Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Ουκρανία: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση

Μετά τον πρωθυπουργό Νικόλα Αζάροφ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έκανε την Τρίτη δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλα Αζάροφ και του συνόλου της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από την ουκρανική προεδρία. Εξάλλου, το Σύνταγμα προβλέπει ότι την παραίτηση του πρωθυπουργού ακολουθεί υποχρεωτικά η παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να συνεχίσουν το έργο τους μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αζάροφ αποχωρεί εν όψει της απειλής για την οικονομία της χώρας του που προκαλούν οι δύο μήνες των αναταραχών.

«Η κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα απειλεί την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη συνιστώντας έτσι κίνδυνο και για ολόκληρη την ουκρανική κοινωνία και τον κάθε πολίτη χωριστά», είπε ο Αζάροφ.

Ο 66χρονος Αζάροφ διορίστηκε από τον Γιανουκόβιτς μετά τις προεδρικές εκλογές του 2010 κι έκτοτε βρίσκεται στο πηδάλιο της υπερχρεωμένης χώρας, με το εθνικό της νόμισμα να είναι συνδεδεμένο με το δολάριο και αποκρούοντας τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην εσωτερική αγορά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: