Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αφιέρωμα του National Geographic στη Ελλάδα με μαγευτικές εικόνες



Δεν υπάρχουν μόνο καταστροφολογικά άρθρα που αναδυκνείουν μια πρωτοφανή τρομολαγνεία για τη Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα του διάσημου National Geographic, επέλεξε να προβάλλει εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς της Ελλάδας.

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Με διάθεση και στόχο να επικοινωνήσει με όσο γίνεται περισσότερους πολίτες η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε όλη τη Μεσσηνία περιοδεύει με κλιμάκια αποτελούμενα από τους υποψήφιους Βουλευτές και στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε., των ΔΗΜ.Τ.Ε. και μέλη του κόμματος.

Την Κυριακή το πρωί 03/06/12 ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης επισκέφθηκε το Χαρακοποιό και την Κορώνη.(συνημμένες φώτο)
Την ίδια ώρα ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κατσίβελας επισκέφθηκε το Κοπανάκι και το απόγευμα  βρισκόταν  τους Γαργαλιάνους και το βράδυ την περιοχή Ρωμανού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υποψηφίους βουλευτές κ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη και κ. Ελένη Αλειφέρη, τον πρόεδρο και μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας επισκέφτηκαν

Καυγάς Μητσοτάκη - Μανώλη με προσωπικές επιθέσεις (video)


Κλεοπάτρας εγκώμιον και άλλες ιστορίες στο Νομισματικό Μουσείο

Εκδήλωση - παρουσίαση αιγυπτιακών παπύρων και νομισμάτων

Ελλάδα και Αίγυπτος συναντώνται το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Νομισματικό Μουσείο χάρη στην εκδήλωση «Η Αίγυπτος μιλάει μέσω παπύρων και νομισμάτων», που περιλαμβάνει ημερίδα, ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου καθώς και θεατρικό δρώμενο με τίτλο «… όλες η Βερενίκες κ' η Κλεοπάτρες θαυμαστές» (από το ποίημα «Καισαρίων» του Καβάφη).

Στην ημερίδα, που έχει θέμα της παρουσίαση παπύρων και νομισμάτων, πολλά από τα οποία φέρουν αραβοελληνικές επιγραφές θα λάβουν μέρος οι: Αμφιλόχιος Παπαθωμάς, Μανώλης Γεωργουδάκης, Γεώργιος Κακαβάς, Αλέξανδρος Ανδρέου και Γιόρκα Νικολάου ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου δρ Γεώργιος Κακαβάς και ο αιγύπτιος μορφωτικός ακόλουθος δρ Χισάμ Νταρουίς. Θα ακολουθήσει η ξενάγηση στο μουσείο.

Αντι-μεταναστευτικός νόμος στο Ισραήλ

15ετή φυλάκιση σε όσους δίνουν στέγη σε λάθρομεταναστες

Το Ισραήλ πέρασε ένα νέο μεγάλο αντι-μεταναστευτικό νόμο. Οι παράνομοι αλλοδαποί θα φυλακίζονται έως τρία έτη. Εκείνοι που βοηθούν τους παράνομους μετανάστες ή τους παρέχουν στέγη μπορεί να φυλακιστούν για έως και 15 χρόνια. Οι μετανάστες εργάζονται στο Ισραήλ θα αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές ακόμα και για μικρής σημασίας εγκλήματα, όπως το να κλέψουν ένα ποδήλατο ή να γράψουν γκράφιτι.

Από την Haaretz ...

Στον απόηχο της δημόσιας αντιπαράθεσης σχετικά με την εισροή Αφρικανών μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στο Ισραήλ μέσω των συνόρων με την Αίγυπτο,

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα της εκπομπής του στο «ΤΗΛΕΑΣΤΥ»

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης καθώς κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής στο «ΤΗΛΕΑΣΤΥ» αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Αμέσως διέκοψε τη μετάδοση και αποχώρησε, συνοδευόμενος από άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου αναβαθμίζεται με κονδύλια του ΕΣΠΑ

Ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου μετά τους καθαρισμούς

Εργασίες συντήρησης και διαμόρφωσης σε ακόμη δύο ιερά της Αττικής

Μαρία Θερμού

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα και το Αμφιαράειο όπου λατρευόταν ο θεός Αμφιάραος είναι τα τρία ιερά της Αττικής στα οποία εκτελούνται έργα συντήρησης, καθαρισμών και διαμόρφωσης των αρχαιολογικών χώρων από το υπουργείο Πολιτισμού με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Στο Σούνιο πραγματοποιείται εκτεταμένο έργο αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου ώστε να καταστούν κατανοητές στους επισκέπτες όλες οι λειτουργίες του, καθώς δεν περιλαμβάνει μόνον το ιερό αλλά και το φρούριο που είχαν χτίσει οι Αθηναίοι για την ασφάλεια της πόλης τους, όπως επίσης οικισμό και λιμάνι.

Μυστηριώδης ριπή ακτινοβολίας έπληξε τη Γη τον 8ο αιώνα μ.Χ.

Οι δακτύλιοι των δέντρων αποκαλύπτουν αλλά δεν εξηγούν το φαινόμενο

Το συμβάν άφησε ίχνη στους δακτύλιους ανάπτυξης των δέντρων

Μια ριπή φορτισμένων σωματιδίων υψηλής ενέργειας έπληξε τη Γη κάποια στιγμή τη διετία 774-775 μ.Χ, αποκαλύπτει έρευνα στους δακτύλιους αιωνόβιων δέντρων. Όμως, οι πιθανές εξηγήσεις που εξέτασαν οι ερευνητές δείχνουν να καταρρίπτονται, αφήνοντας το μυστήριο αναπάντητο.

Η ανακάλυψη

Η αποκάλυψη έρχεται από την ομάδα του Δρ Φούσα Μιγιάκε στο Πανεπιστήμιο της Ναγκόγια, η οποία εξέτασε τους κορμούς ιαπωνικών κέδρων και μέτρησε σε κάθε δακτύλιο ανάπτυξης τα επίπεδα του άνθρακα-14.

Όταν ο Άδωνις ανακάλυψε τον Γρηγόρη...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άρχισε από νωρίς το πρωί τα «τιτιβίσματα» σχολιάζοντας τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των συναδέλφων του ενόψει εκλογών. Προς έκπληξη πολλών όμως ο κ. Γεωργιάδης διατύπωσε κολακευτικά σχόλια αυτή τη φορά για τον Γρηγόρη Ψαριανό, υποψήφιο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ με σημερινό του σχόλιο στο twitter πλέκει το εγκώμιο του πολιτικού του αντιπάλου χαρακτηρίζοντας τον κ. Ψαριανό «αξιοπρόσεκτο» πολιτικό. Πάντως, στο ίδιο «τιτίβισμα» ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την «τραγική» εμφάνιση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Οι υποψήφιοι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής»

Οι λίστες για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου:

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

1) ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
2) ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3) ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
4) ΑΛΕΥΡΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
5) ΠΑΠΠΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Για εσωτερική χρήση Ή πως χειραγωγούνται τα κινήματα

Μας σταλθηκε το παρακατω κειμενο:

Παραθετουμε μερικες σελιδες απο κειμενα "εσωτερικης χρησης" του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα ειχαμε καμμια διαθεση να το κανουμε αν τα συγκεκριμενα κειμενα δεν αφορουσαν ενα πολυ ευαισθητο ζητημα οπως ειναι το κινημα εναντια στα χαρατσια. Επισης καταδειχνουν κατι πολυ σημαντικο: Ο Συριζα προσπαθει να παραπλανησει τους πολιτες που θελουν να αγωνιστουν, δινοντας γραμμη στα μελη του να εμφανιζονται οχι σαν μελη του Συριζα, αλλα σαν πολιτες εναντια στα χαρατσια.

Ειναι η παλια "καλη" τακτικη να το παιζουμε ανενταχτοι και ανεξαρτητοι προκειμενου να τσιμπολογησουμε οπαδους και ψηφοφορους αναμεσα σε αυτους που θελουν να αγωνιστουν.

Δελτίο Τύπου Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης"

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Έτος ιδρύσεως 1903
Μαντώς Μαυρογένους 23 – Τ.Κ. 542 49
Τηλ. 2310/323-839. Φαξ 2310/318-840
Κινητό: 6946/470-157

Θεσσαλονίκη 5-6-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επί τη λήξει της περιόδου 2011-2012 οργανώνει την Τετάρτη 6 Ιουνίου ώρα 20.00΄ στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, έναντι του Λ. Πύργου, μεγάλη μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Ν. Γκάτσο.

Στη εκδήλωση θα παρουσιαστούν τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών: Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Χατζηνάσιου, Κηλαηδόνη κ.ά., τα οποία θα ερμηνεύσουν οι: Μαρία και Ελευθερία Συρμαλόγλου, Μάρθα Μπουσνάκη, Μάκης Αλεξιάδης, Χρήστος Χαλκιαδάκης, Γιώργος Ζιούπος και το τρίο Σαλόνικα.

Καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου "Τα Αηδόνια"

κλικ για μεγέθυνση
Πέταξέ με ψηλά

Καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου, «ΤA ΑΗΔΟΝΙΑ».

Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο δημοτικό σχολείο του παλιού μας χωριού, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν σε χαρταετούς, στέλνοντάς μας μηνύματα.

Αγάπη, φαντασία, χρώματα, δημιουργία!
Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι αλλά και οι μεγάλοι, θα παρακολουθήσουν καλλιτέχνες να μεταμορφώνουν, ξύλο, πέτρα, πηλό και μέταλλο, σε έργα τέχνης.
Γιατί τα παιδιά, νιώθουν και βιώνουν τις αξίες της ζωής.

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής

Η Οργάνωση Γυναικών της ΝΔ στη Χαλκιδική πραγματοποίησε ενημερωτική σύσκεψη ενόψει των εκλογών, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 στα γραφεία της ΝΟΔΕ στον Πολύγυρο, υπό την προεδρία της κ. Ιφιγένειας Κυριάκου, αναπληρώτριας της Γραμματέως Γυναικείων θεμάτων για το νομό Χαλκιδικής κας Κατερίνας Παπακώστα.

Οι γυναίκες ενημερώθηκαν από την κ. Κυριάκου για τις δράσεις που ανέπτυξε μέχρι τώρα η Γραμματεία Γυναικείων θεμάτων της ΝΔ, για τα αποτελέσματα που είχαν οι δράσεις αυτές αλλά και οι προτάσεις του κόμματος ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Η ΝΔ βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία, με τις γυναίκες, με τους πολίτες και εργάζεται πάνω σε μια σειρά μέτρων που πρέπει να αναλάβει η πολιτεία για τη στήριξη της οικογένειας, την ισότητα των φύλων, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Έργα του Δήμου Σιθωνίας στη Δημοτική Ενότητα Τορώνης

Την πορεία μιας σειράς έργων επιθεώρησε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος, στη Δημοτική Κοινότητα Συκιάς, συνοδευμένος από συνεργάτες του.

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Δήμαρχος Σιθωνίας επισκέφθηκε τη Συκιά και παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας  κ.κ. Νικόδημος.

Ο κ.Τζίτζιος επιθεώρησε την πορεία των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.