, το τίμημα που φέρεται να κατέβαλε ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό του τριώροφου κτιρίου είναι τα κόκκινα τούβλα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του και τα κεραμικά διακοσμητικά στην εξωτερική επιφάνειά του.