Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Reggae βραδιά στο Στανό Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στανός 29/07/11

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Α.Σ «ΘΥΕΛΛΑ» Στανού Χαλκιδικής διοργανώνουν reggae βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Στανού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

·ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ live
·Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον BOB MARLEY για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του
·After reggae PARTY.

Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 τιμή εισόδου : 6 ευρώ (για την οικονομική ενίσχυση των Συλλόγων)

Μείζονα κρίση στην Τουρκία. Παραιτήθηκε η ηγεσία των ΕΔ.


Στα άκρα οδεύει η σύγκρουση των στρατιωτικών με την κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία με την ομαδική παραίτηση της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πριν λίγη ώρα.

Είναι η δεύτερη μείζονα κρίση μέσα σε τρεις μήνες, μετά τη ματαίωση των ασκήσεων Efes Pilsen και Deniz Gordu, αλλά αυτή τη φορά είναι ασύκγριτα πιο σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιωτικοί ηγέτες των Τουρκικών ΕΔ φέρονται να υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, λόγω της αδυναμίας του στρατού να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική:

Επιχείρηση στο Θερμαϊκό, για την απομάκρυνση αντικειμένου που μάλλον είναι νάρκη βυθού


Πυροτεχνουργοί της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος εξετάζουν από νωρίς στρογγυλό μεταλλικό αντικείμενο που βρέθηκε από ιδιώτη στη θαλάσσια περιοχή «Ακρωτήρι» της Επανομής, για να διαπιστώσουν, αν πρόκειται γα νάρκη που ήταν ποντισμένη στο βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου.

Από το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης του συγκεκριμένου σημείου για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για νάρκη βυθού που βρέθηκε σε βάθος 3,5 μέτρων και σε απόσταση 80 μέτρων από την ακτή.

Στο δρόμο της επιστροφής, οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Χαλκιδική


Στο δρόμο της επιστροφής βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί έπειτα από την μηχανοκίνητη πορεία που πραγματοποίησαν προς την Χαλκιδική.

Η κινητοποίηση αυτή των αυτοκινητιστών είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, τη στιγμή μάλιστα που από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου και των αδειούχων του Αυγούστου.

Λίγο μετά την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, στην Αθήνα,

Αναστηλώνεται το αρχαίο θέατρο Θάσου


Νέο «πρόσωπο» με προϋπολογισμό 1.645.000 ευρώ


Τα χρήματα βρέθηκαν με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και το αρχαίο θέατρο της Θάσου θα μπορέσει, μετά από την αναστήλωσή του, να δει καλύτερες μέρες.

Αναστήλωση του προσκηνίου του θεάτρου, αποκατάσταση των αναλημματικών τοίχων των παρόδων, αντικατάσταση της υπάρχουσας ξύλινης επένδυσης των εδωλίων που έχουν καταστραφεί καθώς και επεμβάσεις στα πρανή του κοίλου που έχουν υποστεί βλάβες είναι τα έργα, που πρόκειται να γίνουν με προϋπολογισμό 1.645.000 ευρώ.

Στο ίδιο έργο εντάσσεται και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου με την αντικατάσταση των περιφράξεων και των κιγκλιδωμάτων ενώ θα γίνει προσβάσιμος και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Άνθρωποι και ποντίκια στο ρέμα της Δόξας…


Σε εστία μόλυνσης και κέντρο παράνομων δραστηριοτήτων, όπως διακίνησης ναρκωτικών ή “μεταβίβασης” ανθρώπων από τα Βαλκάνια που χρησιμοποιούνται από ύποπτα κυκλώματα ως επαίτες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει μετατραπεί το ρέμα της Δόξας, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής Δόξας (περικλείεται από τις οδούς Ν. Εγνατία, Δοϊράνης, Κέρκυρας, και Ευβοίας) μέσω επώνυμων καταγγελιών τους στον δήμο Θεσσαλονίκης και στην αστυνομία αναφέρονται και σε καταπάτηση του ρέματος, καθώς εντός του έχουν στηθεί παράνομα παραπήγματα, όπου διαμένουν διάφορα άτομα, με τον χώρο να θυμίζει τριτοκοσμική παραγκούπολη.

“Ακάνθιος τέττιξ” Θερινό φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων


Ιούλιος 2011, Ιερισσός
Web: www.akanthios-tettix.gr
e-mail: info@akanthios-tettix.gr

Δελτίο τύπου

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011, “Ο πλούτος”

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη σε ρεμπέτικη έκδοση, μαγεύει και πάλι το πολυπληθέστατο κοινό της Ιερισσού. Μια παράσταση που ο κόσμος ήθελε να ξαναδεί και το απέδειξε με την παρουσία του.

Καταπληκτική μουσική, υπέροχες ερμηνείες και μια ατμόσφαιρα μοναδική. Το χειροκρότημα ασταμάτητο και είναι αυτό που μας δίνει δύναμη για να πάμε μπροστά, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε.

Στήριξη επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον εμπορικό σύλλογο Παλλήνης για την αγορά μοτοσικλέτας


Πολύγυρος,  28 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη επιμελητηρίου στον εμπορικό σύλλογο Παλλήνης για την αγορά μοτοσικλέτας

Μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού προσέφερε ο εμπορικός σύλλογος Παλλήνης στο δήμο Κασσάνδρας για να ενισχυθεί ο στόλος της δημοτικής αστυνομίας.

Στόχος της προσπάθειας είναι να εκτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δημοτική αστυνομία τα καθήκοντα της και ειδικά στον τομέα της δίωξης του παράνομου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου.

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σχετικά με το θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου


Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σχετικά με το θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου  έκανε την παρακάτω δήλωση:

«ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ»

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν.Θ. εδώ και έξι μήνες κρούω συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου προς τα Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με το τόσο κρίσιμο θέμα του «ιού του Δυτικού Νείλου» που στέρησε πέρυσι τη ζωή από 35 συνανθρώπους μας.

 Το μοναδικό αίτημα που υποβάλλαμε ως το ανώτερο Αυτοδιοικητικό Όργανο του Νομού Θεσσαλονίκης,

Θεσσαλονίκη: Kίνδυνος... μπλακ άουτ στο ΑΤΕΙ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ ΚΟΪΝΑ

«Παραλύει» από το Σεπτέμβρη το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εάν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα του περασμένου εξαμήνου στους 700 έκτακτους διδάσκοντες. Με αποχή από τις εξετάσεις απειλούν οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί, ενώ ο πρόεδρος του ιδρύματος αρνείται να υπογράψει τις νέες συμβάσεις για την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά, δεδομένου ότι εκκρεμούν σε βάρος του καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι το ίδρυμα κινδυνεύει να υπολειτουργήσει, αφού οι μόνιμοι αποτελούν το 35% του προσωπικού.

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται η διοίκηση του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης,