Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Εντοπίστηκε παράνομο ιατρείο στο Πολύχρονο Χαλκιδικής


Με πρόστιμο 73.000 ευρώ τιμωρήθηκε ένας γιατρός στο Πολύχρονο που βρέθηκε να λειτουργεί παράνομο ιατρείο. Η δραστηριότητα του γιατρού έγινε γνωστή μετά από τυπικό έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο του ιατρικού συλλόγου Χαλκιδικής. Ο γιατρός φαίνεται πως λειτουργούσε για μεγάλο διάστημα το ιατρείο του και είχε προκαλέσει παράπονα γιατρών του συλλόγου.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη Χαλκιδική, κυρίως τους θερινούς μήνες. Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου στο νομό, Μάριος Πυρπασόπουλος εκτιμάει ότι το 20% με 30% των ιατρείων λειτουργούν παράνομα και αυτό είτε σημαίνει ότι δεν έχουν δηλωθεί οι γιατροί στον ιατρικό σύλλογο Χαλκιδικής, είτε το ιατρείο δεν έχει λάβει τη νόμιμη άδεια.

Η δεύτερη καταστροφή της Πομπηίας

Επιμέλεια: Νικόλας Ζώης
Ετοιμόρροπες κολόνες, αναιμικά ψηφιδωτά, χορταριασμένα οικήματα. Η εικόνα του σημαντικότερου αρχαιολογικού χώρου της Ιταλίας δεν απέχει πολύ από αυτήν της εγκατάλειψης. Φταίνε οι καιροί ή μήπως τα ήθη;

Κάποια ρεπορτάζ κάνουν λόγο για αδέσποτα σκυλιά. Τριγυρίζουν στα ερείπια, λιάζονται, ακολουθούν τους τουρίστες, κοιμούνται σε κάποια κόγχη. Πρόσφατα καταγράφτηκαν όλα τους, εξοπλίστηκαν με περιλαίμιο και στεγάστηκαν σε μικρά σπιτάκια, στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που κόστισε πάνω από 100.000 ευρώ. Χαρακτηρίζονται τα σύγχρονα σύμβολα της αρχαίας Πομπηίας, μιας πόλης που πολλοί πιστεύουν ότι καταστράφηκε δύο φορές.

Ανασκευάζει η Λαγκάρντ μέσω...Facebook

Mε δήλωση της στην προσωπική της σελίδα της στο facebook η Κριστίν Λαγκάρντ προσπαθεί να "μαζέψει" τις εντυπώσεις που δημιούργησε η αμφιλεγόμενη συνέντευξη της στην σημερινή Guardian.  Μετά τον καταιγισμό επικρίσεων που δέχθηκε στο facebook από αγανακτισμένους Έλληνες, η επικεφαλής του ΔΝΤ στην ανάρτηση της κάνει λόγο για "δίκαιη κατανομή των βαρών, ειδικά από προνομιούχους". Η Λαγκάρντ εκφράζει παράλληλα, την συμπάθεια της στον ελληνικό λαό για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε την συνέντευξη της Λαγκάρντ στην Guardian εδώ

Πηγή: The Insider

Δευτερολογία του Αντώνη Σαμαρά

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη


Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μιας Παράταξης, που οι δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Και η ανηφόρα σε προσφορά.
Υπάρχουν άνθρωποι που σχηματίζουν δεμένοι γερά, ο ένας με τον άλλο, μιαν αλυσίδα προστασίας του τόπου.
Να είστε υπερήφανοι γιατί η σημερινή Νέα Δημοκρατία αποτελεί το μέτωπο όλων των Ελλήνων, που με δύναμη προσφέρουν αυτή την προστασία για τα παιδιά τους, για το μέλλον τους για την Πατρίδα.

Νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research φέρνει τη ΝΔ 5,7 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η ΝΔ, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει προβάδισμα 5,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». 

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 25,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 20,1%. Τις δυνάμεις φαίνεται να διατηρεί το ΠΑΣΟΚ, με 13%, ενώ αντιθέτως συμπιέζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και σε μικρότερο ποσοστό η Δημοκρατική Αριστερά. 

Το ΚΚΕ εμφανίζεται τέταρτο κόμμα με 6,3% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%. 

Ο Σπίνος

Στην Ασφάλεια κρατείται ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης

Συνελήφθη μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του, από τους άνδρες της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής του διαδικτυακού blog, Fimotro.

Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη γιατί στο Fimotro αναρτήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, αντίγραφο επιταγής στην οποία εμφανιζόταν ότι ο κ. Βαξεβάνης έλαβε 50.000 ευρώ από την ΕΥΠ. Μετά από αυτό ο δημοσιογράφος κινήθηκε νομικά, υποβάλλοντας μήνυση, καταγγέλλοντας ότι η επιταγή είναι πλαστή.

Δημοσκόπηση ALCO: Προηγείται η ΝΔ με διαφορά 2,6% του ΣΥΡΙΖΑ

Μάχη «μονάδα με μονάδα» δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ φαίνεται να προηγείται καθαρά του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με την ALCO, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 2,6% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. 

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι: ΝΔ 24,8%, ΣΥΡΙΖΑ 22,2% , ΠΑΣΟΚ 13,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,2%, ΚΚΕ 5,4%, Χρυσή Αυγή 4,5%, ΔΗΜΑΡ 4,5 %, Οικολόγοι 1,4%, Δημιουργία Ξανά 2,7%, Άλλο 2,8%, Λευκό –άκυρο  0,8%, Αποχή 2,4%, ΔΞ-ΔΑ 8,8%. 

Επίθεση με γιαούρτια κατά βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Βόλο

Πριν από λίγη ώρα σε τσιπουράδικο ακριβώς κάτω από τα δικαστήρια του Βόλου είκοσι περίπου νεαροί άνδρες και γυναίκες με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλαν στο κατάστημα και εκσφενδόνισαν πολλά γιαούρτια εναντίον του βουλευτή της Χρύσης Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου και της παρέας του η οποία αποτελούταν από πέντε έως έξι άτομα.

Στο τσιπουράδικο επικράτησε πανδαιμόνιο αφού οι νεαροί άρχισαν να πετάνε προς την παρέα των Χρυσαυγιτών καρέκλες και τραπέζια. Η παρέα του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής αιφνιδιάστηκε και δεν αντέδρασε αφού γιαούρτια και καρέκλες είχαν καταιγιστικό ρυθμό. Μετά από λίγο οι νεαροί αποχώρησαν τρέχοντας, ενώ μετά από λίγα λεπτά κατέφθασε στο σημείο του συμβάντος ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Πηγή: Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Πως έφτασε ο χρυσός στη Γη;

Κι όμως, ο χρυσός είναι ένας... κλασσικός εξωγήινος. Η Γη, όταν ακόμα βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία, δέχτηκε μια βροχή διαρκείας από μετεωρίτες, η οποία κράτησε για καιρό και έστρωσε την επιφάνεια του πλανήτη μας με πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και η πλατίνα (λευκόχρυσος), που είχαν δημιουργηθεί κατά τις πρώτες φάσεις σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ματίας Γουίλμπολντ της Σχολής Γεωεπιστημών του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το «New Scientist» και το «Physics World», ανέλυσαν με νέες τεχνικές μεγάλης ακρίβειας δείγματα από πανάρχαια πετρώματα της Γροιλανδίας ηλικίας σχεδόν 3,8 δισ. ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σημερινά προσβάσιμα αποθέματα πολύτιμων μετάλλων στη Γη αποτελούν συνέπεια του βομβαρδισμού μετεωριτών περίπου 200 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία της. 

Ο πιο Cult ύμνος κόμματος: Τρία παιδιά απ' την Ελευσίνα



Μεταξύ Ελευσίνας και Περιστερίου, ξέχασαν να βάλουν στον ύμνο την Μακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο... Αν το τραγούδι ήταν του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε γίνει χαμός... Δεν αξίζει σχολιασμού ο απαράδεκτος χάρτης στο video που φαίνεται μόνο η Πελοπόννησος και η Στερεά Ελλάδα ...

Τι ύμνος! Ο δημιουργός του είχε αναμφίβολα στο μυαλό του τον Διονύσιο Σολωμό αλλά η έπαρση τον παρέσυρε στα...παρατράγουδα της Αννίτας Πάνια. Δεν πειράζει! Η τιτάνια στιχουργική προσπάθεια θα ανταμειφθεί σίγουρα στο μέλλον.

Ειδικά ο στίχος "Τρία παιδιά 'π την Ελευσίνα την παρατήσαν τη ρουτίνα" εγγράφεται (ναι,ας τολμήσουμε να το πούμε) στο πάνθεον των στιχουργικών στιγμών του Γκάτσου.Και βάλε. Πως να μην τον αποθέωσει ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος με τα παρακάτω μεγαλειώδη λόγια:

Σιθωνία: Αντιδράσεις για τη λειτουργία ιχθυοτροφείου

Με άρση της άδειας λειτουργίας της κινδυνεύει ιχθυοτροφική μονάδα στη Χαλκιδική, μια από τις μεγαλύτερες στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ο οικείος δήμος Σιθωνίας, κάτοικοι και οικολογικές οργανώσεις θέτουν θέμα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Υποστηρίζουν ότι το ιχθυοτροφείο που εδρεύει στο Διαπόρι Αγίου Νικολάου στη Βουρβουρού καταστρέφει τη χλωρίδα και την πανίδα του βυθού όπου βρίσκονται προστατευόμενα θαλάσσια "λιβάδια Ποσειδωνίας".

Tragic ...

κλικ για μεγέθυνση

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας: Καμμία Συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ.

Κυκλοφόρησε σε τηλεοράσεις σε  διάφορα blogs και ιστοσελίδες του διαδικτύου ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κος Γ. Καρατζαφέρης πρόκειται να ανακοινώσει την εκλογική συνεργασία του κόμματός του με τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας ή «κόμμα αποστράτων» όπως συχνά αποκαλείται.

Δεν  γνωρίζουμε  ποίος ευθύνεται για τον ισχυρισμό αυτό και ποιος διοχέτευσε την πληροφορία αυτή αλλά αποτελεί ψεύδος το οποίο εκθέτει τους εμπνευστές του.

Ο ΣΕΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εκλογές . Δεν αποδέχθηκε καμία πρόταση συνεργασίας με κόμματα τα οποία είναι ένοχα και υπεύθυνα για την εξαθλίωση εκατομμυρίων συμπολιτών μας στην Πατρίδα μας.

Ποίημα υπερ της Ελλάδος δημοσίευσε ο νομπελίστας Γκίντερ Γκράς

Ποίημα υπερ της Ελλάδος δημοσίευσε ο νομπελίστας Γκίντερ Γκράς. Με ένα ποίημα 24 στοίχων παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδος και εναντίον της ΕΕ ο νομπελίστας ποιητής Γκίντερ Γκράς που πριν 2 μήνες είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών γράφοντας αντίστοιχο ποίημα εναντίον του Ισραήλ, το οποίο πριν ένα μήνα του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα. Το ποίημα δημοσιεύθηκε πριν λίγο στην Sueddeutsche Zeitung και ο τίτλος του είναι "Η ντροπή της Ευρώπης". Διαβάστε το:

Η ντροπή της Ευρώπης

Ένα ποίημα του Γκίντερ Γκράς

Κοντά στο Χάος, γιατί δεν αρέσει στις Αγορές
απομακρύνθηκες από τη χώρα που σου δάνεισε την κοιτίδα

Ότι έψαχνες με την ψυχή και νόμιζες ότι βρήκες
τώρα απαξιώνεται και κατατάσσεται σαν παλιοσίδερα